![]() |
#451 |
BAN stały
|
Dot.: Prezent dla mamy. Pomocy!
To i ja się podłączam do wątku, bo szukam inspiracji. Co roku kupuję mamie książkę z gatunku babskich powieści, jest zadowolona ale ile można.
![]() Pomyślałam o płycie z muzyką, ale też do końca nie wiem co kupić, bo gust ma taki mamowy. ![]() Sprzęty domowe, książki kucharskie i kremy na zmarszczki odpadają - nie chcę podpaść. Jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Ja myślę,że fajnym pomysłem byłoby wykupienie masażu ( normalnie lub z wykorzystaniem kuponów zniżkowych). Jest to moim zdaniem udany prezent, wizyta u kosmetyczki nie zawsze wszystkim podchodzi, ale na masażu się mama zrelaksuje. Sama by pewnie sobie takiej wizyty nie zafudowała, bo szkoda kasy
![]() Edytowane przez karolajna1987 Czas edycji: 2011-11-30 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Ja mojej ostatnio na urodziny książkę, a na gwiazdkę są zwykle albo biżuteria + kosmetyki, albo coś z galanterii + kosmetyki lub wyszukane słodycze, ale ze słodyczy już rezygnuje bo był czeko-bukiet na dzień mamy i wyjście ze szpitala
![]() Płyta to dobry pomysł myślę, słyszałam, że Wodecki nagrywa coś z tym kompozytorem Zaryckim z Krakowa, ale płyta jeszcze nie gotowa ztego co kojarzę ![]() A pare lat temu kupiłam swojej Rubika -mi się przypomniało... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
BAN stały
|
Cytat:
Rubik nie przejdzie, kiedyś często leciał w radiu i jej się nie podobało, ale pierwsza płyta jak najbardziej. A nie wiesz czy ta płyta będzie przed Świętami, tzn. dopiero ma zamiar nagrać czy już to zrobił? :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
Może biografię Wodeckiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Na gruponie nic już nie kupuję, kilka razy to zrobiłam i za każdym płaciłam więcej niż powinnam (ach te haczyki...). Poza tym mama ma masaże za darmo prawie codziennie ;D
Ale chyba jednak zdecyduję się na biżuterię ![]() ![]()
szukam lakierów (bordo, czarny), farb akrylowych i podobrazi ![]() Proszę odpowiadaj u mnie. Zapraszam do wymiany! ![]() Książki i telefon nokia 2220 slide Ciucholand Różności handmade i 3 pendrive'y. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masażer kojarzy mi się z telezakupami i bym odradzała... Biżuteria jest super, jeśli macie podobny gust, albo wiesz coo jej się podoba. Ja moją mamę niby dobrze znam, mamy podobny gust a i tak czasem się mijamy ... )Ostatnio ona kupiła mi cos co tak mi średnio akurta :/) A może właśnie ksiązka -polecam "Czyściciela" jak lubi kryminały, bo mojej kupiłam jakis czas temu i była zadowolona po przeczytaniu. Na stronie Zaryckiego widziałam, ż jets już jakby nagrana, ale nie ma nic gdzie kupić, więc chyba jeszcze jej nie ma w sklepach ![]() Edytowane przez Bezmleczka Czas edycji: 2011-12-02 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
To i ja z TZtem poprosze o pomoc
![]() Mam dosc młodą mamę (45lat) i totalnie nie wiem, co jej w tym roku kupic. Niestety ma w okolicy BN urodizny, wiec jeden fajny pomysł wykorzystany (bardzo chciała i dostała płyte zakopower ![]() Biżuteria odpada (dostała rok temu), ciuch odpada(dostała rok temu na urodziny), karnety na masaże, kosmetyczki itd tez (nie cierpi takich rzeczy). Książka - no ale ileż można... Lubi grać w brydża, kanaste itd - no ale to ma w internecie. Ręce nam totalnie opadły, nie mam zadnego pomyslu ![]()
![]() |
![]() |
#459 |
BAN stały
|
Bezmleczka biżuterii moja mama nie nosi wcale, kryminały czyta w klimacie Chmielewskiej. A w jakim klimacie jest "Czyściciel"?
Szukałam tego Zaryckiego, na jego stronie jest z kolei, że można zamówić: http://andrzejzarycki.pl/ więc już nie wiem. klempaa kiepska sprawa, a może jej jednak kup jakąś grę tak fizycznie, nie wiem zestaw do brydża albo coś w stylu scrabble? Niektóre mamy lubią bajery ze zdjęciami dzieci, typu kubek. Ale coś do jedzenia w wersji exclusive, droga kawa albo dobry likier. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=megamag;31089297]Bezmleczka biżuterii moja mama nie nosi wcale, kryminały czyta w klimacie Chmielewskiej. A w jakim klimacie jest "Czyściciel"?
Szukałam tego Zaryckiego, na jego stronie jest z kolei, że można zamówić: http://andrzejzarycki.pl/ więc już nie wiem. klempaa kiepska sprawa, a może jej jednak kup jakąś grę tak fizycznie, nie wiem zestaw do brydża albo coś w stylu scrabble? Niektóre mamy lubią bajery ze zdjęciami dzieci, typu kubek. Ale coś do jedzenia w wersji exclusive, droga kawa albo dobry likier.[/QUOTE] Wiesz co, to troche bez sensu... bo ona nie bedzie miała z kim pograć :/ Za takimi bajerami nie przepada ![]() No i niestety pieniążków jej nie brakuje, i jak chce, to sobie po prostu tego typu rzeczy kupuje ![]()
![]() |
![]() |
#461 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
![]()
To ja poproszę prawo jazdy Mikołaju!
![]() No niestety nie każdego stać na to, by sobie wszystko kupił, co mu się podoba, a nie jest niezbędne do życia... Ale nie będę smęcić ![]() Ja bym chciała zestaw do yerba mate, ale cykam się trochę z kaską, żeby kupić ot tak. Myślę, że może na Walentynki zrobię nam taki prezent -zestaw dla dwojga ![]() A może Twojej mamie by się spodobał? To oryginalne. Znalazłam gdzie można zamówić tą płytę, a właściwie album dwupłytowy -ślicznie wygląda, Zaryckiego! Na stronce andrzejzarycki . pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie - moja mama nie lubi takich wynalazków... Już z TŻtem wykombinowalismy prezent, w zasadzie taki jak chciała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
Kryminały w klimacie Chmielewskiej pisze Rosjanka, Daria Doncowa. Naprawdę dobrze się czytają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
No to super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty dla mamy
Moja mamama 11 stycznia urodziny. Nie mam zbyt dużo pieniędzy bo mam dopiero 15 lat. Ale chciałabym jej coś kupić, ale nie wiem co
![]() Ma 53 lata. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
moja też ma 11stego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
BAN stały
|
Może jakieś perfumy? Nie wiem czy Twoja mama jest maniaczką oryginalnych rzeczy czy obojętna jest jej "metka", ale w FM np. można znaleźć dość dobre podróbki perfum w dość niskiej cenie. A może poszukaj jakiś zestawów kosmetycznych, w Rossmanie ostatnio jak byłam to było dużo zestawów ze świąt przecenionych, ale bez świątecznego akcentu. A może jakaś książka, jeśli Twoja mama lubi czytać. Albo zaproś mame na kawe czy dobre ciasto, albo jeszcze lepiej upiecz je sama i zgraj jakieś dobre komedie romantyczne na DVD, które razem obejrzycie i do tego jakiś kwiatek czy właśnie kalendarz "torebkowy". Jeśli znasz dobrze jej gust możesz udać się na sklepy i poszukać jakiś fajnych ciuchów czy po prostu dodatków(apaszka) w promocji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
o właśnie ja jeszcze robię tort i może dokupię kosmetyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
Prezent dla koleżanki z wymiany
Hej
niedługo moja współlokatorka musi wrócić na swoją macierzysta uczelnię i z tej okazji chciałabym jej zrobić niespodziankę. Ale zastawiałam się jaką pamiątkę mogłabym jej podarować.Myślałam o jakimś ładnym albumem z zdjęciami z Poznania i pozbieraniem na nim dedykacji od wszystkich jej znajomych których tutaj poznała. Myślicie, że taki prezent jest dobrym pomysłem? albo maci jakieś inne propozycje ![]()
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent dla koleżanki z wymiany
Pomysl calkiem ciekawy
![]() moze dodatkowo zrobilibyscie koszulke dla niej? z logo uczelni, data kiedy sie uczyla w Polsce, Waszymi podpisami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zbliża się dzień mamy- jakie macie plany na prezent? Ja mam kilka pomysłów, ale jeszcze nie wiem, który wybiorę: wycieczkę na 1 dzień do krakowa, perfumy Crystal Noir, buty "trekingowe", własnoręcznie robiony bon na zakupy, bo rzadko coś sobie kupuje. Rok temu kupiłam jej torebkę i portfel. Na urodziny kupiłam jej fajne sandałki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Ja pomyślałam z bratem, że kupimy mamie słodki telegram
![]()
![]() |
#476 |
Przyczajenie
|
Ja mam pytanie trochę z innej beczki.
Czy powinnam kupić prezent na dzień matki mamie mojego narzeczonego? On obecnie jest za granicą i wróci dopiero w środku czerwca. Ślub za rok dopiero. Szczerze, to mi nawet nie przyszło do głowy, nie mamy jakiegoś super kontaktu (mieszkamy ok 100 km od siebie, ale akurat w ten weekend będziemy w tym samym mieście) nie mówię do niej jeszcze mamo, ale ostatnio gadałam z przyjaciółką i ona mi to zaproponowała i stwierdziła, że wręcz nie wypada niczego nie kupić. Narzeczony stwierdził, że nie wie co mi doradzić, mam robić jak chcę. To mi pomógł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie kupowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem może to być rożnie odebrane ja bym też nie kupowała co innego po ślubie ale teraz nie Przecież nie mówisz do niej mamo z jakiej racji masz jej prezent kupować ?
A ja mam potworny dylemat co kupić teściowej i mamie na Dzień Matki?
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
hej. ja chciałam mojej mamie kupić kociołek taki podgrzewany do gulaszu, ale nigdzie nie mogę znaleźć. wiecie gdzie mogę go kupić, poza allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
Moja mama na swoje urodziny dostała ode mnie pióro z grawerem. Wydaje mi się że to taki elegancki, reprezentacyjny prezent, pasujący do niej jako do osoby. Fotosmart wykonuje bardzo fajne projekty gdyby ktoś był zainteresowany :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.