Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-26, 17:04   #451
Michał84
Raczkowanie

Dot.: Szybkie pytanie o wybielanie zębow

............

Edytowane przez Michał84
Czas edycji: 2014-08-12 o 13:53
Michał84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-26, 20:58   #452
futas84
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na białe zęby

To jest tak 2 szyny gdzie stosuje sie ochrone na dziasla ale to chyba przy kazdym wybielaniu jest wykorzystywane pozniej jest fluoryzacja. w poniedzialek bede mogla "powiedziec" cos wiecej bo ide po informacje. Efekty napewno sa bo znajoma robila akurat w tym gabinecie ten "zabieg" zabki sa naprawde bielusie
futas84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 08:27   #453
KingaB.
Przyczajenie

GG do KingaB.

Czasc! Ja mam ta sam chec - miec bialutkie zeby ) Stosowalam biala perle, ale gdy uzywalam zbyt czesto podrazniala mi dziasla. Moj kochany maz zasponsorowal mi w koncu LASEROWE WYBILANIE ZABOW. Lekarz sie dziwil bo z jego kolorow probek zebow moje byly najjasniejsze ) ale mnie to nie zadowalalo. Bylam u niego 2,5 godzinki i wyszlam z bialutkim usmiechem! Od tego czasu minelo moze 0,5 roku i zeby nadal mam biale. Wybielanie kosztowalo mnie w Bielsku-Bialej 1500zl - ale warto bylo...

Pozdrawiam
KingaB. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 10:03   #454
mmmjjj
Przyczajenie

mmmm laserowe wybielanie to musi byc super sprawa,tylko jestem ciekawa ile sie to jeszcze utrzyma,a po tym laserowym tez sa zabki nadwrazliwe???Michał84 wydaje mi sie ze np biala perla stosowana dluzej nie da takiego samego efektu bo ma okreslona mozliwosc wybielania,do jakiegos stopnia przenika i koniec,a 35% ma wieksze mozliwosci.Tak samo jest np.z maseczkami na twarz,to ze bede trzymala cos na twarzy godzine a nie pol to nie znaczy ze lepiej bedzie dzialac,gdyz produkt ma okreslone wlasciwosci,np wygladza zmarszczki do pewnego stopnia bo wiecej nie da rady gdyz sila jego dzialania jest mniejsza,ale np pojdziesz do lekarza da ci tam jakies silne specyfiki i efekt bedzie duzo lepszy....no ale to tylko moje skromne zdanieMnie caly czas kusi ten wybielacz lezacy w lodoweczce,codziennie o nim mysle hihi ale tez mysle o bolu brrr,pewnie zebym sobie cos kupila slabszego ale jak moja rodzina to zobaczy to powie ze zwariowalm juz i tak nadaje o tych wybielaczach jak nakrecona....ale nie spoczne dopoki moje zeby nie beda sniezno bialeaha moze mi ktos powiedziec czy uzywal pasty AJONA???podobno mala tubka,bardzo tania ale efekt tez dobry ,ale slyszalam to od jednej osoby wiec nie wiem czy wierzyc.... No i stało sie...oczywiscie nie wytrzymałam i uzylam ten zelTylko w inny sposob,bez nakladek smaruje przednie zabki wacikiem.Smarowalam 2 razy i narazie jestem bardzo zadowolona,zabki biale i odpukac nic nie boli

Edytowane przez mmmjjj
Czas edycji: 2005-12-01 o 22:04
mmmjjj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 18:45   #455
ziuta
Przyczajenie

GG do ziuta
Dot.: Chce wybielić martwy ząb...

A nie wiesz przypadkiem jakiego środka użył dentysta?pozdrowionka...
ziuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 18:47   #456
ziuta
Przyczajenie

GG do ziuta
Dot.: Chce wybielić martwy ząb...

A czy ktoś zna dobrego stomatologa w Lublinie? Takiego, który znałby się na estetyce, no i nie kosztował majątek , pozdrawiam
ziuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 09:43   #457
NeskaCaffe_
Raczkowanie

Smile __Białe ząbki________

Od codziennego picia po 3 kubki kawy mam troszke przyciemnione ząbki ;-) Postanowiłam troszke je wybielić....a ,ze nie mam najmniejszego pojecia jakimi preparatami itp chcialabym zasiegnac awszych rad Mam nadzieje, ze cos mi doradzicie. Napewno nie chodzi mi o te aby moje zeby były biale jak snieg..bo tak to nieeee nie chce wygladac sztucznie (wybielanie u dentysty nie whcodzi w gre-za drogie) Uzywalyscie jakis specyfików do "oczyszczania" zabków???Mozecie mi jakies polecic???z gory serdeczne dzieki
NeskaCaffe_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 09:46   #458
miiee
Rozeznanie

Dot.: __Białe ząbki________

Kup sobie szczoteczkę elektryczną, do tego pastę wybielającą blen a med. Po każdym piciu kawy, albo 3-4 razy dziennie myj zęby. Nic prostszego a efekty niesamowite
miiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 09:55   #459
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

najszybciej dowiesz sie na ten temat korzystajac z wyszukiwarki wizazowej, było mnóstwo takich tematów, niedawno przewijało sie tu kilka

to link do wyszukiwarki
http://www.wizaz.pl/forum/search.php?forumid=11

wpisz wybielanie, białe, zeby, diamant email, i co Ci tylko do głowy przyjdzie z wybielaniem zebow i wyskoczy Ci wiele watków, zarówno na wizażystce, kosmetycznym czy plotkowym forum, więc zaznacz je wszystkie

i pamiętaj zawsze zanim załozysz jakiś watek skorzystaj z wyszukiwarki, unikniemy w ten sposób zaśmiecania forum a Ty szybkiej zdobedziesz interesujące Ci informacje, bo po co kilka takich samych watków, skoro sa już takie i to dośc obszerne z których dużo sie dowiesz, ajesli jeszcze coś bedziesz chciała wiedziec to podnieś tamten wątek i dopisz cos w tych już istniejących

przejrzyj też KWC bo jest tam kategoria pasty do zebów
podaje link http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...category_id=75

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 12:02   #460
Sonata_ona
Rozeznanie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=64779
Sonata_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 15:31   #461
herezja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miiee
Kup sobie szczoteczkę elektryczną, do tego pastę wybielającą blen a med. Po każdym piciu kawy, albo 3-4 razy dziennie myj zęby. Nic prostszego a efekty niesamowite
ja mam szczoteczkę elektryczną braun oral b i na instrukcji pisało, ze nie poleca sie stosowania past wybielającyh do niej, więc juz sama nie wiem ??? myslalam, ze nie mozna, wedlug mnie juz sama sztoczeka jest w uzytkowaniu rewelacyjna, moje zeby sa naprawde ładniejsze po niej =)
herezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 15:53   #462
knotie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez herezja
ja mam szczoteczkę elektryczną braun oral b i na instrukcji pisało, ze nie poleca sie stosowania past wybielającyh do niej, więc juz sama nie wiem ??? myslalam, ze nie mozna, wedlug mnie juz sama sztoczeka jest w uzytkowaniu rewelacyjna, moje zeby sa naprawde ładniejsze po niej =)
Herezjo, bo do tych szczoteczek koncowki maja ta zielona czesc, ktora odbarwia sie w miare zuzywania szczoteczki...taki, jak to sie nazywalo indicator
A pasta wybielajaca sprawia, ze ta zielona czesc odbarwi sie kilka razy szybciej mimo, ze koncowka jest nadal nie zuzyta
Spokojnie uzywaj pasty wybielajacej, tylko nie sugeruj sie kolorem koncowki
knotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-10, 13:11   #463
>@pinkie@<
Raczkowanie

GG do >@pinkie@<
Dot.: Re: wybielanie ząbków....

Witam all
Ja rowniez stosowalam plasterki Blend-a-med Whitestrips. Ale u mnie kuracja przebiegala zupelnie inaczej. Powiedzmy ze lekko. Pewnie cie dziasla bolaly bo plastry przyklejaly ci sie tez na nie. Ja uwazalam zeby ten zel co jest na plastrach nie byl tez i na moich dziaslach i ich nie podraznial. Zabki byly troszke wrazliwe na zmiany temp. ale to normalne podczas takich kuracji wybielajacych. W kazdym razie wydatek rzedu 60zl oplacil sie bo zabki mam biale a efekt utrzymuje sie bardzo dlugo (pol roku). Zalezy to tez od trybu zycia (nie pale) i stosowanie dobrych past (czasami wybielajace bo nie mozna zbyt czesto). W kazdym razie polecam ten produkt
Stary 2005-12-12, 08:42   #464
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Dot.: wybielanie ząbków....

