|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V
Bardziej ekonomiczna niż posiadanie niechcianego dziecka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tabletki odpadają. Tampony odpadają (przy mojej pedanterii do sześcianu jeśli chodzi o higienę i tak miałam zespół wstrząsu toksycznego). Po ciąży tak się u mnie porobiło, że podpaski masakrycznie mnie wysuszają, aż robią się bardzo bolesne ranki ![]() ![]() ![]() Te co się brzydzą i wrażliwce niech nie czytają, ale jak kogoś interesuje temat to piszę jak jest. Większość producentów opisuje dość szczegółowo jak sobie kubeczek dobrać, ja mam rozmiar M. Miesiączki mam cholernie bolesne i bardzo obfite (w pierwszych dwóch dniach podpaska typu night wystarcza mi na jakieś 2 godziny) i długie (do 7 dni). Jak mam przez te pierwsze 2 dni wyjść z domu dalej niż do najbliższego sklepu to mam obcykane wszystkie toalety na trasie ![]() ![]() ![]() Teraz jestem w trakcie @, przez pierwsze 2 dni nie używałam, bo leżałam w łóżku i wymiotowałam z bólu ![]() ![]() ![]() Nie miałam problemu ani z założeniem, ani z wyjęciem, mam umywalkę obok, na mieście to wolałabym nie musieć zmieniać, jeśli byłaby konieczność to skorzystałabym z toalety dla inwalidów, albo zainwestowałabym w drugi. Jednak co własna łazienka to własna łazienka. Ja stwierdziłam, że chcę tego spróbować i kupię właśnie najtańszy (jeden z), bo jak stwierdzę, że kompletnie mi to nie pasuje, to wolę wywalić 50 zł a nie 150zł. Polecam ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=G9_0wN1dBJo Jak się chwyci za dno i wyjmuje mniej więcej pionowo to nic się nie brudzi, w każdym razie jak na razie nie muszę łazienki malować ![]()
![]() |
![]() |
#454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Też mi się tak wydawało, ale to jest pojemnik z płynem w końcu, a nie jakiś gejzer
![]()
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8042042 1]Terha, to sa tabletki antykoncepcyjne, ktore moga brac nawet kobiety karmiace, poza tym wystepuje przy nich duzo mniejsze ryzyko np. zakrzepicy i innych powiklan, moim zdaniem sa duzo zdrowsze, niz normalne tabletki antykoncepcyjne, juz chociazby przez mniejsza ilosc hormonu. Nie lubie demonizowania tabletek. Hamburgery i coca cola tez sa niezdrowe ![]() No i to byl zarcik, przeciez nie zdecydowalam sie na tabletki, zeby nie uzywac podpasek ![]() Na tabletkach się nie znam, bo nigdy nie używałam, ale tak czy siak na pewno nie są obojętne dla zdrowia. A że zanieczyszczenie powietrza, cola i wiele innych rzeczy też nie służą zdrowiu to też prawda.
![]() |
![]() |
#457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
to, że zakładałabym czysty, a do torby mogłabym włożyć brudny w jakimś zamkniętym pojemniku i umyć i zdezynfekować go dopiero w domu
![]() |
#459 |
Konto usunięte
|
Oj scarlett, wspolczuke wstrzasu. Ja tez mialam duzo problemow z tamponami i jakbym miala okres, to omijalabym tampony najszerszym kregiem jakim tylko sie da.
A wedlug niektorych przeciez nawet podpaski sa ohydne. Sa takie ewenementy, ktore uwazaja, ze jak juz kobieta musi miec okres, to tylko z tamponem, bo podpaska to be i fuj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Zgryzota, ja też czuję, że doszłam do takiego momentu, że nic mi nie potrzeba. Nie mam żadnych ubraniowych zachcianek (ewentualnie jakieś dwie koszule elegancko-codzienne by mi się przydały i lekki kardigan narzutka, ale to jeszcze poczekam na dalsze przeceny, a jak nie przecenią to nie kupię
![]() ![]() ![]() I też mam takie same przemyślenia o kubeczku. ![]() Terha, na długo ta Teneryfa? :love Ciepełko tam będzie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, poprzedniej nocy czytałam po 1,a o 3 wstało moje dziewczę z pieśnią na ustach, że chce już do przedszkola
![]() ![]() ![]() ja mam wrażenie, jakby środek tej był już teraz ![]()
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8042328 1]Oj scarlett, wspolczuke wstrzasu. Ja tez mialam duzo problemow z tamponami i jakbym miala okres, to omijalabym tampony najszerszym kregiem jakim tylko sie da.
A wedlug niektorych przeciez nawet podpaski sa ohydne. Sa takie ewenementy, ktore uwazaja, ze jak juz kobieta musi miec okres, to tylko z tamponem, bo podpaska to be i fuj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Ja jednak wolałabym go chociaż trochę przemyć przed włożeniem do torby. Najgorsze, że u mnie w szkole nie ma w ogóle łazienek dla inwalidów, więc i tak w sumie potrzebowałabym dwóch kubeczków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8042429 1]Raczej chodzilo mi o to, ze sa osoby, ktore INNE kobiety, ktore nosza podpaski, uwazaja za oblesne.[/QUOTE]To źle zrozumiałam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8041933 6]Ja tez sie nie moglam przemoc do tych kubeczkow.
Aktualnie biore jednoskladnikowe anty o malej dawce hormonu, w ktorych nie robi sie zadnej przerwy, wiec nie mam okresu ![]() Jejku, ja właśnie kończę pierwsze opakowanie jednoskladnikowych i wciąż mam nadzieję, że jednak będę miała okres ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
8 dni
Nie bedzie wielkiego szału jeśli chodzi o pogodę, ale to zawsze 15-20 stopni więcej niż u nas. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Scarlet dzięki za opinie o kubeczku.
