|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
Ja zaczynałam równo z poczatkiem stycznia 2010 ![]() Waga początkowa 102,8 kg ![]() ![]() Waga obecna 85,5 kg ![]() ![]() A celem jest 75 kg ![]() na moim profilu są fotki...jedna zanim zaczelam sie odchudzac aa druga doslownie z przedwczoraj heheh takze jak masz ochote to zerknij ![]() Aha zapomnialam dopisać że mam 170 cm wzrostu ![]()
![]() |
![]() |
#4742 |
Raczkowanie
|
Sylwoocha myślisz że mało jem ? Przecież to ok 1200kcal dziennie, wiem że metabolizm zwalnia gdy się je mniej niż 1000kcal dziennie. Wiem że coś jest nie tak jak powinno być, dieta turbo też na mnie nie działa, proteinowa też nie......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozłóżmy to ![]() Kromka chleba, to niecałe 100 kcal Jabłko (zalezy jeszcze jakiej wielkości) - ok 80 kcal Jogurt mały naturalny - ok 80 kcal Pierś z kurczaka gotowana bez skóry 150g - ok 150 kcal Surówka zależy jaka no ale powiedzmy, że ok. 100-150 kcal Ser twarogowy chudy 100g - to ok 100 kcal Jak widzisz, to jest ok 600 kcal. Nawet niech dojdą jakieś dodatki, to będzie góra 700-800 kcal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż, może masz rację, nie bedę się sprzeczać - nie znam dokładnie wartości kalorycznej potraw- , ale sprawdzałam teraz jogurt który jem ma 150 kcal , jest owocowy z ziarnami, bardzo sycący i długo po nim nie jestem głodna. Owoce jem różne, jabłko, banan, gruszka, mandarynki. Starm się jeść codziennie inny owoc, żeby było urozmaicenie, surówki są z kapusty pekińskiej, marchwi, jabła kilku orzechów i do tego wkrajam ugotowaną pierś z kurczaka, troszkę soli i pieprzu cytrynowego, pycha mogłabym to jeść cały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4745 |
Raczkowanie
|
luuka dobrze, że dodajesz orzechy, bo zawierają NNKT, oczywiście nie należy ich też jeść nie wiadomo ile, bo tak jak sama słusznie zauważyłaś są wysokokaloryczne
![]() ![]() A sałatka też jest smaczna z kapusty, piersi, ogórków, pomidorków (ogólnie, kto jakie tam warzywka lubi) i do tego sos czosnkowy z jogurtu naturalbego i czosnku - tą, to ja bym mogła jęść cały czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4746 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sosie w wersji "dla TZta nie na diecie" dodalabym na duzy kubek jogurtu lyzeczke majonezu light (chociaz moj tz woli na odwrot, sloik majonezu i lyzeczka jogurtu... az mnie mdli na sama mysl, do tego cala glowka czosnku... ale on wczoraj to wasabi smarowal chleb, i to nie cienko, na to odrobina wedliny i jadl, spytalam sie czy na przekaske przyniesc mu ten sloik papryczek chilli jakie moj brat mi z czech przywiozl, to stwierdzil ze nie bo sa za zimne) Cos sie dzis jakos slabo z lekka czuje...
![]() |
![]() |
#4747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wyglądasz rewelacyjnie i jesteś ładną kobietą ![]() ![]() Troszkę zeszłam z tematu, ale musiałam to napisać ![]() A Tobie już się Meridia skończyła czy jeszcze ją bierzesz? I jak masz zamiar zakończyć kuracje z nią tak z dnia na dzień czy masz zamiar brać ją pod koniec co drugi dzień? Ja właśnie nie wiem co zrobić bo podobno nie powinno się tak z dnia na dzień przestać ją brać, a dlaczego........ hmmm nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja dzisiaj też jakaś osłabiona jestem. Może to przez pogodę ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poszukam jeszcze tego w googlach. Ponoc mam talent do wyszukiwania ;P Sylwoocha pogoda to wlasnie mi sie baaardzo podoba. Raczej to z powodu zwiekszonego wysilku umyslowego i faktu ze jestem zaraz po "trudnych dniach"... Edit: Google po wpisaniu "meridia" dalo mi autouzupelnienie "...15 bez recepty" "...15 sprzedam" "...15 kupno". Podejrzewam ze chcialo mi sprzedac 15stke z lewego zrodla, niedobre google! Niestety nie moge nic znalezc o odstawieniu ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-02-25 o 21:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4750 |
Raczkowanie
|
