|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Hej u mnie już polowa przeleciała, potwierdziło się ze jest dziewczynka 😍, będzie mała Zosia. W poniedziałek mam 2 prenatalne bo tak kazał mi przyjść lekarz, który się tym zajmuje. Trochę mam stresa ale wierzę, że będzie dobrze 👍.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Raczkowanie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mala_iskierka Dziękuję za Odp. Czyli koło 10-12 dnia. A tak wszędzie piszą że już ok 7 dnia zaczyna się produkować beta hcg.... ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Proszę, niech mnie któraś nauczy jak się odpowiada do konkretnej osoby - ten taki skopiowany tekst. Nie ogarniam tego forum... |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam zdjęcie ekranu.
Klikam w tekst, tak jak napisałaś, ale nie widzę żadnej strzałki w lewo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Wtajemniczenie
|
Po kliknięciu powinna Ci się wiadomość na którą chcesz odpowiedzieć podswietlicScreenshot_2020-07-23-10-53-12-174_com.tapatalk.wizazplforum.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Rozeznanie
|
MoszKa dobrze się czuję, trochę piersi bolą, ze dwa razy było mi niedobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zadomowienie
|
Tulipanowyslonecznik musisz miec sciagnieta aplikacje wizaz, bo widze że korzystasz poprostu ze strony www?
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Raczkowanie
|
Aplikacja - i wszystko jasne
Dzięki za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane. Nie zawsze się tu udzielam, ale jakoś naszło mnie na przemyślenia, miałam taki ciężki dzień w pracy i nie tylko. Pamiętam te dni jak świat mi się zawalił ponad rok temu, przy diagnozie w pierwszej ciąży, potem chwilę po, gdy poroniłam drugą i miesiąc temu gdy straciłam trzecią. A zmusiło mnie do przemyśleń i rozdrapywania ran kilka słów mojej mamy, która powiedziała że na drugi rok to już my też będziemy mieć w końcu dziecko. Wydawało mi się, że umiem o tym rozmawiać, ale okazuje się, że jednak nie. Chyba tylko tutaj z Wami. Warknęłam na nią i powiedziałam żeby nie zaczynała tego tematu, a teraz na samą myśl o tym wszystkim łzy napłynęły mi do oczu..
Zaczęłam właśnie kolejny cykl, trzy dni temu dostałam pierwszy okres po poronieniu. Ucieszyłam się, że będziemy mogli się już postarać znowu, ale co z tego, gdy przy moim nieprawidłowym kariotypie znowu może skończyć się tak samo. Z genami nie wygram. Za tydzień bierzemy ślub, jedyny piękny i niepowtarzalny dzień w naszym życiu, a zarazem boję się że przepełni mnie w nim smutek. Właśnie 1 sierpnia nasz synek miał skończyć rok, w dniu naszego ślubu, a zamiast tego zamawiam mu kwiaty na grób. Rozkleiłam się już totalnie i nie wiem nawet co chciałam napisać, bo ból rozrywa mi serce z żalu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę że terapia to bardzo dobry pomysł. Tule Cię bardzo mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Raczkowanie
|
Życie jest takie przykre. Tak wiele przykrych zdarzeń i wspomnień. Tak chciałabym by wszystkie kobiety co przeszły przez stratę swoich dzieci znalazły pocieszenie i ukojenie. Sama też tego szukam. Niestety u mnie okres. Coś poszło nie tak mimo objawów jakie rok temu były przy tej pierwszej ciąży...łzy popłynęły. Czekałam ten lipiec. Wiem, że to dopiero pierwsza próba. Jednak nie wiem czy jakieś badania zrobić? Hormony? Mam mało czasu bo już mam małego guzka na macicy...operacja dała czas ale niezbyt wiele.
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Od dłuższego czasu czytam to forum. 7 lat temu byłam w pierwszej ciąży miałam wtedy 21 lat a dzieciątko przestało się rozwijać w 8tc . 2 ciąża - T. była 16.11.19 z powodu ZD. Już w marcu dostaliśmy zielone światło. Ja byłam gotowa natomiast mąż nie, dlatego czekałam. Byłam na antykoncepcji hormonalnej. W środę dostałam @ no i mąż powiedział że już czas spróbować. Nowego opakowania tabletek nie zaczynałam. Kupiłam za to w aptece femibion0.
