![]() |
#451 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
Cytat:
![]() co do tematu to jak narazie jestem na etapie sporządzania listy ze świątecznymi prezentami. na zakupy się wybiorę jakoś w przyszłym tyg. więc pewnie wtedy będę mogła się tutaj udzielić ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-12-08 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Jak do tej pory nigdy nie miałam problemu z prezentami, ale w tym roku kiepsko mi idzie. Dla mamy wymyśliłam Wielką encyklopedię roślin na CD - lubi pielęgnować ogródek. Dla męża będzie Cb radio - zresztą na prezent wpadła mama i też się dokłada, no i to samo dostanie ojczym. Nie mam pomysłu co kupić babci - to już staruszka, która już praktycznie nie wychodzi z domu i jest dość specyficzną osobą. Teściów mamy daleko, resztę rodziny też, więc to wszystkie prezenty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
dla mamy-perfumy,szkatułka na biżuterię
dla taty-zestaw kosmetyków dla brata-bluza dla babci-czerwony portfel dla dziadka-whisky dla Tż-a-portfel,kosmetyki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki ja sie zastanawiam co tu by kupić komuś kto ma wszystko i kogo stać na wszystko.
Pozatym fajnym pomysłem jest kalendarz z zdjeciami i datami ur, imienin taki fotokalendarz mozna go zamówć na allegro za naprawde nieduże pieniązki a jest to bardzo myśle oryginalny prezent. Myslałam też o takim obrazie na płótnie, kiedyś zrobiłam taki prezent koleżance i była b,. zadowolona. Tez zamawiłam z allegro. robi sie go ze zdjęcia. inne pomysły: -kubek ze zdjeciem -portfele skórzane fajne robi pierre cardin - pasek hugo boss tez nie jest znowu taki drogi ok 150 zl - jest tez taka strona ekstremalne prezenty czy cos takiego - warto tez zajrzec na groupon mozna tam tanio wykupic masaz itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zadomowienie
|
* dla siebie
![]() Edytowane przez ViVian66 Czas edycji: 2014-04-04 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zadomowienie
|
Edytowane przez evanaeve Czas edycji: 2010-12-09 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapytałam przyjaciela o zdanie, powiedział że on bardzo by chciał dostać taki prezent, wiec myślę że luby będzie zadowolony ![]()
Edytowane przez gabka9 Czas edycji: 2010-12-09 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ja wlasnie kupilam tej samej firmy (Peterson) tylko w Empiku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie bratowi zamówiłam : http://www.nitrotek.pl/przedsprzedaz-2010/angel300.html a niech sobie polata mały :P
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
Na już się zbliżam do końca prezentowego szaleństwa
![]() Mama - sweterek Brat - drogi zestaw kosmetyków Avon z kosmetyczką Babcia - ulubiony krem Nivea (kupiłam kiedyś jej L'oreal i używała do stóp ![]() Dziadek - woda po goleniu Mój chłopak - koszula, czapka, coś jeszcze chyba wymyślę, bo zobaczę go dopiero 24.12 po 3 miesiącach rozłąki... Przyszła teściowa - książka - Kalicińska "Zwykły facet" Przyszły teść - fotokalendarz z Allegro - szczerze polecam - mam taki duży A3, kosztował 54zł (w cenie jest dostawa kurierska), jakość naprawdę przerosła moje oczekiwania ![]() Przyszła szwagierka- bluzka Szwagier mojego chłopaka - książka o podróżach do Chin To jeszcze nie koniec ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
tacie- latarkę i krem
mamie- spódniczkę i szminkę i to na razie tyle ![]()
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
Mamie- rękawiczki C&A
Tacie- Nagram płytę [Chris Rea] - bo taką chciał ![]() Bratu- słodycze ![]() TŻ'towi- ramka na zdjęcia Flo i koszula New Yorker "Teściom"- jakaś kawa i czekolada czy coś w tym stylu ![]()
![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie mam prezentów, ale dziś wybieram się po część
![]() Na pewno kupię jakąś dobrą kawę dla mamy i taty, a dla brata herbatę. Planuję też zrobić 4 koty z tego przepisu: http://www.cafeart.pl/20080929759/ma...obrazkowy.html i pomalować, żeby wyglądały jak nasze koty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Mama: masaz relaksacyjny w SPA
Tato: Pyta Vasco Rossi (muzyka wloska) + cos jeszcze chce dokupic Starszy brat: bluza - musze kupic Mlodszy brat: klocki leg - musze kupic Chlopak: Niesmiertelnik ( TEN ) z napisem po lacinie i naszyjnikiem + chce mu dokupic gre na PS Babcia: szal Ja generalnie co roku nie wydaje duzo kasy na prezenty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
BAN stały
|
ja kupiłam mamie prezent na gwizdkę; krem Eveline i miniaturkę Tresor Lancome
babci; ksiązke ostatni wywiad z Lechem Kaczyńskim na razie tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Ja dokupię jeszcze babciom kwiat "gwiazda betlejemska"(wiecie ten czerwony, typowo świąteczny) i każdy dostanie małą bombkę - szwagierka stara się o dziecko, więc dostanie słonika, szwagier chce kupić samochód więc dostanie bombkę-samochodzik itd.