Moja znajoma używa od lat i jest zadowolona. Ja się nie zdecyduje bo przerasta mnie aplikacja tego cuda. Miałam tak jak ty. Po drugim porodzie przez pierwsze 2 dni bałam się z domu wychodzic tak się ze mnie lało. A teraz się odmienilo i okresy skąpe. Tabletki nie są dla mnie, bo - uznanie mnie za głupia - nie mam pewności co do ich skuteczności. Ja wiem ze tam są hormony, ale boję się że mogą na mnie nie zadzialac tak, jak powinny. Potwierdzam, zapisywanie każdego wydatku powoduje wiecej zastanowienia przed wydaniem pieniędzy. Za kilka dni urlopu, ale fortuny się nie pozbęde, bo to wyjazd niskobudzetowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chciałabym mieć skąpe ja z powodów religijnych stosuję npr, sumiennie stosowane ma skuteczność porównywalną z tabletkami (potwierdzone naukowo) heh, u nas TŻ zapisuje wydatki, a ja robię zakupy, może też powinnam zapisywać to by mniej szło... zastanawiamy się czy realny jest jakikolwiek wyjazd.... mała pyta, bo z przedszkola wszyscy jeżdżą na wakacje i ona też chce.... czy któraś się zna na ubezpieczeniach? chodzi mi o turystyczne gdy choruje się przewlekle - nie zgodziłam się na bardzo obciążające i bardzo nieskuteczne leczenie, zastanawiam się, czy jeżeli wykupiłabym polisę na choroby przewlekłe również i cokolwiek mi się za granicą stanie, to czy po powrocie jak przyjdzie zwracać koszty to ubezpieczyciel będzie przeszukiwał moją dokumentację tu i to może być przyczyną niezwrócenia kosztów leczenia?
![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem się kobiety dziwią że są tam luźne ![]() Scarlett jeżeli chodzi o ubezpieczenie dodatkowe to jedno, ale przecież jako osoba ubezpieczona możesz wyrobić kartę która jest respektowana (na pewno w unii) w szpitalach i za to płaci nfz -karta ekuz Jeżeli chodzi o naturalne metody antykoncepcji to ja jestem na nie, ale tu nie chodzi o ideologie itp tylko o fakt że facetowi chce się ciągle, nie ma wahań hormonów a kobiecie między innymi przez te wahania chce się raz bardziej a raz mniej....to dlaczego mam być poszkodowana i nie robić tego gdy mi się chce? W imię czego? A chce nam się najbardziej gdy mamy dni płodne....dlatego ta metoda jest dla mnie nie do zaakceptowania. A samych metod jest wiele i każdy coś dla siebie znajdzie, oczywiście metoda odstawienia sexu jest najbardziej ekonomiczna ale dla mnie po prostu hym poniżajaca i odbierająca możliwość przyjemności wtedy kiedy chce a nie kiedy mi temperatura i kalendarz pozwolą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _zgryzota_ Czas edycji: 2018-01-12 o 06:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do luźności to po to się właśnie rozmiar dobiera, najmniejsze kubeczki są naprawdę dość tycie, zresztą tam nie ma naporu nie wiadomo jakiego, najszerszym miejscem jest ten pierścień u góry, ja chyba z rozmiarem trafiłam idealnie, bo dla mnie kubeczek jest niewyczuwalny jeśli chodzi o tampony to już lata nie nosiłam i pewnie teraz są inne, ale z tego co pamiętam to takie największe superchłonne OB to myślę, że miały porównywalną szerokość co najmniejszy kubeczek dobra, o ideologii nie ma co dyskutować, każdy jakiś swój pogląd ma - dla mnie to jedyna akceptowalna metoda, a co do ochoty to powiem Ci, że to się zmienia i jak nie możesz wtedy kiedy Ci się chce, to po jakimś czasie chce Ci się też kiedy możesz, a wcześniej nie miałaś takiej ochoty ![]() wracając do kubeczka przespałam całą noc, a fala powodziowa nie przerwała wałów ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Scarlett wtedy zostaje ubezpieczenie dodatkowe np w pzu tylko musisz podać WSZYSTKIE swoje stwierdzone choroby, niestety jest to dość drogie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Konto usunięte
|
Co do antykoncepcji to ja czekam na upowszechnienie tabletek dla mezczyzn. Naprawde nie chce mi sie za bardzo wierzyc, ze przez tyle lat nic nie wymyslono :P albo ci naukowcy to w przewazajacej mierze mezczyzni i kieruja sie ich wygoda, albo nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8043398 1]Co do antykoncepcji to ja czekam na upowszechnienie tabletek dla mezczyzn. Naprawde nie chce mi sie za bardzo wierzyc, ze przez tyle lat nic nie wymyslono
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wazektomia jest nielegalna w PL, tak samo jak podwiązywanie jajowodów - wiadomo, że gdzieś prywatnie po cichu się to dzieje, ale są na to paragrafy, nawet jeśli dzieje się to za zgodą pacjenta
![]() |
![]() |
#479 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8043445 6]Musze sprostowac - wazektomia jest legalna, bo jest odwracalnym zabiegiem, a prawo w Polsce mowi, ze nie mozna kogos na stale pozbawic plodnosci.[/QUOTE]
nie zawsze jest odwracalna, a wtedy można lekarza wsadzić do pierdla nawet na lat 10 Art. 156 par. 1 pkt 1 kodeksu karnego kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci pozbawienia zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.