![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Byłam na spotkaniu z "tatą" tej rodzinki, do której mam jechać na czas wakacji. Rozmowa poszła gładko, mało komplikacji, zero bariery językowej, az w szoku byłam, tak bardzo sie ciesze ze wszystko mi klapło. Rodzinka jak najbardziej mnie chce, utrzymujemy teraz kontakt telefoniczy i ja im zdjecia wysylam rózne emailem. Wszystko gites.
![]() Wiec od czerwca jestem Sommer-au-pair ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
BAN stały
|
Nowoczesne kursy językowe dla Au-pairs
/spam - edytowane przez moderatora/
Edytowane przez rambo Czas edycji: 2009-01-31 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do osób, które były w Irlandii lub Wlk Brytanii jak au pair, chodzi mi konkretnie o to jak wyglądają kursy językowe. Z ilu osób składa się grupa, ile razy w tygodniu się chodzi i jakie mniej więcej są koszty. Wiem, że czasem są kursy darmowe lub rodzina je opłaca, ale nie zawsze tak jest. No i jeszcze interesuje mnie to czy w małych miejscowościach są one także organizowane. Proszę o odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Jak tam wasze plany wakacyjne na ten rok?Ja juz szukam rodziny (ktos napisal,ze to za wczesnie ![]() ![]() ![]() Dajcie znac jak to widzicie.bede wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja dla nich chyba jestem za mało interesująca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
no tak,tylko,ze oni na stronie sie pojawiaja regularnie a ich tempo w odpisywaniu na maile mnie dobija,a tak mi zalezy
![]() Moze popracuj nad swoim profilem?Ja mysle,ze wskazany jest konkretny i zwiezly tekst , ale nie ma co sciemniac trzeba napisac od serca jakie sa cele twojego wyjazdu,czy masz doswiadczenie itd.. |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Konto usunięte
|
ja chce zaczac ale szukam czegos na wakacje i jest wiele ofert ale ciezko cos dobrego znalezc
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama bylam juz 2 razy au pairką i za kazdym razeb byly to dosc spontaniczne decyzje ![]() ![]() P.S Pilnie szukam jakis dziewczyn które są au pair w PARYŻU.
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-02-26 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedz..niestety milczenie nie zwiastowalo nic dobrego i kontakt sie urwal..
W tym roku tez nastawiam sie glownie na Paryż ![]() Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Konto usunięte
|
to ja tez sie zaloguje zaraz na au pair world jak nmowicie ze dobra stronka
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- tam jest cos takiego jak list do rodziny tego sie boje ![]() jak to napisac? musze miec duze doswiadczenie w opiece nad dziecmi? wystarczy ze opiekowalam se przez 3mies 3letnia dziewczynka i 1,5 rocznym chlopcem? |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
ja nie miałam zadnego doswiadczenia, a już 2 wakacje z rzędu spędziłam jako au pair
![]() wydaj się opiekuncza, kreatywna, godna zaufania.. ![]() ps. 2 lata temu w londynie- 3 dzieci-1,5,9lat przez pol wakacji, drugie pol w Lowestoft,nad morzem, tez uk- 2 latka. ostatnie wakacje- belgia- noworodek i 4latka ![]() pytania ? piszcie..
#462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widzisz, jednak masz jakes doswiadczenie, koniecznie napisz o tym ![]() ![]()
![]() |
#463 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a z jakich stron szukałyście? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
www.aupair-world.net - tu znalazłami duzo moich kolezanek au pairek (nie tylko polek)znalazło
www.greataupair.com - tu mnie raz rodzinka chciala oszukac...
#465 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
na tej drugiej wlasnie akladam konto. a na tej pierwszej zaloylam a teraz nie moge sie alogowac na mojego maila nic nie przyszlo zadne potwierdzenie, najwyzej jeszce raz zaloze dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Konto usunięte
|
ale sie ucieszylam
pierwsza rodzinla napisala mi maila zaczynam wierzyc ze moze au pair mi sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Ja jestem Au-pair od 5 miesiecy. Na poczatku wydawalo mi sie, ze zlapalam Pana Boga za nogi ale z czasem zmienilam zdanie. Nie jest tak jak sobie to wyobrazalam - chyba mialam zbyt wygorowane oczekiwania, a moze nie... trudno powiedziec.
Generalnie nie moge narzekac. Mam swietne warunki. Rodzina jest w porzadku. Nie mam zbyt wiele obowiazkow a i dzieckiem niewiele musze sie zajmowac. Mam bardzo duzo wolnego, dostaje regularnie kieszonkowe i premie okazyjne, oplacaja mi kursy jezykowe itd. Niejedna Au-pair, ktora tu poznalam zazdrosci mi rodziny do ktorej trafilam. Pod opieka mam tylko jedno dziecko, ktore jest juz samodzielne. Jednak to nie wszystko. Czasem czuje sie tu jak intruz, zwlaszcza kiedy mam wolne. Nie czuje sie jakos specjalnie z nimi "zwiazana", nie tworzymy "rodziny" tak jak to sobie wyobrazalam. Z regoly nie uczestnicze w ich zyciu rodzinnym, poza wypelnianiem swoich obowiazkow... Sa bardzo smpatyczni, mili, otwarci ale hmm... sama nnie wiem jak to okreslic. Jestem tu bardzo samotna. Nie mam nikogo z kim moglabym porozmawiac, wypic kawe, wyskoczyc na zakupy lub impreze. Czas wolny z regoly spwedzam sama, w zaciszu swojego malego mieszkania. Brakuje mi ludzi, rozrywek, zwyklego kontaktu z rowiesnikami. Wszystko byloby piekne gdyby nie ta cholerna samotnosc.... ![]() Pozdrawiam.
#468 |
Konto usunięte
|
przeciez chyba na odludziu nie mieskasz a skoro masz czas wolny, mozna wyjsc, poznac nowych ludzi
![]() a gdzie jestes? moze ktos jest tam gdzie ty tez jako au pair |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wbrew pozorom to nie jest takie latwe jak mogloby Ci sie wydawac. Szukalam i wciaz szukam jakichs znajomosci na rozne sposoby, zarowno osobiscie jak i za posrednictwem internetu. Owszem znam kilka osob ale z regoly sa to osoby, ktore nie maja czasu na "schadzki". Maja mezow/zony, dzieci, prace i inne obowiazki. Wyjezdzajac tutaj nie martwilam sie brakiem znajomych bo wychodzilam z zalozenia, ze nie jest problemem nawiazac kontakty i poznac nowych ludzi, tym bardziej, ze nie byl to moj pierwszy samotny wyjazd za granice. Tym razem okazalo sie byc inaczej. Via net poznalam kilka osob ale tylko jedna z nich miala czas na spotkanie. Umowilysmy sie 2 razy ale hmm... przemilcze ![]() Probowalam nawiazac kontakty za posrednictwem forum, n-k, czatow... - marne efekty. Moja nadzieja byly kursy jezykowe. Na pierwszym byly same Rosjanki (z nauczycielka wlacznie) i ja jedna innej narodowosci - chcac nie chca bylam wyalienowana a owe kursantki porozumiewaly sie w ojczystym jezyku. Na obecnym kursie jest juz o niebo lepiej. Sa nawet 2 Polki ale mezatki z malymi dziecmi, poza tym jedna z nich dodatkowo studiuje, druga zas pracuje - czasu brak. Z pozostalymi ciezko sie dogadac, ich umiejetnosci jezykowe pozostawiaja wiele do zyczenia, wiec nasze kontakty ograniczaja sie do krotkich pogawedek podczas przerwy itd. Myslalam o tym by wybrac sie na spotkania Pol. Misji Kat. Niestety, w dniach kiedy odbywaja sie takie spotkania pracuje. Szkalam tez jakichs info. o spotkaniach Au-pair w Hannoverze - info. brak. Pisalam posty juz chyba na wszystkich mozliwych watkach zw. z Niem. Zalozylam nawet nowy watek w poszukiwaniu ludzi z regionu Hannover. Brak mi juz pomyslow. Tak wiec, syt. nie wyglada w ten sposob, ze siedze na jakims zadupiu, odizolowana od swiata zewnetrznego i ludzi, za zamknietymi drzwiami swojego mieszkania... ![]() A wolnego czasu mam naprawde duzo: 3,5 dnia pracy i tyle samo wolnego. Nie jestem jakas niezaradna, zamknieta w sobie, skrepowana dziewczynka, ktora boi sie swita - wrecz przeciwnie. Poszukiwania trwaja ![]()
![]() |
#470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiesz, rodzinka stara sie byc dla Ciebie mila, ale siłą rzeczy, oni tez chca byc sami, tez trzeba im dac chwile odetchnac od siebie..... Musisz sie porozgladac czy gdzies dookola nie ma ludzi w Twoim wieku, moze innych au pairek...dosc dlugo tam jestes, nie poznalas nikogo?? Wiesz, ja tez trafiłam za 1 razem na swietna rodzinke, czula, sie tam jak w domu- jednak nie mialam wielu znajomych, malo wychodzilam, siedzialam albo przed kompem albo po pracy...po prostu z nudów dalej spedzalam czas z rodziną. mimo ze to wspaniali i ciepli ludzie, takze chcieli byc sami...czasem faktycznie czulam sie niekomfortowo...mimo ze oni bardzo sie starali. po roku jednak znowu do nich wrociłam....tym razem bylam pewniejsza sieie, wychodzilam poznawalam ludzi, pytalam moich hostów czy nie znaja innych rodzinek ktre maja au pair...wtedy poznałam jedną- ona znała inną..gdy wyszłysmy na miasto we 3..poznałysmy inną grupe au pairek....Wtedy tez coraz wiecej swojego wlnego czsu spedzałam poza domem- rodzina zadowolona bo mieli czas dla siebie i ja- bo odreagowywałam. i tak....jak początkiem czerwca byłam tam sama jedna..tak we wrzesniu jak wyjezdzałam na imprezie pozegnalnej dla au pair zegnalo się nas 14 . ![]() NIe zalamuj sie, szukaj!!! P.S na stronie www.ang.pl na forum duzo dziewczyn szuka znajomych ktorzy sa w krajach anglojezycznych....wystar czy ze zalozysz posta napiszesz gdzie jestes i sprawdzisz czy w Twojej okolicy jest ktos znajomy! powodzenia!! EDIT: Elfik dopiero teraz doczytałam Twojego następnego posta.... Sytuacja w takim razie wygląda nieciekawie....Mam nadzieje, ze jednak sie nie poddasz! ![]() Dlugo jeszcze u rodzinki zostajesz?
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-03-01 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no wlasnie, na ile tam jestes i od kiedy? ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- btw. przeczytalam caly watek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
U rodzinki zostaje do konca czerwca, natomiast w Niem. mam zamiar przebywac jeszcze przez jakies 2,5 roku - ogolnie mowiac, do czasu, az w satysfakcjonujacy mnie sposob nie opanuje jezyka
![]() Rodzinka niestety nie zna nikogo, kto mialby Au-pair ![]() Owszem, jest tu wielu Polakow, slychac i widac ich na kazdym rogu ale zwykle sa to cale rodziny, ktore mieszkaja juz tu od nastu lat. Zupelnie inaczej wygladala syt. kiedy bylam w Londynie. Pracowalam tam sezonowo i poznalam mnustwo ludzi, wlasnie w pracy, z ktorymi utrzymuje kontakty po dzis dzien ![]() Jako Au-pair wyjechalamsamodzielnie, tj. szukalam rodzinki na wlasna reke poprzez jedna ze stron www. Wiem, ze gdybym wyjechala za posrednictwem agencji dostalabym namiary na inne dziewczyny bedace w mojej okolicy w tym samym charakteze... a tak lipa ![]()
#473 |
Konto usunięte
|
ja tez nie szukam przez agencje zadne bo to zdzierstwo na ktore kasy nie mam i sie boje troche prawde mowiac tak samej zalatwiac ale trudno moze bedzie dobrze
![]() ale jak by nie bylo to 3 mies wytrzymam chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
Spoko, 3 miesiace zleca Ci w mgnieniu oka
![]() ![]() Ja jestem tu od wrzesnia. Z rodzina spedzam niewiele czasu. Matki nie ma w domu od niedzielnego popoludnia do czwartkowego popoludnia, natomiast ojciec pracuje od 8:30 do 20:00. Jak tylko pojawia sie w domu ja jestem juz wolna, a kiedy przyjezdza matka chlopca ja mam off ![]()
#475 |
Konto usunięte
|
kurcze jednak nici z tego
![]() no nic szukam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
Dlaczego nici? Co sie stalo?
#477 |
Konto usunięte
|
bo nie umiem plywac, a druga rodzina wyrazila chec ale chca kogos na dluzej.
Wyranie napisalam ze na wakacje, lipiec-wrzesien:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najwiecej aplikacji posypie sie wam kolo kwietnia/maja, zobaczycie. Ja tez mimo, ze z doswiadczeniem, studiami pedagogicznymi itd nie moge nic fajnego znalezc. Rodziny szukajace na wakacje jeszcze nie zaczynaja szukac... ![]() głowy do góry ![]()
![]() |
#480 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dzis ze szkocji sie odezwali jedni ze niby chetni ale napisalam i nie odp jeszce, staram sie nie nastawiac a bardzo nie wiem jak to jest z gotowaniem, oni mowia co gotowac i jak czy co? preciez polskich potraw nie zaserwuje im ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.