Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-11, 18:24   #451
_zgryzota_
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
ekologiczna też, ale czy ekonomiczna... śmiem wątpić
Bardziej ekonomiczna niż posiadanie niechcianego dziecka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 18:50   #452
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
ekologiczna też, ale czy ekonomiczna... śmiem wątpić
Dlaczego?
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 19:17   #453
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Nie mogę się jakoś ogarnąć w temacie cen za te kubeczki. Spojrzałam na ceneo i są i takie za 50 zł, i za 150 zł i zastanawiam się nad różnicami między nimi, jakością, sama nie wiem.
Jestem w trakcie używania akurat, ja w sumie obczytywałam temat już od dłuższego czasu, też mnie brzydził, ale już w zasadzie nie miałam pomysłu co dalej.

Tabletki odpadają.

Tampony odpadają (przy mojej pedanterii do sześcianu jeśli chodzi o higienę i tak miałam zespół wstrząsu toksycznego).

Po ciąży tak się u mnie porobiło, że podpaski masakrycznie mnie wysuszają, aż robią się bardzo bolesne ranki próbowałam różnych firm i efekt zawsze ten sam. Nie próbowałam jakiś super hiper eko za milion monet i wielorazowych.

Te co się brzydzą i wrażliwce niech nie czytają, ale jak kogoś interesuje temat to piszę jak jest.

Większość producentów opisuje dość szczegółowo jak sobie kubeczek dobrać, ja mam rozmiar M.

Miesiączki mam cholernie bolesne i bardzo obfite (w pierwszych dwóch dniach podpaska typu night wystarcza mi na jakieś 2 godziny) i długie (do 7 dni). Jak mam przez te pierwsze 2 dni wyjść z domu dalej niż do najbliższego sklepu to mam obcykane wszystkie toalety na trasie

Teraz jestem w trakcie @, przez pierwsze 2 dni nie używałam, bo leżałam w łóżku i wymiotowałam z bólu Dzisiaj 3ci dzień, użyłam pierwszy raz, wyszłam do sklepu, nie było mnie jakieś 3 godziny, wcześniej zamontowałam kubeczek, po powrocie wyjęłam, jakieś 2/3 zapełnione, więc obyło się bez toalety na mieście. Niby można do 12 h trzymać, ja aż tyle nie będę, ale spróbuję się z tym ustrojstwem przespać i zobaczę jak będzie. Podpaski użyję tak czy siak, ale może prześpię noc bez konieczności wstawania żeby ją zmienić.

Nie miałam problemu ani z założeniem, ani z wyjęciem, mam umywalkę obok, na mieście to wolałabym nie musieć zmieniać, jeśli byłaby konieczność to skorzystałabym z toalety dla inwalidów, albo zainwestowałabym w drugi. Jednak co własna łazienka to własna łazienka.

Ja stwierdziłam, że chcę tego spróbować i kupię właśnie najtańszy (jeden z), bo jak stwierdzę, że kompletnie mi to nie pasuje, to wolę wywalić 50 zł a nie 150zł.

Polecam ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=G9_0wN1dBJo

Jak się chwyci za dno i wyjmuje mniej więcej pionowo to nic się nie brudzi, w każdym razie jak na razie nie muszę łazienki malować

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 19:18   #454
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _zgryzota_ Pokaż wiadomość
Mi chodzi bardziej o to że w tym gromadzi się krew, a potem taki pełny pojemnik trzeba wyciągnąć, pozbyć się krwi, umyć, i włożyć. Mam wizję ubrudzenia nie tylko siebie ale też wszystkiego w około, nie wiem jak w miejscu publicznym miałabym to umyć itp.

Mam tak samo i jakoś się nie mogę przemóc
Cockatrice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 19:20   #455
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cockatrice Pokaż wiadomość
Mam tak samo i jakoś się nie mogę przemóc
Też mi się tak wydawało, ale to jest pojemnik z płynem w końcu, a nie jakiś gejzer

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2018-01-11, 19:22   #456
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Skoro portfel już się zużył to jednak kupno nowego wcale nie było takie niepotrzebne

Telefon, gofrownica - to też potrzebne rzeczy.

Co innego gdybyś co chwila kupowała jakieś durnostojki
No właściwie tak, ale to nie są rzeczy niezbędne więc mam trochę kaca, że tyle rzeczy na raz chcę.

