![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moda "plus size"
hejasz gratuluje zakupów
![]() ja sama uwielbiam wyszperać coś za grosze a jak ludzie się pytają gdzie i za ile kupiłam i im mówie-szczeki opadają w dół ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
No, jesli chodzi o torebki to ja też mam dośc pokaźną kolekcje. Lubie torebki. O takim płaszczyku marzyłam dwa lata. A ten jest dokładnie taki jak chciałam.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
zakupy
![]() ![]() ![]()
#454 |
Raczkowanie
|
byłam dziś w maksimusie suzkać sukienki na 100dniówke i dupa :/
nie wiecie gdzie moge w wawie dostać jakieś fajne w większych rozmiarach? |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
świetny wątek! sama jestem tak pomiędzy. bo na modę dla pań puszystych jeszcze się nie łapię, ale już ze spodniami mam problem w sieciówkach :/
(noszę rozm. 32) tylko niektóre panie zostały mocno potraktowane photoshopem moim zdaniem, nie wyobrażam sobie kobiety ze znaczną nadwagą, która nie ma ani trochę cellulitu... albo potężnej kobietki z mega szczupłymi nóżkami. ale widocznie tak się lepiej towar sprzedaje ale przecież ciuszki mamy komentować ![]() dodaję coś od siebie, tego chyba jeszcze nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Agassek Dziewczyno?! Czy Kobieto?! Opamietaj się?! Rozmiar 32 Ty nazywasz problemem?! Zastanów sie czy nie masz problemu z zaakceptowaniem siebie. Hm, a słyszałaś o rozmiarze 46 i więcej, albo np. 54-56 i więcej? Nie? To poczytaj wątek dla puszystych- grupa wsparcia. Tam spotklasz fantastyczne babeczki o rozmiarze na pewno większym niż 42 (a nie 32).
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
dokladnie a 32 to jest mniej wiecej 44
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymieniam miejsca, które ja rok temu brałam pod uwagę, ale zanim zaczęłam tam szukać, gorączkowo przeglądałam Allegro średnio 2 razy w tygodniu aż w końcu wymyśliłam jaką chcę uszyć ![]()
![]() |
#460 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
reszte sklepów obskoczyłam. do factory mam blisko więc często moge sprawdzać... w zasadzie sukienke znalazłam fajną w Reducie, ale kosztuje 450zł więc jej nie kupie bo jets stanowczo za droga... CIągle się zastanawiam na krawcową, ale to też drogo wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
heh, no jasne, że mówiłam o rozmiarówce dżinsów
![]() ![]() nie wiem jaki to rozmiar 32, ale 44 jeszcze chyba nie. może 40/42 (bo takie normalnie noszę spodnie w innych sklepach). w każdym razie jestem mocno nieproporcjonalna, bo na górze mam 38 :/ więc np. sukienkę jest mi bardzo trudno kupić... |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
Wizje mam
![]() Odcicnana pod biustem, wiązana na szyi lub grube ramiączka-dekold V, rozszerzana ku dołowi, długa albo do połowy łydki. teraz jeszcze taką znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Nie kłucić się babsztyle!
![]() ![]() O! niestety nie pomogę, u siebie zaproponowałabym rajd po sklepach, a w wawie to nie mam pojęcia ![]() ![]() ![]()
#465 |
Zakorzenienie
|
ja to w ogole mam problem z poszukiwaniem sukienek...
![]() ![]() 180cm wzrostu figura gruszki, dlugie nogi szerokie ramiona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
guantanamera lepiej niż 168cm kulka o szerokich biodrach i sporym biuście
![]()
#467 |
Zakorzenienie
|
Agassek nie gniewaj sie, że krzycze, ale czasem tu pisza dziewczyny z taka załamką, albo na grupie wsparcia puszystych, że juz mi sie myli. Poza tym nie znam sie na takich rozmiarach dżinsów. Byłam zszokowana takimi małymi cyferkami. No juz się nie obrażaj, przepraszam.
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Ehhh niestety Ol!, ja całe swe 22-letnie życie poszukuję bluzki koszulowej, która w końcu zapieła by się na moim D/DD i nie rozjeżdżała ;/ Wciąż wierzę, że kiedyś takową trafię...
Aaa... Przypomniało mis ię! Raz miałam taką na sobie, co to się cała w niej (łącznie z biustem) mieściłam! To co, że wisiała na mnie, jak worek po kartoflach i była 2-3 rozmiary za duża....
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Daria, ale rozmiar większy. A już w swoim rozmiarze, to się człowiek w "Cyckach" nie dopnie, tak jakby chciał
![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2007-11-26 o 19:42 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
niestety.. niby nasz atut, a tyle z nim problemów
![]() ![]()
#473 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Otóż to Papiszynko
12=32=42 angielskie=azjatyckie=eur opejskie a rozmiar 42 jest obecnie normalnym rozmiarem, znajduję go w KAŻDYM sklepie bez problemu. Baaa wszędzie widzę rozmiary do 44! Z wyższymi już gorzej...
#475 |
Zakorzenienie
|
ja nie mówiłam o rozmiarze 42, który rzeczywiście w sklepach jest,
tylko o 32 w dżinsach. w livi's, lee czy wrangler zazwyczaj jakieś modele dla dziewczyn kończą się na 32 niestety, chyba że w magazynach mają te większe, a wystawiają tylko malutkie. w ogóle tam głupio mi kupować dżinsy, nie chcę usłyszeć "sorry, takich dużych nie ma" a przecież każda z Was przyznaje, że to jak najbardziej normalny rozmiar ![]() kiedy u nas będzie tak jak na zachodzie? zapotrzebowanie jest, a firmy jakoś mają nas gdzieś (to samo tyczy się wysokich dziewczyn, niskich, bardzo szczupłych, z dużymi i małymi stópkami ![]() w takim h&m nie widziałam dżinsów większych niż 33... (mówię o normalnej linii, nie tych większych rozmiarach), w reserved w żadne nie wejdę :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Otóż to, wszystkoz alezy od wymagań. I wiemy, że mówiłaś o rozmiarówce jeansów,a le ta rozmiarówka jest rozmiarówką tzw"azjatycką", która normalnie równa jest 42, a 42 spokojnie znajdę w większości sklepów. A w Lee nie kupuję, więc nie interesuje mnie, czy mają, czy nie.
PS : Jeee!!! ![]() ![]() Kolejny poziom zaawansowania zdobyty :P
#478 |
Zakorzenienie
|
Post pod postem będzie, ale żeście zamilkły i nie mam wyjścia
![]() Ja dziś przeleciałam kilka lumpków, nic dla siebie nie znalazłam. No może poza jedną bluzko-sukienką. Była super, ale za duża ![]() Kolor czerwony, długość do połowy uda, krótki rękaw. Tył prosty, przód bajeczny. Przód miał dekolt aż do pępka (taki zwisający, jak na fotce poniżej, bez klamer po bokach), a pod spodem wszytą niby bluzeczkę-top (coś, jak na fotce). Była luźniejsza, taka tuniko-sukienka. Z materiału bardzo miękkiego, fajnie się układał. Bombowo wyglądała! I nawet bym ją kupiła, ale była bardzo za dużą, aż mi spadała. Dało by się to przerobić, ale rękawy wszystko by zdradziły, po prostu wisiały ![]()
#479 | |
Zakorzenienie
|
No no,fajny watek!!! Ale dopiero dzis tu trafilam
![]() Oj chyba mniej niz 44...Bo ja tez jeansy zwykle biore 32(choc od fasonu zalezy-czy wyzsze czy nizsze) a w sklepie zwykle 42 ![]() Cytat:
![]() A ja sie od razu zorientowalam ze o rozmiarach jeansow piszesz!!! ![]() Acha Ol!! polecam sukienke z gorsetem!!!Zwykle gore i dol mozesz kupic osobno wiec sobie skomponujesz w odpowiednich rozmiarach!!! cmoksia cofnelam sie na poprzednia strone i...ale super wygladalas na 100dn!!Suknia tez elegancka!!Kurcze powiedz mi ile masz wzrostu?Z innego watku kojarze ze masz wiekszy rozmiar ode mnie,a tu wygladasz jakby szczuplej!!!Ja mam ok.164cm!
Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2007-12-12 o 14:45 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzisiaj fajną znalazłam... w Marc&Spencer, w biuście się nie dopinała, wiec pewnie rozmiar większa byłaby ok, ale nie było niestety... W przyszły weekend kolejne poszukiwania sukienki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.