|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
My też dzisiaj po szczepieniu - trzecia dawka 6w1 i druga pneumokoków od miasta
![]() A waga pokazała równe 6kg, czyli 260g w 10dni - opóźnienia przez bakterię się nadrabiają, ale czuję w bicepsach ten szybki przyrost :P |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
Ana, ona jest taki szczypior, wysoka i szczupła. Nawet po buzi widać, że ma drobne rysy. Ale co się dziwić. Ja mam 156cm, a TZ ma 180, ale jest bardzo drobnej kości.
Sylwetta, piona ![]() Insanity, moja zostanie poganką, bo my w ogóle nie chrzcimy. Morrigan, ja uwielbiam jak Młoda zasnie mi w chuście na spacerze ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Rozeznanie
|
My już po trzeciej dawce 6w1 ale póki co odkładam pneumokoki, bo nie umiemy sobie poradzić z tymi problemami skórnymi. Jutro idę do dermatologa-alergologa, może będzie miał jakiś pomysł.
Aha i nauczyłam się wiązać plecak prosty, idzie jako tako ale nie odważyłabym się sama w tym wyjść na spacer. Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Erudycja
|
Megilla moja też szczupła ale widzę że odkąd je dodatkowe posiłki top nabrała polikow. Narazie zastąpiłam jej tylko jeden posiłek bo szkoda mi kp więc kasze z owocami je dodatkowo pomiędzy cyckami
#456 |
Zakorzenienie
|
Pannazwanny, sama próbowałas? ja będę się uczyć plecaka jutro. Umówiliśmy się z dwiema dziewczynami z grupy chustowej na miniwarsztaty z konsultantem.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja dzisiaj zmęczona, ale nie przez Ole, tylko dlatego, że przyjechała do mnie przyjaciółka. Posiedziałyśmy, poplotkowałyśmy jak za dawnych czasów. Tylko niestety, poszłam spać po 1, a o 2 Mała wstała na jedzenie... Ale dała nam dzisiaj pospać do 8:40, to chyba rekord!
![]() "Once upon a time" jest super, też Ci Styska polecam, można się trochę oderwać od rzeczywistości. I ma dużo sezonów, co dla mnie jest ważne, bo nie lubię jak fajne seriale się szybko kończą i to czasami jeszcze bez jakiegoś konkretnego rozwiązania akcji. Ana, powodzenia ze smoczkiem! Podziwiam Cię, mi chodzi to po głowie, ale cały czas mam pełno wymówek... Jedyny plus jest taki, że Ola ma smoczek tylko do usypiania, ewentualnie na wyjścia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#458 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
Sylwietta- w takim razie spróbuje, idealne dla mnie
![]() ![]() Pannazwanny- tak on przyjeżdża do małego i wgl, teraz będzie go zabierał do siebie, ale ja po tym co sie wydrzylo w ciąży nie bardzo chce z nim obcować. Po prostu nie utrudniam mu kontaktu a ja sama podchodzę do niego sceptycznie. Insanity- jeszcze ja, mi sie do chrztu nie spieszy :p Ana- o to idealnie na jutrzejszy wieczór, bo dziś idę biegać wiec pewnie padnę jak wrócę :p Intense- a o czym ten serial? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Rozeznanie
|
Styska, Megilla Ci pisała o nim, postaci z baśni zostają uwięzione w realnym świecie. Brzmi śmiesznie, ale jest świetnie nakręcony, super jest patrzeć jak się wszystko z odcinka na odcinek układa w całość
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Ana, ale ona ma pućki, tłuste paluszki i dosyc pulchne udka. Tylko to rozklada na wzrost. Przy 6kg nosi juz pieluchy 4, a ubranka 68 z hm są na nią w sam raz.
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Basiczek, powodzenia!
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie No błagam legion moj maz ogląda co przychodzę i pytam o co chodzi to mi mowi ze nie wie ale super jest ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Erudycja
|
Cytat:
Ja swoją mierzyłam ostatnio i na oko masz właśnie 68 cm
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
My byliśmy w zeszłym tygodniu na szczepieniu. Maks mierzy 72 cm i waży 8700. Jest co dźwigać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
Megilla wiązałam w domu przy pomocy TŻ, ale on był właściwie tylko do asekuracji.
