![]() |
#451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Ja już po wizycie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Wtajemniczenie
|
Wgl to mi tez dopiero teraz powiadomienia zaczely wyslakiwac
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: Na allegro na stronie sklepu philips butelka 19,99, a najtansza przesylka 9,90. Wiec podobnie u mnie wyszlo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez jajoanka Czas edycji: 2018-08-30 o 17:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Asia ja placilam 22zł ale fakt przesylka dochodzi tylko ze robilam dodatkowe zakupy , ale jak same kupic i przesylka to sie na necie nie oplaca .
Anetka super ze z mała ok , no i wspolczuje picia tyle plynow . Gbs z tego co pamietam to ja mialam w 34 tc do pobrania . Teraz pewnie mi pobierze gdzies w pazdzierniku na kolejnej wizycie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Codziennie wypijam okolo 2 litry wody plus okolo litr a nawet 1.5 litra plynow w postaci pokrzywy, skrzypu, mięty, herbaty. I w nocy okolo pol litra wody. Wiec na dobe mysle ze ponad 4 litry plynow wypijam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
Aneta, super że z Córcia wszystko ok
![]() Malinkowa, a Ty dzisiaj idziesz do szpitala czy jutro z rana? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#459 |
Wtajemniczenie
|
Ja ci powiem, ze nie pamietam dokladnie, ale wydaje mi sie, ze tak. Z tego co mi sie wydaje to taki noworodek pije ok 90ml, pozniej 120 chyba no i konczy na 240 czyli duzej butli. Mysle, ze zanim butelki sie faktucznie zniszcza i trzeba bedzie wymienic to juz bedzie czas na wieksze jesli chodzi o mleko, a te male tez sie przydadza chocby do jakiegos soczku pozniej zanim z kubeczka pic zacznie takze jedna taka zawsze jest dobrze miec. Tylko ogolnie pozniej to tez nie musisz jakis drogich tych butelek kupowac bo dziecko jest wieksze i jak bedzie pilo tylko z butelki to tez nie jest problem. Ja szukalam pod wzgledem kp, bo jednak sama wiem po sobie, ze ciezko bylo malej ogarnac butle przy jednoczesnym cycu. Wtedy lovi sie wlasnie reklamowalo, ze te smoczki sa zrobione na ksztalt piersi i ze takie super extra dlatego tez malej kupilam akurat te, ale teraz coraz wiecej firm ulepsza te butle/smoczki tyle, ze ceny sa naprawde spore wiec wedlug mnie jesli chodzi o ewentualna butelke dla maluszka to mozna zainwestowac majac na uwadze kp, ale pozniej mozna probowac z czyms tanszym bo placisz za wszystko- a to kszatalt, a to praca tego smoczka, a to antykolkowa... im starszy dzidzius tym mniejsze ma to znaczenie - to tak odemnie
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
Kurde ja nie kupiłam jeszcze butelek dla dziecka
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To w kazdej chwili mozesz zamowic :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Ja juz jestem spokojna mam dla malego butle laktator smoczek ciuszki pampersy chusteczki , dla siebie podklady i koszule . Musze kupic tylko materac przeexieradla i szmate do porodu . Aaa no i w aptece tamtum i koniec wyprawki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ja do wyprawki tym razem podchodzę bardzo rozsadnie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde jak ja byłam w połowie wyprawki to mówiłaś że jeszcze nie zaczęłaś a teraz praktycznie koniec ;p szybko się wyrobiłaś mi jeszcze trochę rzeczy zostało ale w tym miesiącu powinnam skończyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Mi z wyprawki brakuje kocyka, ochraniacza na materac, butelki, prześcieradeł na przewijak
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam jeszcze butelek, pościeli do wózka, laktatora, przewijaka, wanienki i jeszcze kilku rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny stresujecie mnie wychodzi na to że ja jeszcze w czarnej d. Jestem, tyle mi tego brakuje. Ale jutro wypłata 🤣
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Luz ja tak zawsze pod koniec miesiąca stres a po wypłacie spokojniejsza że coś kupiłam xD
Ale brak energii, tż mi meble skręca a ja leżę i patrzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Wtajemniczenie
|
No ja jeszcze tez mam sporo do dokupienia. Wozek, fotelik, jakas posciel by sie przydalo miec, przewijak, butelki, smoczek, zakupy z apteki, dla siebie koszule, szlafrok, klapki... czapeczki, skarpetki, pieluchy, chusteczki, podklady... wiecie co... juz lepiej nie wymieniam bo lista dluga widze a konca nie widze
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja lista: Sen: lozeczko - po Agu materac - jest przescieradlo- mam dwie sztuki spiowrek do spania - jest rozek - jest kocyk polarkowy - jest (po Agu) Higiena: wanienka ze stojakiem - poluje na okazje przewijak - jest przescieradlo na przewijak - jest recznik - jeden z kapturkiem, jeden zwykly zestaw do paznokci - jest szczotka do wlosow - jest pieluszki tetrowe - mam 5 sztuk pieluszki flanelowe - mam 3 sztuki Spacer: wozek - jest fotelik samochodowy - jest posciel do wozka - znalazlam jakas po Agacie spiworek do fotelika - rozwazam ![]() chusta Karmienie: laktator - jest mala butelka - od kompletu z laktatorem sylikonowe nakladki na sutki - mam krem na brodawki - mam staniki do karmienia - brak wkladki laktacyjne - brak Kosmetyki i apteka: żel do kąpieli Babydram - brak krem na pupe Babydream - jest krem na wiatr Nivea - brak pieluszki - brak chusteczki mokre - brak duże waciki - brak ręczniki Tami - są płyn do prania - jest - wzięłam Bobini sól fizjologiczna - brak wit. D - brak octanisept - brak gaziki - brak Szpital: koszule - musze kupic jedną jeszcze majtki siatkowe - mam dwie pary, wezmę chyba jeszcze dwie i dokupie sobie ze dwie pary takich większych babciowych gaci bawełnianych podkłady poporodwe - mam z Belli paczkę, wezmę jeszcze z Canpola podkłady na łóżko - mam 10 sztk ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolkowa na usg bardzo słabo było widać żołądek mojej małej, początkowo babeczka w ogóle go nie mogła dostrzec, w końcu znalazła ale jest malutki i bardzo słabo wypełniony. A do tego mam wielowodzie- te dwie rzeczy w parze to jest niepokojące. Bo mała powinna sobie to łykać, a z jakiegoś powodu tego nie robi. I ona powinna mieć te wody w żołądku, a ja powinnam mieć ich mniej ogólnie. Lekarz zapewnia że nie trafię tam na długo, a ja wierzę w to że moje dziecko weźmie sobie dużego łyka i udowodni że wszystko jej tam działa jak należy i już. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jajoanka - możesz mi dopisać kolejna wizytę 27.09 ![]() PS. Zapomniałam dodać po wizycie, że mała jest ułożona główkowo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Malinkowa będzie dobrze
![]() Mała napewno zdrowa ![]() A ja mam siostrzeńca na noc i jutrzejszy dzień, i mam nadzieję że mi jakiegoś mega wycisku nie da ![]() W ogóle dzwoniłam do mojego to pytał się go wujek co robisz ? Wujek kiedy będziesz ? Aaa słodki ![]() Ja też nie mam całej wyprawki jestem w czarnej dupie 🤣 przez ten remont, ale mam nadzieję że mój mi powie w sobotę że mogę wracać już do domu. (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.