|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja poszukuję jakiejś listy ( lub playlisty) z utworami które mogłabym pościć już z jakiegoś sprzętu na poprawinach. bo na weselu będziemy mieli orkiestrę a na poprawinach już nie chcemy proszę pomóżcie !!!!!!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec??
Taurusku, Karolinko 2011 dziękuję ślicznie
![]() A co powiecie na piosenkę karaoke ze Shreka z zakończenia?? Moim zdaniem świetny tekst i melodyjka weseoła ![]() ![]() Karolinko 2011 faktycznie przeoczyłam poważną rzecz - listę utworów na płytki na poprawiny, bo ja tak jak ty kapelę mam tylko na weselichu. Myslę, że wszystko zależy kto będzie na tycgh poprawinach, bo jeśli ciocie i wujkowie powiedzmy ok. 50 - tki to Czerwone Gitary, Klenczon, Shakin Stevens, może jakieś lata 60 - te rock'n'roll?
![]() |
#453 |
Konto usunięte
|
nie wiem w którym miejscu w shreku jest ten utwór ale jest tam gdzies walc i my go wlasnie rozważalismy jako pierwszy taniec. Raz że walc-byłoby dostojnie, dwa ze shreka-trochę z humorem
![]() karolina2011,poszukaj na forum takiej listy bo juz była... nawet może nie raz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Przyczajenie
|
Doradźcie proszę piosenkę na pierwszy taniec
![]() http://www.zalotka.pl/pierwszy_taniec_piosenka.html Uwielbiam "Nothing's gonne change my love for you", "Right here waiting", "Dance me to the end of love". Tylko że ani ja, ani przyszły mąż nie za bardzo umiemy tańczyć. Więc szukam czegoś niezbyt trudnego do zatańczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie na poczatku, że nie przeczytałam całego watku, ale strasznie tego dużo. Dlatego też mogę się powtarzać, ale myslę że moge tez napisac coś ciekawego. Ogólnie podzieliłam te piosenki na walce, rumby i inne, gdyby ktos nie chciał jednak chwalić sie znajomościa kroków tańców towarzyskich :P
Walce: You light up my life - Whitney Houston Scarbought Fair - Paul Simon Come Away with Me - Norah Jones MÓJ FAWORYT What a wonderful world - Louis Armstrong Three Times a Lady - Lionel Ritchie Dumka na Dwa Serca - E.Górniak, M. Szcześniak I Wonder Why - Curtis Stigers Once Upon a December - Aliyah <uwaga, oryginalna wersja to walc ale wiedeński, ale są tez aranżacje na angielski> When I Need You - Leo Sayer One More Try - Steve B Rumba From sarah With Love - Sarah Conor Forever Tonight - Peter Cetera & Crystal Bernard When a men loves a women - Brian Adams In assenza do te - Laura Pausini MÓJ FAWORYT One in a milion - Aliyah Women in Love - Barbara Streisand To nie ja byłam Ewą - Edyta Górniak Out of reach - Gabrielle Careless Whispers - George Michael You're beautifu - James Blunt Killing me softly - Lauryn Hill Endless love - Lionel Ritchie Manana de carnaval - Luis Miguel Take a bow - Madonna We belong together - Mariah Carey Hero - Mariah Carey Niecierpliwi - Robert Chojnacki When You Say Nothing At All - Ronan Keating Fields of gold - Sting No me ensenaste - Thalia Un-break my heart - Toni Braxton Mandy - Westlife Evergreen - Will Young El beso del final - Christina Aguilera Inne (do niektórych mozna np tańczyć bachate albo salse, ale nie sa to tańce zbyt nadające się na pierwszy taniec, mimo że piękne ;P, ale muzyka jak najbardziej ) El Kilo - Orishas (salsa) Tu amor me hace bien - Marck Anthony (salsa) No me ames - J. Lopez, M. Anthony <salsa> Lamento Boliviano - Enanitos Verdes <bachata> La Tortura - Shakira <salsa> Salsa - M. Anthony, C. Cruz <salsa> Ay Amor (Rosalinda) - Thalia <salsa> Piel Morena - Thalia <salsa> Noche de sexo - Aventura <bachata> Obsession - Aventura <bachata> Przetańczyć z tobą chcę całą noc - Anna Jantar Tylko mnie poproś do tańca - Anna Jantar Fuoco del fuoco - Eros Ramazzotti Tu, soltanto tu - Al Bano & Romina Power Hungry Eyes - Dirty Dancing She's like a wind - Dirty Dancing I will always love you - Whitney Houston
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki Wizażowi znalazłam świetną piosenkę na pierwszy taniec. Przeglądałam wątek pt. NASZE ZDJĘCIA ŚLUBNE i tam mrs.ideal wstawiła filmik ze swojego ślubu - podkład muzyczny do tego jest BOSKI
![]() TO WŁAŚNIE BĘDZIE MUZYKA NA MÓJ PIERWSZY TANIEC - Trzecia Godzina Dnia- "W cieniu twoich rąk". ![]() Moim numerem jeden do tej pory była "Najpiękniejsza" - Seweryna Krajewskiego - ale ta piosenka (chodzi mi o "W cieniu twoich rąk"), pomimo tego, ze troszkę wolna - sprawia, że ciarki chodzą mi po plecach. I cieszę się, że tak mało ludzi ją zna ( przynajmniej wśród moich znajomych). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 | ||||
Zadomowienie
|
dziewczynki poslijcie mi jakies piosenki na pierwszy taniec bo kompletnie nie wiem co wybrac? prosze, moze tez piosenke krajewskiego pierwsza milosc? iwona550@interia.pl
![]() |
![]() |
#458 |
Przyczajenie
|
A mnie osobiście bardzo podoba się piosenka:
Phil Collins "Another Day In Paradise" I tak sobie myśle, czy jej nie wybrać (na ten Pierwszy Taniec). Nie jest za szybka, ani za wolna... Hmmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś ma piosenkę Seweryna Krajewskiego wielka miłośc Bardzo proszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Gość
|
Dlugo zastanawialismy sie nad piosenka, przy ktorej wspolnie bedziemy "truptac" nasz pierwszy taniec.... padlo na "when you love someone" (Brian Adams) , ale
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mam DUŻY dylemat, bo dla mnie TA piosenka musi mieć piękne słowa, melodie i dobrze się kojarzyć Musze czuć że TO JEST TO. A wybieram pomiędzy:
Bryan Adams - Everything I do Bryan Adams - Please forgive me George Michael - One More Try (wiem że tekdt jest nietypowu ![]() Phil Colins - One more night Becouse I love you (postman song) Mariah Carey - We belong together Creed - With arms wide open Hania Stach - End of the road (słowa ![]() No i to chyba tyle.. wiem że dużo lae mam jeszcze troszki czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Przyczajenie
|
ja prosze jeszcze o przeslanie niektorych z tych piosenek ;
S.Krajewskiego-Miętowe pocałunki OBLUBIENIEC wyk. Janusz Radek Nienasyceni Krajewskiego Anna Jantar - Moje Największe Marzenie Zbigniew Wodecki & Zdzisława Sośnicka - Z Tobą Chcę Oglądać Świat Niebo pełne gwiazd" De Mono "Niech mówi serce' Gawlińskiego Slubne prezenty Ireny Jarockiej Artura Gadowskiego pt. "Ona i on" niebieska piosenka grzegorza tomczyka oczarowanie zbigniewa wodeckiego ślubne prezenty ireny jarockiej a może coś innego zaproponujecie pozdrawiam justynaczu@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Przyczajenie
|
Witam!
Co sądzicie o "I have nothing" - W. Houston? Myślałam, żeby zatańczyć do tej piosenki na weselu. ![]() A może znacie jakieś inne,fajne utwory do walca wiedeńskiego? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
BAN stały
|
My bedziemy mieli "Z każdym Twym oddechem" Stachurskiego, zespół już się tego uczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Wtajemniczenie
|
Czy ja mogłabym prosić o piosenki nadające się na pierwszy taniec??
![]() ![]() ![]()
![]() |
#466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
hej,uwazam ze ta piosenka jest super na pierwszy taniec, tez ja wybrałam,pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Przyczajenie
|
Dot.: pierwszy taniec
Kindla "Z kimś takim jak Ty" Cudne!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Już pisałam w którymś wątku , ale moge się powtórzyc ''W CIENIU TWOICH RĄK" TRZECIA GODZINA DNIA
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#470 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Co na pierwszy taniec??
Czesc wyczytałam na forum, że tanczyliście rumbe w pierwszym tańcu na weselu. My tez mamy opracowany układ do rumby a jaka piosenke wybraliscie jako podklad muzyczny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Witam a my będziemy nasze wesele rozpoczynać piosenką Celine Dion "Pour que tu m'aimes encore"
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o mnie, to ja jestem zwolenniczką tańczenia standardu na pierwszy taniec. Skoro chwila jest uroczysta, a i stroje państwa młodych wytworne, to tylko standard. Ale ja na to patrzę tak ze strony technicznej bardziej.
![]() Łacina w długiej, "pumpiastej" sukni to jakoś tak dziwnie. Salsy bym na pewno nie zatańczyła - chyba, że na poprawinach, przy jakimś bardziej skąpym stroju. :P My sobie sami jakiś układ ułożymy, żebyśmy zmieścili się na sali (jest trochę mniejsza niż parkiet turniejowy, więc trzeba będzie coś pokombinować). A jeśli chodzi o piosenkę, to muszę się zastanowić. Najbardziej oklepanym walcem, jaki słyszałam (w większości do niego zawsze tańczyłam na treningach) to Norah Jones - Come away with me.
O body swayed to music, O brightening glance, How can we know the dancer from the dance? -- W. B. Yeats -- (\__/) (O.o ) (> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
Moje ulubione rumby to:
- Christian "Cuando Me Miras Asi" (to moja najnowsza miłość) - Gizelle D'Cole "Asi" - Mana "Mariposa Tracionera" - i oczywiście Buena Vista Social Club "Chan Chan"
O body swayed to music, O brightening glance, How can we know the dancer from the dance? -- W. B. Yeats -- (\__/) (O.o ) (> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Eros Ramazzotti "Un'altra come te"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Wiem z doświadczenia, że jest coraz więcej par chcących tańczyć rumbę, jako pierwszy taniec. Wiem - bo sama pomagam im w choreografiach. Niemniej jednak, wydaje mi się, że rumba na pierwszy taniec jest trudniejsza niż walc angielski. Specyficzne akcje, brak kroków na raz, trudna w interpretacji muzyka, zwolnienia i przyspieszenia. Dlatego ja jestem za standardem, ale jeżeli para przychodzi i mówi, że jest w 100% zdecydowana na rumbę to nie mówię, zeby sie puknęli w czoło. Widocznie tak wyobrażają sobie swój wielki dzień i należy im w tym pomóc
![]() P.S. Piękną rumbą jest jeszcze Ilumbarada Eja, Out of reach, Fields of golds (chociaż ja mam Fields of golds jako walca angielskiego, i dla mnie to walc ![]()
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Tobą w 110%!
![]() ![]() Ostatnio też taką "popularną" rumbą była Katie Melua "Nine Million Bicycles", ale nie jestem pewna, czy ten tytuł już tutaj nie padł. :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Przyczajenie
|
Ja polecam "Niebieską piosenkę" Grzegorza Tomczaka naprawde super!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
moze i ladna, ale bardzo trudno ja zatanczyc tak powiedzieli znajomi ktorzy prowadza kursy tanca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
a mnie się podoba Dionne Warwick - "What The World Needs Now Is Love Sweet Love" walc angielski jak sie nie myle. Aż ciarki rzechodzą jak to słysze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.