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8042042 1]Terha, to sa tabletki antykoncepcyjne, ktore moga brac nawet kobiety karmiace, poza tym wystepuje przy nich duzo mniejsze ryzyko np. zakrzepicy i innych powiklan, moim zdaniem sa duzo zdrowsze, niz normalne tabletki antykoncepcyjne, juz chociazby przez mniejsza ilosc hormonu. Nie lubie demonizowania tabletek. Hamburgery i coca cola tez sa niezdrowe .

No i to byl zarcik, przeciez nie zdecydowalam sie na tabletki, zeby nie uzywac podpasek [/QUOTE]

Na tabletkach się nie znam, bo nigdy nie używałam, ale tak czy siak na pewno nie są obojętne dla zdrowia. A że zanieczyszczenie powietrza, cola i wiele innych rzeczy też nie służą zdrowiu to też prawda.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 19:22   #457
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Nie miałam problemu ani z założeniem, ani z wyjęciem, mam umywalkę obok, na mieście to wolałabym nie musieć zmieniać, jeśli byłaby konieczność to skorzystałabym z toalety dla inwalidów, albo zainwestowałabym w drugi. Jednak co własna łazienka to własna łazienka.
Ale co by dało kupienie drugiego, przecież i tak musiałabyś go umyć, żeby schować do torby.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-11, 19:24   #458
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co by dało kupienie drugiego, przecież i tak musiałabyś go umyć, żeby schować do torby.
to, że zakładałabym czysty, a do torby mogłabym włożyć brudny w jakimś zamkniętym pojemniku i umyć i zdezynfekować go dopiero w domu

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2018-01-11, 19:25   #459
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Oj scarlett, wspolczuke wstrzasu. Ja tez mialam duzo problemow z tamponami i jakbym miala okres, to omijalabym tampony najszerszym kregiem jakim tylko sie da.
A wedlug niektorych przeciez nawet podpaski sa ohydne. Sa takie ewenementy, ktore uwazaja, ze jak juz kobieta musi miec okres, to tylko z tamponem, bo podpaska to be i fuj.

62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 19:31   #460
aktogimka
Zakorzenienie

Zgryzota, ja też czuję, że doszłam do takiego momentu, że nic mi nie potrzeba. Nie mam żadnych ubraniowych zachcianek (ewentualnie jakieś dwie koszule elegancko-codzienne by mi się przydały i lekki kardigan narzutka, ale to jeszcze poczekam na dalsze przeceny, a jak nie przecenią to nie kupię ), kosmetycznych również, mało jemy na mieście, bo fajnie gotujemy w domu. W celach kulturalno-rozrywkowych kupiliśmy abonament do kina, płacimy co miesiąc stałą kwotę i możemy chodzić ile dusza zapragnie. Serce mnie boli jak widzę ceny biletów za pojedyncze seanse, zwłaszcza w weekend.
I też mam takie same przemyślenia o kubeczku.

Terha, na długo ta Teneryfa? :love Ciepełko tam będzie.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 19:33   #461
scarlett26
Zakorzenienie

Idę spać, poprzedniej nocy czytałam po 1,a o 3 wstało moje dziewczę z pieśnią na ustach, że chce już do przedszkola do rana nie dała się przekonać, że jest środek nocy

ja mam wrażenie, jakby środek tej był już teraz

- 45/2019 (9833 strony)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-11, 19:33   #462
_zgryzota_
Zakorzenienie

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8042328 1]Oj scarlett, wspolczuke wstrzasu. Ja tez mialam duzo problemow z tamponami i jakbym miala okres, to omijalabym tampony najszerszym kregiem jakim tylko sie da.
A wedlug niektorych przeciez nawet podpaski sa ohydne. Sa takie ewenementy, ktore uwazaja, ze jak juz kobieta musi miec okres, to tylko z tamponem, bo podpaska to be i fuj.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] jestem tym ewenementem. Wolę tampony niż podpaski, bo przy podpasce czuję się brudna, nie wiem jak to inaczej ująć, wolę tampona + lekka wkładeczka awaryjna niż typową podpaske, wiadomo że można to często zmieniać, użyć chusteczek nawilżonych itp, ale jakoś tampony do mnie bardziej przemawiają a zwłaszcza czystość przy ich stosowaniu i obsłudze. Choć każdy może mieć swoje preferencje

Stary 2018-01-11, 19:38   #463
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Polecam ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=G9_0wN1dBJo