Cytat:
Napisane przez Megg
UU to super że trafiłaś na mnie !!!!!!!
Chodzę do nich od dziecka !!
Dzięki nim nie mam wielkiej przerwy między dwoma górnymi jedynkami, mam ładne, ZDROWE, białe ząbki !!!!!!!

Ludzi może zrażać to że są drodzy... ale nie mają sobie równych - na Podkarpaciu na pewno..

No a przede wszystkim są bardzo mili, potrafią doradzić, porozmawiać z pacjentem i pomóc. Kilka lat pracowali w zawodzie w USA, ciągle się douczają..

Co ja będę mówić, idź do nich a na pewno nie pożałujesz !!
Dla przykładu dobrego - moje ząbki widziałaś ?

Megg miałaś diastemę?
ile leczyłaś te szparę? chyba że licówki miałaś zakładanne a nie aparat

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-14, 21:17   #465
mysiamysia
Wtajemniczenie

wybielanie zębów-czym???

Marzy mi sie bialy usmiech czesto sie usmiecham ,a kolorek pozostawia wiele do zyczenia .Poleccie mi dziewczyny jakiś skuteczny kosmetyk ktory naprawde wybieli zeby (a nie jakis pic na wode...)
mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 17:23   #466
Mysia_
Zadomowienie

Dot.: wybielanie zębów-czym???

nie wybielaj u dentysty to niszczy zęby! kup jakas paste do zebow u dentysty
Stary 2005-12-15, 17:51   #467
Varinia
Raczkowanie

Ja byłam baaardzo zadowolona z pasków wybielających CREST. Ale te dostaniesz raczej tylko na allegro. A właśnie... czas ponowić zakup .
Varinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 17:56   #468
agosiek
Raczkowanie

Ja rok temu jak szłam na studniówke zastosowałam paste Aquafresh pure white i efekty były genialne
Polecam
agosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 18:38   #469
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agosiek
Ja rok temu jak szłam na studniówke zastosowałam paste Aquafresh pure white i efekty były genialne
Polecam
Aguafresh pure white..? a w jakiej cenie, moze jak wyglada?

mysiamysia: Ja kupiłam jakis czas temu paste Diamal email (okolo 20zł) ale mi niestety nie dała zadnych efektów choc słyszałam ze wielu osobom zabki po tej pascie stały sie bielsze...
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-15, 18:52   #470
parvaa
Wtajemniczenie

A czy Aquafresh pure white to nie plasterki wybielajace?? slyszalam tez ze przy wybielaniu zebow pomaga dodanie do pasty na szczoteczce odrobiny sody i soku z cytryny ale nie wiem czy to jest skuteczne,jednak napewno nie jest obojetne dla szkliwa...
parvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 18:55   #471
Kiya
Zakorzenienie

nie róbcie sobie krzywdy "wybielając" zęby domowymi sposobami typu soda i cytryna tymbardziej że efekty są znikome.
Stary 2005-12-15, 19:00   #472
parvaa
Wtajemniczenie

Efekty zapewne sa zadne za to szkliwo sie sciera , obsuwaja sie kieszonki dziaslowe przez - co latwiej o prochnice i tak dalej ... Najskuteczniej i najbezpieczniej jest wybielic zeby u stomatologa,jednak koszt takiego zabiegu to ok 1200 zl ,plusem jest dluzej utrzymujacy sie efekt
Stary 2005-12-15, 19:07   #473
Varinia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez parvaa
Najskuteczniej i najbezpieczniej jest wybielic zeby u stomatologa,jednak koszt takiego zabiegu to ok 1200 zl ,plusem jest dluzej utrzymujacy sie efekt
Tak więc tańszym odpowiednikiem, gdy ktoś nie ma kaski są paski wybielajace, w których jest stosowany ten sam żel do wybielenia, który stosują dentyści, bo chodzi chyba tobie o taką jakby szczynę, do której się wstrzykuje żel, i którą to nosi się przez kilka godzin w ciągu dnia? No być może ten dentystyczny żel jest mocniejszy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-15, 19:11   #474
Varinia
Raczkowanie

W każdym razie dentystka mi poleciła i byłam bardzo zadowolona. Faktem jest, że paseczki sięgają do czwórek a przy tym zabiegu u dentysty masz wybielone wszystkie zęby.

W obu przypadkach odpada w czasie i po kuracji picie kawy i herbaty.
ja piłam przez słomkę jeszcze przez kilka dobrych miesięcy, by jak najdłużej utrzymać efekt, aż mi się znudziło, no... i nie mam juz tak bielutkich, jak wtedy gdy na nie uważałam.
Stary 2005-12-15, 19:13   #475
Varinia
Raczkowanie

A i szkliwa są troszkę wrażliwe w czasie wybielania, szczególnie jak sie wyjdzie na zimno, ale to normalne przejściowe.
Stary 2005-12-15, 19:25   #476
parvaa
Wtajemniczenie

Masz racje - plasterki i delikatne pasty sa najmniej inwazyjnymi srodkami wybielajacymi a zabki sa wrazliwe na cieplo i zimno po kazdej metodzie ale to powinno ustapic po pewnym czasie od zakonczenia wybielania
Stary 2005-12-15, 23:13   #477
mysiamysia
Wtajemniczenie

zabieg u dentysty to odpada,no cholernie to drogie :/ a jak jeszcze sa jakieś minusy to tym bardziej :P
a te jakis tam pasty po pare zl co pisze na opakowaniu ze wybielaja...no co za pic na wode Hmmm,moze jeszcze jakieś naprawde dobre pasty wybielajace poleciice? albo cos wiecej na temat paskow wybielajacych.czy te paski naprawde dzialaja?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77328171
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77382391
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77035627
co o tym powiecie?
mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-15, 23:33   #478
Varinia
Raczkowanie

To pierwsze i trzecie to nie wiem, bo nie znam, ale same żele odradzam, natomiast to drugie to jest własnie taki dentystyczny żel do wsztrzykniekcia w tą protezkę/wkładkę czy jak to tam sie nazywa a wiec odpada.
Mówię ci kup sobie paski wybielające CREST, będziesz zadowolona.
Tylko jeśli masz kamień i osad na zębach to idź do dentysty najpierw go zdjąć a potem zastosuj paski. Póki co nikt nie ma tych pasków na allegro, ale obserwuj, one się co jakiś czas pojawiają.
Stary 2005-12-15, 23:33   #479
agosiek
Raczkowanie

Sorki że tak pózno ale jest to dokładnie stomatologiczny żel wybielający o nazwie Aquafresh pure white. Kupiłam w tamtym roku ok 24 zł użyłam raz efekt był rewelacyjny i jakoś w styczniu ponownie jej użyje, tubka zawiera 30ml czyli jak dla mnie starczy na około 3-4 razy czyli około na 3 lata.Pudełko jest prostokątne na przodzie jest klijentka króra szczerzy zęby ma białą koszulke, bluzke i jest na niebieskim tle z tyłu natomiast jest koleś też w białej bluzce lecz nie co mniejszy gdyż jest pod nim opis opakowanie zawiera jedną tubkę miętowego żelu wybielającego oraz 28 applikatorów zakończonych gąbką dla wygodnego i estetycznego stosowania.Zawiera bezpieczny dla szkliwa zęba składnik wybielający stosowany w praktyce stomatologicznej, który stosowany przez 1 minute dwa razy dziennie zapewnia olśniewający biały usmiech w zaledwie 14 dni.
Poddrawiam
agosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 23:35   #480
Varinia
Raczkowanie

Zresztą już samo zdjęcie kamienia i osadu u dentysty dużo daje, zęby wydają się bielsze. Druga sprawa: nie wiem jaką masz szczoteczkę do zębów, ale pamiętaj normalna nigdy tak dobrze nie wyczyści jak elektryczna.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości