Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-17, 09:32   #451
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Heloł
Majkela ale mieliscie przezycia. Dobrze, ze z Franiem juz ok
Marcelina klin ma pod glową. Pod nóżki bala bym się dać po naszej przygodzie z zakrztuszeniem...

Rano bylam na szybko w hurtowni dziecięcej z zamiarem kupienia kubka z miękką słomką ale były tylko takie po 5dych. Ale kupilam Lovi360 i i i moje dziecko już z niego piło w prawdzie woda jej średnio smakuje ale po trochę będziemy się przyzwyczajać

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 10:37   #452
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
jejku, urocze, chyba Maksio ma dobry kontakt z tatą

ooo, zdażało się nie raz i oj, bolało współczuję przeżyć zdrowotnych!

Wszystkim chorowitkom Zdrowia życzę!!! troszkę się porobiło choróbsk będzie dobrze! wszystko przejdzie

Mój mąż mi tez opowiadał, że jakaś zabawka u jego cioci w domu powiedziała "Widzę Cię" - był wtedy sam i szedl przez ciemny pokój żeby światło włączyć nie wiem co to była za zabawka, byc może szczeniaczek uczniaczek.
Oj tak , mają bardzo dobry kontakt.
Wiele czasu spędzają razem bo nawet jak mąż pada na twarz to i tak pobawi się z nim czy pomajsterkuja coś razem.
Mają swoje prace np. przed domem - tylko " dwa chłopaki", no i od kilku miesięcy dwa chłopaki jeżdżą sami na zakupy. To ich rytuał.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Hej hej ja na szybko nadrobie pozniej
wczoraj bylismy pierwszy raz na basenie - Ignas w szoku- tyyle wody ;p
aA dzis matka wariatka skoczyla do SH chociaz po ostatnim przeglądaniu ciuszków odłożonych na kolejne miesiace zarzekalam sie ze juz wiecej nic nie kupie ;p no ale za 20 zl... az zal

wrzucam fotke i milego dnia - ogarne burdello w domu i sie odezwe
Ale fajne łupy!
Już takie bardziej męskie😎

Majkela, no właśnie nie zapisuje, ciągle zapominam. Chyba muszę zacząć

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 12:01   #453
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Myśmy mieli gąsienicę gawędziarkę FP i ona też była nieźle klepnięta. Kiedyś wieczorem jak olądaliśmy z tz TV ona powiedziała nagle sama "a kuku widzę cie"
za choinkę. Żywa? Ja naszą, plastikową rozłożę w przyszłym tygodniu.
Hehe chyba bym zawału na miejscu dostała
Kupiliśmy plastikową- taką gęstą. Do tej pory zawsze była żywa, ale teraz mąż się uparł, że Leon będzie igły z podłogi zjadał. Co roku jakoś kupujemy bańki w innych kolorach+ różne łańcuchy i no cóż... efekt meksykański

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Wakacje i podróż samolotem 5h przebiegły bezproblemowo Hania grzeczna jak aniołek w samolocie przespała większość a ma płazy była szczęśliwa bo moga byc Golaskiem akurat wtedy w Polsce były śnieżyce .
Weronia brawa dla Hani za postępy Gdzie wakacje?

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Marysia z pozycji pół-leżącej podniosła się do siadu aaaa
]
No i kolejny bobas na wątku wymiata z siadaniem!
Skąd tu same zdolne dzieci?

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
U nas były wczoraj chwile grozy. Do mnóstwa kup, doszło więcej kup, to już była biegunka, więc dobrze, że zostaliśmy na razie przy dadach bo byśmy z torbami poszli przy białych pampersach. Wysypka dalej się utrzymuje (może nawet jeszcze kilka dni), dosłownie jest wszędzie. A żeby było mało ok godz.17 doszły wymioty ale to takie jakby ktoś z wiadra lał, po wymiotach łapał go sen i gorączka. Oczywiście SOR, ale już wszystko ok. Rano jeszcze byliśmy na wizycie u naszego pediatry i po prostu nałożyła nam się alergia na antybiotyk z jakąś jelitówką. Ja wierzę, że szczepienie na rota pomogło szybko to przejść, bo już jest znaczna poprawa. W takich momentach cieszę się, że mogę kp, zbawienne lekarstwo dla takiego malucha. Idę odespać ostatnie nocki. Pa
Jejj ale dostałaś w kość- współczucie. Bardzo dużo teraz jelitówek panuje- wśród moich znajomych z dziećmi, co chwilę któreś.
Po jelitówce to osłonowo warto coś podawać.

Leon obudził się w nocy i darł się na pół bloku- nie dało się go uspokoić. Dopiero przebrałam mu pampucha, po raz setny podałam pierś i dał się uśpić z powrotem. Strasznie jakiś niespokojny od tygodnia. Nie poznaję go- od urodzenia to było pogodne i takie hmm "łatwe w obsłudze" dziecko. Znalazł nową metodę na raczkowanie- buja się na czworakach i potem tylne nóżki hop do przodu- jak żabka.

Soffinka- super ciuszki- ten pajac taki cieplutki znalazłaś.
Też szukam właśnie podobnego- najlepiej teraz się nam sprawdzają ciepłe pajace. Kupiłam w pepco polarowy- pochodził miesiąc i się zamek rozwalił. Za to z SH ma nie do zdarcia i dużo lepszej jakości polar.

Kupiłam w Lidlu sukienkę na sylwka! przeszcześliwa jestem- bo raz że mój rozmiar 44, a dwa że ładna i modna, a trzy że tania ( i to chyba na obecny moment najważniejsze...)
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 12:16   #454
miszkaaa
Zakorzenienie

Podłogi pomyte, dziec śpi, dwa chłopaki na zakupach więc czas na kawę.

Kurde, wczoraj mnie olsnilo, że nie mamy prezentu dla Kuby.
I wkurzyl mnie mężu bo mu to mówię a on obojętnie, że Kuba jeszcze mały to nie będzie wiedział.
Buuu
Zaraz poszperam na amazonie, może zdążą przysłać

Żabinek
Stary 2016-12-17, 13:25   #455
Lena_Marlena
Rozeznanie

Zebrah, to nasze chłopaki tak samo się przemieszczają - na żabkę

Ja wpadłam na pomysł wywołania w końcu zdjęć dla Franka do albumu. Będzie miał na gwiazdkę rodzinę poprosiłam żeby nie kupowali mu drogich zabawek bo i tak narazie ich nie ogarnia a w zamian pieluchy i mleko, jakiś ciuch będzie praktycznie jakaś duperelke oczywiście każdy dokupuje więc zabawek też mu nie braknie
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 14:34   #456
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Zebrah, to nasze chłopaki tak samo się przemieszczają - na żabkę

Ja wpadłam na pomysł wywołania w końcu zdjęć dla Franka do albumu. Będzie miał na gwiazdkę rodzinę poprosiłam żeby nie kupowali mu drogich zabawek bo i tak narazie ich nie ogarnia a w zamian pieluchy i mleko, jakiś ciuch będzie praktycznie jakaś duperelke oczywiście każdy dokupuje więc zabawek też mu nie braknie
Rodzinka niech trzyma kasę jak Franio podrośnie. Dobra decyzja!

Ja zrobiłam taki album dla Starszaka.
Wywolalam zdjęcia z pierwszego roku, praktycznie tylko on tam jest z wyjątkiem mamusi i tatusia na porodówce. Są tam pierwszy smoczek, pierwsze samodzielne wstanie na nóżki ( akurat miałam aparat pod ręką, ) jego pozycje spania w łóżeczku itp.
Może monotematyczny ten album ale myślę że kiedys dla Maksa i jego przyszłej żonki/dzieci będzie fajny do oglądania

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-12-17 o 14:36
Stary 2016-12-17, 15:29   #457
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Weronia! Oj dawno Cię nie było!
Super, że Hania zdrowa i że są postępy przez rehabilitację.
No i zazdroszczę wakacji w ciepełku! Zdjęcie Hani superowe, będzie świetna pamiątka.
Gdzie byliście jeśli możesz zdradzić?
Jasne można wiedzieć na Teneryfie w mieście los galates
Stary 2016-12-17, 15:47   #458
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Rodzinka niech trzyma kasę jak Franio podrośnie. Dobra decyzja!

Ja zrobiłam taki album dla Starszaka.
Wywolalam zdjęcia z pierwszego roku, praktycznie tylko on tam jest z wyjątkiem mamusi i tatusia na porodówce. Są tam pierwszy smoczek, pierwsze samodzielne wstanie na nóżki ( akurat miałam aparat pod ręką, ) jego pozycje spania w łóżeczku itp.
Może monotematyczny ten album ale myślę że kiedys dla Maksa i jego przyszłej żonki/dzieci będzie fajny do oglądania
Na pewno doceni kiedyś taką pamiątkę. Ja niestety żadnego albumu nie mam a szkoda, fajnie byłoby zobaczyć siebie jako bobasa *.*

Cytat:
Aaaale zazdroszcze wakacji:p
Stary 2016-12-17, 15:59   #459
201711281320
Konto usunięte

Hejo!
Ignaś dzisiaj obudził się o 7 przez zatkany nosek i był w złym humorze. O 8. zasnął na nowo ipospał do 10. , a my razem z nim Potem jeszcze pobawiliśmy się w łóżku i wstałam o 10:30. Strasznie szybko dzisiejszy dzień mi mija

Zrobiłam dwa stroiki świąteczne- dla nie i dla mamy. Koty w nocy zrzuciły gwiazki z okna i trochę się w niektórych miejscach podarły Posklejałam i wiszą ale nie wiem jak długo wytrzymają...

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Pochwale sie co mi dzis od my friedn przyszlo. Ksiazeczka z metka lamaze.
Choinki zamowilam z myślą o dekoracji pod kieliszkiem do wina albo w sloiku.
Fajne ale nie wiem co to znaczy że od my friend, bo chyba nie od żadnej koleżanki

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Jeśli nie zęby to co?
Całe dnie poplakuje, śpi ale zaliczył już jedno poplakiwanie, ślini się strasznie i palce wpycha w buźkę po prawej stronie. Nawet jak smaruje dziasełka to przesuwa mi palucha na prawo.
Nie wiem co jeszcze może być.

Maksowi zęby wyszły praktycznie bezobjawowo[COLOR="Silver"]
No sama nie wiem
U nas zębów nie widać, dziąsła normalnie wygądają, Ignaś się ślini i też pcha rece do buzi. Jest markotny teraz ale przez katar.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
U nas były wczoraj chwile grozy. Do mnóstwa kup, doszło więcej kup, to już była biegunka, więc dobrze, że zostaliśmy na razie przy dadach bo byśmy z torbami poszli przy białych pampersach. Wysypka dalej się utrzymuje (może nawet jeszcze kilka dni), dosłownie jest wszędzie. A żeby było mało ok godz.17 doszły wymioty ale to takie jakby ktoś z wiadra lał, po wymiotach łapał go sen i gorączka. Oczywiście SOR, ale już wszystko ok. Rano jeszcze byliśmy na wizycie u naszego pediatry i po prostu nałożyła nam się alergia na antybiotyk z jakąś jelitówką. Ja wierzę, że szczepienie na rota pomogło szybko to przejść, bo już jest znaczna poprawa. W takich momentach cieszę się, że mogę kp, zbawienne lekarstwo dla takiego malucha. Idę odespać ostatnie nocki. Pa
Dużo teraz jelitówek. Dobrze, że tak łagodnie przeszedł.

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
jejku, urocze, chyba Maksio ma dobry kontakt z tatą

ooo, zdażało się nie raz i oj, bolało współczuję przeżyć zdrowotnych!

Wszystkim chorowitkom Zdrowia życzę!!! troszkę się porobiło choróbsk będzie dobrze! wszystko przejdzie

Mój mąż mi tez opowiadał, że jakaś zabawka u jego cioci w domu powiedziała "Widzę Cię" - był wtedy sam i szedl przez ciemny pokój żeby światło włączyć nie wiem co to była za zabawka, byc może szczeniaczek uczniaczek.

Cytat:
aA dzis matka wariatka skoczyla do SH chociaz po ostatnim przeglądaniu ciuszków odłożonych na kolejne miesiace zarzekalam sie ze juz wiecej nic nie kupie ;p no ale za 20 zl... az zal

Fajneeee! Takie łobuzerskie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Heloł
Majkela ale mieliscie przezycia. Dobrze, ze z Franiem juz ok
Marcelina klin ma pod glową. Pod nóżki bala bym się dać po naszej przygodzie z zakrztuszeniem...

Rano bylam na szybko w hurtowni dziecięcej z zamiarem kupienia kubka z miękką słomką ale były tylko takie po 5dych. Ale kupilam Lovi360 i i i moje dziecko już z niego piło w prawdzie woda jej średnio smakuje ale po trochę będziemy się przyzwyczajać
Ignaś dostanie Lovi360 na gwiazdkę

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Kupiliśmy plastikową- taką gęstą. Do tej pory zawsze była żywa, ale teraz mąż się uparł, że Leon będzie igły z podłogi zjadał. Co roku jakoś kupujemy bańki w innych kolorach+ różne łańcuchy i no cóż... efekt meksykański

Jejj ale dostałaś w kość- współczucie. Bardzo dużo teraz jelitówek panuje- wśród moich znajomych z dziećmi, co chwilę któreś.

Leon obudził się w nocy i darł się na pół bloku- nie dało się go uspokoić. Dopiero przebrałam mu pampucha, po raz setny podałam pierś i dał się uśpić z powrotem. Strasznie jakiś niespokojny od tygodnia. Nie poznaję go- od urodzenia to było pogodne i takie hmm "łatwe w obsłudze" dziecko. Znalazł nową metodę na raczkowanie- buja się na czworakach i potem tylne nóżki hop do przodu- jak żabka.

Też szukam właśnie podobnego- najlepiej teraz się nam sprawdzają ciepłe pajace. Kupiłam w pepco polarowy- pochodził miesiąc i się zamek rozwalił. Za to z SH ma nie do zdarcia i dużo lepszej jakości polar.

Kupiłam w Lidlu sukienkę na sylwka! przeszcześliwa jestem- bo raz że mój rozmiar 44, a dwa że ładna i modna, a trzy że tania ( i to chyba na obecny moment najważniejsze...)
Za chwilę zacznie pewnie normalnie raczkować.
Mój pełza w ten sposób, że ciągnie za sobą nieruchome nogi- jak paralityk

Brawa za sukienkę Podziwiam, że się Wam chce w ogóle gdzieś wychodzić na imprezę Ja nie wiem czy północy doczekam

Cytat:
Super!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 16:15   #460
australia87
Zakorzenienie

Hej ho
Zajęcia zamiast do 17 miałam do 13, taka fajna pani prowadząca Moja koleżanka z grupy jest w ciąży, termin na maj/czerwiec, ach Aż mi się przypomniało jak ja w zeszłym roku męczyłam się na drewnianym krześle i latałam w trakcie zajęć co chwilę do kibelka

Marysia jak się urodziła dostała od moich rodziców taki fajny album-książkę http://www.empik.com/moje-pierwsze-p...B&gclsrc=aw.ds
Można tam wklejać zdjęcia, wpisywać daty ważnych rzeczy typu pierwszy ząbek, są strony "mam trzy miesiące/mam sześć miesięcy/rok/dwa lata itd." gdzie się wpisuje wagę, ulubione zabawki i takie tam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 16:29   #461
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

Ja wlaśnie próbowałam dzisiaj skompletować jakiś strój na Święta i wychodzi na to, ze wystąpię w czarnych dżinsach i koszuki męża we wszystkim wygladam źle i nieproporcjonalnie przez te moje ogromne cycki!
Cytat:
Hej ho
Zajęcia zamiast do 17 miałam do 13, taka fajna pani prowadząca Moja koleżanka z grupy jest w ciąży, termin na maj/czerwiec, ach Aż mi się przypomniało jak ja w zeszłym roku męczyłam się na drewnianym krześle i latałam w trakcie zajęć co chwilę do kibelka

Marysia jak się urodziła dostała od moich rodziców taki fajny album-książkę http://www.empik.com/moje-pierwsze-p...B&gclsrc=aw.ds
Można tam wklejać zdjęcia, wpisywać daty ważnych rzeczy typu pierwszy ząbek, są strony "mam trzy miesiące/mam sześć miesięcy/rok/dwa lata itd." gdzie się wpisuje wagę, ulubione zabawki i takie tam
Ja planuje zrobić taki album a czy plan zrealizuje to się okaże

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-17, 17:52   #462
201711281320
Konto usunięte

Ja muszę coś takiego kupić. Starszaki mają uzupełnione takie albumy właśnie,a biedny Ignaś nawet nie ma pustego...
Ja jeszcze nie wiem w co się ubiorę na święta...Może bym sobie jakąś kieckę kupiła. Ja mam dobre rzeczy sprzed ciąży ale wszystko już wiekowe i wychodzone.
Jak już jestem na zakupach to zawsze coś dzieciom kupuję, a dla siebie nic. W sh i online to samo
Stary 2016-12-17, 17:57   #463
Lena_Marlena
Rozeznanie

Franus dziś - oczywiście jak matki nie ma to fajnie się robi nowe rzeczy - zaczął na czterech prostowac nóżki i podnosić dupke. Chyba chce usiąść bo ta dupke przechyla na bokale jeszcze nie wie jak to zrobić

Też się zastanawiałam w co się ubiore na święta. Chyba muszę kupic jakaś koszule.
Stary 2016-12-17, 18:30   #464
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Sliweczka my friend to chinczyk. Ti zakupy z aliexpres byly

My dzis po pierwszej razie z marchewka. Ugotowalam, zgniotlam widelcem zeby nie bylo takiej papy i moze Oliwka ze dwie lyzeczki w sumie zjadla jutro podejscie nr 2

Dziecko mi juz spi, ciasto na pizze rosnie, choinka ubrana mozna poleniuchowac
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 18:50   #465
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę coś takiego kupić. Starszaki mają uzupełnione takie albumy właśnie,a biedny Ignaś nawet nie ma pustego...
Ja jeszcze nie wiem w co się ubiorę na święta...Może bym sobie jakąś kieckę kupiła. Ja mam dobre rzeczy sprzed ciąży ale wszystko już wiekowe i wychodzone.
Jak już jestem na zakupach to zawsze coś dzieciom kupuję, a dla siebie nic. W sh i online to samo
Te młodsze dzieci to zawsze poszkodowane Moja siostra ma taki album, a ja już nie dostąpiłam takiego zaszczytu
A z zakupami mam podobnie - pierwsza (i w zasadzie ostatnia) moja myśl to żeby kupić coś dla Małej

Cytat:
Franus dziś - oczywiście jak matki nie ma to fajnie się robi nowe rzeczy - zaczął na czterech prostowac nóżki i podnosić dupke. Chyba chce usiąść bo ta dupke przechyla na bokale jeszcze nie wie jak to zrobić

Też się zastanawiałam w co się ubiore na święta. Chyba muszę kupic jakaś koszule.
Wow, brawo Franuś

Cytat:
Sliweczka my friend to chinczyk. Ti zakupy z aliexpres byly

My dzis po pierwszej razie z marchewka. Ugotowalam, zgniotlam widelcem zeby nie bylo takiej papy i moze Oliwka ze dwie lyzeczki w sumie zjadla jutro podejscie nr 2

Dziecko mi juz spi, ciasto na pizze rosnie, choinka ubrana mozna poleniuchowac
Krzywiła się? Czy po prostu nie zrobiło to na niej wrażenia?
Ja wczoraj jak obrałam jabłka do ciasta, to ukroiłam plasterek i dałam Marysi do polizania, ale w sumie coś tam raz liznęła i olała
Stary 2016-12-17, 19:00   #466
Lena_Marlena
Rozeznanie

Aj dziewczyny co tak mało piszecie? Czyzbyscie ostatni przedświąteczny weekend spędziły na porządkach, zakupach, w kuchni ?
Ja byłam w szkole, bo pewnie też bym to robiła
Stary 2016-12-17, 19:04   #467
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Weronia super fotka! Ważne że Hania zdrowa!

Australia brawa dla Marysi za pierwszy siad 👏 to pierwsza dziewczynka na naszym wątku która usiadła 🎉🍰💕

Majkela widzę ze Tobie też "atrakcji" nie brakuje przed świętami... Dobrze ze wszystko ok

Zebrah gdzie idziecie na sylwka? Faajnie. My znowu pizama party 😂 i tak juz drugi rok...

U nas nocka nie była straszna, Zosia juz lepiej. Ale w ciągu dnia Hania tak płakała, ze aż się za nosiła. Ostatni raz tak płakała 4mc temu, przed szpitalem... Pomogło dopiero podanie ibum.
Pierwszy ząb na wierzchu. Rano dziąsła miała zakrwawione jeszcze. Cholerne zęby!
Teraz śpi, padła przy cycku.

Kule chyba czas ten piernik robić... Może jutro mi się na uda
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 19:27   #468
201711281320
Konto usunięte

Ile ten piernik powinien jeszcze poleżeć już upieczony?

Kasia tak myślałam że to pewnie jakieś chińskie zakupy. Fajne Dużo wydałaś?

Marlena Twój Franio to też niezły kombinator. Robi to o czym pisała chyba 2 dni temu soffinka

australia jak to usiadła Maryja? Z pleców się podniosła?Chwyciła się czegoś czy taki brzuszek to był?

W kwestii zakupów to pomyśl jak wygląda moja szafa skoro ja mam już dzieci od 9 lat

dzanet dziąsła zakrwawione? Masakra! To się męczy biedna Hanulka...

Ja podałam kilka razy Ignasiowi kleik na moim mleku i coś tam zjadł. Ale kurde jakiś felerny chyba, bo on gęstnieje tylko na chwilę. Potem robi się znowu strasznie rzadki nie wiem czemu...
Mam też jeszcze 2 kaszki (jaglaną i orkiszową) ale jeszcze nie robiłam, może jutro dostanie.
Jabłuszko już jadł dużo razy, bo za każdym razem jak ja jadłam to mu skrobnęłam trochę łyżeczką. Smak już doskonale zna i teraz jak mu wkładam do tej siateczki to zjada czasem i 2 ćwiartki.
Próbował też banana i gruszkę.
W szafce mam jeszcze na próbę 2 słoki z Hippa.
Dni tak szybko mijają, że nie mam czasu mu tego podać
Stary 2016-12-17, 19:36   #469
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Austaralia nie zrobila marchewka na Oliwce wrazenia. Bardziej interesowal ja wklad dmuchany do krzesła tego ikeowego.
Co do zakupów z ali to choinki 10 zl za 10 szt. A ksiazeczka nie wiecej niz 15.
Piernik bedziemy piec grupowo 😉 Australia pisala o wtorku.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 19:46   #470
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
australia jak to usiadła Maryja? Z pleców się podniosła?Chwyciła się czegoś czy taki brzuszek to był?
No wczoraj wieczorem o tym pisałam Z pozycji półleżącej się podniosła - miała pod plecami oparcie w postaci mojej ciążowej poduszki, bawiła się grzechotką, nagle ją wyrzuciła i zrobiła hyc do przodu i siadła Tylko jeszcze mało stabilny ten siad. A brzuszki to już od jakichś dwóch tygodni ćwiczy

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Austaralia nie zrobila marchewka na Oliwce wrazenia. Bardziej interesowal ja wklad dmuchany do krzesła tego ikeowego.
Haha dobre z tym wkładem

Ototo Dżanet Ja piekę we wtorek
Stary 2016-12-17, 19:48   #471
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:

ładne te ciuszki ja chceeee do sh !!! wieeeeeeki nie byłam i nie wiem kiedy będę

W albumie Krzysia też są głównie Krzysia zdjęcia. We trójkę mamy jedno, ze mną ma kilka i z mężem kilka a tak to Krzyś, na każdej stronie Krzyś też ostatnio wywoływałam i uzupełniałam. Teraz na święta trzeba wziąć aparat i poproszę rodzinkę, żeby ktoś nam porobił w trójkę zdjęcia i w ogóle z babciami ciociami też niech ma a jeśli odwiedzimy ostatnią prababcię Krzysia to też trzeba cyknąć fotkę na pamiątkę z pradziadkiem ma bo mój dziadzio był na Krzysia chrzcinach
Lena ja mam album z mojego dzieciństwa - od niemowlaka do około 6 roku życia jeden album Krzys ma 6 msc i już 2/3 albumu zajęte

Kasia Krzysiowi też często bardziej smakują pasy krzesełka, którymi jest przypięty niż jedzonko, które mu zapodaję. U nas królują sloiczki, ale raz dostał banana do rączki i zjadł jednego gryza. Fajnie to wyglądało, nast razem może więcej zje
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 20:00   #472
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Hihi. Ja też planuję kupić to krzesełko z wkładem. Zobaczymy co się okaże bardziej interesujące, jedzenie czy siedzenie

Cytat:
No wczoraj wieczorem o tym pisałam Z pozycji półleżącej się podniosła - miała pod plecami oparcie w postaci mojej ciążowej poduszki, bawiła się grzechotką, nagle ją wyrzuciła i zrobiła hyc do przodu i siadła Tylko jeszcze mało stabilny ten siad. A brzuszki to już od jakichś dwóch tygodni ćwiczy

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Haha dobre z tym wkładem

Ototo Dżanet Ja piekę we wtorek
A to ci cfaniaczka! Poćwiczyła i są efekty

Czyli we worek pieczemy
Stary 2016-12-17, 20:03   #473
kaska87
Zakorzenienie

hej hej

Śliweczko ale Iga dała czadu dobrze, że się tak skończyło bo już miałam zawał czytając to...
mój też nauczył się walczyć przy odciąganiu katarku, ale co się dziwić duży już jest a katarek co chwilę łapie od Mikiego

Ania fajnie, że Maja taka chętna na nowe smaki, mój gardzi wszystkim

kusicie tym ali, ale może lepiej, że nigdy nie zaglądałam- mój portfel nie uciepri

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-12-17 o 20:12
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 20:05   #474
fiazo
Zakorzenienie

Hej nie nadrabiam...nie mam kiedy pisać, a co dopiero czytać... Starszak znów choruje i mnie zaraził, ściągałam do pomocy teściowa bo się ruszyć nie dałam rady. Tomek niewyraźny też. Jest ciężko. Mąż nocki miał więc jakby go wcale nie było przez tydzień. Padam. Dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-17, 20:06   #475
Lena_Marlena
Rozeznanie

Sliweczko kaszki i kleiki będą rzednac po dodaniu Twojego mleka bo zawiera ono jakieś tam enzymy.

Wtorek - piernik. Zapisane!
Stary 2016-12-17, 21:12   #476
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Hej nie nadrabiam...nie mam kiedy pisać, a co dopiero czytać... Starszak znów choruje i mnie zaraził, ściągałam do pomocy teściowa bo się ruszyć nie dałam rady. Tomek niewyraźny też. Jest ciężko. Mąż nocki miał więc jakby go wcale nie było przez tydzień. Padam. Dobranoc
O rany... Zdrowiejcie prędko!
Stary 2016-12-17, 21:24   #477
Lena_Marlena
Rozeznanie

Właśnie tz przechodząc koło lozeczka zauważył że Franek się ułożył na brzuch do spania
Stary 2016-12-17, 21:53   #478
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Buuu, znowu Was dopadło... Dużo zdrowia dla wszystkich!

Cytat:
Sliweczko kaszki i kleiki będą rzednac po dodaniu Twojego mleka bo zawiera ono jakieś tam enzymy.

Wtorek - piernik. Zapisane!
Acha! A to ci mleko niedobre Bez sensu...

Na brzuszku Franio śpi? Słodko!

Ja też już idę się położyć w łóżeczku tylko najpierw muszę małego lokatora odsunąć na bok, bo leży na środku... Pewnie się obudzi ale cyc już będzie w pogotowiu Dobranoc!!
Stary 2016-12-18, 06:19   #479
Lena_Marlena
Rozeznanie

Słodko spał ale jak się przebudził to od razu naped na 4 włączył

Znowu kiepska nocka. Czy możliwe że jedząc butle jest w nocy głodny co 2h?
Próbuje go odstawić od piersi bo mi je pokiereszowal strasznie. Raz jak ugryzł to myslalam że odgryzł brodawkę, ale okazało sie że od dołu wbił Ząbki więc odgryzł jakby tylko połowę. W sumie i tak tych karmien ostatnio mieliśmy 2-3 na dobę, także uznałam że bez sensu żebym się meczyla, zresztą on też będzie czuł że go przystawiam że strachem. No i dziś spał od 2 z nami. A już ładnie spał w swoim łóżeczku od dłuższego czasu.
Mleka też miałam tyle co kot napłakał bo po prostu z minuty na minutę przestałam karmić a nawet zbytnio twardych nie mam.
Stary 2016-12-18, 07:11   #480
australia87
Zakorzenienie

Moja dzisiaj co 3 godziny jadła Ale wczoraj po zaśnięciu jakaś niespokojna była, kręciła się często... Kupy nie robiła, może dlatego Pewnie dziś zapoda mężowi podwójną porcję Ja jadę właśnie na zajęcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości