Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-02, 09:28   #451
dews
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Jajoanka no dobre to nie jest, ale mocno rozgrzewa.

Mój też nerwowy chodzi, więc chyba też jakiś stres przedporodowy ich ogarnia.

Dziewczyny kupujecie śpiworki do fotelika? Czy kombinezony?
Będę jeździć z Dzidziutkiem Agatę odwozić do szkoły i nie wiem, jak to ogarnąć zimą
Ja mam 2 kombinezony i spiworek Ale ten spiworek sie wydaje byc duzy jakis, i nie wiem czy sie zmiesci
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:33   #452
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Jajoanka - mój też mówi, że mam nic nie robić ale chyba z tej bezczynności bym padła, więc codziennie sprzątam, robię zakupy, piore i przeważnie gotuje, a ten i tak się dawali do czegoś bo np. worków nie umiem kupić Miałam w tym roku na balkonie krzaczek pomidora i scielam go 3 tyg temu, a doniczka z ziemią i kikutem pomidora jest do tej pory na balkonie. Już nawet teściowa 2 tyg. temu była u mnie żeby ją wyrzucić bo patrzec nie może na to ale mój TŻ powiedział że on ją wyniesie (ciężka jest bo ja bym już dawno to zrobiła) i od tego czasu minęły 2vtyg. Z mojego TŻ jest dobry chłopak ale chyba go jakiś stres zżera o którym mi nic nie mówi, a szkoda bo to odbija się na mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No ja tez nie umiem byc w domu i nic nie robic... a moj jak ma wolne, albo choruje, to lezy na kanapie, albo w lozku pod kocem i oglada filmiki na YT :-P Ostatnio mu powiedzialam, ze nawet z nudow moglby cos dookola siebie ogarnac....
Cytat:

Będę jeździć z Dzidziutkiem Agatę odwozić do szkoły i nie wiem, jak to ogarnąć zimą
Ja chyba spiworek bede stosowac w gondoli, a do fotelika kombinezon + kocyk.
Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Na 13.10 miałam mieć wizytę prywatna więc chyba dam mu ta stówkę na oddziale no bo co

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
To jak to... nie ma cennika? U mnie taka zwykla wizyta to np. 80 zl, z cytologia +40 zl, z USG +80 zl itd... mniej wiecej wiem co ile kosztuje :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:34   #453
justyna_fli
Zadomowienie

Hejo współczuję niewyspanym, ja daje rade jeszcze chociaż wczoraj mialam w nocy jakies przepowiadacze i srednio sie wyspalam ale dziś spokoj. Bylam wczoraj na wizycie u lekarza i tym razem trafiłam na fajna babkę dala mi jeszcze jedno usg żeby sprawdzic wielkosc tej główki ale ogolnie mówi ze tym razem porod powinien przebiec sprawnie... bo juz raz rodzilam i wpisala mi na karcie ciazy ze mam miec podane znieczulenie. Kurde no sama nie wiem, na razie odkladam decyzje do czasu tego usg bo jednak jakby mial taka duza główkę to nie wiem czy chce probowac
Cytat:

Ja mam taki kocyk z kapturem z otworami na pasy. Przetestowalam na lalce i jest mega kombinezonow do fotelika nie powinno sie uzywac ze względu na bezpieczeństwo

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:34   #454
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Na forum napisze jak wstanę czyli znając życie max. 15 min po pojsciu spać bo mój TŻ sam tyle z dzieckiem chyba nie wytrzyma.. kuźwa, jeszcze od wczoraj mam nerwy bo się pokłóciliśmy i dziś rano się do siebie nie odzywaliśmy słuchajcie, zrobił mi awanturę o nic.. Jakiś diabeł w niego wstąpił normalnie. Od soboty miał przygotowane śmieci do wyrzucenia (lekkie ale objetosciowo duze), a o sprzątaniu łazienki nie wspomnę .. Przyszedł po pracy do domu, zjadł obiad, pogadaliśmy i zartowalismy normalnie, później go poprosiłam o wyrzucenie tych śmieci no i poszedł do kuchni po nie.. I tam już zaczęły się krzyki że ma do wyrzucenia 2 małe i jeden duży worek i jakbym nie mogła z tych dwóch małych zrobić jednego, a do tego te worki się rwą i on tego nie wyrzuci jak nawet worków porządnych nie umiem kupić.. Myślę sobie WTF?! Trzasnal drzwiami od salonu i poszedł przed komputer. No to się ubrałam i wzięłam te worki do wyrzucenia, a ten z krzykiem wybiega z salonu co ja robię i mam tego nie wyrzucać, więc spytałam kto to zrobi w takim razie skoro nie on i nie ja? Znów Trzasnal drzwiami i to było ostatnie zdanie które do niego powiedziałam od wczoraj a ja się nadal zastanawiam co mu się w głowie porobiło?