A tak na marginesie - jak myślicie - czy to wypada przeczytać książkę, którą się zamierzało dać w prezencie, a mimo to wręczyć ten "używany" przedmiot drugiej osobie? Ostatnio otrzymałam książkę od pewnej osoby i poczułam się jakoś dziwnie, widząc że była przeczytana. Zresztą osoba dająca mi tą książkę, sama się przyznała i powiedziała, że nie mogła się oprzeć. Poczułam się nieswojo. Sama bym tą książkę jej pożyczyła, bo sama nie lubię tematyki takiej rodzinnej, ciepłej, nierealnej, wiejskiej(jak "Dom nad rozlewiskiem"), ale teraz myślę, że ten prezent był taki nie z myślą o mnie...
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
ja już kupiłam cześć prezentów niestety z drugą "połową" mam większy problem niż tymi z którymi sie już uporałam . Lubię prezenty kupować i dawać tak więc:
mama - abc laptopa (na urodziny w listopadzie dostała laptopa od taty tak więc jej sie przyda ![]() tata - na orlenie jest taka promocja że jak zatankujesz/zrobisz zakupy to dostaniesz naklejkę jak nazbierasz więcej naklejek to wymieniają je na numizmaty starych samochodów tak więc zbierałam te naklejki i mam komplet numizmatów (tato jest typem kolekcjonera i wspominał kiedyś, że fajnie byłoby nazbierać te naklejki bla bla... ) tak więc będize je miał + zestaw kosmetyków do pielęgnacji codzinnej z nivea z kosmetyczką z bratem prezentów sobie nie robimy -tak się umówiliśmy że każde z nas ma sobie coś kupić/sprawić jakąś przyjemność typu kino czy coś za te pieniądze babci dezodorant (bo chciała!) + jakieś słodkości TŻ perfum (bo mu się skończył) z zestawem kosmetyków -żel i dezodorant + kupię mu skarpetki (jesteśmy parą głupoli -mówł że marzy o takim prezencie) + coś słodkiego - łasuch ![]() z tymi prezentami nie miałam problemu bo umiem słuchac i wiem co kto potrzebuje gorzej mam z drugą częścią. Jadę do siostry mojego tż na święta (ona ma męża i córeczkę) zaprosili nas do siebie na wigilię bo rodziców tż w tm roku nie będzie w polsce ![]() jego siostra - może jakaś chusta? albo kolczyki delikatne? jego szwagier - no idea?? jest trenerem fitness siostrzenica - jakaś książka dla dzieci np zwierzęta świata czy coś? ma 9 lat. kurcze kompletnie nie mam pomysłu.. pomóżcie .. ![]()
![]() Edytowane przez julitta17 Czas edycji: 2010-12-14 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam takie oto prezenty:
Pozostali jeszcze:
I to chyba wszyscy ![]()
Edytowane przez makarona Czas edycji: 2010-12-14 o 21:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Przyczajenie
|
Ja zakupiłam:
dla rodziców - karafka na domowy alkohol ![]() dla brata - zestaw kosmetyków dla przyjaciółki - zestaw do fonde i jeszcze coś muszę kupić dla 2-letniej chrześnicy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
Dla rodzicow doszlo po zestawie perfum (Dior dla Taty, euphoria CK dla mamy).
Moi rodzice w tym roku dostana wyjatkowo obszerne prezenty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
- mama - ksiazka "Rockmann czyli jak nie zostalem saksofonista" Wojciecha Mana
- tata - wraz z bratem kupilismy taki zeliwny kociolek na stojaku ktory mozna postawic nad ogniskiem i pichcic ![]() - brat - pizama - bratowa - szal i zawieszka na torebke - chrzesniak - zabawka grajaca - TZ - nie powiem bo jeszcze przeczyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
ja bym rownież poszła w strone wspolnego prezentu dla siostry i szwagra, dwie filizanki w jakims eleganckim pudelku do tego dobra herbatka/ kawka (tak jak pisała makarona). natomiast dla dziewczynki kupiłabym książkę musierowicz albo przygody mikolajka do tego słodki pluszak/słodycze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
z prezentem dla rodziców nie miałam problemu, bo zawsze wspominają o kosmetykach przeciwzmarszczkowych
![]() ![]() dla tż - ciepłą koszulę flanelową z diverse. jest śliczna, mój tż lubi koszule w kratę, a ostatnio wspominał, że potrzebuje czegoś cieplejszego. do tego dokupię słodycze, bo łasuch ![]() dla tżta się nie rozpędzam na razie z prezentem, bo zaraz w styczniu ma urodziny i chcę mu kupić bluzę - już upatrzyłam - i antyramę z naszymi zdjęciami, z fotkami z imprez, ze znajomymi. ![]()
![]() |
#475 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Dla Mamy - kolczyki i łańcuszek z Apartu, chyba dokupię jeszcze grube skarpety, bo narzeka, że jej zimno w stopy, jakiś słodycz
![]() Dla Brata - Ksiązka Opowieści z Narni (wszytskie w jednej ksiazce) plus slodycz bo lasuch ![]() DLa TŻ - niestety koszula plus krawat (bardzo drogi prezent dostal 2 mies. temu na urodziny - nies stac mnie ponownie na cos drogiego) i moze grube skarpety ![]() ![]() Dla Cioci - zestaw kosmetyków Dove plus slodycz chyba tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam dla córki Karaoke dla dzieci angielski w piosenkach - żeby była wspólna zabawa w święta, a przy okazji, żeby oswajała się z angielskim, bo w przyszłym roku szkolnym zaczyna naukę (łaczenie przyjemnego z pożytecznym), a dla przyjaciólki kupiłam Japoński Multimedialny Kurs podstawowy - jest pasjonatką Japonii, a to pierwszy multimedialny kurs, jaki widziałam. Mężowi kupiłam puzzle z pięknym widokiem zimowym, a rodzicom kalendarz też z pięknymi widokami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja jeszcze nie mam wszystkiego, ale mam nadzieję, że dziś wieczorem uda mi się dokupić. Bardzo mnie te zakupy stresują już, naprawdę, cieszę się, ze przynajmniej część mam z głowy i to takie fajne
![]() TŻ - nowy odtwarzacz mp3 tata - książka historyczna siostra - pasek z Zary najlepsza przyjaciółka - herbata Dilmah owocowa (prawie) najlepsza przyjaciółka - herbata Dilmah zielona mama - ??? mała siostra - ??? ciocia - ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
anuluj i makarona dziękuję z apodpowiedzi
![]() kupiłam siostrze tż zestaw kosmetyków do pielęgnacji gosh jej mężowi zestaw: perfum dezodorant i torba z ferrari oba zestawy z perfumerii Douglass - pani mi doradziła i ładnie zapakowała ![]() młodej książkę o potworach ( bo lubi ponoć;p ) taką z dodatkami w środku typu przesuwanki , liściki, skarby rozkładany smok będze miała frajdę ![]() tylko pozostaje przetransportowanie tego pociągiem 200km ... ;p
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Mało czasu zostało do świat, a ja mam połowę prezentów
![]() Dla Taty: klaser numizmatyczny+dobre slodycze. Dla Mamy: kapcie+slodycze+krzyżówki Tata Tż: etui na nawigację, organizer skórzany+słodycze Żona Taty Tż: ? Siostra Tż: zestaw pióro+długopis Parker Sonnet + słodycze Siostrzeniec Tż: gra PC Brat z żoną Tż:: pościel + słodycze Moja Chrześnica: piankolina, zestaw małej kosmetyczki+słodycze Mój bratanek: lampka/latarka bakugan+słodycze Mój brat: ? I największy problem jest dla Tż, bo kompletnie nie wiem co mu kupić. ![]() ![]() Ja wiem, ze chciałby bardzo gre na Pc, ale o nie, niem strzelę sobie samobój, bo już wogóle nie miałabym go dla siebie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.