Zerknęłam na listę na pierwszej stronie i niektórych dziewczyn już tu dawno nie było - withi, inka, adzik, paryzanka, natka... Dziewczyny mam możliwość zapisać dziecko do żłobka, chyba się zdecyduję ale do końca nie jestem pewna. Chcę go posłać od listopada lub grudnia, na początek na pół dnia. Żłobek jest ok. 10 minut spacerkiem ode mnie, prywatny. W środku tylko jedna salka + jedna sypialnia z oknem tylko na korytarz. Jedna grupa 15-20 dzieci, którymi opiekuje się 4-5 opiekunek. Ogrodu nie ma, dzieci ponoć na spacery chodzą. Cena za całodzienną opiekę 590zł + ew. 11 zł/dzień wyżywienie. Dziecko znajomej tam chodziło i ona mi napisała że była bardzo zadowolona. Co sądzicie? Trochę mnie nie przekonuje ten brak ogrodu i jedna grupa wiekowa dla wszystkich. Ale nie wiem czy to ma aż takie znaczenie i czy w okolicy znajdę coś lepszego. Opiekunki i dyrektorka wyglądały sympatycznie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Zadomowienie
|
Mysha co za parafia! Przeciez to czy dziecko jest chrzczone nie ma nic wspólnego ze ślubem rodzicow :/
Megilla co do Lostow mam takie same odczucia ![]() ![]() ![]() Styska jeśli chodzi o seriale to polecam wszystko co zrobiła ronda shimes ![]() O tak, chusta na spacerze daje rade ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dwa odcinki przed końcem pierwszego sezonu serialu "Legion" stacja FX ogłosiła, że nie będzie to jego koniec. Drugi sezon będzie miał swoją premierę w 2018 roku. http://www.filmweb.pl/news/%22Legion%22+dostaje+drug i+sezon-122219 Szukam jakiegoś fajnego serialu, gdzie odcinki będą mieć po ok. 20 minut jak Przyjaciele czy How I met... Ktoś coś poleci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
My też jescze nie chrzciliśmy Hany😆 pod koniec czerwca planujemy...
Bosz moje dziecko przechodzi chyba ten słynny lęķ separacyjny... jak tylko zniknę jej z oczu to drze się jakby ją ze skóry obdzierali... a spacery u nas też ostatnio nie lepsze, pośpi 30-40 min a później nie chce leżeć w gondoli tylko żeby nosić pannę... muszę zamówić nosidło! Chciałam to eco 2 z womara kupić... tylko nie wiem czy w ciemno zamawiać czy przejechać się do jakiegoś sklepu na przymiarkę najpierw... ktoraś ma chyba to nosidło? Może dać znać jak się sprawdza?
#473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam ślubu kościelnego, to i dzieci nie chrzczę.
![]() |
#475 |
Wtajemniczenie
|
padam dziś 12km spaceru i basen... u nas w wózku jest spoko, ale wierci się jak ją słonce razi.
Moje dziecko je co godzinę, no masakra. Dziś karmiłam w lesie na stojąco ![]()
#476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle ze okoliczności dla których ktos nie ma ślubu moga byc rozne, oczywiście jeśli sie nie uznaje kosciola i wszystkiego co z nim związane to śmiesznym jest chrzczenie dziecka bo wiadomo, ze w wierze wychowane nie bedzie, ale znam mase przypadków gdzie bez ślubu kościelnego dzieci sa wychowywane w wierze. Wiadomo, super by było żyć w świecie gdzie wszystko jest po bożemu i daje sie piękne świadectwo, ale życie niestety jest przewrotne :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ahhh jaka dzis byla piekna pogoda! Ninusia miala dzis dzien spiaczki, zawsze spi po pol godziny, a dzis trzasnela dwie drzemki po 2 godz i jedna 30 minut i juz od godziny spi. Widze, ze temat zlobka sie przewija. Ja zlozylam papiery 1.04, do konca mca trwa rekrutacja, a na koniec maja wyniki. Myslalam, ze mi serducho peknie, jak tam szlam, ale jak obejrzałam warunki, to ciut lepiej sie z tym czuje. Chociaz moj starszak juz mowi, ze on nie chce, zebym wracala do pracy, wiec czuje. ze bedzie podwojnie ciezko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
Pannazwanny, a ten żłobek ma wydzielony gdzieś swój plac zabaw? W mojej okolicy jest dużo takich placówek, które mają place zabaw w jakiejś odległości od budynku. Co do jednej grupy wiekowej to myślę że nie ma to większego znaczenia. Na plac zabaw z mamą też przecież chodzą dzieci w różnym wieku.
Megilla, Dominika, ja nawet nie wiem jak się skończył ten serial. W pewnym momencie stwierdziłam że jest przekombinowany i przestałam oglądać. Po co się męczyć? 😉 Sylwiettta, czyli muszę czekać cały rok 😭. Szkoda że tak długo. Zdążę zapomnieć co się działo w pierwszym sezonie 😕. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Przyczajenie
|
Pannazwanny koniecznie daj znać, co o tych plamach powie lekarz, bo my swoją wizytę mamy dopiero pod koniec miesiąca
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
Aneczka- wychowanie w wierze nie znaczy, ze rodzice MUSZA mieć ślub
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.