|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i hydrolaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#453 |
Konto usunięte
|
![]()
Ja też mogę połączyć
![]() Wczoraj odbyło się u mnie premierowe użycie oliwki Hipp na lico oraz oleju kokosowego na włosy. Jedno z nich zakończyło się "tragicznie" ![]() Rozpuściłam olej kokosowy, dodałam rycynowego, posiedziałam z tym godzinkę i do dziś nie mogę domyć głowy ![]() Przed snem myłam włosy chyba 3 razy (zwykle robię to raz!), dziś rano miałam pozlepiane i natłuszczone (a do tego jakieś takie wysuszone miejscami) włosy. Umyłam po raz kolejny i zobaczę czy to ostatni raz dziś... ![]() Tragedia. Nie wiem czemu ![]() Natomiast oliwka Hipp - rewelacja! Fajnie nawilżyła buzię, zero dyskomfortu mimo raczej tłustej cery. |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może gdybyś spróbowała ukręcić z niego prawdziwą odżywkę wg przepisu z Mazideł, to nie byłoby tego efektu...? Ja chyba spróbuję, jak tylko dorwę go w swoje łapy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Wtajemniczenie
|
Moje włosy by tego nie przeżyły. W tym roku obkleiłam je tak skutecznie pianką Sunsilk, że zeszła dopiero po tygodniu, mycie 2 x dziennie. Szkoda, że poznikały ze sklepów szampony oczyszczające, np. Clairol, Pollena.
Ja jednak wolę kupne, króluje Regenium Loreala. |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może to ja mam jakieś lewe ręce, bo wiem, że wielu osobom tego typu mikstura odpowiada. Sama strasznie się napaliłam a tu ![]() Może za długo trzymałam? Chociaż nie wiem czy to ma znacznie. Niestety do przepisów z mazideł składników brak ![]() Smoku, a który to Regenium sobie chwalisz? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=2215 http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=1153 Edytowane przez 201804200952 Czas edycji: 2006-10-08 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może myłaś właśnie włosy szamponem z dodatkiem silikonów lub dla suchych włosów?? Te szampony specjalnie nie zmywają całego sebum z włosów, żeby ich nie przesuszać. Spróbuj umyć je dziecinnym lub jak najprostszym szamponem. Ewentualnie przeciwłupieżowym... One mają podobe działanie, jak te szampony oczyszczające...
Więc teraz serca mam dwa Smutki dwa I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez mar_go Czas edycji: 2006-10-08 o 15:19 Powód: Mnóstwo literówek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Konto usunięte
|
Mar_go
![]() Umyłam Babydream Rossmanna x 2, a potem Dermeną raz. Dziś rano znów Babydream i na szczęście wystarczyło. Ale włosy mam teraz strasznie sianowate i wysuszone. Nie wiem czemu tak się dzieje, po zwykłych odżywkach mam zawsze ładne, sprężyste loki, a tu taka lipa wyszła. Dałabym mu jeszcze szansę, ale coś muszę zmienić w "recepturze", tylko nie wiem co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się nie boisz i nie zniechęciłaś, to może spróbuj sam olej kokosowy. No i lepiej zmywać to jednak cieplejszą niż zwykle wodą. A włosom się nie dziwię, że po Babydreamie i Dermenie są takie biedne, musiały je wyjałowić doszczętnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#460 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Następnym razem już go nie dodam (i tak mi się skończył ![]() A co do Dermeny (piatka.gif - za wątek) to niestety wysusza, ale poradziła sobie nieco z moim łupieżem, więc nie chcę z niej rezygnować, bo włosy znów lecą. Dlatego myślałam, że olej kokosowy jakoś sobie z tym poradzi. Następnym razem dam go solo i zobaczymy. Dziękuję za rady i odzew ![]() I przepraszam za zdominowanie wątku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
Ja chwalę tę odżywkę:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=1153 Nie ma silikonów i nie obciąża mi włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
Stwierdziłam, że co jak co, ale oleje sa jedynym rodzajem substancji (no może poza wodą termalną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Erato! Jesteś mistrzem riposty
![]() ![]()
#464 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
serum z oleju + NMF + kwas hialuronowy powinno byc OK. |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Contax, liczę na ten NMF - bo nawet zmieszanie z HA nie daje zadowalających efektów
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
kosmitka
|
Mam podobne odczucia co do olejków jak Erato. Tłusto, ale bez nawilżenia. Szkoda tylko, że HA nie pomaga, bo tu liczyłam na dobre działanie i wchłanianie
![]() ![]()
![]() |
#467 |
Zadomowienie
|
a oleje nakładacie na suchą czy na wilgotną twarz? bo u mnie podobnie... olej z HA niby nawilża... ale po godzinie wychodzi że tylko natłuscił z wierzchu a pod spodem skóra przesuszona nadal
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Wtajemniczenie
|
Ja kładę zawsze na suchą skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Ja kłade na suchą skórę po przetarciu twarzy tonikiem z kwasem l-mlekowym i rano buziak jest fajnie nawilżony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Ja kładę na suchą po toniku z octem, mam wrażenie, że na mokra skórę mniej nawilżają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Podobnie jak Smok.
![]() Nie narzekam - wręcz przeciwnie. Skóra nawilżona i mięciutka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
Ja tak samo - daję na suchą cerę, z reguły dwie godzinki po zastosowaniu toniku z BHA. Z nawilżeniem nie ma problemu, a wchłania się ekspresowo.
#473 |
Zakorzenienie
|
ja co prawda nie mam wykwaszonej buzi,ale przesuszoną ogólnie i bardzo dobrze sprawdza mi sie zarówno samo mazidłowy olej jak i w połączeniu z kw.HA. (mniam...)
Natomiast słynna oliwka hippa,ani solo ani w połącznieu z HA-tu mam takie wrażenie o jakim piszecie-tłuszcz mi spływa,a pod spodem susza. Ja własnie dlatego nie lubie dziecinnych oliwek w ogóle,nawet na ciało ,bo zawsze miałam wrażenie że mi bardziej wyszuszają niz nawilżają. Na hippa skusiłam sie ze wzgledu na inny niz przeciętnej oliwki skład. I u mnie dalej klapa.....i do tego zapach mnie denerwuje.... zostają mi olejki mazidłowe,a na ciało balsamiki
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
Jejku - tyle postów przez weekend
![]() a propos nawiżania sie samymi olejkami - to miałam to samo co erato z wierzchu tłusto pod spodem sucho ![]() HA - mnie nie zachwycił - hydromanil zrobił duzo korzystniejsze wrażenie jesli chodzi o zmywanie olejowych odzywek z głowy - podstawowa zasada: najpierw nakłada się sam szampon bez udziału wody... wmasowuje sie szampon, który powinien zemulgować tłuszcz i dopiero jak to wszystko się ze sobą połaczy zmywamy wodą... jesli od razu użyjecie w tej mieszance wody to...bedzie się działao tak jak pisałyście...myję, myję i nic się nie zmywa (efekt odwrotny od zamierzonego)
#475 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
W mazidłach pojawił się nowy produkt w postaci hydrolatu cytrynowego:
http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Wtajemniczenie
|
witam biochemię czytuje od dawna i wkońcu postanowiłam się ''ujawnć'';d
komponuję swoje pierwsze zamówienie w mazidłach i troche się tego nazbierało hehe w związku z tym mam małe pytanko: Mam w domu BIOGAL, czy moge go stosować na twarz ...czy lepiej kupć OLEJ Z OGÓRECZNIKA LEKARSKIEGO ? Pozdrawiam
#478 | |
kosmitka
|
Cytat:
Mam zakupiony ocet jabłkowy i zrobię z niego tonik, ale dopiero za kilka dni. Może po takim 'innym' toniku będzie się wchłaniać lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
ah ale kusicie tymi olejami i hydrolatami ..
![]() Ja sama mialam kydrolat rozany ale szczerze mowiac nie zachwycil mnie i go oddalam na wymiance. Ale teraz kuszą mnie olejki bo przy planowanej kuracji ZOraciem moga sie przydac ![]() I mam pytanie do ekspertek - czy olejki eteryczne sluza do czegos innego oprocz nadawania zapachu? chodzi mi o to czy maja jakis dobry wplyw na cere? I do czego mozna uzyc olejek waniliowow-cytrynowy?
#480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.