Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-24, 19:00   #451
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez midnite Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja tak trochę z innej beczki, mianowicie mam pytanie, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z salonem Madonna na Floriańskiej?
Kupiłam tam suknię ślubną jeszcze w listopadzie, pani zaznaczyła że jest to suknia używana więc jest tańsza niż nowa. Zdecydowałam się bo naprawdę nie była zniszczona (ponoć para młoda miał tylko uroczysty obiad), więc stwierdziła że po co przepłacać.
Dzisiaj natknęłam się na jakimś forum na kilka negatywnych opinii o tym salonie, że wypożyczają suknie pomiędzy zamówieniem a ślubem, że obsługa nie poświęca kupującym tyle czasu ile trzeba a jakiejś dziewczynie miarę brała pani sprzedająca a nie krawcowa w rezultacie czego suknia była za krótka.
Najbardziej się boje, żeby moja suknia do września nie powędrowała na jakieś wesele. Choć kiedy o to zapytała moja siostra pani zapewniła, że takiej możliwości nie ma, poza tym, że mogę wziąć suknie do domu i dopiero dostarczyć ją przed dopasowaniem.
Trochę się zestresowałam bo tu chodzi o suknie ślubną a bądźmy szczerzy suknie w tym salonie do najtańszych nie należą.
Jeżeli macie jakieś doświadczenia w tym temacie to proszę podzielcie się nimi
Pozdrawiam i miłego weekendu !!

Salon Madonny jest bardzo popularny faktycznie sa tam piekne suknie , ale obsługa szczyt chamstwa nie wiem kto zatrudnia taka nie miła obsługe. Generalnie Panie patrza na zasob portfela jak jestes bardzo elegancka to nastawienie jest troszke lepsze a jak im sie cos nie spodoba to moga cie nawet olac. Ja z tym salonem miałam doczynienia ale stwierdziłam ze nie bede sie płaszczyc i zrezygnowałam z ich usług wszak nie tylko Salon Madonny jest w Kraklowie ( naszczescie jest mnóstwo salonów i jak nie ten to inny ) przynajmniej mozna znalesc mila obsługe. Nie wiem jak wyglada tam wypozyczanie sukien ale mysle ze sa sklonni do wszystkiego tym bardziej ze nie mozesz tego dopilnowac zeby nie wypozyczyli komus innemu.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:25   #452
isla01
Raczkowanie

Czy ktoras z Was wie gdzie w Krk moge dostac kolekcje sukien slubnych Venus i Alfreda Angelo???

Edytowane przez isla01
Czas edycji: 2009-01-25 o 19:15
isla01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 12:35   #453
Pisklak23
Raczkowanie

Witam
Gdzie w Krakowie dostanę ładny papier do zaproszeń?? Poszukuję namiarów na dobrą hurtownię papierniczą
Pisklak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 14:08   #454
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isla01 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was wie gdzie w Krk moge dostac kolekcje sukien slubnych Venus i Alfreda Angelo???
Szukałam ale nie znałazłam takiego salonu który by miał takie suknie. Moze trzeba szukac w innym miscie ?

Stary 2009-01-27, 18:51   #455
anusia28
Przyczajenie

gdzies na forum przeczytalam ze duzy wybor materiałów jest w sklepie na Romanowicza 2 firma nazywa sie Jakon.Maja strone w necie. Wszystko wskazuje na to ze bede tam w sobote.
anusia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 08:02   #456
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia28 Pokaż wiadomość
gdzies na forum przeczytalam ze duzy wybor materiałów jest w sklepie na Romanowicza 2 firma nazywa sie Jakon.Maja strone w necie. Wszystko wskazuje na to ze bede tam w sobote.
Anusia powodzenia ja zrezygnowałam z robienia zaproszeń...nie jest to jakiś wielki koszt, a nie mamy na to czasu. Gratuluje chęci i czekam na rezultaty Twojej pracy

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:50   #457
iwonka1723
Przyczajenie

czesc dziewczyny wychodze za maz 14 listopada 2009 doradzcie mi prosze jaki makijaz i fryzurke mam zrobic dziekuje odezwijcie sie
iwonka1723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:58   #458
isla01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonka1723 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny wychodze za maz 14 listopada 2009 doradzcie mi prosze jaki makijaz i fryzurke mam zrobic dziekuje odezwijcie sie
To zalezy od Twojego stylu, wlosow, sukni, cery....od wszystkiego wlasciwie. Jesli nie masz problemow z cera to najlepiej podkreslic naturalna urode. Wstaw jakas fotke to bedzie latwiej.
Stary 2009-01-28, 16:03   #459
iwonka1723
Przyczajenie

zapomnialam napisac jestem z Osielca kolo suchej beskidzkiej jesli ktoras z was zna jakis salon sukien slubnych w Krakowie to podajcie dziewczyny strone bede wam wdzieczna dziekuje z gory
Stary 2009-01-28, 16:09   #460
iwonka1723
Przyczajenie

Question Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

chcialabym delikatny ale podkreslajacy makijaz mam wlosy do ramion blad pasemka zastanawiam sie nad loczkami ale nie wiem a co do sukni slubnej to chcialabym suknie na grubych ramiaczkach ogladalam juz kilka sukni i nie wiem na jaka sie zdecudowac i jeszcze jedno nie mam pojecia czy kupic suknie uszyc czy moze wypozyczyc doradzcie mi dziewczyny mam pustke w glowie
Stary 2009-01-28, 16:13   #461
isla01
Raczkowanie

najlepiej jak przegladniesz ta gazetke:
http://www.sufler.krakow.pl/

Choc ja zjezdzilam wiekszosc salonow w Krk i moge powiedziec jedynie tyle ....zebys nie nastawiala sie na wiele :-/ Aha, jedno sprostowanie: sklepu Sposa (czy lasposa) na dietla 51 juz nie ma - przeniesiony na Grodzka przy ul. poselskiej!!! W piatek mialam okazje stac w godzinnych korkach, robic rundki na kazimierzu w poszukiwaniu wolnego miejsca, wlasnie po to aby sie dowiedziec ze Sposy juz tam nie ma
Stary 2009-01-28, 16:16   #462
iwonka1723
Przyczajenie

dziekuje ci bardzo za pomoc jestem tu nowa a ty kiedy masz slub/?
Stary 2009-01-28, 16:20   #463
isla01
Raczkowanie

yyyyyy wlasnie przedwczoraj zostal odwolany i w weekend mamy ustalac czy kwiecien czy czerwiec 2010.... szkoda slow
Stary 2009-01-28, 16:36   #464
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isla01 Pokaż wiadomość
yyyyyy wlasnie przedwczoraj zostal odwolany i w weekend mamy ustalac czy kwiecien czy czerwiec 2010.... szkoda slow
jak to został odwołany ?

Cytat:
iwonka

jesli ktoras z was zna jakis salon sukien slubnych w Krakowie to podajcie dziewczyny strone bede wam wdzieczna dziekuje z gory
Salonów jest pełno

http://www.bianca.zaprasza.net/gal1.html ja tu kupowałam suknie . Na ich stronie nie ma nowej kolekcji ale tam sa wypisane firmy jak sposa , modeca wejdz na ich strony i poogladaj sobie suknie nie ktore modele sa wlasnie w biance

http://www.madonna.pl/pl/ to jest kolejny spory salon w Krk tyle ze obsluga MASAKRYCZNA .

http://www.cymbeline.krakow.pl/

http://www.slubnesuknie.com.pl/

a jesli chodzi o to czy szyc czy kupiowac to zalezy od ciebie. Ja tam zawsze marzylam miec nowa piekna suknie . Wiec wypozyczanie odpadło a szycie troche sie balam ze ktos moze mi uszyc suknie daleka od orginału. Kiedys widzialam na alegro jak dziewczyna chciala sprzedac suknie emmi mirage szyta wg orginalu hmmm daleko jej bylo do tego orginalu gorset byl zle uszyty do dolu i starsznie sie to rzucalo w oczy.

Stary 2009-01-28, 16:46   #465
ewurka
Wtajemniczenie

Sysunia ma racje, uważam że należy poprzymierzać kilka sukien aby określić w której najlepiej się wygląda i podjąć decyzje
Dziewczyny a wiecie może czym zajmuje się starościna na ślubie????

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 16:47   #466
isla01
Raczkowanie

W Cymbeline porazka a ceny mocno wygorowane. A slub zostal odwolany, poniewaz czesc mojej rodziny nie moglaby byc w tym terminie a w dodatku brat pana mlodego wepchal sie przed nas ze swoim slubem...i jeszcze kilka rzeczy. W pt bylam rowniez w Domu z Wieza - tam szyja suknie od oryginalow, jak rowniez mozna wypozyczyc. Maja wystawione modele sukien i sa piekne - mozesz je przymierzyc. Mozna tez umowic sie ze uszyja nowa suknie na Twoj slub. Podsumowanie: suknia uszyta tam na 90% bedzie taka jak na zdjeciu ale zinnych materialow niz oryginalna (w koncu bedzie tez tansza). Inny material oznacza ze suknia np nie bedzie sie dobrze ukladac lub trzymac na ciele. Glownie chodzi o to ze sa to materialy cienkie wiec moga byc rowniez widoczne przeszycia. Ale jak wspomniala Sysunia, szycie sukni jest ryzykowne i jak poszukasz opinii w necie to natkniesz sie na wiele negatywnych opinii.
Stary 2009-01-29, 09:34   #467
iwonka1723
Przyczajenie

Dziewczyny dziekuje wamserdecznie jestescie kochane zaraz posprawdzam te stronki dziekuje i piszecie ja sobie pozniej poczytam piszecie bardzo wazne rzeczy o ktorych ja nie pomyslalam np.o tych materialach dzieki
Stary 2009-01-29, 09:46   #468
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dziekuje wamserdecznie jestescie kochane zaraz posprawdzam te stronki dziekuje i piszecie ja sobie pozniej poczytam piszecie bardzo wazne rzeczy o ktorych ja nie pomyslalam np.o tych materialach dzieki

Jeśli bedziesz miała jakieś pytania to pisz , moze wspólnie cos wymyslimy. Widze ze slub masz w listopadzie wiec napewno bedzie chłodno a moze nawet zimno. Tak wiec napewno bedziesz potrzebowała cieplejsze okrycie. Narazie wybierz typy sukni

Co do makijarzu jaki lubi? bo ja np chce miec makijarz dosc mocny w odcieniu niebieskiem jesli sie uda

Macie wybrany juz lokal ? moze sie pochwalisz gdzie organizujecie wesele i co macie juz załatwione

Stary 2009-01-29, 10:59   #469
akurat
Rozeznanie

Witam

Chciałam się pochwalić, że wczoraj wybrałam ostatecznie suknie dla siebie
W końcu padło na salon " Nabla" na ul. Rzecznej. Będzie to mix dwóch sukien. Baza z jednej, a koronki z drugiej. W czerwcu przymiarka.
Polecam ten salon. Bardzo fajne panie i duży wybór

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 12:36   #470
iwonka1723
Przyczajenie

Jak pisalam wczesniej jestem z osielca kolo suchej beskidzkiej a obecnie w londynie my mamy wesele w bystrej podhalanskiej sala jest przesliczna i tanio 110zl za osobe musimy tylko kupic wodke 2 kileliszki na szampana ktore pozniej rozbijemy w drobny mak he he ciasto zeby na koncu rozdac goscia i szampany to wszystko.zespol tez mamy juz zalatwiony wzial nam 2.500zl za jeden dzien i kamerzyste tez mamy zalatwionego wziol 1.400zl .buziaczki
Stary 2009-01-29, 13:59   #471
Solaris80
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Jestem tutaj nowa i czytam sobie od kilku dni Wasze ciekawostki na temat ślubu. Możecie mi polecić jakiś fajny sklep z zaproszeniami ślubnymi w Krakowie. Na robienie własnych niestety nie mamy już czasu. Pozdrawiam i z góry dziekuje za wszystkie namiary.
Solaris80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 14:09   #472
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solaris80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem tutaj nowa i czytam sobie od kilku dni Wasze ciekawostki na temat ślubu. Możecie mi polecić jakiś fajny sklep z zaproszeniami ślubnymi w Krakowie. Na robienie własnych niestety nie mamy już czasu. Pozdrawiam i z góry dziekuje za wszystkie namiary.

Wiesz co ja szukałam po ksiegarniach , ale nie ma nic ciekawego wiec bede zamawiać przez internet. Moge ci podac linki sklepów.

http://www.printko.pl/zaproszenia/zaproszenia.htm z tej strony zamówiłam kilka próbek i czekam na ich przyjscie - uwazam ze sa ładnie wykonane i eleganckie

http://www.allegro.pl/item496139730_..._i_rabaty.html
Na próbke tego zaproszenia równiez czekam

Mozesz podjechac do plazy bo tam podobno otworzyli jakies centrum slubne moze tam beda jakies zaproszenia

A kiedy ślub i gdzie

Cytat:
AKURAT
Witam

Chciałam się pochwalić, że wczoraj wybrałam ostatecznie suknie dla siebie
W końcu padło na salon " Nabla" na ul. Rzecznej. Będzie to mix dwóch sukien. Baza z jednej, a koronki z drugiej. W czerwcu przymiarka.
Polecam ten salon. Bardzo fajne panie i duży wybór

tO SUPER ZE kupiłas suknie w Nabli kupowała suknie moja szwagierka równiez była zadowolona. Przyznam ze uszyli jej pieknie suknie.

Stary 2009-01-29, 15:58   #473
iwonka1723
Przyczajenie

Sysunia ta stronka z tymi zaproszeniami jest super tez sobie zamowilam probke super tak sie dziewczyny ciesze ze kolezanka mi poradzila ten wizaz jestescie super
Stary 2009-01-29, 16:12   #474
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Sysunia ta stronka z tymi zaproszeniami jest super tez sobie zamowilam probke super tak sie dziewczyny ciesze ze kolezanka mi poradzila ten wizaz jestescie super

T sie bardzo ciesze

jeszcze znalazłam cos takiego ale jak dla mnie wzory sa nie zbyt super. Wklejam moze komus sie sprzyda

http://www.zaproszeniaslubne.net/

http://slub.info.pl/sklep/index.php

http://www.zaproszenie.net/

Stary 2009-01-29, 16:44   #475
akurat
Rozeznanie

Też powoli się rozglądam za zaproszeniami. Podobają mi się takie a la staropolskie rulony ale ciężko byłoby np coś takiego wysłać pocztą.
Sysunia_d dzieki za linki, napewno mnie też sie przydadzą

Natomiast nadal nie mamy kamerzysty
Stary 2009-01-29, 17:07   #476
iwonka1723
Przyczajenie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091114310113.html
Stary 2009-01-29, 18:54   #477
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

http://www.allegro.pl/item496139730_..._i_rabaty.html
Na próbke tego zaproszenia równiez czekam
Też zamawiałam te zaproszenia Bardzo szybciutko je dostałam i wyglądają tak jak na zdjęciu Chociaż ja ostatecznie mam takie,tylko że kwadratowe:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 021.21.01k.jpg (51,8 KB, 18 załadowań)
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 20:07   #478
ewurka
Wtajemniczenie

http://www.printko.pl/zaproszenia/zaproszenia.htm tutaj jest kilka fajnych, dzięki Sysunia za stronke, ale ja musze kupić na miejscu, nie mamy niestety jeszcze kościoła zarezerwowanego więc nici z takich internetowych stronek, a szkoda bo naprawde ładne
My natomiast mamy już samochodzik dzisiaj zarezerwowaliśmy wklejam zdjęcie jedno zdjęcie jest akurat przed moją parafią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 537796975.jpg (68,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 537796975_1.jpg (53,6 KB, 18 załadowań)

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2009-01-29 o 20:08
Stary 2009-01-29, 20:55   #479
iwonka1723
Przyczajenie

no no no super bryka pozdrawiam macie moze namiary na jakis salon co wypozyczaja auta na wesela?
Stary 2009-01-29, 21:33   #480
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akurat Pokaż wiadomość
Też powoli się rozglądam za zaproszeniami. Podobają mi się takie a la staropolskie rulony ale ciężko byłoby np coś takiego wysłać pocztą.
Sysunia_d dzieki za linki, napewno mnie też sie przydadzą

Natomiast nadal nie mamy kamerzysty

Te rulony sa fajne ale tylko do osobistego wreczenia . Ja znalazłam jedne na alegro ale dziewczyna ktora je zamawiala napisała ze sa brzydko wykonane. Takie zaproszenie musi być wykonane bardzo dokładnie i precyzyjnie zeby były eleganckie.

Co do kamerzysty ja nie pomoge bo my nie mamy

Cytat:
Estrella
Też zamawiałam te zaproszenia Bardzo szybciutko je dostałam i wyglądają tak jak na zdjęciu Chociaż ja ostatecznie mam takie,tylko że kwadratowe:
Czyli rozumiem ze sa wykonane ładnie ?? Twoje tez mi sie podobaja. Zobacze jak wygladaja te z printko i wtedy podejme decyzje .

ewurka
My natomiast mamy już samochodzik dzisiaj zarezerwowaliśmy wklejam zdjęcie jedno zdjęcie jest akurat przed moją parafią
Czyli kupujesz zaproszenia w jezyku angielskim ??

Autko super skad je wyczasnełaś ?? z jakieś strony czy to znajomych. Bo ja tez szukam auta i jak ktos ma jakies strony to chetnie skorzystam bo ja jeszcze nie szukałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości