![]() |
#451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
W sumie racja.W razie jakby cos sie stalo to i tak się tego nie ukryje..Ja tez staram sie myśleć pozytywnie.Zreszta z naszych obliczeń wynika ze plemniki przezyly we mnie tydzień! Wiec to musi byc silna ciaza😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gesendet von meinem C6603 mit Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Wtajemniczenie
|
U mnie 4 t 6 dzien.Sam początek i juz sie dziwie ze mam tyle objawow😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zadomowienie
|
Hej.Czy mogę do Was ddołączyć
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
witaj ania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zadomowienie
|
Pewnie, że mam sporo obaw,ale chybs więcej miałam ich przed pierwszą ciąża
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgłupiałam ![]() Cześć Ania! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam zamiar powiedzieć po 12 tc, akurat wtedy też chcę iść na zwolnienie. W pracy muszę się ukrywać, bo w lutym będę miała zwiększenie etatu i jakby się dowiedzieli, to nici z tego. Przed własnym dzieckiem też muszę się ukrywać, bo zaraz by koleżankom wypaplała, a wtedy wieści by doszły i do rodziny i do pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
są progi dochodowe przy becikowym. ja ich nie znam bo się nie staram ale na stronie miasta na pewno znajdziesz wiadomości
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
16.12.2016, cykle 28 dni, zawsze regularnie
![]()
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
.
Edytowane przez Isabelle_ Czas edycji: 2017-01-23 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Tak byłam w poniedziałek ale lekarka powiedziała, że ona jeszcze ciąży nie stwierdzi (według moich obliczeń to był początek 6tygodnia) a na usg jest za wcześnie bo serduszka nie będzie widać. Dała skierowania na badania i kazała przyjść na poczatku lutego to wtedy założy kartę ciąży. Powiedzcie mi czy to bycie pod opieką lekarską przed 10 tygodniem ciąży do becikowego to sie liczy od stwierdzenia ciąży i założenia karty ciąży czy tak jak w moim przypadku ta pierwsza wizyta już powinna sie liczyć?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Kurcze Wy już z typowymi objawami a u mnie ciągle nic..tylko bóle w podbrzuszu i ból piersi,żadnych mdłości,żadnych zachcianek,żadnej nadwrażliwości na zapachy...
A za nami niby 5tc4d... Brak tego typu objawów zaczyna mnie martwić ![]() Chociaż nie!wczoraj zdarzyło sie coś dziwnego... Mianowicie jadłam sobie obiad i oglądałam telexpress no i przez cały telexpress ryczałam jak bóbr,bo pokazali jak meżczyzna został sam z 2 dzieci bo żona zmarła,bo sarenka wpadła na teren przedszkola i próbowali ją złapać....itd Mówie Wam przez cały program ryczałam jak głupia(oczywiście nie przerywając jedzenia) Aż sama do siebie mówie ,co jest kurde?!? ![]() Jesli chodzi o internety,to teraz omijam,bo też sie głupot naczytałam,zwłaszcza o poronieniach i teraz sie filmuje ![]() W ten weekend mieliśmy powiedziec dziatkom i synkowi,ale po tym brązowym plamieniu odwołałam całą akcje ![]() No jestem tak wydygana w tej ciąży,ze aż mnie to męczy! W pierwszej jak sie dowiedziałam (6tc) od razu informowałam całą rodzinke,znajomych i niczym sie tak nie przejmowałam,a teraz?! Najgorzej,że to uk,tu do 12tc mają cie w tyłku i zostajesz sama i właściwie nic nie wiesz ![]() Ale sie rozpisałam,ale to dlatego,ze chociaz do Was moge sie troche pożalić ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Matko kochana dziadkom* miało być! Nie wiem jak sie edutuje posty na tel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Ja kiedyś jak zalatwialam becikowe to od lekarza dostałam zaświadczenie ze byłam pod opieką przed 10 tyg ciąży. I z tego co wiem to jednorazowe becikowe 1000 zł należy się każdemu bez względu na zarobki. |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
Aaaa już mam !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Raczkowanie
|
Tak w ogóle to witam wszystkie nowe mamy
![]() Mam dzisiaj takie mdłości ze juz raz bieglam na spotkanie z WC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Wtajemniczenie
|
To ja OM mialam 17 grudnia.Z tym ze moje cykle sie ostatnio rozjechaly.Raz 26 raz 27 raz 28.No różnie wiec przyjelam ze średnio 27.To mówicie ze w 6 tyg jeszcze raczej nic nie widac?Kurde to juz nie wiem kiedy się pisac na wizytę.I nie wiem jakiego lekarza wybrac...Chodzę do ordynatora.W sumie dla mnie ok ale opinie ma tak pól na pól i sie waham.Za to inny ma super opinie ale w ogole nie pracuje w szpitalu.Ale mówicie ze i tak raczej to bez znaczenia bo trzeba miec szczęście żeby akurat trafić na dyżur swojego lekarza tak?Wiec w sumie może lepiej wybrac tego co tam nie pracuje skoro jest dobry.Tak w ogole chciałam rodzic w mieście oddalonym o 100 km bo w moim szpitalu różne rzeczy sie dzialy.Ale ostatnio czytalam najświeższe komentarze dziewczyn i wszystkie chwalily wiec chyba nie będę kombinować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
.
Edytowane przez Isabelle_ Czas edycji: 2017-01-23 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zadomowienie
|
Ja ze względu na to, że akurat właśnie w tym cyklu olałam wszelkie liczenia, zapisywania itp., to nie wiem, kiedy doszło, no ale doszło
![]() A z tym tygodniem i dniem to pewnie też zależy właśnie od długości cyklu po prostu. Może lekarz źle spojrzał w kalendarz ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do lekarza też miałam dylemat. Wcześniej chodziłam z NFZ, bo właściwie zależało mi na tabletach, od czasu do czasu na badaniu i cytologii. A to wszystko oferował za darmo, ale opinie ma kiepskie. W tej sytuacji przewertowałam internet (oczywiście! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ANIELEC mnie nawet piersi nie bolą. nie panikuj, odpocznij dobie☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#475 |
Magda ;)
|
Ja dzisiaj powiedziałam mamie i cieszę się, że to zrobiłam
![]() Na początku też chciałam ukrywać, ale doszłam do wniosku że to bezsensu. Nawet jeżeli coś się stanie to wtedy będę miała z kim porozmawiać i liczyć na pomoc bliskich ![]() Mama się ucieszyła, nafaszerowała mnie zdrowym żarełkiem, które też dostałam na wynos i ogólnie jest bardzo miło ![]() Miałam w końcu z kim pogadać o lekarzach itp, a że moja mama jest związana z tym środowiskiem to poleciła mi 2 inne lekarki, które przyjmują na nfz i pracują również w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gesendet von meinem C6603 mit Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem bardzo blisko z moja mama i tez ciężko mi ukrywać.Z tym ze wiem jak ona się martwi o nas wszystkich dlatego wolałam poczekać do serduszka.Ale chyba jednak jej powiem..Bo teściom to dopiero po trzecim miesiącu bo maja dluuugie języki.Wiecie u mnie w rodzinie to odrazu po pozytywnym teście kazda mowila.Żadnej bety nic.Jedna wyladowala na podtrzymaniu tydzień później bo sie przemeczyla a chciała udowodnić ze ciąża to nie choroba.Na szczęście wszystko ok.A jedna w rodzinie to świeżo po przytulankach powiedziała ze chyba jest w ciazy😊 no komedia.Ale w tej ciazy faktycznie byla.
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
ja nie widzę nic złego w tym że ktoś decyduje się powiedzieć zaraz po teście
![]() ja wstrzymałam się do wyników bety i jeszcze kilka dni do wigilii żeby wszystkim przy stole powiedzieć ![]() do becikowego liczą dochód
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
To musze poczytać jak to jest z tym becikowe teraz bo jestem ciekawa.
U mnie wszyscy wiedzą. Rodzice wiedzieli od razu po teście bo mieszkamy razem. Teściowej tez powiedzielismy i od razu tak jak mnie nie lubiła tak pokochała :p No i wie mój brat bo jakoś tak wolę żeby wiedział. |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
U mnie chodzi oto ze ja nie znioslabym potem tych spojrzeń z politowaniem i tego ze im tak przykro...Zreszta moja rodzina ok ale jesli chodzi o teściów to mam problem.Raz bylo tak ze mialam podejrzenie cukrzycy i nie ukrywalam tego i powiedziałam ze idę na badania.I wiecie co się potem dowiedziałam od dalszej rodziny?Ze jak tam moja cukrzyca i jak się czuje..Po tej sytuacji doszłam do wniosku ze im mniej wiedza tym lepiej.
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Marta ja absolutnie nie uważam ze to zle ze ktos mowi odrazu.Kazdy robi jak uważa.Ale to ze tamta gadala zaraz po przytulankach ze jest w ciazy to moim zdaniem nie na miejscu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.