![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pedzle do kosmetykow mineralnych
A co zrobić żeby wyprany pędzel jak najszybciej był suchy? Wyprałam po raz pierwszy Flat topa i schnął mi 2 dni
![]()
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
najlepiej po upraniu otrzepac pedzel porzadnie z wody tak, zeby zostal wilgotny tylko, i odcisnac go w recznik zeby odsaczyc dodatkowa ilosc wody. no i lekko "rozczapierzyc" go
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Dzięki, wypróbuję ten sposób.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
zdarzaja sie gorsze i lepssze egzemplarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
Chciałabym zauważyć, że EDM nie poleca "rozczapierzania" pędzli. W opisie pędzli jest wyraźna adnotacja, aby po umyciu i wypłukaniu ułożyć włosie "równomiernie w jednym kierunku" i ułożyć płasko na ręczniku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
tak, tylko wtedy trzeba miec iles egzemplarzy zapasowych zeby nastepnego dnia miec sie czym pomalowac. ja rozczapierzam pedzle a mam je jakies pol roku i zadnemu nic nie jest. oczywiscie nie robie tego mocno i jakos bardzo. po prostu trzoche je rozkladam zeby swobodnie schly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Ja suszę wstępnie w ręczniku (lekko odciskam) i spokojnie pędzle mam do rana suche, nawet teraz w chłodniejszej porze roku. Nie mam pędzli na zmianę.
Myślę, że producent w konkretnym celu wprowadził te uwagę o układaniu pędzli. Świetnie, że Twoim egzemplarzom nic się nie stało, ale ktoś przez takie rady może sobie pędzle zniszczyć. Dlatego piszmy wyraźnie, że zalecenia producenta są w tej kwestii jednoznaczne, a kto robi inaczej, robi to na własną odpowiedzialność. EDIT: 86Paaula, właśnie doczytałam co sama napisałaś na poprzedniej stronie: "ja mam dwa LHK i oba inne ![]() Jak widać, jednak to "rozczapierzanie" takie bezpieczne nie jest. Edytowane przez rozważna_i_romantyczna Czas edycji: 2009-10-21 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Wtajemniczenie
|
Ja moje piore rano po nalozeniu makijazu, odciskam lekko w recznik papierowy i ukladam na papierowym reczniku, odwracam je co jakis czas... do nastepnego malowania sa juz suche.
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
A ja swoje pędzle układam w pobliżu wentylatora od laptopa i suszą się w kilka godzin albo i szybciej (zależy z jaką intensywnością korzystam z komputera
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
rozwazna owszem mam dwa inne ale uzywam praktycznie caly czas tego starego, slaiej zbitego, a jest slabiej zbity bo rozkladalam go specjalnie bardzo mocno, bardziej mi taki odpowiada. drugi trzymam tylko w zapasie.
ja nikogo nie namawiam zeby robil nie wiadomo co ze swoimi pedzlami. tak wyczytalam jak zaczelam tu sie udzielac i tak robilam i do tej pory pedzle sa ok. sa sprzezyste, miekkie i nie wylinialy. wiec nie widze problemu. aha, i ten mniej zbity pedzel jesli zostawie do suszenia nie rozcapierzony to wyglada praktycznie tak jak ten nowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
biegam dla Zabawy
|
Tak jak Paula rozczapierzam mojego Flata. A poźniej tylko stawiam rączką do góry - wysycha od wieczora do rana. Nic nie odciskam.
Pozostałe pędzle tylko kładę tak, żeby włosie nie miało kontaktu z podłożem. Swoją drogą - moje pędzle z EDM mają jakoś ponad pół roku - i zauważyłam, że Skunks ma jakoś bardziej szorstkie włosy z zewnątrz. Tylko mój tak ma? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Ja swoje pędzle też rozcapierzam delikatnie i dzięki temu schną szybciej i nic im się nie dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez rozcapierzam. Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2009-10-21 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Alkaxy moj LHK tez jest troche bardziej szorstki, ale przynajmniej raz na tydzien klade na pedzle maske lub odzywke do wlosow i znowu jest ok.