Hormony ciążowe mu się udzieliły

Dzień dobry ide dzisiaj naprawiać zęba

Stary 2018-10-02, 09:36   #455
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Hejo współczuję niewyspanym, ja daje rade jeszcze chociaż wczoraj mialam w nocy jakies przepowiadacze i srednio sie wyspalam ale dziś spokoj. Bylam wczoraj na wizycie u lekarza i tym razem trafiłam na fajna babkę dala mi jeszcze jedno usg żeby sprawdzic wielkosc tej główki ale ogolnie mówi ze tym razem porod powinien przebiec sprawnie... bo juz raz rodzilam i wpisala mi na karcie ciazy ze mam miec podane znieczulenie. Kurde no sama nie wiem, na razie odkladam decyzje do czasu tego usg bo jednak jakby mial taka duza główkę to nie wiem czy chce probowac Ja mam taki kocyk z kapturem z otworami na pasy. Przetestowalam na lalce i jest mega kombinezonow do fotelika nie powinno sie uzywac ze względu na bezpieczeństwo

A co jest niebezpiecznego w kombinezonie i foteliku?

Stary 2018-10-02, 09:36   #456
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Hormony ciążowe mu się udzieliły

Dzień dobry ide dzisiaj naprawiać zęba

Właśnie chyba od początku ciąży to ja mam wszystkie objawy oprócz dużego wahania nastroju, za to mojemu się one udzieliły

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:38   #457
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo współczuję niewyspanym, ja daje rade jeszcze chociaż wczoraj mialam w nocy jakies przepowiadacze i srednio sie wyspalam ale dziś spokoj. Bylam wczoraj na wizycie u lekarza i tym razem trafiłam na fajna babkę dala mi jeszcze jedno usg żeby sprawdzic wielkosc tej główki ale ogolnie mówi ze tym razem porod powinien przebiec sprawnie... bo juz raz rodzilam i wpisala mi na karcie ciazy ze mam miec podane znieczulenie. Kurde no sama nie wiem, na razie odkladam decyzje do czasu tego usg bo jednak jakby mial taka duza główkę to nie wiem czy chce probowac Ja mam taki kocyk z kapturem z otworami na pasy. Przetestowalam na lalce i jest mega kombinezonow do fotelika nie powinno sie uzywac ze względu na bezpieczeństwo

O widzisz, mnie nawet nikt o znieczulenie nie pyta, ale planuje dzis z neta wydrukowac plan porodu i napisac tam, ze mozliwe, ze bede chciala zniczulenie. Super ze masz miec jeszcze jedno usg, masz juz termin?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-02, 09:38   #458
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chyba od początku ciąży to ja mam wszystkie objawy oprócz dużego wahania nastroju, za to mojemu się one udzieliły

Moj to zawsze mial humorki... ale przez ciaze bardziej je zauwazam :-P

Stary 2018-10-02, 09:38   #459
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
A co jest niebezpiecznego w kombinezonie i foteliku?

W kombinezonie nie mozna dobrze dociagnac pasow i przy wypadku nie spelniaja swojej roli

Dews tak, 15 października mam plan porodu chyba z Toba ustali położna na wizycie niedługo ale pewnie nie zaszkodzi jak napiszesz swoj

Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2018-10-02 o 09:40
Stary 2018-10-02, 09:40   #460
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj to zawsze mial humorki... ale przez ciaze bardziej je zauwazam :-P

Teraz już końcówka to wytrwamy Gorzej jak nasi TŻ będą mieć z nami baby blues i spadek formy związany z połogiem

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:40   #461
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
W kombinezonie nie mozna dobrze dociagnac pasow i przy wypadku nie spelniaja swojej roli

No jak to... przeciez jak raczki i nozki sa "zapakowane" oddzielnie, to chyba tak samo jakby dzieciak siedzial w bluzie i spodenkach? Ja to sie ma do zapinania pasow? Kombinezon jest po prostu grubszy? Nie wiem, jakos nie umiem sobie wyobrazic dlaczego mialby sie nie sprawdzic, albo uniemozliwiac prawidlowe zapiecie pasow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-02, 09:41   #462
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tez nie umiem byc w domu i nic nie robic... a moj jak ma wolne, albo choruje, to lezy na kanapie, albo w lozku pod kocem i oglada filmiki na YT :-P Ostatnio mu powiedzialam, ze nawet z nudow moglby cos dookola siebie ogarnac.... Ja chyba spiworek bede stosowac w gondoli, a do fotelika kombinezon + kocyk.To jak to... nie ma cennika? U mnie taka zwykla wizyta to np. 80 zl, z cytologia +40 zl, z USG +80 zl itd... mniej wiecej wiem co ile kosztuje :-P

Prywatnie wizyta 80zl a że nie pójdę to dam 100
Trzeba się pomału szykować

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:44   #463
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Wlasnie tez sie dziwie, ze pokrzywa niby ma pomoc na wyproznienie, ja bym powiedziala, ze wrecz przeciwnie. Jest ona moczopedna i w duzych ilosciach sprzyja odwodnieniu, wiec jak bym uwazala zalecana jest szklanka dziennie.
Ja to pije bo podobno ma wlasnie miec wplyw na niezatrzymywanie wody w organizmie. Ale jakos nie zauwazylam roznicy jesli chodzi o to puchniecie dloni od kiedy ja pije a wrecz smiem stwierdzic ze od niedzieli przez noc dzieja sie takie cuda ze budze sie w nocy i nie moge zginac palcow w lewej dloni.

Co do podejrzen o czopa sa jak najbardziej prawdopodobne. Galaretowate cos. Eaczej jesli chodzi o codziennosc to wszystko jest takie wodniste wiec roznica jest totalna. Ja przy pierwszej ciazy czopa nie widzialam tylko slyszalam jak wpadl do wc i czulam go. Jesli chodzi o teraz to lekarz stwierdzil ze szyjka dluga i zamknieta mimo ze miewam takie skurczeczasami ze nie moge kroka dac

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:45   #464
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
No jak to... przeciez jak raczki i nozki sa "zapakowane" oddzielnie, to chyba tak samo jakby dzieciak siedzial w bluzie i spodenkach? Ja to sie ma do zapinania pasow? Kombinezon jest po prostu grubszy? Nie wiem, jakos nie umiem sobie wyobrazic dlaczego mialby sie nie sprawdzic, albo uniemozliwiac prawidlowe zapiecie pasow.

Ale jak oddzielnie, nie rozumiem dla mnie kombinezon to taka kurtka ze spodniami i wtedy pasy musisz zapiac na to cale wdzianko. Nie mozna ich wtedy dociagnac tak jak na samej bluzce dajmy na to, wiec sa po prostu za luzne bo podczas wypadku ta "wata" ze srodka kombinezonu sie kompresuje i dziecko leci. A jak material kombinezonu jest sliski to w ogole moze wyleciec calkiem z pasow.

Dawidek 31.10.2018
Stary 2018-10-02, 09:47   #465
dews
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, ale to akurat nie o raczki i nozki chodzi tylko o cialo i szyje, to musi byc dokladnie dopasowane do fotelikow. Tak samo przy zapinaniu fotelika pasami a nie uzywaniu bazy trzeba bardzo uwazac, bo czytalam, ze 90% rodzicow montuje je zle co drastycznie obniza ich skutecznosc.

Ja tam wole nie ryzykowac, fotelik to jednak priorytet i chyba tez po prostu kupie taki kocyk

justyna_fli, spytam ja w sumie jutro czy planuje taki plan z mna zrobic, bo ona dosc chaotyczna jest szczerze mowiac Taka zabiegana i chce szybko wszystko odbebnic wiec musze ja troche przycisnac
Stary 2018-10-02, 09:47   #466
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy takiego cienkiego misia do fotelika, a tak to będziemy przykrywać kocykiem na drogę do samochodu.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:48   #467
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak oddzielnie, nie rozumiem dla mnie kombinezon to taka kurtka ze spodniami i wtedy pasy musisz zapiac na to cale wdzianko. Nie mozna ich wtedy dociagnac tak jak na samej bluzce dajmy na to, wiec sa po prostu za luzne bo podczas wypadku ta "wata" ze srodka kombinezonu sie kompresuje i dziecko leci. A jak material kombinezonu jest sliski to w ogole moze wyleciec calkiem z pasow.

No, np spiworek ma dwie nozki "opatulone" razem. A w kombinezonie wyszysko oddzielnie - tak jak piszesz - bluza ze spodniami. To czym sie rozni od "zwyklej" bluzy ze spodniami? XD

Ja mam polarowy - uff, nie wyleci

No wiem, czepiam sie

Stary 2018-10-02, 09:49   #468
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

Chodzi o grube puchowe kombinezony, one do fotelików się nie nadają.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:50   #469
dews
Zakorzenienie

Cytat:
No, np spiworek ma dwie nozki "opatulone" razem. A w kombinezonie wyszysko oddzielnie - tak jak piszesz - bluza ze spodniami. To czym sie rozni od "zwyklej" bluzy ze spodniami? XD

Ja mam polarowy - uff, nie wyleci

No wiem, czepiam sie

Tu chyba chodzi o gruosc kombinezonu po prostu, zebys miala mozliwosc dobrego dopiecia pasami porzadnie
Stary 2018-10-02, 09:51   #470
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
My mamy takiego cienkiego misia do fotelika, a tak to będziemy przykrywać kocykiem na drogę do samochodu.

Tak samo planuje! Pjona!
Cytat:
Tak, ale to akurat nie o raczki i nozki chodzi tylko o cialo i szyje, to musi byc dokladnie dopasowane do fotelikow. Tak samo przy zapinaniu fotelika pasami a nie uzywaniu bazy trzeba bardzo uwazac, bo czytalam, ze 90% rodzicow montuje je zle co drastycznie obniza ich skutecznosc.

Ja tam wole nie ryzykowac, fotelik to jednak priorytet i chyba tez po prostu kupie taki kocyk

justyna_fli, spytam ja w sumie jutro czy planuje taki plan z mna zrobic, bo ona dosc chaotyczna jest szczerze mowiac Taka zabiegana i chce szybko wszystko odbebnic wiec musze ja troche przycisnac
Yy... a to nie tak, ze na kazdym foteliku sa miejsca oznaczone kolorem (u mnie na niebiesko) w ktorych musisz zamocowac pasy? Przeciez to jest podpowiedz, instrukcja i zapewnia stabilnosc. Chyba, ze jak ktos tylko wklada fotelik i nie zapina to wtedy wiadomo, ze nie spelnia swojej roli.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Chodzi o grube puchowe kombinezony, one do fotelików się nie nadają.

Cytat:
Tu chyba chodzi o gruosc kombinezonu po prostu, zebys miala mozliwosc dobrego dopiecia pasami porzadnie
Spoko, spoko. Juz czaje

Stary 2018-10-02, 09:53   #471
justyna_fli
Zadomowienie

Dokladnie, chodzi o grubość. Przy wypadku to tak jakby pasy byly luźne wiec nie spelniaja swojej roli. A w spiworkach do fotelikow sa wyciecia na pasy wiec pasy ida bezpośrednio po dziecku, tak jak powinno być.

Dawidek 31.10.2018
Stary 2018-10-02, 09:53   #472
taga91
Zadomowienie

Cytat:

Ja chcę kupić fotelik Maxi Cosi i do nich są takie śpiworki też od Maxi Cosi. Do wózka mam osobny śpiworek, ale on za duży do gondoli będzie. Kombinezonu nie mam zupełnie - mam jakby dwa grubsze pajace polarowe z kapturami.

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-02, 09:54   #473
jajoanka
Zakorzenienie

Dobra... milo bylo pogadac, ale koncze juz pic poranna inke i zabieram sie za odkurzanie ;-) Bede zagladac w przerwach na zlapanie oddechu :-D

Stary 2018-10-02, 09:55   #474
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo planuje! Pjona!Yy... a to nie tak, ze na kazdym foteliku sa miejsca oznaczone kolorem (u mnie na niebiesko) w ktorych musisz zamocowac pasy? Przeciez to jest podpowiedz, instrukcja i zapewnia stabilnosc. Chyba, ze jak ktos tylko wklada fotelik i nie zapina to wtedy wiadomo, ze nie spelnia swojej roli.

Znalazlam opinie, ze wiele osob nie dosciska wystarczajaco pasow na przyklad. Oba rozwiazania maja swoich przeciwnikow i zwolennikow, wiec trzeba po prostu poczytac i zdecydowac sie na to, co nam osobiscie bardziej odpowiada
Stary 2018-10-02, 09:57   #475
tetrikk
Zakorzenienie

Freya - ja mam w planach kupić taki śpiworek, który będzie miał właśnie wycięcie na pasy do fotelika i jednocześnie będę go mogła używać do wózka

Zimowych kombinezonów nie powinno się ubierać dzieciom do fotelika, bo wtedy przy wypadku nie spełni on swojej roli. Pasy zamiast przylegać do dziecka to przylegają do grubego kombinezonu i nie chronią dziecka. Tak po prostu jest, wiec nie ma sensu za dużo dyskutować, polecam obejrzeć symulacje wypadków właśnie z kombinezonem i poczytać artykuły - masa tego jest nam nawet sprzedawca w sklepie z fotelikami mówił, ze absolutnie żadnych grubych kombinezonów mamy nie ubierać. Co ciekawe, podobnie jest z dorosłymi. Tez nie powinno się być przypiętym na gruba kurtkę
Stary 2018-10-02, 09:59   #476
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazlam opinie, ze wiele osob nie dosciska wystarczajaco pasow na przyklad. Oba rozwiazania maja swoich przeciwnikow i zwolennikow, wiec trzeba po prostu poczytac i zdecydowac sie na to, co nam osobiscie bardziej odpowiada
Jasne. Ja nie mam nic przeciwko bazom, ale nie zdecydowalam sie, bo nie mam w tym momencie takich funduszy po prostu. Takze z dzieckiem bedziemy jezdzic max 30km na godzine, pocwicze zapinanie pasow i bedzie git ;-)

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Freya - ja mam w planach kupić taki śpiworek, który będzie miał właśnie wycięcie na pasy do fotelika i jednocześnie będę go mogła używać do wózka

Zimowych kombinezonów nie powinno się ubierać dzieciom do fotelika, bo wtedy przy wypadku nie spełni on swojej roli. Pasy zamiast przylegać do dziecka to przylegają do grubego kombinezonu i nie chronią dziecka. Tak po prostu jest, wiec nie ma sensu za dużo dyskutować, polecam obejrzeć symulacje wypadków właśnie z kombinezonem i poczytać artykuły - masa tego jest nam nawet sprzedawca w sklepie z fotelikami mówił, ze absolutnie żadnych grubych kombinezonów mamy nie ubierać. Co ciekawe, podobnie jest z dorosłymi. Tez nie powinno się być przypiętym na gruba kurtkę
No ja nie mialam o tym pojecia... nikt mnie wczesniej nie poinstrulowal o tych kombinezonach. Dobrze wiedziec

Stary 2018-10-02, 10:01   #477
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne. Ja nie mam nic przeciwko bazom, ale nie zdecydowalam sie, bo nie mam w tym momencie takich funduszy po prostu. Takze z dzieckiem bedziemy jezdzic max 30km na godzine, pocwicze zapinanie pasow i bedzie git ;-)

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

No ja nie mialam o tym pojecia... nikt mnie wczesniej nie poinstrulowal o tych kombinezonach. Dobrze wiedziec

Nie no jasne, ja polowe swojej wciaz ubogiej wiedzy jaka posiadam na temat opieka nad noworodkiem biore z tego forum, badz z youtube Lepiej, zeby ktos tu napisal nam, ze cos nie jest zalecane, niz zeby pozniej zalowac ze sie nie wiedzialo
Stary 2018-10-02, 10:03   #478
jajoanka
Zakorzenienie

Dokladnie tak! Forum to naprawde niezastapione zrodlo informacji. Praktycznie codziennie wpada cos nowego

Stary 2018-10-02, 10:05   #479
tetrikk
Zakorzenienie

Dokładnie, skąd mamy to wiedzieć w sumie? Ciężko się ogarnac, a każda z nas chce przecież jak najlepiej dlatego dobrze, ze są takie dyskusje, jedna powie jedno, druga drugie i od razu łatwiej wcale nie jest łatwo być matka
Stary 2018-10-02, 10:10   #480
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Dokładnie, skąd mamy to wiedzieć w sumie? Ciężko się ogarnac, a każda z nas chce przecież jak najlepiej dlatego dobrze, ze są takie dyskusje, jedna powie jedno, druga drugie i od razu łatwiej wcale nie jest łatwo być matka
haha poczekajcie az sie dzieci urodza i sie zacznie karmienie, kolki i odpazone dupki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości