![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Heloł
![]() Majkela ale mieliscie przezycia. Dobrze, ze z Franiem juz ok ![]() Marcelina klin ma pod glową. Pod nóżki bala bym się dać po naszej przygodzie z zakrztuszeniem... Rano bylam na szybko w hurtowni dziecięcej z zamiarem kupienia kubka z miękką słomką ale były tylko takie po 5dych. Ale kupilam Lovi360 i i i moje dziecko już z niego piło ![]() ![]()
#452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele czasu spędzają razem bo nawet jak mąż pada na twarz to i tak pobawi się z nim czy pomajsterkuja coś razem. Mają swoje prace np. przed domem - tylko " dwa chłopaki", no i od kilku miesięcy dwa chłopaki jeżdżą sami na zakupy. To ich rytuał. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Już takie bardziej męskie😎 Majkela, no właśnie nie zapisuje, ciągle zapominam. Chyba muszę zacząć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy plastikową- taką gęstą. Do tej pory zawsze była żywa, ale teraz mąż się uparł, że Leon będzie igły z podłogi zjadał. Co roku jakoś kupujemy bańki w innych kolorach+ różne łańcuchy i no cóż... efekt meksykański ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Skąd tu same zdolne dzieci? ![]() Cytat:
Po jelitówce to osłonowo warto coś podawać. Leon obudził się w nocy i darł się na pół bloku- nie dało się go uspokoić. Dopiero przebrałam mu pampucha, po raz setny podałam pierś i dał się uśpić z powrotem. Strasznie jakiś niespokojny od tygodnia. Nie poznaję go- od urodzenia to było pogodne i takie hmm "łatwe w obsłudze" dziecko. Znalazł nową metodę na raczkowanie- buja się na czworakach i potem tylne nóżki hop do przodu- jak żabka. Soffinka- super ciuszki- ten pajac taki cieplutki znalazłaś. Też szukam właśnie podobnego- najlepiej teraz się nam sprawdzają ciepłe pajace. Kupiłam w pepco polarowy- pochodził miesiąc i się zamek rozwalił. Za to z SH ma nie do zdarcia i dużo lepszej jakości polar. Kupiłam w Lidlu sukienkę na sylwka! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Podłogi pomyte, dziec śpi, dwa chłopaki na zakupach więc czas na kawę.
Kurde, wczoraj mnie olsnilo, że nie mamy prezentu dla Kuby. I wkurzyl mnie mężu bo mu to mówię a on obojętnie, że Kuba jeszcze mały to nie będzie wiedział. Buuu Zaraz poszperam na amazonie, może zdążą przysłać |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
Zebrah, to nasze chłopaki tak samo się przemieszczają - na żabkę
![]() Ja wpadłam na pomysł wywołania w końcu zdjęć dla Franka do albumu. Będzie miał na gwiazdkę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam taki album dla Starszaka. Wywolalam zdjęcia z pierwszego roku, praktycznie tylko on tam jest z wyjątkiem mamusi i tatusia na porodówce. Są tam pierwszy smoczek, pierwsze samodzielne wstanie na nóżki ( akurat miałam aparat pod ręką, ) jego pozycje spania w łóżeczku itp. Może monotematyczny ten album ale myślę że kiedys dla Maksa i jego przyszłej żonki/dzieci będzie fajny do oglądania Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-12-17 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Jasne można wiedzieć na Teneryfie w mieście los galates
![]() |
#458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aaaale zazdroszcze wakacji:p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |||||||
Konto usunięte
|
Hejo!
Ignaś dzisiaj obudził się o 7 przez zatkany nosek i był w złym humorze. O 8. zasnął na nowo ipospał do 10. , a my razem z nim ![]() ![]() Zrobiłam dwa stroiki świąteczne- dla nie i dla mamy. Koty w nocy zrzuciły gwiazki z okna i trochę się w niektórych miejscach podarły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas zębów nie widać, dziąsła normalnie wygądają, Ignaś się ślini i też pcha rece do buzi. Jest markotny teraz ale przez katar. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój pełza w ten sposób, że ciągnie za sobą nieruchome nogi- jak paralityk ![]() Brawa za sukienkę ![]() ![]() ![]() Super! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Zajęcia zamiast do 17 miałam do 13, taka fajna pani prowadząca ![]() ![]() ![]() Marysia jak się urodziła dostała od moich rodziców taki fajny album-książkę http://www.empik.com/moje-pierwsze-p...B&gclsrc=aw.ds Można tam wklejać zdjęcia, wpisywać daty ważnych rzeczy typu pierwszy ząbek, są strony "mam trzy miesiące/mam sześć miesięcy/rok/dwa lata itd." gdzie się wpisuje wagę, ulubione zabawki i takie tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#462 |
Konto usunięte
|
Ja muszę coś takiego kupić. Starszaki mają uzupełnione takie albumy właśnie,a biedny Ignaś nawet nie ma pustego...
Ja jeszcze nie wiem w co się ubiorę na święta...Może bym sobie jakąś kieckę kupiła. Ja mam dobre rzeczy sprzed ciąży ale wszystko już wiekowe i wychodzone. Jak już jestem na zakupach to zawsze coś dzieciom kupuję, a dla siebie nic. W sh i online to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
Franus dziś - oczywiście jak matki nie ma to fajnie się robi nowe rzeczy - zaczął na czterech prostowac nóżki i podnosić dupke. Chyba chce usiąść bo ta dupke przechyla na bok
![]() ![]() Też się zastanawiałam w co się ubiore na święta. Chyba muszę kupic jakaś koszule. |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Rozeznanie
|
Sliweczka my friend to chinczyk. Ti zakupy z aliexpres byly
![]() My dzis po pierwszej razie z marchewka. Ugotowalam, zgniotlam widelcem zeby nie bylo takiej papy i moze Oliwka ze dwie lyzeczki w sumie zjadla ![]() ![]() Dziecko mi juz spi, ciasto na pizze rosnie, choinka ubrana mozna poleniuchowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z zakupami mam podobnie - pierwsza (i w zasadzie ostatnia) moja myśl to żeby kupić coś dla Małej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj jak obrałam jabłka do ciasta, to ukroiłam plasterek i dałam Marysi do polizania, ale w sumie coś tam raz liznęła i olała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
Aj dziewczyny co tak mało piszecie? Czyzbyscie ostatni przedświąteczny weekend spędziły na porządkach, zakupach, w kuchni ?
![]() Ja byłam w szkole, bo pewnie też bym to robiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Konto usunięte
|
Weronia super fotka! Ważne że Hania zdrowa!
Australia brawa dla Marysi za pierwszy siad 👏 to pierwsza dziewczynka na naszym wątku która usiadła 🎉🍰💕 Majkela widzę ze Tobie też "atrakcji" nie brakuje przed świętami... Dobrze ze wszystko ok Zebrah gdzie idziecie na sylwka? Faajnie. My znowu pizama party 😂 i tak juz drugi rok... U nas nocka nie była straszna, Zosia juz lepiej. Ale w ciągu dnia Hania tak płakała, ze aż się za nosiła. Ostatni raz tak płakała 4mc temu, przed szpitalem... Pomogło dopiero podanie ibum. Pierwszy ząb na wierzchu. Rano dziąsła miała zakrwawione jeszcze. Cholerne zęby! Teraz śpi, padła przy cycku. Kule chyba czas ten piernik robić... Może jutro mi się na uda |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Konto usunięte
|
Ile ten piernik powinien jeszcze poleżeć już upieczony?
