![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
No a ja mam okna umyte,firanki poprasowane i powieszone
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee alutka wymiata tymi tekstami ![]() ![]() Monka ty franco-koles ci myje ![]() Gosiula a po co ty jedziesz do tych Wloch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
monka ja nie mogę czytać takich strasznych opowieści o wizytach u dentysty, brrr...
"Ona poprostu rozciela mi teraz dziasło i wkrecila srube w implanta." ![]() parapet na szczęście za autobusami biegać nie muszę. A ja właśnie chciałam czarne, bo sobie myślałam tak: w sierpniu mamy wesele, to prędzej mi będą do czegoś pasować czarne ![]() ![]() ![]() Monika Ty się dziwisz, że niewyraźna jesteś? Umyte okna, wyprane, wyprasowane i powieszone firany, no i reszta rzeczy co masz w standardzie, czyli gotowanie i takie tam - ja bym miała dość ![]() gosiula jedzie po prostu na wakacje ![]() Tż się wyniósł z pokoju, bo ja patrzę na "Na wspólnej", a dziś mecz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
Justyna tak tak , dentyscie to potrafia wyczyscic kieszen
![]() ![]() Edycia hehe nie panikuj ![]() ![]() ![]() Monika hehe a no przychodzi koles, ma firme , myje okna i wsio, czysto ![]() ![]() Wracałam od kolezanki teraz, wychodzilam od niej z domu, slysze syrene wyje i wyje. Poszlam jeszcze do baru a mi mowia ze dom na takiej wiosce sie jara. Przejerzdzałam tamtedy , kilka wozów. Chyba jeszcze gasili, jutro obadam w dzien jakie zniszczenia, Dom nowka , rok tam podobno mieszkali ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-01 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Witam, panie
![]() Musiałam wstać na antybiotyk ![]() ![]() tragedia z tym pożarem. Ciekawe, jaka przyczyna ![]() Edycia brązowe buty wbrew pozorom do wielu rzeczy pasują. Wystarczy torebkę dopasować i śmiagasz. Monika, mam nadzieję, że cię nie rozkłada. Wychodzi, że znów jakaś epidemia. Teściowa mi się rozchorowała i chyba ma to samo co ja. A nie widziałyśmy się, więc nie zaraziłam. Chyba coś w powietrzu fruwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski!
Justyna dobrze, że już Ci lepiej! Ja to juz mam dosyć antybiotyków, teraz jak Ala zachoruje to najpierw zrobię jej wymaz z gardła/nosa. Jak to wirus to antybiotyk nie pomoże a wręcz zaszkodzi... Swoja drogą ktoś sie orientuje jak lekarz poznaje, że infekcja jest bakteryjna a nie wirusowa??? ![]() Monka oby dom był ubezpieczony bo normalnie załamka.. Zresztą i tak załamka. Ciekawe jakie zniszczenia, oj współczuje tym ludziom.. Edycia ja też musze sobie kupić buty. Z tym, ze u mnie obcas odpada, chcę jakieś fajne baleriny podwórkowo - piaskownicowe ![]() Jak kupisz to sie pochwal, Zosią na rowerku też ![]() Aha, te trampki też mi sie nie podobały ![]() Aaa, jak juz przy butkach jesteśmy. Musze też Ali kupić jakieś wiosenne buty. Zastanawiam sie nad zakupem trampków/adidasków. Mają wasze dzieci???? Nie poci im sie noga?? Jak macie to jakiej firmy. Kupiłam kiedys Ali trampki Coccodrillo, ale oprócz ładnego wyglądu, porażka! Noga cała spocona, wrecz odparzona ![]() Chcę w sobotę skoczyć do Deichmana, obejrzę buty dla siebie (chociaż jakoś nie przekonuje mnie ta firma, ale co tam) i od razu zobaczę co proponuje na wiosnę Elefanten, nigdy nie kupowałam Ali butów tej firmy ![]() ![]() Ala taka wygadana tylko w domu lub na neutralnym gruncie. Niestety jak przekracza próg przedszkola cofa sie o jakis rok ![]() ![]() ![]() Monika zazdroszczę ze masz już okienka pomyte i firanki poprane. Obyś sie tylko nie rozłożyła. Aaa, w przychodni daja skierowanie tylko na jedno badanie kału, dlatego nikt nie wspomniał o koniecznosci badania trzykrotnego. Możesz zrobić prywatnie, ale lepiej zgadaj maluchom w to miejsce krew ![]()