Rozi ze bakterie? na pewno latwiej sie rozwijaja w takim srodowisku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
No jest różnica, moja mama ma jakiś kompletnie inny sposób mycia pędzli ode mnie,
i sporo się różni jej LHK (bo ona ma tylko jeden pedzel) od moich LHK, wyglądaja jak dwa inne modele, a ja swoje zawsze roztrzepuje przy suszeniu, są jakieś większe, szersze i bardziej napuszone od pędzla mamy, ale co za różnica, mi to kompletnie nie przeszkadza ![]() mi zwykle schną jednak ponad jeden dzien, nie mogę prać wieczorem bo do rana by nie wyschły, ale mam pędzle na zmiane
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Ciekawa dyskusja, dziękuję za rady
![]() ![]()
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
mnie podoba sie ten sposob suszenia Kabuki - http://www.youtube.com/watch?v=ofg1aGe136I&hl=pl
szklanke mozna polozyc w cieplym miejscu - lub na cieplym - nie goracym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Metoda pomysłowa. Ale jakbym się miała tak bawić, to chyba by mi się odechciało makijażu mineralnego. Po myciu delikatnie wyciskam włosie i strzepuję tak, że jest już tylko lekko wilgotne. Trochę rozczapierzam (mojemu flatowi akurat wyszło to na dobre, mniej zbity jest w sam raz) i wstawiam do niskiego kubeczka (nie chcę, żeby cokolwiek miało kontakt z włosiem po umyciu, dlatego nie suszę na płasko). Nie ma szans, żeby coś ściekało w dół, pędzle schną błyskawicznie.
Podpisuję się pod sentencją rozi: pędzle są dla nas, nie my dla nich ![]()
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Z tego co wyczytałam na forum, to teraz prym wśród pędzli do twarzy wiodą Blusche, nawet EDM poszło w odstawkę. A ja wierzę Wizażankom i teraz się czaję na własny komplet Blusche
![]()
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Ja mam duo fiber z blusche i po myciu komponenta czarna zaczęła odbarwiać, normalnie podczas delikatnego mycia ściekała czarna farba, zabarwiły się nawet trochę te białe włoski. Ugh.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#474 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
niech ktoś potwierdzi tę segregację bo inaczej znankrutuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zalezy od osobistych preferencji ale dla mnie EDM i do twarzy i do oczu
![]() ![]() Wypralam nowego Dome brush i Smudge Brush, jutro testy, a za jakis czas edytuje swoj opis pedzli dodajac te dwa i skoncze cala reszte. Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-10-31 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Rozeznanie
|
W moim odczuciu flat top z blusche daje lepsze krycie niz ten z edm, zaczaje się w blusche jeszcze na kabuki
![]() a edm większość super, i przyjazna cenowo ![]()
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz o tym nowym FT z brązowym włosiem? http://www.blusche.biz/Store/makeup-...top-brush.html
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-10-31 o 23:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
teraz jest taka fajna wyprzedaż pędzli lumier, i kusi mnie zestaw,
użytkowniczki , jak tam zadowolone?? dostane z wymianki oczne EDM to się wypowiem, pink oczny z CS nie jest miłym włosiem, nie drapie ale taki inny . Z blusch mam oczny, milutki jak włosie EDM i taka sama stylizacja, bo to dawno zamawiany, kształt V.
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie się może, czy któraś firma ma aktualnie w ofercie wysuwanego flat topa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
Też mnie kuszą zestawy Lumiere - sama nie wiem, który wziąć - podoba mi się 8-częściowy i 10-częsciowy. Drugi bardziej, bo jest w nim fan brush (a ponoć takim można nawet będąc ofermą makijażową, nałożyć ciemny róż i nie wygladać jak matrioszka
![]() Oba te zestawy zawierają: Powder, Blush, Concealer, Eye Shadow, Angled Liner i po saszetce nylonowej ![]() Różnica pomiędzy tymi zestawami jest taka, że w 8-częściowym jest jeszcze: Eye Buki i Spoolie a w 10-częściowym: jeszcze jeden Eyeshadow, fan brush, lip liner i flat liner Prawdopodobnie pędzle będą podobne do obecnie sprzedawanych przez Lumiere i zastanawiam się, czy ktoś może ma takie pędzelki i mógłby coś o nich napisać? Głównie zależy mi na porównaniu pomiędzy pudrowymi i "doocznymi" z EDM i o jakąś opinię o fan brushu (choć przyznaję się - nie wiem, czy on byl wczesniej w sprzedaży, bo teraz go nie ma na stronie Lumiere poza tym zestawem). Przekopałam ten wątek, ale nie znalazłam nic o pędzelkach Lumiere (chyba, że ślepota moja jest jeszcze większa niż się obawiam, że jest...), a z uwagi na promocję takie informacje mogą się przydac chyba nie tylko mnie... Więc gdyby ktoś miał czas i ochotę coś napisać... ![]() Bardzo mnie też korci Retractable Kabuki, ale jak pomyślę, że on będzie mieć różową fryzurkę, to... Bo ja myślałam, żeby go ze soba nosić do poprawek, a jak zacznę taki różowiutki w łazience wyciągać i nim machać, to już calkiem zacznę robić za lokalną legally blonde ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.