|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
dziś mi jadłospis wyszedł
![]() 1) zawijaski z sera light, z serkiem twarogowym, tuńczykiem i szczypiorkiem 2) serek wiejski 3) brokuły z feta i oliwkami na ciepło 4) papryka faszerowana warzywami i granulatem sojowym (mrrr)
#452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pszenną biała zastępuję orkiszem 700 lub 1400 - właśnie wyrasta brioche na jutrzejsze śniadanko z tego przepisu, oczywiście nieco przerobiłam a razową daję pszenną 1850 lub orkisz 1850, 2000 Cytat:
kupiłam w Piotrze i Pawle, ale ludzie piszą tez o Carrefourze, na tackach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Rozeznanie
|
no to i czas na mnie
![]() przekaska przed sniadaniem: 1 lyzka rybki po grecku + 2 lyzki salatki z tunczyka, fasoli bial i czerw, cebulki, i papryki z niewielka iloscia majonezu light S: rybka po grecku ![]() ![]() ![]() IIS: serek wiejski + 1/4 papryki + 4 plasterki poledwicy wedzonej + szklanka soku pomidorowego (nie za duzo???) O: rybka po grecku na cieplo tym razem ![]() K: salatka z tunczyka jak przed sniadaniem (troche mi sie jej zrobilo i teraz trzeba wyjadac ![]() ![]() ![]() powiedzcie dziewczyny nie za duzo w tym moim jadlospisie jak na jeden dzien? a teraz Wam napisze co planuje na jutro i w razie gdyby bylo cos nie tak to skorygujcie ok? u mnie pewnie dopoki sie nie wdroze zawsze I posilkiem bedzie przekaska ![]() ![]() no to: P: pewnie zawijasy z szynki i papryki S: serek wiejski + 3-4 plasterki szynki + sok pomidorowy + kilka (ile moge?) orzeszkow laskowych nie solonych P: pozostalosc po tej nieszczesnej salatce tunczykowej hahahaha ale nie zebym narzekala ![]() ![]() O: salatka z brokulow i kalafiora z cebulka i niewielka iloscia majonezu light K: serek wiejski lub jogurt naturalny z siemieniem lnianym ![]() moze byc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
A ja dziś:
ś: omlet z papryką czerwoną i żółtą i fetą light p: zawijasy z sałatą, szynką gotowaną i plasterkiem pomidora o: piersi kurczaka nadziewane farszem ze szpinaku, wieśniaka, cebuli i ząbka czosnku z gotowanym kalafiorem polanym sosem z serka topionego p: nie było ![]() k: sałatka z sałaty zielonej i czerwonej - takie na p..., z ogórkiem, pomidorem, paprykami (żółta, czerwona i zielona) polane takim sosikiem, ale wyrzuciłam sałatę bo była strasznie gorzka, też tak macie? na dodatek cukier zastąpiłam słodzikiem, tylko chleba mi brak, mogę jeść żytni? |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moze bulki upieke, choc nalesniki za mna chodza... ale zrobie je w sobote z farszem z kaszy gryczanej ![]() Agee i Salomi na moje oko jadlospis ok ![]() Salomi, ale chleb na I fazie zakazany, chyba, ze ty juz na dwojce
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Salomi, ale chleb na I fazie zakazany, chyba, ze ty juz na dwojce[/quote]
niestety I faza, pierwszy dzień. A tu pachnący chlebek za mną chodzi, ale skoro nie wolno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
och to miało być zacytowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
salomi- pomyśl, że to tylko dwa tygodnie....
wiecie co? znalazłam dziś przepis na ciasto czekoladowe z fasoli, bez mąki..... chyba zrobię nam takie na zakończenie I fazy (chociaż pierwszofazowe, to postanowiłam nie jeść słodyczy) Kochane mam jeszcze jedno przemyślenie- strasznie Wam dziękuje, że macie takie fajne pomysły na jedzenie, na plażowanie, że inspirujecie a nie "odwalacie " dietę.... tego mi trzeba, to najlepsza motywacja. Bo ja MUSZĘ zmienić nawyki, nikt tego za mnie nie zrobi, a Wy mi pomagacie ![]()
#459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo w ogole nie czuje braku chleba czy ziemniakow ![]() jak 2 lata tenu ta diete stosowalam to sie jakos odzwyczailam i wiele potraw pozniej jadlam bez chleba typu salatka jarzynowa, bigosik czy jajeczniczka ![]() od tamtej pory chlebek moze dla mnie nie istaniec ![]() no chyba ze od czasu do czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja odkad tutaj jestem zaczelam wiecej myslec o jedzeniu ale nie jako aby zaspokoic glod (bo go nie czuje btw. ![]() ![]() ja tez dziekuje Wam za to ze jestescie i sluzycie szczera i dobra rada!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
Ilona,
a widzisz, wiedzialam ze to cudo w jakims fajnym sklepie dorwalas ![]() ![]() ![]() ja wlasnie do tej pory mialam tylko make zytnia razowa, i poluje na pszenna razowa typ 2000 , bo jakos mam przeczucie, ze bedzie lagodniejsza niz ta zytnia ![]() Agee, salomi, ladne jadlospisy ![]() Elinka, faktycznie to forum to ista kopalnia dobrych pomyslow, i strasznie mile miejsce, no i cudowne Wizażanki!!!!, ja tu sie rozlozylam na dobre ![]()
#462 |
Zadomowienie
|
Bambii ja mam wrazenie, ze pszenna jest mhmm lzejsza, ja stosuje do nalesnikow na zmiane z zytnia, pewnie podobnie z goframi. Dlugo szukalam maki typ 2000, ale jak w koncu do mojego lba dotarlo, ze 2000 to razowa, to juz nie mialam problemu
![]() Zgadzam sie co do forum, naparwde skarbnica informacji, poza tym milo i przyjemnie ![]() Salomi ja tez bez chleba sobie nie wyobrazalam, ziemniaki mogly dla mnie istniec w takiej czystej postaci - jednak kopytka, pyzy, placki ziemniaczane, wodoloty, frytki - taaak na III fazie na pewno rzadko, ale jednak sie bede raczyc ![]() ![]() A chleb, jak przeszlam na II faze dlugo o nim nie pamietalam, teraz wiem, ze z wegli wprowadzanych na II fazie chleb pelnoziarnisty jest na jednym z pierwszych miejsce jedzeniowych ![]() Agee ja tez mam niesamowita frajde z jedzenia teraz i jego przygotowywania ![]()
#463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Placki ziemniaczane...pycha ..jak skończe do napewno sobie zaserwuje , Dziś zjadłam omlet z plasterkiem sera żółtego laht .i zrobiłam wspaniałe leczo a kolacja zgrzeszyłam i zamiast bielucha zjadłam bezy w/g przepisu SB nawet mi się udały ale przyznam się że pokropiłam je odrobiną masła orzechowego coś czytałam na forum że wolno tylko nie wiem czy na I fazie ale i tak jestem dobra Od czasu diety same urodziny (mój TŻ) nie chodze nie ucztuje -dość już wcinałam bo skąd ta nadwaga A tak poza tym napiszcie czy waga spada ....bo u mnie STOP ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Rozeznanie
|
Pletts:
Cytat:
ja juz 5 i dalej nic ![]() ale co tam! jestem cierpliwa! ![]() jej mi do gardla chyba w nocy ktos waty szklanej nasypal bo tak strasznie boli ![]() dziewczyny moje tez chore... ehh... weekend chyba spedzimy cala rodzina w lozku... ![]() a tak w ogole to witam z rana! ![]() widze ze jak codzien pierwsza ![]() milego dnia! ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-01-16 o 07:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jako druga a tak do spadku wagi to niestety ale mi na SB w pewnym momencie przestała spadac... ale to raczej z przyczyn zdrowotnych... własnie wypiłam kawke i zjadłam twarożek ![]()
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
Witam.
U nas blekitne niebo ![]() Spokojny poranek, starszak w placowce, maly z tz spia. Ja spalam dzis jakies 3 godziny... poszlam spac o 1.00 i od 2.00 maly sie cos wybudzal, no ale skutkow tego jeszczenie odczuwam, podejrzewam, ze po 15tej zacznie ze mnie schodzic powietrze ![]() Zrobilam wczoraj bulki, dzis zjadlam 3 na sniadanie - one nie sa za duze - z makrela, serem zoltym i warzywkami. Przepis wyjsciowy banalny, ale juz mysle, jak je ulepszyc - polecam na sniadanko ![]() BUŁECZKI NA SNIADANIE 400 g maki pszennej razowej szklanka cieplej wody lyzeczka soli pol kostki drozdzy (lub pol opkaowania drozdzy suszonych) lyzka oliwy Wszystko wymieszac, ciasto nie moze byc za bardzo zbite, uformowac bulki, wylozyc na blache z papierem do pieczenia, rozgrzac piekarnik (w tym czasie troche wyrosna) do 180 stopni i piec maks 15 min. SKladniki podaje na oko, ale powinno byc dobrze Agee i Plets - spokojnie, potrzeba cierpliwosci. Mysle, ze organizm musi zrozumiec, ze teraz bedize juz tak odzywiany i ze nie ma potrzeby magazynowania jedzenia. Sama sie irytuje, bo tych moich ostatnich 3 kg nie moge za diabla zgubic... Wiem, ze tluszcz tez w miesnie sie zamienia - a te ciezsze, no ale chcialabym, choc te 1,5 kg na stale miec mniej ![]() ![]()
#467 |
Wtajemniczenie
|
witam Piękne Plażowiczki
salomi i Agee - jadłospisy jak najbardziej ok. ![]() Ilona - respekt znowu dla menu mnie dopadło kulinarne zboczenie i do nocy w kuchni siedziałamm(ciezko do pracy było dziś wstać) na kolacje krewetki, potem szykowałam 2 posiłi na dzis do pracy a potem gołąbki (bez ryżu) na dzisiejszą kolacje ale juz sie spowiadam
![]()
#468 | |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() śniadanko zaliczone - omlet z kulkami mozzarelli i dwa wiadra bawarki dziś ostatni dzień I fazy, w zasadzie to już po pierwszych 3 chęć na niedozwolone mi przeszła, no ale jak powiedziałam pięć to pięć już dziś się zważyłam i doszłam prawie do wyniku sprzed świąt 67,5kg/173cm czyli w I fazie schudłam jakieś 3-4kg, całkiem nieźle uważam, żeby nie te święta to pewnie byłoby więcej od jutro wprowadzę jakiś owoc, bo strasznie mi brakuje ![]() ![]() powinna dziś przyjść paczka z młyna - przyszła właśnie ![]() będę robić sernik z przepisu Pysi, bo chodzi za mną od dawna Cytat:
a suszone w op. 7g generalnie przelicznik świeże:suszone wynosi 2:1 przepis prościutki, będę korzystać ![]() aha, dodatek mleka uczyni je delikatniejszymi no, Teliczku, Twój też jest niezły, mniam ![]() jak zrobiłaś hummus i czemu dziwny? Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-16 o 08:06 Powód: jak zwykle tak długo skrobię, że ktoś mnie uprzedzi:D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Wtajemniczenie
|
A ja się wczoraj objadłam orzechów
![]() ![]() Na śniadanie zjadłam: 2 kromki chlebka z ziarnami z Figurą i pomidorkiem. Potem będzie jeszcze: -pół twarogu chudego z odrobiną jogurtu i orzechami włoskimi (dodałam je wczoraj, zanim tyle się objadłam orzechów...nic, trzeba zjeść i tyle, skoro już zrobione) -pół dużej bakomy naturalnej+jabłko+garść mieszanki płatków (żytnie, pszenne, owsiane) -warzywka zalane rozbełtanymi 2 jajkami + 2 plastry sera topionego w plastrach light + jakieś warzywa -tuńczyk z cebulką i papryką taki jest plan- a co z tego wyjdzie- zobaczymy. Pewne jest jedynie to, że nie licząc dzisiejszego twarożka, robię sobie przynajmniej na kilka dni abstynencję orzechową (ałaaaa- mój brzuchol ![]() Miłego dnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Rozeznanie
|
u mnie dokładnie 4 godz 51 minut
![]() ![]()
#471 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja
![]() dzisiaj wczesniej do pracy dotarlam bo mnie glod na chlebek swiezy wygonil z domku ![]() zapasy jedzeniowe siedza w torbie ekologicznej i czekaja na swoje pory do spozycia, heheh ![]() Telik, jak ja robilam golabki(pierwszy raz w zyciu zreszta)to zajelo mi to pol soboty, eheheh ,ale pozniej objadalam sie nimi caly tydzien ![]() ![]() nie chce mi sie dzisiaj juz pracowac, zreszta straszny zastoj jest ogolnie i wiecej sie w tej parcy nudze, niz dzialam ![]()
#472 |
Zakorzenienie
|
a ja was zdołuje- ja mam weekend od wczoraj od 17 bo dali mi wolny piątek
![]() pospałam, zjadłam na śniadanie jajecznicę z pieczarkami, teraz ćwiczę potem będę sprzątać mieszkanko ![]()
#473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
Ilonko, a wiesz, ze jedzac te bulki pomyslalam o mleku lub maslance, lub jogurcie nat. nastepnym razem
![]() Drozdze to 100 gram w kostce ![]() Gratulacje z racji spadku wagi ![]() ![]() Ale walcze z tym 3 kilogramami... ciekawe, kiedy mi sie w koncu uda... Ja dopiero zaczelam prace ![]() ![]() Ninaad wspolczuje, mam nadzieje, ze juz sie nie powtorzy ![]() Lenia mam dzis, juz go czuje w kosciach... to pewnie przez ta nocke zarwana... Ale sie przed chwila kompelmentow nasluchalam i od razu humor lepszy ![]() ![]() ![]()
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mam podejrzenie, że nabiał mi zbytnio nie służy, jak ostatnio zjadłam ser biały z jogurtem to mi od razu brzuch wywaliło ![]() a ja uwielbiam sery i jogurt!!! ale w ciąży z Olką spojrzeć nawet nie mogłam na jogurt - nakupowałam sobie całą kolekcję a potem musiałam wywalić, może coś w tym jest... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
uff laski a ja ćwiczę i ćwiczę i końca nie widać. Jedna trening w domu ma wady- tu się poszwendasz tam się pójdziesz napoić i z 40 min ćwiczeń robią się dwie godziny :/
brrr
#477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() weekend no ładnie to widze ze tylko ja pracuje 6 razy w tygodniu ![]() Cytat:
![]() Ilonko gratuluje spadku ![]() ![]() Agee 20szt, szczegółowe info jest na 1 stronietego watku dzisiaj moi wspólnicy(czyt. ojciec i brat) jadą na 2 tygodniowy urlop i mały telik sam bedzie w firmie szefował. az strach dupke sciska ![]()
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
telik- dasz radę
![]() ja ćwiczę dłużej kiedy jestem w domu sama. Jak Małż jest w domu to tylko stepper ![]()
#480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a w pracy dasz rade ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.