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Justyna he no spanie to masz, fajnie tak spac , juz z gorki pojdzie
![]() ![]() Doridee szkoda , ze z Aluska taki klimat, mala przezyla swoje wystraszyla sie i zablokowala ![]() ![]() ![]() ![]() Bujam kupe zawiesc , dzis na lambie roiba badanie, mam nadzieje ze mi przxyjma i lekarka nie puscila mnie w bambuko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Doridee ale chyba daja na 3 razy bo na jednym forum czytalam ze babka dostala skierowanie i pisalao na nim x3
![]() ![]() Co do rozpoznania czy to wirus czy bakterie atakuja to moim zdaniem wiekszosc lekarzy kieruje sie diagnoza"na oko" ![]() ![]() Monka a takie buty ![]() ![]() ![]() A mnie nic nie bierze ![]() ![]() ![]() ![]() Ide zapalic-przynajmniej obiadu nie musze robic bo wczoraj ugotowalam wieczorem caly garnek fasolki-a u nas kazdy ja lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Rozeznanie
|
Doridee- zaczynam sie bac co będzie jak Ninka pójdzie do przedszkola. Tez niby taka odważna i wygadana ,ale najchętniej to by mnie trzymała za rękę i nigdzie nie puszczała.
Ostatnie teksty mojej corki to : moze być ,na pewno i oczywiscie. Ja Nince kupiłam trzewiki z befado (póki co) ,a na później ma adidaski .Z elefaten miała jakies bucicki i byłam zadowolona. A ja właśnie wróciłam ze skarbówki .Zawiozłam im cały skoroszyt dokumentów ,zeby wybrali co potrzebne ,ale odesłali mnie i kazali narazie złożyc tylko podanie o stwierdzenie nadpłaty i potem oni napisza co trzeba dowieźc .A ja oczywiscie mam masę czasu ,zeby biegać do nich ![]() aha ,we wtorek jadę na pierwszą z serii spraw z tytułu odziedziczenia gospodarstwa, tak ,ze trzymajcie za mnie kciuki.Sprawa jest( żeby było cfiekawiej) w Legionowie. A jutro mam umówiony zabieg z serii medycyny estetycznej .jak wyjdzie dobrze ,to się pochwalę ,jak nie .....to nie wiem co będzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Rozeznanie
|
Gosiula ciekawe co bedziesz jutro robic??????
![]() Justyna dobrze ze juz ci lepiej Monka straszne z tym pozarem ![]() ![]() Co do butow to ja musze brac zawsze seryjnie ![]() ![]() ![]() ![]() Doridde fajne haselka ma Ala ![]() A co do przedszkola ![]()
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
Doridee, poczytaj w internecie o lęku separacyjnym i lęku przed rozstaniem u przedszkolaków.
co do butów to z własnych doświadczeń wiem, że adidasy, pumy czy reeboki nigdy nie zapacały mi nóg. Te dziecięce wychodzą czasem taniej od Bartka. Oj balerin też będę w tym roku poszukiwać. Już zrobiłam pierwsze podchody i spodobały mi się sandałki, a to zupełnie nie na tą porę roku. Baleriny mam takie sprzed 2 lat z zary i niestety już widać te lata na nich, chociaż trzymają się w całości. W sumie wychodzi, że jakbym chciała mieć buty na każdą okazję to 5-6 par mało ![]() Takie wiosenno-jesienne mam z deichmana. Kosztowały 59 zł i jak na tą cenę są zadziwiająco wytrzymałe. Gosiula, jakieś kwasy czy co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
witka, oddałam dzis kupsztala wyniki beda potem, zrobilam na pasozyty i lambie, babka mowila ze na pasozyty robi sie 3 razy
![]() aaa zaplacilam 36 zeta takze nie duzo, ale to jedno dziecko razy 9 razy to troche by wyszlo hehe, tylko na lambie juz nie musze robic, same pasozyty bedziemy sprawdzac. Doridee a ty sie znasz na wynikach mniejwiecej? jak wroce to napisze co i jak, potem i tak wybiore sie do lekarza jak juz bedzie po 3 probie . Gosiula kciukasy masz zarezerwowane, bedzie dobrze Aj napisz co ![]() ![]() ![]() Amelka hehe wow to niezle ci maly buty targa ![]() Monika czy ja wiem czy wygodniejsze, otwiera sie i tyle jakos nie zwracam na to uwagi. Firamki mam tylko w goscinnym ![]() Ide spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam-wyniki sa dobre
![]() ![]() ![]() Gosiula a co robisz??????botoks???czy cos z urzyciem skalpela ![]() Aj jak u nas dzis cieplutko ![]() ![]() ![]() A ja dziecim nie mam jeszcze kupione butow na wiosne ![]() ![]() ![]() ![]() Kurtki maja wiosenne wiec jeden problem z glowy ![]() Byla dzis u nas siostra tzta i chyba bedzie drugi synek u nich ![]() ![]() GOSIA widze cie!!!!!!!!!!!Pisz o u ciebie!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
monka doktorka oglądam czasami, ale co do dentystów to mam mega-skazę, bo od urodzenia miałam problemy, a kiedyś dentyści nie byli tak delikatni jak teraz
![]() ![]() Monika i jak - robiłaś te muffiny? jakie? parapet fajnie, że u Ciebie już zdrówko lepiej. gosiula ja obstawiam laser - może epilacja(czy jak to tam się zwie)nóg, bo botoksu to raczej nie potrzebujesz. Normalnie moje modły zostały wysłuchane!!! Mówiłam ostatnio tż-towi, że przeszłabym się na koncert, ale taki do 500 osób, no ale nic sięnie kroiło, a dziśjadęprzez miasto i myślałam, że ktośsobie pryma-aprylis robi, całe miasto obklejone, bo będzie u nas Kult ![]() ![]() ![]() Ciekawe co u Śnieżynki ![]() Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-04-02 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Edycia hehe wiem wiem jak to kiedys bylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie zdarzylam odebrac wyników ksieciunia, jutro podjade ![]() ![]() Widzialam ten dom co sie jarał wczoraj i wyglada okey, nie zjarał sie cały, tyle dobrze, podobno cos od komina poszlo, wracalam wieczorm to widziałam ze cos spawali na zewnatrz, takze szczescie mieli bo jak by dom caly poszed z dymem to zalamka. Wczoraj mi kumpela wyslala smsa i wyskoczylo mi ze to Sniezynka hehe dwa smsy tak mi podpisalo nnie wiem czemu, a to kolezanka pisala hehe Sniezynka pewnie buja na kursy i lepi pierogi hehe Napisałam do niej esa , moze odpisze . Jaka ja zakretka , napisalam do Sniezynki esa a "ona " mi odpisuje ze nie rozumie haha to sie pytam jej czy to ty czy nie ty a okazalo sie ze to moj kolega , jakim cudem to ja nie wiem ale jest podpisany u mnie w tele Sniezynka haha ladna baja , Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-02 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
monka no niezłą masz kumpele
![]() ![]() Dobrze, że ten dom nie cały się zjarał. Widzieliście pogodę, na week ma być 21st. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
odebralam wyniki i zalamka, maly ma jaja glisty
![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-04-03 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Monka to żart
![]() ![]() Ale jak tak jest faktycznie to musicie wziać leki wszyscy, babacia tez i za jakis czas powtórka. Później poszukam info o właściwym leczeniu, odstępach i innych wytycznych i Ci napisze. Ale nie martw sie glizy ma podobno prawie 100% społeczeństwa... Tylko nie u każdego w badaniach wychodzą.
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
monka o kurde! Ja właśnie myślałam tak jak Doridee, bo Kartal to akurat najmniej chorował z naszych forumowych dzieci.
Pędź do lekarza i nic się nie martw za dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
Monka, bidulko, nie martw się. Glista jest do załatwienia. Koleżanki synek miał i dali radę. Oczywiście profilaktycznie odrobaczana cała rodzina. Brali jakieś piguły.Kartala kłopoty ze spaniem to pewnie nie migdałki, tylko robal, więc może kilka spraw się jednocześnie wyjaśni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
U mnie załamka, aż się nie chce pisać. Chyba popadłam w jakąś mega depresję, bo wszystko widzę w czarnych barwach i nic mnie nie cieszy. Monka, w sumie nie wiem czy powinnaś być załamana czy się cieszyć, że masz czarno na białym i lekarz nie będzie Ci ściemniać i wyzywać od hipochondryczek. No nic dobrego taka glizda, ale w sumie pewnie większość z nas je ma a żeby jakiś lekarz się pokwapił, żeby profilaktycznie nas choć 1 raz do roku odrobaczyć to by było święto. Nic się nie martw, dostaniesz leki i będziecie czyści!!!!!!! Muszę coś poczytać o naturalnych sposobach odrobaczania, bo może bym wzięła w obroty siebie i TŻta ![]() ![]() Doridee, Ty jesteś ekspert, są jakieś naturalne metody?? Ewentualnie, daj jakiś plan leczenia preparatami na receptę. Wyślę Tż do apteki, on wszystko załatwi ![]() Edytcia, Dobry koncert nie jest zły, fajnie, że troszkę się pobawicie. Monika, bardzo się cieszę, że kolanko bez żadnych większych uszkodzeń!!!!! Naprawdę, masz dużo szczęścia. Fajnie, że Wam tyle dzieci obrodzi, różnych płci. Gratulacje!! Agatka, bardzo ładnie ![]() Gosiula, ciekawa jestem co sobie wykombinujesz ![]() Nie denerwuj się na adwokatkę. Ona bierze tak jak wszsycy. Wynagrodzenie jest stałe i liczy jakiś tam procent wartości sporu. Im większy majątek do przejęcia tym więcej trzeba będzie oddać Pani Mecenas. Takze jak nie jej to komuś innemu musiałabyś odpalić procent wygranej. Parapetku, nie wiem czy pisałam wcześniej, ale blat super! I goździki też były niczego sobie. Ja właśnie zmarnowałam mężowi kwiatka, dostał na urodziny od mamuni ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że jednak będę się szykować do operacji tarczycy ![]() ![]() Myślałam, że uda się jakoś to wyminąć, ale wszystko wskazuje na to, że nie mam żadnego PCOS, tylko matka natura tak sprytnie to wszystko zorganizowała, że odcina płodność (owulację) wtedy, gdy jest zagrożenie do potencjalnego potomka. A jak wiadomo powszechnie tarczyca winna by zdrowa, by płód rozwijał się prawidłowo. Kurde, najbardziej mnie dobija to łażenie, proszenie się, terminy kilkumiesięczne, itp, itd. Wolałabym tak rach ciach i po sprawie. Edytowane przez Gosia_Szymonek Czas edycji: 2009-04-03 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Jeju az nie moge nic przelknac, jak pomysle ze ma on jakies robali w sobie i jaaaaa
![]() Mamy leki, jak wstanie to mu podam, wzielam tez dla siebie i mamy, tz proboje obudzic bo mendoszka spi zeby lecial do lekarza bo stawiam stowe ze tez ma. Zaplacilam ok 60 zl. za 2 miechy kontrola ![]() Gosia wkoncu , ojjjjj jednak cos nie tak u was , u ciebie, trzymaj sie, moze cos sie da zrobic, moze trafisz na fajnego lekarza/y ktory to sprawnie zorganizuje i szybko zleci. Z naturalnych to wiem ze pestki dyni, ale nie wolno rpzesadzic, kapucha kiszona, slonecznik, ale dynia najlepsza. Doridee dzieki, czekam przyda sie napewno ![]() Justyna moze masz racje nie wiem sama juz , migdal do usuniecia a przy nim tez sa klopoty z oddychaniem podczas snu, moj maly nie przespi calej nocy, przebudza sie , bezdechy ma , aj dostalam numer tele i jak sie uda za tydzien bedzie mial usuwany migdal. Mialam popaprany sen pamietacie z psem co niby dzidka ugryzl , bo nie bylam pewna czy to on czy drugie dziecko , sen ten oznaczal chorobe ![]() ![]() Ide prace dyplomowa WKONCU oddac mam nadzieje ze wszystko mam bo sie potne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Monka przeczytaj ten wątek na temat leczenia glisty
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...870991&v=2&s=0 Nie wiem jaki środek dostałaś, napisz też jakie wytyczne dał Ci lekarz. Laskom z tego forum mozesz ufać na 100% - znają sie na rzeczy lepiej niż lekarze ![]() Tu jeszcze link z innymi wątkami w podobnym temacie: http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....czenie&y=0&x=0 Aaa i wstrzymałąbym sie z usuwanie tego migdała, glista moze powodować przerost trzeciego migdałka. Może zabieg nie bedzie konieczny. Dziewczyny dobrze prawią, wiesz przynajmniej że Kartal ma robale (pewnie Wy też) i mozecie cos z tym robić. Często ludzie żyją latami z robalami niszczącymi ich wnętrza i nic o tym nie wiedzą, i niestety nie robią ![]() Ala była badana juz 5 razy, ja 3, tż wcale ![]() ![]() Gosiu podobno niezły jest Vernicadis ( a do tego tani) http://oczyszczanieorganizmu.pl/vernicadis.html A z takich zupełnie naturalnych metod to kuracja Siemionowej (podobno rewelacynie działa). Napiszę pokrótce o co w niej chodzi (szczegółów nie mogę ![]() Kuracja trwa 14 dni i polega na piciu ziół (kora dębu kora kruszyny, wrotycz, piołun), oleju lnianego, zażywaniu pestek dyni, kilku preparatów gotowych, no i robieniu lewatyw i korzystaniu z łaźni/sauny. Jeszcze nie doszłam do szczegółów i całej rozpiski dzień po dniu ![]() Gosiula pisz co tam sobie wycudowałaś ![]() Kupiłam Ali super butki Geox'a, mam nadzieję ze to nie pic na wodę i noga faktycznie w nich oddycha ![]()
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2009-04-03 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Doridee dzieki, wstrzymam sie z migdalem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pokaz butki My bujamy na karuzele moze fotki mojemu porobie Ide dzis na wodke zapic robaka, jutro poprawie . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
Właśnie o to chodziło mi z tym migdałem. Niejasno napisałam.
Monka, co to na ciebie taka glista ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Justyna hehe, czarny humor sie Ciebie trzyma
![]() ![]() Monka to chyba dobrze Wam lekarz poradził, ale poczytaj jeszcze. Nie zazdroszczę Ci, ale nie schizuj się ![]() A butki to takie bardziej sportowe, ale do spódniczki też pasują bo Ala juz w nich wracała do domku ![]() Już zaliczyłysmy kilka godzin piaskownicy i nóżka póki co nie spocona, chyba będą OK.
![]() |
#476 |
Zadomowienie
|
Butki bardzo dziewczęce, dzięki tej kokardce i kwiatuszkowi.
Mamy wszystkie okna na plac zabaw.Chłopaki już świra dostają, jak nie trąbią, grają melodyjkami, tłuką im plastikowymi kółkami o kostkę,to wyją lub wrzeszczą ![]() ![]() Gosia, właśnie robiłam porządki w kwiatkach, przesadzałam i dosypywałam ziemi i takie tam. I okazało się, że jednego kwiatka wyciągnęłam, a korzenie zostały w ziemi. Przelany. Tekst: "ale to od mamusi był" ![]() Drugi też od mamusi przewrócił mi się i trochę połamał ![]() Niestety, problem dotyczy obu stron: ja wszystkie kwiatki podlewam od serca, a dostajemy sukulenty, bo niby niekłopotliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Justyna
![]() ![]() ![]() Doridee tak tak poczytam , na bank no na bank jak nic beda mi sie glisty sniły , jak cos przezywam to mi sie odbija to w nocy. Butki ![]() Bylismy na karuzeli, zabrałam go na prymitywna koleje gorksa hehe , bal sie na poczatku ale potem udawal pociag , potem poszlism na taka duza , ktora sie krecila , podobalo sie oj tak ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Monka o rany-wspolczucia,mam nadzieje ze szybko sie z TYM uporacie
![]() Doridee butki fajne ![]() Gosia wkoncu cos napisalas!Bidulko ![]() ![]() wiecie ze u nas dzis bylo 27st!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Witka
![]() Ale mam kaciora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monika u nas tez tak cieplo blo, az glupialam jak ja sie mam ubierac malego, standardowo sie przebieralam , dzis chyba tez tak bedzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Rozeznanie
|
Monka i jak po imprezce????
![]() ![]() My dzisiaj szmigamy na urodzinki do corki i syna od mojej siostry,bedzie pewnie fajnie tym bardziej ze zapowiadaja tak jak u Moniki 27stopni ![]() Kiedy Sniezynka wraca?????
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.