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za nas wszystkie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czmirka Czas edycji: 2020-07-25 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- kwas foliowy, najpierw 5 mg jakieś 3 opakowania, potem acti folin 0,8 kilka miesięcy. Jak zrobiłam poziom kwasu, wyszedł powyżej 30 czyli dokładnie tyle ile zalecają w jednym z artykułów z badań, na które się kiedyś natknęłam... - pregna start, bo ma w składzie cholinę i Wit d - kwasy omega 3, które pozytywnie wpływaja na płodność ponoć. Oczywiście nie mam pewności, czy cokolwiek pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z nas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
iskierka95 pamiętam Twoja historię dobrze (chyba jedynie poza wątkiem ostatecznej diagnozy w pierwszej ciąży) i baddzo współczuję...pomoc kogoś z kim można pogadać jest nieoceniona. Mi bardzo pomaga Forum, ale też zastanawiam się nad psychologiem...
Od terminacji minęło u mnie 9 tygodni. Dopiero mam pierwsza miesiączkę... Biorę actifolin, ovarin, Proovulin oraz koenzym Q10 i witaminę E. Zastanawiam się nad pregna start... Gabi Jak długo po rozpoczęciu suplementacji kwasem robiłaś badanie z krwi? Czy poza poziomem kwasu foliowego badalas też homocysteine albo inne parametry? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
Platynowa91, ja Twoją również śledziłam, bo jestem tu codziennie odkąd znalazłam forum. Chyba nie było dnia, żebym nie weszła. Czekałam, aż dostaniesz tej miesiączki, żebyś nie musiała wywoływać. Ostateczna diagnoza w pierwszej ciąży była taka, że synek miał serce jednokomorowe i to był główny powód terminacji. Genetycznie był nosicielem jak ja, więc to by mu w życiu nie przeszkadzało, no ale jednak pech
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zadomowienie
|
Ja czytalam ze warto zbadac
Homocysteine (bo ona jet glownym parametrem mowiacym o dobrym wchlanianiu witamin z grupy B) Witamine b12 Kwas foliowy Witamine D I jak sie zrobi to wszytsko naraz to daje dobry obraz jak organizm dziala. Ja biore pregna start, koenzym q10+e i kwasy omega Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Rozeznanie
|
U mnie od wczoraj gorzej, bo mam w śluzie nitki krwi :/ To może nic nie znaczyć oczywiście. Ale wiadomo, że się stresuję.
Nie lecę do lekarza bo właściwie nie chcę. Ja problemów z utrzymaniem ciąży nie miałam nigdy żadnych, więc jeśli coś się dzieje złego to jest to znowu jakaś kwestia z zarodkiem i progesteron tego nie uratuje, tylko przeciągnie wszystko... Wy jedyne na świecie wiecie co czuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętaj tylko, że stres też źle działa na ciążę. Jeśli miałby być źle to nic nie poradzisz. Wierzę jednak, że będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Poczwarkah trzymam kciuki za Ciebie bardzo
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Raczkowanie
|
Poczwarkah, będzie dobrze. Bardzo mocno w to wierzę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Ja swoje histopato odebrałam 3 tygodnie po wyjściu ze szpitala. Urodziłam dziecko, ale nie udało się urodzić łożyska, wiec zostało wyłyżeczkowane. Myślałam, że w związku z tym dostanę wynik dotyczący budowy łożyska czy zaśniadu ewnetualnego, a tam w wyniku były dwa zdania dotyczące kosmówki i kosmków. Ogólnie bez sensu
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Rozeznanie
|
Niestety u mnie jeszcze więcej krwi w śluzie dzisiaj. Bardzo źle to wygląda. Byłam już rano zrobić betę i progesteron. Wyniki będą o 16.00. Pójdę chyba potem od razu do lekarza.
Jestem generalnie smutna i zniechęcona... |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Raczkowanie
|
Poczwarkah, faktycznie nie najlepiej ale ciągle wierzę że wszystko będzie ok, że tylko skończy się na strachu. Bardzo mocno ściskam
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mocne kciuki za dobre wyniki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.