To zależy jak długo się bierze lek. U Ciebie było to tylko kilka dni. Ten lek zaburza ośrodek odczuwania głodu i sytości. W momencie kiedy się go odstawi natychmiast, głód powraca, więc myślę, że odstawianie go stopniowo dobrze też wpłynie na to, żeby nie rzucić się od razu na jedzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4752 |
Rozeznanie
|
beatrise
Witam ![]() ![]() Ale wracając do tematu to nadal biorę tabletki, mam zapas do ok. połowy kwietnia. Też zastanawiałam się nad tym jak zakończyć branie...i wydaje mi się że sposób stopniowego odstawiania o którym pisały dziewczyny jest jak najbardziej odpowiedni. Dlatego chciałabym jeszcze jedno opakowanie żeby właśnie zastosować taki tryb że tak powiem oduczania organizmu od Meridii ![]() ![]() Ostatnio znajoma powiedziała mi że w diecie którą ona stosowała powrót do w miarę normalnego trybu żywienia i utrzymania osiągniętych wyników, czyli bez efektu jo-jo ... Jest np. powolne wprowadzanie innych posiłków niż tych które występowały w diecie. Najpierw jest 1 odświętny posiłek w 1 dniu w tygodniu, później jest jeden dzień w tyg. kiedy jemy odświętnie itp. Dokładnie wam tutaj tego nie opiszę bo nie bardzo pamiętam ale mniej więcej tak to wygląda...Pewnie wiecie o co chodzi hehehe Moja waga dzisiaj taka sama...Hmmm czyżby Meridia już na mnie nie działała?? Albo po prostu kg będą teraz spadały już coraz wolniej hehe ![]() Kurczę tak bym chciała pozbyć się tego balastu do końca kwietnia ![]() Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#4753 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nawet nie wiecie jaka to mobilizacja gdy udalo mi sie wcisnac bez wiekszych przeszkod w najlepsiejsze jeansy ktore w zyciu mialam raz na tylku
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4755 | ||
Zakorzenienie
|
beatrise, dopoki przynajmniej 15kg nie zrzuce nie przyjmuje gratulacji
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jak sie osiągnie sój cel/swoja wagę to jaka będzie radość że się udało wytrwać. Odchudzanie to bardzo ciężki że tak powiem "orzech do zgryzienia". Kto tego nie przechodził to nie wie, że to wcale nie jest czasem takie łatwe jak mogłby sie wydawać. A najwazniejsze jest racjonalne odchudzanie, by póżniej nie mieć tego efektu jo-jo ![]() Ja też cieszyłam się jak głupia jak wreszcie weszłam w spodnie które u mnie leżały już ok. roku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
Szpieg, Betarise Garatuluje!! i nie ma że nie przyjmujecie heheh
![]() ![]() Też pamiętam ten czas kiedy wskoczyłam w jeansy które kupiłam jakieś 2 lata temu i miałam je na sobie może ze 2-3 razy bo z po zapięciu wisiała mi oponka ![]() ![]() U mnie dzisiaj wielki dzień ![]() ![]() ![]() ![]() Do celu zostało 9,8 kg...ehhh już jestem tak blisko, że aż sama nie umiem w to uwierzyc !! Pozdrawiam Was Serdecznie i życzę udanego weekendu ![]() ![]()
![]() |
#4758 |
Rozeznanie
|
Hello :P
Dziś jest 84,6 kg :P heh zawsze coś ... ![]() ![]() A jak tam u Was?? Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#4759 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, mam takie pytanie:
Parę lat temu lekarz przepisał mi Meridię, stosowałam ją z pozytywnym skutkiem, jednak po paru miesiącach waga wróciła do "normy", nieważne. Jakiś czas temu zauwazyłam u mojej współlokatorki opakowanie Meridii 15, różniło się ono jednak od tego, które pamiętam. Jak wyglądają Wasze opakowania? Jej opakowanie to to ze zdjęcia, które znalazłam w przeglądarce (środkowe po lewej stronie): ![]() Martwię się, że zażywa coś, co nie jest wcale tym lekiem, nie rozmawiałam jednak jeszcze z nią o tym, jest bardzo wrażliwa na punkcie swojej wagi. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4760 |
Rozeznanie
|
Ja wykupilam ostatnio opakowanie Meridii w aptece i hmmm moje jest takie samo jak Twojej kolezanki z tym że różni sie dawką i pasek nie jest niebieski tylko zółty hehe też bylam zdziwiona ale to normalna Meridia więc bez obaw
![]()
![]() |
#4761 |
Przyczajenie
|
To dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4762 | ||
Zakorzenienie
|
Okazalo sie ze resztki mojej meridii sprzed 2ch lat zblizaja sie za blisko terminu przydatnosci. Wczoraj wieczorem poczulam silny glod. Nie ma przebacz. Ostatnie tabletki powedrowaly do kosza (mimo ze im chyba tydzien zostal), dzisiaj lyknelam juz swieza terminowa Zelxie (pogonicie mnie? to to samo przeciez, a watku zelixowego szukac nie chce :P). Dzisiaj zwisaja mi lezace przede mna czekoladowe jajeczka sztuk 10 ;]
![]() |
![]() |
#4763 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dziewczyny zasugerujcie co robie źle, straciłam 4kg, a teraz utknęłam w miejscu. Łykałam meridie popołudniu tak żeby już nie jeść kolacji, wieczorem zazwyczaj dopada mnie mania pochłaniania wszystkiego co mam pod ręką. No i nic. Waga ani drgnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4764 | ||
Zakorzenienie
|
Napisalas ze lykalas, nie napisalas jaka dawka, zakladam wiec ze ciagle lykasz i jak wiekszosc osob 10mg. Sa 3 odpowiedzi:
1. Sprawdz termin przydatnosci, moja meridia jakos tydzien przed terminem przydatnosci do spozycia przestala dzialac. Mimo ze jeszcze tydzien niby mozna ja brac, to wczoraj wieczorem dopadl mnie glod. Wytrzymalam, rano lyknelam zelixie, ktora ma jeszcze 3 lata terminu, jest okej. A jadlam dzisiaj tyle samo i to samo co wczoraj. 2. Na ulotce jest napisane, ze w wypadku gdy odczuwasz ze dzialanie leku jest za slabe badz za silne powinnas sie skonsultowac z lekarzem. 3. Na wszystkich synow Setha! Jakie NIE JESC KOLACJI? 5 malych posilkow dziennie o niskiej kalorycznosci, regularnych. To jest pierwsze i podstawowe zalozenie kazdej diety, a do meridii nalezy stosowac diete.
![]() |
![]() |
#4765 |
Przyczajenie
|
Witam was wszystkie jestem tu „nowa” i chcę Wam pogratulować osiągnięć z Merdią ja brałam „15” w zeszłym roku przez 3 miesiące i schudłam 20 kg co prawda małe jojo wróciło ale tylko w postaci +5 kg Wszystko było kontrolowane pod okiem lekarza – żadnych problemów z ubocznymi działaniami itd. Czułam się rewelacyjnie Teraz chciałam dalej kontynuować gdyż zostało mi jeszcze 10 kg do zrzucenia i tu właśnie dostałam szoku ponieważ żadne diety nie działają jedynie Meridia 15 okazała się odpowiednim strzałem a tu ZONK mój lekarz oznajmił że ma zakazane wystawienia recept na ten lek a i w aptekach nie sprzedają … Załamałam się totalnie depresja i te sprawy mój mąż już nie wytrzymuje ze mną bo cały czas mam paskudny nastrój pomóżcie dziewczyny jak kupić ten lek? Pozdrawiam was wszystkie ZAŁAMANA…
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4766 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w piatek dzwonilam do lekarza poprosic o kolejna recepte, "bo do nastepnej wizyty mi nie starczy" modle sie zeby miec farta i znowu zeby udalo mi sie kupic podwojne opakowanie... Ech ![]()
![]() |
![]() |
#4767 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
1. Termin ok 2. Zapytam. 3. Nie jesc kolacji czyli nie jesc wszystkiego co popadnie po 23, napisalam o tym w poscie. Dzieki za odpowiedz, najlepiej bedzie jak zasiegne opini lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4768 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
...lub farmaceuty (rowniez z ulotki ![]()
![]() |
![]() |
#4769 |
Rozeznanie
|
Witam Kobitki
![]() Jak tam Wasze dietkowanie?? Ja dzisiaj na odwiedzinkach u mamy i wiadomo jak to sie kończy więc skusiłam sie na małe co nieco ale naprawdę małe... heheh Waga dzisiaj pokazała 84,4 kg ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]()
![]() |
#4770 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
jestem tu nowa chociaz od kilku dni czytam to forum i jestem pod wrazeniem, szczegolnie kibicuje nadii ![]() W tyym tygodniu mam zamiar zaczac brac meridie. Czekam bo kolezanka mi zalatwila i ma mi przyslac ![]() Obecnie jestem poltora roku po ciazy i wzgladam masakrycznie ![]() mam 171cm wzrostu i obecnie waze 86kg ![]() pamietam jak wazlam 62 kg i wtedy wzdawalo mi sie ze jestem gruba..ehh ale to bylo dawno...teraz moim celem jest 75kg....mam nadzieje ze mi sie uda.. powiedzcie mi...jak to jest z meridia w czasie okresu tez sie bierze? kaska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.