Jak się chwyci za dno i wyjmuje mniej więcej pionowo to nic się nie brudzi, w każdym razie jak na razie nie muszę łazienki malować
Obejrzałam ten filmik i w sumie nawet mnie przekonał. Na razie mnie nie stać na jego kupno, ale może w przyszłości się bliżej temu przyjrzę.
Stary 2018-01-11, 19:38   #464
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
jestem tym ewenementem. Wolę tampony niż podpaski, bo przy podpasce czuję się brudna, nie wiem jak to inaczej ująć, wolę tampona + lekka wkładeczka awaryjna niż typową podpaske, wiadomo że można to często zmieniać, użyć chusteczek nawilżonych itp, ale jakoś tampony do mnie bardziej przemawiają a zwłaszcza czystość przy ich stosowaniu i obsłudze. Choć każdy może mieć swoje preferencje

Ja tez tak sądzę. Czuje sie po prostu lzej i taka lzejsza ?

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 19:43   #465
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Też mi się tak wydawało, ale to jest pojemnik z płynem w końcu, a nie jakiś gejzer
Z moimi umiejętnościami manualnymi to różnie bywa i się zawsze bałam, że porozlewam wszystko, za szybko wyjmę, no nie wiem XD Niewiedza matką głupich.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
to, że zakładałabym czysty, a do torby mogłabym włożyć brudny w jakimś zamkniętym pojemniku i umyć i zdezynfekować go dopiero w domu
Ja jednak wolałabym go chociaż trochę przemyć przed włożeniem do torby. Najgorsze, że u mnie w szkole nie ma w ogóle łazienek dla inwalidów, więc i tak w sumie potrzebowałabym dwóch kubeczków.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-11, 19:49   #466
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzałam ten filmik i w sumie nawet mnie przekonał. Na razie mnie nie stać na jego kupno, ale może w przyszłości się bliżej temu przyjrzę.
A ja się zdziwiłam - przeraziłam że można coś tak wielkiego nawet w momencie złożenia wkładać sobie na wiele godzin przez kilka dni to napiera przecież na ścianki....jakoś mam wizję rozciągniecia , i ten filmik utwierdził mnie w przekonaniu że to nie dla mnie

Stary 2018-01-11, 19:51   #467
Konto usunięte

Cytat:
jestem tym ewenementem. Wolę tampony niż podpaski, bo przy podpasce czuję się brudna, nie wiem jak to inaczej ująć, wolę tampona + lekka wkładeczka awaryjna niż typową podpaske, wiadomo że można to często zmieniać, użyć chusteczek nawilżonych itp, ale jakoś tampony do mnie bardziej przemawiają a zwłaszcza czystość przy ich stosowaniu i obsłudze. Choć każdy może mieć swoje preferencje

Raczej chodzilo mi o to, ze sa osoby, ktore INNE kobiety, ktore nosza podpaski, uwazaja za oblesne.
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 19:52   #468
_zgryzota_
Zakorzenienie

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8042429 1]Raczej chodzilo mi o to, ze sa osoby, ktore INNE kobiety, ktore nosza podpaski, uwazaja za oblesne.[/QUOTE]To źle zrozumiałam co kto sobie tam nosi to już jego sprawa, byle by miał komfort ☺

Stary 2018-01-11, 20:19   #469
mikoma
Zakorzenienie

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8041933 6]Ja tez sie nie moglam przemoc do tych kubeczkow.
Aktualnie biore jednoskladnikowe anty o malej dawce hormonu, w ktorych nie robi sie zadnej przerwy, wiec nie mam okresu . To tez bardzo ekologiczna opcja.[/QUOTE]
Jejku, ja właśnie kończę pierwsze opakowanie jednoskladnikowych i wciąż mam nadzieję, że jednak będę miała okres nienawidzę tego, ale mam jakieś irracjonalne poczucie, że okres jest oznaką mojego kobiecego zdrowia

mikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-11, 20:40   #470
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość

Terha, na długo ta Teneryfa? :love Ciepełko tam będzie.
8 dni
Nie bedzie wielkiego szału jeśli chodzi o pogodę, ale to zawsze 15-20 stopni więcej niż u nas.

Cytat:
Idę spać, poprzedniej nocy czytałam po 1,a o 3 wstało moje dziewczę z pieśnią na ustach, że chce już do przedszkola do rana nie dała się przekonać, że jest środek nocy
Ojjjjjjj. Przepraszam za ten uśmieszek, ale wyobraziłam sobie Twoją minę na myśl o tym, że jednak nie uda Ci się dziecka przekonać.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-11, 21:38   #471
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Scarlet dzięki za opinie o kubeczku.
Moja znajoma używa od lat i jest zadowolona.
Ja się nie zdecyduje bo przerasta mnie aplikacja tego cuda.

Miałam tak jak ty. Po drugim porodzie przez pierwsze 2 dni bałam się z domu wychodzic tak się ze mnie lało.
A teraz się odmienilo i okresy skąpe.

Tabletki nie są dla mnie, bo - uznanie mnie za głupia - nie mam pewności co do ich skuteczności. Ja wiem ze tam są hormony, ale boję się że mogą na mnie nie zadzialac tak, jak powinny.

Potwierdzam, zapisywanie każdego wydatku powoduje wiecej zastanowienia przed wydaniem pieniędzy.

Za kilka dni urlopu, ale fortuny się nie pozbęde, bo to wyjazd niskobudzetowy.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-12, 06:11   #472
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się zdziwiłam - przeraziłam że można coś tak wielkiego nawet w momencie złożenia wkładać sobie na wiele godzin przez kilka dni to napiera przecież na ścianki....jakoś mam wizję rozciągniecia , i ten filmik utwierdził mnie w przekonaniu że to nie dla mnie

hmmm, jakby to powiedzieć, większe rzeczy tam aplikujesz kubeczek wcale nie jest wielki i przeraża bardziej w opakowaniu, niż faktycznie jak przyjdzie do użycia

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
8 dni
Nie bedzie wielkiego szału jeśli chodzi o pogodę, ale to zawsze 15-20 stopni więcej niż u nas.

Ojjjjjjj. Przepraszam za ten uśmieszek, ale wyobraziłam sobie Twoją minę na myśl o tym, że jednak nie uda Ci się dziecka przekonać.
setki nocek zarwanych z różnych powodów za mną, także miny jakiejś specjalnej nie było, ja tam mogę nie spać, grunt żeby mały czort spał, bo wdawanie się w głupie dyskusje o tak nieludzkiej porze nie jest czymś co lubię najbardziej + wieczorem wkurzone i sfochowane ze zmęczenia dziecię jest dużo gorsze w obsłudze

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Scarlet dzięki za opinie o kubeczku.
Moja znajoma używa od lat i jest zadowolona.
Ja się nie zdecyduje bo przerasta mnie aplikacja tego cuda.

Miałam tak jak ty. Po drugim porodzie przez pierwsze 2 dni bałam się z domu wychodzic tak się ze mnie lało.
A teraz się odmienilo i okresy skąpe.

Tabletki nie są dla mnie, bo - uznanie mnie za głupia - nie mam pewności co do ich skuteczności. Ja wiem ze tam są hormony, ale boję się że mogą na mnie nie zadzialac tak, jak powinny.

Potwierdzam, zapisywanie każdego wydatku powoduje wiecej zastanowienia przed wydaniem pieniędzy.

Za kilka dni urlopu, ale fortuny się nie pozbęde, bo to wyjazd niskobudzetowy.
też się bałam tego, ale nie taki diabeł straszny

chciałabym mieć skąpe

ja z powodów religijnych stosuję npr, sumiennie stosowane ma skuteczność porównywalną z tabletkami (potwierdzone naukowo)

heh, u nas TŻ zapisuje wydatki, a ja robię zakupy, może też powinnam zapisywać to by mniej szło...

zastanawiamy się czy realny jest jakikolwiek wyjazd.... mała pyta, bo z przedszkola wszyscy jeżdżą na wakacje i ona też chce....

czy któraś się zna na ubezpieczeniach? chodzi mi o turystyczne gdy choruje się przewlekle - nie zgodziłam się na bardzo obciążające i bardzo nieskuteczne leczenie, zastanawiam się, czy jeżeli wykupiłabym polisę na choroby przewlekłe również i cokolwiek mi się za granicą stanie, to czy po powrocie jak przyjdzie zwracać koszty to ubezpieczyciel będzie przeszukiwał moją dokumentację tu i to może być przyczyną niezwrócenia kosztów leczenia?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2018-01-12, 06:34   #473
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm, jakby to powiedzieć, większe rzeczy tam aplikujesz kubeczek wcale nie jest wielki i przeraża bardziej w opakowaniu, niż faktycznie jak przyjdzie do użycia

setki nocek zarwanych z różnych powodów za mną, także miny jakiejś specjalnej nie było, ja tam mogę nie spać, grunt żeby mały czort spał, bo wdawanie się w głupie dyskusje o tak nieludzkiej porze nie jest czymś co lubię najbardziej + wieczorem wkurzone i sfochowane ze zmęczenia dziecię jest dużo gorsze w obsłudze

też się bałam tego, ale nie taki diabeł straszny

chciałabym mieć skąpe

ja z powodów religijnych stosuję npr, sumiennie stosowane ma skuteczność porównywalną z tabletkami (potwierdzone naukowo)

heh, u nas TŻ zapisuje wydatki, a ja robię zakupy, może też powinnam zapisywać to by mniej szło...

zastanawiamy się czy realny jest jakikolwiek wyjazd.... mała pyta, bo z przedszkola wszyscy jeżdżą na wakacje i ona też chce....

czy któraś się zna na ubezpieczeniach? chodzi mi o turystyczne gdy choruje się przewlekle - nie zgodziłam się na bardzo obciążające i bardzo nieskuteczne leczenie, zastanawiam się, czy jeżeli wykupiłabym polisę na choroby przewlekłe również i cokolwiek mi się za granicą stanie, to czy po powrocie jak przyjdzie zwracać koszty to ubezpieczyciel będzie przeszukiwał moją dokumentację tu i to może być przyczyną niezwrócenia kosztów leczenia?
Dużo większe ale nie ciągle przez 24/5 albo 7 dni, sam tampon będąc nasiaknietym nie osiąga takich rozmiarów jak to cudo nawet złożone.
A potem się kobiety dziwią że są tam luźne

Scarlett jeżeli chodzi o ubezpieczenie dodatkowe to jedno, ale przecież jako osoba ubezpieczona możesz wyrobić kartę która jest respektowana (na pewno w unii) w szpitalach i za to płaci nfz -karta ekuz

Jeżeli chodzi o naturalne metody antykoncepcji to ja jestem na nie, ale tu nie chodzi o ideologie itp tylko o fakt że facetowi chce się ciągle, nie ma wahań hormonów a kobiecie między innymi przez te wahania chce się raz bardziej a raz mniej....to dlaczego mam być poszkodowana i nie robić tego gdy mi się chce? W imię czego? A chce nam się najbardziej gdy mamy dni płodne....dlatego ta metoda jest dla mnie nie do zaakceptowania. A samych metod jest wiele i każdy coś dla siebie znajdzie, oczywiście metoda odstawienia sexu jest najbardziej ekonomiczna ale dla mnie po prostu hym poniżajaca i odbierająca możliwość przyjemności wtedy kiedy chce a nie kiedy mi temperatura i kalendarz pozwolą.

Edytowane przez _zgryzota_
Czas edycji: 2018-01-12 o 06:35
Stary 2018-01-12, 07:00   #474
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo większe ale nie ciągle przez 24/5 albo 7 dni, sam tampon będąc nasiaknietym nie osiąga takich rozmiarów jak to cudo nawet złożone.
A potem się kobiety dziwią że są tam luźne

Scarlett jeżeli chodzi o ubezpieczenie dodatkowe to jedno, ale przecież jako osoba ubezpieczona możesz wyrobić kartę która jest respektowana (na pewno w unii) w szpitalach i za to płaci nfz -karta ekuz

Jeżeli chodzi o naturalne metody antykoncepcji to ja jestem na nie, ale tu nie chodzi o ideologie itp tylko o fakt że facetowi chce się ciągle, nie ma wahań hormonów a kobiecie między innymi przez te wahania chce się raz bardziej a raz mniej....to dlaczego mam być poszkodowana i nie robić tego gdy mi się chce? W imię czego? A chce nam się najbardziej gdy mamy dni płodne....dlatego ta metoda jest dla mnie nie do zaakceptowania. A samych metod jest wiele i każdy coś dla siebie znajdzie, oczywiście metoda odstawienia sexu jest najbardziej ekonomiczna ale dla mnie po prostu hym poniżajaca i odbierająca możliwość przyjemności wtedy kiedy chce a nie kiedy mi temperatura i kalendarz pozwolą.

wiem, że jest ekuz, ale co poza unią?

co do luźności to po to się właśnie rozmiar dobiera, najmniejsze kubeczki są naprawdę dość tycie, zresztą tam nie ma naporu nie wiadomo jakiego, najszerszym miejscem jest ten pierścień u góry, ja chyba z rozmiarem trafiłam idealnie, bo dla mnie kubeczek jest niewyczuwalny

jeśli chodzi o tampony to już lata nie nosiłam i pewnie teraz są inne, ale z tego co pamiętam to takie największe superchłonne OB to myślę, że miały porównywalną szerokość co najmniejszy kubeczek

dobra, o ideologii nie ma co dyskutować, każdy jakiś swój pogląd ma - dla mnie to jedyna akceptowalna metoda, a co do ochoty to powiem Ci, że to się zmienia i jak nie możesz wtedy kiedy Ci się chce, to po jakimś czasie chce Ci się też kiedy możesz, a wcześniej nie miałaś takiej ochoty

wracając do kubeczka przespałam całą noc, a fala powodziowa nie przerwała wałów : brzydal:

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2018-01-12, 07:59   #475
_zgryzota_
Zakorzenienie

Scarlett wtedy zostaje ubezpieczenie dodatkowe np w pzu tylko musisz podać WSZYSTKIE swoje stwierdzone choroby, niestety jest to dość drogie...

Stary 2018-01-12, 08:04   #476
Konto usunięte

Co do antykoncepcji to ja czekam na upowszechnienie tabletek dla mezczyzn. Naprawde nie chce mi sie za bardzo wierzyc, ze przez tyle lat nic nie wymyslono :P albo ci naukowcy to w przewazajacej mierze mezczyzni i kieruja sie ich wygoda, albo nie wiem.
Stary 2018-01-12, 08:07   #477
_zgryzota_
Zakorzenienie

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8043398 1]Co do antykoncepcji to ja czekam na upowszechnienie tabletek dla mezczyzn. Naprawde nie chce mi sie za bardzo wierzyc, ze przez tyle lat nic nie wymyslono albo ci naukowcy to w przewazajacej mierze mezczyzni i kieruja sie ich wygoda, albo nie wiem.[/QUOTE]Ja również jestem ciekawa kiedy coś dla mężczyzn będzie poza prezerwatywa. Tylko wierzę że trudniej jest zatrzymać - upośledzić plemniki niż, jajeczkowanie . A panowie mogą się poddać w naszym kraju wazektomi .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-12, 08:14   #478
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett wtedy zostaje ubezpieczenie dodatkowe np w pzu tylko musisz podać WSZYSTKIE swoje stwierdzone choroby, niestety jest to dość drogie...

wiem, tylko pytanie czy odmowa leczenia w PL w razie zaistnienia czegoś na ostro za granicą nie powoduje, że odmówią płacenia

Cytat:
Ja również jestem ciekawa kiedy coś dla mężczyzn będzie poza prezerwatywa. Tylko wierzę że trudniej jest zatrzymać - upośledzić plemniki niż, jajeczkowanie . A panowie mogą się poddać w naszym kraju wazektomi .

tak jest, tzn. nie jest to w sumie trudne, gdy ma być nieodwracalne, gorzej odwrotnie

wazektomia jest nielegalna w PL, tak samo jak podwiązywanie jajowodów - wiadomo, że gdzieś prywatnie po cichu się to dzieje, ale są na to paragrafy, nawet jeśli dzieje się to za zgodą pacjenta

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2018-01-12, 08:18   #479
Konto usunięte

Cytat:
wiem, tylko pytanie czy odmowa leczenia w PL w razie zaistnienia czegoś na ostro za granicą nie powoduje, że odmówią płacenia

tak jest, tzn. nie jest to w sumie trudne, gdy ma być nieodwracalne, gorzej odwrotnie

wazektomia jest nielegalna w PL, tak samo jak podwiązywanie jajowodów - wiadomo, że gdzieś prywatnie po cichu się to dzieje, ale są na to paragrafy, nawet jeśli dzieje się to za zgodą pacjenta
Musze sprostowac - wazektomia jest legalna, bo jest odwracalnym zabiegiem, a prawo w Polsce mowi, ze nie mozna kogos na stale pozbawic plodnosci.
Stary 2018-01-12, 08:20   #480
scarlett26
Zakorzenienie

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8043445 6]Musze sprostowac - wazektomia jest legalna, bo jest odwracalnym zabiegiem, a prawo w Polsce mowi, ze nie mozna kogos na stale pozbawic plodnosci.[/QUOTE]

nie zawsze jest odwracalna, a wtedy można lekarza wsadzić do pierdla nawet na lat 10

Art. 156 par. 1 pkt 1 kodeksu karnego
kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci pozbawienia zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10

- 45/2019 (9833 strony)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości