![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
4 komplety ubranek- od rodzicow zależy czy spiochy i kaftaniki czy pajace, czy body 1 ręcznik wystarczy Oliwka wpisana bo wpisana, ani konieczna ani niezbędna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4743 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałam tak wprost pisać,że patola, ale to określenie pasuje najlepiej..i idąc dalej Twoim wątkiem to patola dziś prawie skakała ze szczęscia bo 500plus jej wpłyneło i już się ciesze, że za chwilę znowu dodatkowe pięć stów za to dziecko bidne w brzuszku.. jak jej robią ktg to serducho znajdują prawie na wysokości pipki i w ogóle bardzo trudno chwycić puls tego maluszka..i mówię o tym tżetowi dziś,że u niej dziecko tak nisko, a mąż do mnie "a dziwisz się? też bym z takiej chaty uciekał.." ![]() kciuki za wizytę.. dopytaj już o termin cc, choć pewnie na kolejnej wizycie juz usłyszysz konretny termin.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() lekcja szpitalna numer któryś - w szpitalu nigdy Ci nie powiedzą kiedy wyjdziesz wcześniej.. takie wieści możesz usłyszeć w dniu, w którym Cię wypisują i tyle.. miałam , a raczej mąż miał plan wyjśc na własne żądanie dziś,żebym jutro mogła jechać na wizytę umówioną do gina, ale dzwonił do mnie wczoraj mój lekarz i odradził takiej opcji..ja w sumie też nie byłam za tym... Cytat:
![]() ![]() piękny brzuszek i fryzura ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mimo,że będzie brakowało Ci pracy to chyba nie masz wyjścia .. no chyba ,że Cię odwiozą na porodówkę a stamtąd z powrotem za biurko wrócisz.. a tak serio..to zobaczysz,że szybko poczujesz klimat wzmożonych przygotowań do porodu..plus sezon na przetwory może otworzysz? robiłaś kiedyś ketchup ze swoich pomidorów? polecam.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mama miała i to, i to i wg niej łatwiej jest naturalnie. Urodziła mojego brata naturalnie rok po cesarce gdy urodziła się moja siostra i nie było żadnych komplikacji mimo że lekarze ostrzegali że może być ciężko urodzić naturalnie po cesarce w tak krótkim odstępie czasu ![]() A ja to już w ogóle, mówi zawsze że jako nastolatka miała boleśniejsze okresy niż poród ![]() ![]() A lekarz... jakiś chory na głowę czy co ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-16 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat nie boję się o moje ubranka, bo nikt bez pytania nie będzie mi się wtrącał ![]() Nie no bez przesady, przecież dziecko się nie rodzi w kupę. Wszystko ładnie się w kilka sekund oporządza. Jak jeszcze dodasz, że dziecku i tak nie będzie fajnie, bo tyle bodźców na raz na niego spadnie. Nie no, ta kupa dla dziecka to najmniejszy problem ![]()
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z dobrych wieści - poprosiłam lekarza,żeby sprawdził szyjkę, bo jutrzejsza wizyta kontrolna mi przepada w związku z pobytem w szpitalu i zrobił usg - szyjka bez zmian ok 26-27mm czyli od momentu wdrożenia leków "stoi" ufff... ujście zamkniete,więc zmiany, które wyczuwam przy aplikacji luteiny to nie rozwarcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4748 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() chociaż pewnie będę miała to gdzieś, jak będę czuła że zaraz urodzi się dziecko to będę myślała tylko o tym ![]() Cytat:
![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-16 o 10:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz Ty masz inne chody niż przeciętniak w szpitalu.. ja pewnie też jednak coś wezmę z ubranek.. no trochę dla mnie był dziwny ten argument..pewnie chciała przekonać po prostu do lewatywy a jak inaczej jak tym,że to dla dobra dzieciaczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super że szyjka się trzyma ![]() Cytat:
![]() fajny! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie np. kąpią dzieci przy mamach i raczej w tym czasie nie da się zgubić ubranek. Jak dzieci są zabierane do szczepienia itp. to położna co najwyżej zmieni pieluchę i tetrę jak dziecko uleje. Nie wydaje mi się żeby jakoś specjalnie ginęły ubranka ![]() ![]() Aaa, taki patent - dobro dziecka najlepszy argument ![]()
![]() |
#4752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dołączając się do życiowego tematu (a jakże ![]()
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Ja podejrzewam u siebie pocztki cholestazy... Tak mmie w nocy zaczęły swędzieć dłonie i stopy... Idę jutro na pobranie, bo we wtorek wizyta, więc dodam sobie te aspaty i alaty. Mega mnie to podłamało, bo i tak mi juz naprawdę wystarczająco ciężko.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Martwicie się ginącymi ubrankami? U mnie w szpitalu nawet na ułamek sekundy nie zabrano mi Maksyma gdzieś beze mnie. Na szczepienie, czy pobranie krwi z pięty przychodzili do sali do nas, kąpiele tak samo, w salach były takie ogromne umywalki, położne brały dzieci od nas rozebrane i takie nam oddawaly na ręczniczek. Nie było możliwości, żeby ktoś gdzieś coś "zwinął". Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Samo życie.. ![]() Ja od początku nie nastawiam się na sielankę.. wolę się później ewentualnie mile zaskoczyć, że nie było, aż tak źle ![]() Mimo wszystko wiem, że macierzyństwo to będzie wyjątkowy czas, niepowtarzalny, taki pierwszy! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dla położnych moze i to 'naturalne', normalne.. ale nie każda kobieta miała 'okazję' publicznie narobić komuś 'na ręce' ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z drugiej strony na połówkowym usg byla wyraźnie podkreślona pipula ![]() ![]() Cytat:
![]() Nawet mńie nie strasz z tymi ciuszkami! Też nie wyobrażam sobie, gdyby miały się gdzieś podziać ![]() ![]() W takim razie we własne ciuszki będę przebierać Małą sama.. ![]() a dziękuje ![]() ![]() Włosy wyszly mi takie krótkie, bo schowały się za plecy.. w rzeczywistości mam długie do połowy pleców ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie mogę się doczekać! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4761 | |||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Fantasmagori spóźnione wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Orange_tree1 zdecydowałaś się na szpital w którym będziesz rodzić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cięcie, szycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie było podobnie, wszystkie badania, szczepienia, mycie robione na naszej salce.
![]() |
#4762 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Cześć! Melduję się po wczorajszej wizycie- młoda ma 1380g
![]() Szyjka 2,55 więc nie skraca się jakoś drastycznie, lejek nadal jest niestety. Mam się obserwować i nie muszę już leżeć plackiem cały czas ![]() Młoda leży bardzo nisko, gin na początku usg mówi "znów miednica" a za sekunde "jednak główka, ale bardzo nisko w kanale rodnym". I tak czytam co piszecie o tej dziewczynie- jak mi położna słuchała serduszka to spytała tylko o tydzień o od razu znalazła na wysokości pępka.. I mimo wszystko smutno by mi było usłyszeć, że młoda leży tak nisko, bo już chce opuścić chałupe.. Zrobię wszystko, żeby posiedziała tam jak najdłużej.. ![]() Co do kupsztala to się nie przejmuję tym aż tak bardzo ![]() Ostatnio ogarnelismy większość z wyprawki- został nam jeszcze przewijak, materac i jakieś pierdoły. Po wieksze rzeczy tż jedzie jutro do ikei, a resztę na bieżąco będę ogarniać ja. Aa, no i nie mamy jeszcze wózka ale to ze spokojem bo i tak chyba będziemy szukali jakieś jeszcze używki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Aaa, to ja źle zrozumiałam
![]() ![]() dziękuję ![]()
#4765 |
Rozeznanie
|
Do poczytania: http://zudit.pl/index.php/2016/06/16...ich-porodowek/
![]()
#4766 |
Zakorzenienie
|
Nie zdziwilabym się. Od jednej wczoraj usłyszałam dwa razy ze jest przerażona. Raz tym, ze mogłaby nie mieć zdeponowanej krwi pepowinowej, drugi raz cesarką. Wyglądała jakby miała się rozplakac jak to mówiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie cesarka jest realna i możliwa. I co? Mam usiąść i płakać? Bo nie urodzę naturalnie? Co będzie to będzie. Wolę żeby z Bobo i ze mna było wszystko ok. Jak sie da naturalnie to spoko. Jak nie to też będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]()
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wolalabym nie miec cesarki... ale jesli takie bedzie zalecenie to chyba to przezyje :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.