Kasia tak myślałam że to pewnie jakieś chińskie zakupy. Fajne ![]() Marlena Twój Franio to też niezły kombinator. Robi to o czym pisała chyba 2 dni temu soffinka australia jak to usiadła Maryja? Z pleców się podniosła?Chwyciła się czegoś czy taki brzuszek to był? ![]() W kwestii zakupów to pomyśl jak wygląda moja szafa skoro ja mam już dzieci od 9 lat ![]() dzanet dziąsła zakrwawione? Masakra! To się męczy biedna Hanulka... Ja podałam kilka razy Ignasiowi kleik na moim mleku i coś tam zjadł. Ale kurde jakiś felerny chyba, bo on gęstnieje tylko na chwilę. Potem robi się znowu strasznie rzadki nie wiem czemu... Mam też jeszcze 2 kaszki (jaglaną i orkiszową) ale jeszcze nie robiłam, może jutro dostanie. Jabłuszko już jadł dużo razy, bo za każdym razem jak ja jadłam to mu skrobnęłam trochę łyżeczką. Smak już doskonale zna i teraz jak mu wkładam do tej siateczki to zjada czasem i 2 ćwiartki. Próbował też banana i gruszkę. W szafce mam jeszcze na próbę 2 słoki z Hippa. Dni tak szybko mijają, że nie mam czasu mu tego podać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
Austaralia nie zrobila marchewka na Oliwce wrazenia. Bardziej interesowal ja wklad dmuchany do krzesła tego ikeowego.
Co do zakupów z ali to choinki 10 zl za 10 szt. A ksiazeczka nie wiecej niz 15. Piernik bedziemy piec grupowo 😉 Australia pisala o wtorku. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Ototo Dżanet ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W albumie Krzysia też są głównie Krzysia zdjęcia. We trójkę mamy jedno, ze mną ma kilka i z mężem kilka a tak to Krzyś, na każdej stronie Krzyś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lena ja mam album z mojego dzieciństwa - od niemowlaka do około 6 roku życia jeden album ![]() ![]() Kasia Krzysiowi też często bardziej smakują pasy krzesełka, którymi jest przypięty niż jedzonko, które mu zapodaję. U nas królują sloiczki, ale raz dostał banana do rączki i zjadł jednego gryza. Fajnie to wyglądało, nast razem może więcej zje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli we worek pieczemy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Śliweczko ale Iga dała czadu ![]() mój też nauczył się walczyć przy odciąganiu katarku, ale co się dziwić duży już jest a katarek co chwilę łapie od Mikiego ![]() Ania fajnie, że Maja taka chętna na nowe smaki, mój gardzi wszystkim ![]() kusicie tym ali, ale może lepiej, że nigdy nie zaglądałam- mój portfel nie uciepri ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-12-17 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Hej nie nadrabiam...nie mam kiedy pisać, a co dopiero czytać... Starszak znów choruje i mnie zaraził, ściągałam do pomocy teściowa bo się ruszyć nie dałam rady. Tomek niewyraźny też. Jest ciężko. Mąż nocki miał więc jakby go wcale nie było przez tydzień. Padam. Dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Rozeznanie
|
Sliweczko kaszki i kleiki będą rzednac po dodaniu Twojego mleka bo zawiera ono jakieś tam enzymy.
Wtorek - piernik. Zapisane! |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
O rany... Zdrowiejcie prędko!
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Rozeznanie
|
Właśnie tz przechodząc koło lozeczka zauważył że Franek się ułożył na brzuch do spania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na brzuszku Franio śpi? Słodko! Ja też już idę się położyć w łóżeczku tylko najpierw muszę małego lokatora odsunąć na bok, bo leży na środku... Pewnie się obudzi ale cyc już będzie w pogotowiu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
Słodko spał ale jak się przebudził to od razu naped na 4 włączył
![]() Znowu kiepska nocka. Czy możliwe że jedząc butle jest w nocy głodny co 2h? Próbuje go odstawić od piersi bo mi je pokiereszowal strasznie. Raz jak ugryzł to myslalam że odgryzł brodawkę, ale okazało sie że od dołu wbił Ząbki więc odgryzł jakby tylko połowę. W sumie i tak tych karmien ostatnio mieliśmy 2-3 na dobę, także uznałam że bez sensu żebym się meczyla, zresztą on też będzie czuł że go przystawiam że strachem. No i dziś spał od 2 z nami. A już ładnie spał w swoim łóżeczku od dłuższego czasu. Mleka też miałam tyle co kot napłakał bo po prostu z minuty na minutę przestałam karmić a nawet zbytnio twardych nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiaj co 3 godziny jadła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.