|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
dziś tutaj jakoś smutno i małokolorowo
![]() więc wrzuce zdjęcia moich nowych nabytków |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Wtajemniczenie
|
zosik, sliczne kwiatki. Mój następny storczyk musi być biały, a jeszcze lepiej ciapatek:P
Ale kupię jak już to za miesiąc, bo nie chcę ich męczyć przeprowadzką ![]() (aż mi się słabo robi na sama myśl a wiezieniu tych wszytskich moich tobołków przez pół miasta...) |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
piekne te nabytki,
platynkozawsze miło jest ogladac zdjecia storczykow, wiec jak masz jakies to wklejaj i nie przejmuj sie ze juz je pokazywałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Kupiłam w OBI podloże do storczyków i sobie lezało w siatce. Dziś je wyciągam i chodziły po nim 2 takie malutkie muszki (jakby owocówki). Nie wiem skąd się wzieły, ten woreczek ma dziurki. Czy to sa jakies szkodniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
To mój falek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
A to te dziwne dwa listki o których wspominałam
![]() Na 1 i 2 zdjęciu jest pierwszy listek, mniejszy (jakieś 5cm długości ![]() Na 3 jest drugi listek, troszkę większy ![]() Jak dzisiaj robiłam te fotki, to zauważyłam, że ten mniejszy jakby pożółkł, zrobił się bardziej wiotki i pomarszczony!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zadomowienie
|
nic sie z nim strasznego nie dzieje, sa to poprostu pierwsze listki storczyka i on moze je zrzucac juz ze starosci
![]()
#458 |
Zakorzenienie
|
Uff trochę mi ulżyło
![]() ![]() Sprawdziłam korzonki, czy nie są srebrne (myślałam, że ten listek się tak pomarszył od braku wody) ale przez doniczkę dobrze było widać, że wszystkie są zieloniutkie i dobrze się mają.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
norka27 miło, że do nas dołączasz
![]() Może ostatnio zmieniła się w Twoim domu wilgotność powietrza, albo temperatura? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Dzieki, mi tez milo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Hehehe większość dziewczyn ma tutaj problemy z miejscem dla swoich kochanych podopiecznych
![]() ![]() Emotikonki masz po prawej w okienku - wystarczy kliknąć ![]() ![]() A zdjęcia możesz załączać np. klikając na agrafkę (jest nad polem do pisania tekstu, na szarym pasku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
żeby było bardziej kolorowo
![]() oto moje cudeńka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
adela ten pierwszy nieziemski!!!
![]() ![]() Zmykam na obiadek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Maggie93 Czas edycji: 2009-02-04 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Rozeznanie
|
wiem
![]() ![]()
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
adela, 2-gi i 3-ci boskie
![]()
#467 |
Rozeznanie
|
drugi wypuścił u mnie łodygę a wogóle z nim to była ta śmieszna historia że okazało się że w doniczce po kupieniu były bliźniaki
![]() ![]() i następna porcja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
norka27 mamy podobne problemy- mi tez sie miejsce konczy, i caly czas mysle gdzie by mogly jeszcze stac, a poza tym moj chlopak rowniez mowi ze jestem chora na punkcie tych kwiatow i caly czas mowi abyl wiecej ich nie kupowała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |||||||||
BAN stały
|
o matkoooo to mi się podobaaaaaa!!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przesadza się z breguły co 2 lata chyba ze podłoże już się zepsuje lub jak są robacki w ziemi cy cuś z innych pasożytów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ślicniuchny Cytat:
Cytat:
![]() a ja znowu dostałam storczyki dwa wczoraj ale boskie!!!! Od pana misia oczywizda ![]() ![]() yyyy ale jeszcze jeden się w obi uśmiechał przecudowny za 19,99 ale juz nie mam gdzie trzymać ![]() ![]() ADELA boskie są twoje wszystkie ![]() aha i jeszcze jedno... wczoraj pisałam ze nie wiem ile mam storczyków... ze moze 23.... yyyy więc mówię ze nie nadaję się do chodzenia po sklepach bo zawsze przywlekę storcycka i mam ich juz 27 i jak bede miała tego imienibowego to bedzie 28 więc będę musiqała se dokupić jak będzie dostawa jeszcze 2 bo wtedy będzie okrągła cufra ![]() ![]() Edytowane przez glizdka Czas edycji: 2009-02-04 o 14:39 |
|||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
adelko, z drugiej porcji 1-szy i ostatni
![]() Który z Twoich storczyków jest Twoim ulubionym? ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez cypressangel Czas edycji: 2009-02-04 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Rozeznanie
|
glizdko to masz tyle ile ja
![]() ![]() ![]() i kolejne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze 6 brakuje ;P wszystkie są ulubione, ale 3 bardzo wyróżniam zdaje mi się tego kolorowego z 1 foty, z ciemną warżką z drugiej - dzięki temu że pęd miał i chyba najbardziej tego z fotki ostatniej ![]() ![]()
Bartuś <3 [*] pozostaniesz na zawsze w moim sercu Dziadku Edytowane przez adela17 Czas edycji: 2009-02-04 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
6-ty również boski
![]() ![]() ![]() BTW, jaką masz dużą araukarię ![]() ![]() ![]()
#473 |
Przyczajenie
|
Adelko po prostu beautiful
![]() Dziewczyny kupiłam storczyka, korzeni dużo zbite w jedną wielką masę, przesadziłam bo korzenie poplątane wyłaziły na zewnątrz i prawie nie miał podłoża, musiałam poprzecinać , zasypałam cynamonem, jak się tak przypatruje to na kilku korzonkach widzę takie drobniutkie 0,5 milimetrowe białe rzęski albo coś ala meszek. Ale nie ma żadnego robactwa, w podłożu nie zaobserwowałam niczego.... Nie mogę tego sfotografować bo to za maleńkie. Kwiatek narazie się aklimatyzuje toteż pozrzucał pączki teraz to przesadzenie.... Ale kwiatki które były się trzymają a listki i korzonki sa zielone. Sprawię mu kąpile za 2 tygodnie bo jest po przesadzaniu. Myślicie że mam czym się martwić? poradzcie, pomózcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Wtajemniczenie
|
rany, ale Wy ich macie, 28?
![]() ![]() ![]() ![]() ja to nie mam co się z Wami porównywać ![]() piękne te storczyki na zdjęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Rozeznanie
|
pewnie nie ja, ja się ograniczam i to porządnie
![]() ![]()
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Zosik, ja bym uwazala z tym podlozem, szczegolnie jesli w worku sa dziurki, moze to oznaczac ze jakies szkodniki sie tam zadomowily a to nie za fajnie dla kwiatka. Mozesz przyniesc w ten sposob nowych mieszkancow do domku a oni rozpraszaja sie w niesamowitym tempie na reszte towarzystwa. moje w ciagu tygodnia pozarazaly sie od nowego i teraz musze poczekac az im przejdzie.
Porobilam pare fotek, musze je jeszcze zaladowac do kompa ![]() ![]() Alez wy macie tych kwiatkow w domkach, przesliczne fotki, gratuluje. U mnie niestety tak wiele sie nie uchowalo, na dalekiej polnocy ciemna zima w tym roku byla hehe... no i tesciowa opiekowala sie nimi przez swieta wiec czesciowo unicestwila kolekcje ;D mam pytanko odnosnie nawozenia, jak uzywam odzywki z woda do podlania to po pewnym czasie pojawia sie mi jakby plesn na podlozu, czy to normalne czy moze moj nawoz jakis dziwny?? Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-02-04 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zadomowienie
|
wczoraj pisalam ze nie kupie zadnego do czerwca
![]() ![]() ![]() ![]() a tu juz moje starsze ten najwyzszy zolciutki ![]() ciapaty ![]() wszystkie te z ktorymi mieszkam :P czyli 16 sztuk ![]() no i stalo sie dzis przy podlewaniu zlamalam jedna galazke w ciapatym ;( az mi lezka poleciala ![]() ![]()
#478 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki od in vitro, jak wasze malenstwa?
Adelka, jak Twoj Paphio?
#479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
widac je na zdjeciach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#480 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.