Technik farmacji -warto? - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 23:20   #451
wredek
Zadomowienie

Dot.: Technik farmacji -warto?

A wybiera się ktoś może w tym roku do olsztyńskiego medyka na tech. farmacji?
Stary 2010-05-06, 04:10   #452
TigiTim
Raczkowanie

Ja nic nie płaciłam w umowie jest napisane, że do 30 sierpnia mogę zrezygnować bez płacenia.

Szukam nadal jakieś szkoły zaocznej w rejonie Gniezno - Poznań i nic ciekawego nie widze.

TigiTim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:45   #453
edytka8787
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TigiTim Pokaż wiadomość
Ja nic nie płaciłam w umowie jest napisane, że do 30 sierpnia mogę zrezygnować bez płacenia.

Szukam nadal jakieś szkoły zaocznej w rejonie Gniezno - Poznań i nic ciekawego nie widze.
To dobrze, ale mowie , ze kolezanka jakies problemy miala z nimi.
Stary 2010-05-07, 15:46   #454
A_K
Raczkowanie

GG do A_K

Mam pytanie, jest ktoś tu może kto uczy się w Szczecinie w Wojewódzkim Zespole Szkól Policealnych?
Czytałam na stronie, ze 31 sierpnia jest test rekrutacyjny na technika farmacji wielokrotnego wyboru z biologii i chemii zakres L.O. Ciekawe co w takim teście może być...
No i teraz się zastanawiam. W tym roku pisze/napisałam mature. Nie wiem czy iść na dietetyke na PAM czy na technika. Jaj, ale trudno
Stary 2010-05-07, 20:29   #455
edytka8787
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez A_K Pokaż wiadomość
Mam pytanie, jest ktoś tu może kto uczy się w Szczecinie w Wojewódzkim Zespole Szkól Policealnych?
Czytałam na stronie, ze 31 sierpnia jest test rekrutacyjny na technika farmacji wielokrotnego wyboru z biologii i chemii zakres L.O. Ciekawe co w takim teście może być...
No i teraz się zastanawiam. W tym roku pisze/napisałam mature. Nie wiem czy iść na dietetyke na PAM czy na technika. Jaj, ale trudno
A moze tu i tu startuj albo zacznik np technika rok pozniej studujac dietetyke sobie
Stary 2010-05-12, 14:37   #456
dzidka78
Przyczajenie

GG do dzidka78

Witam Was Dziewczyny!!!
Czytam sobie Wasze opinie o Techniku Farmacji i mam ogromny dylemat! Chciałabym pójść do Dentala w Szczecinie, ale przestrasznie sie boje, że nie dam sobie rady.... Ja liceum konczylam 14lat temu i z chemii to już tylko NaCl pamiętam ... Ale bardzo bym chciała... Boje sie tez, ze nie dam ardy zapamietać tych wszystkich nazw.... nie mówiąc już o tej recepcie zrobionej przez jedna z Dziewczyn .... Kurcze.... sama nie wiem... MAM TAKIEGO STRESA, ŻE OD TRZECH DNI NIC NIE JEM....
Poóżcie coś Kochane...
...ale czy to dotyczy farmacji...??

Edytowane przez dzidka78
Czas edycji: 2010-05-12 o 14:38
dzidka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 16:53   #457
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidka78 Pokaż wiadomość
MAM TAKIEGO STRESA, ŻE OD TRZECH DNI NIC NIE JEM....
Poóżcie coś Kochane...
Dzidka! nie panikuj! Do kazdej nauki wystarczą tylko szczere chęci! jesli masz ochote poznac ten zawod to nie ma absolutnie zadnych przeciwskazan. Ja mam w grupie same dojrzałe kobietki (ok 30stki) najstarsza ma 42 lata a najmlodsza (ja) 21 . I wszytstkie sobie dobrze radza. Co wiecej, ta 42latka jest najlepsza z grupy! I ona miala chemie bez mala 20 kilka lat temu! To jest dopiero wyzwanie. Ona po prostu chce. Inne rowniez nie miały z chemią/biologią jakos bardzo do czynienia. Niektore mialy chemii jeden rok w całym zyciu bo sa po technikach/zawodowkach handlowych.
To jest naprawde piekny zwod i nie tylko dla mlodych szczylow jak my tutaj Bedziesz miala zalatwioną, pewną pracę do emerytury czysto, schludnie, biały fartuszek. Naprawde miło.
Proponuje, abys sie zapisala i dopiero po pierwszym semestrze zadecydowala, czy faktycznie całość Cie przerasta. Sama byłam przerazona po pierwszych zajeciach tą łaciną, chemią, farmakologią, ale materiał jest tak rozłozony, bedziesz miala tyle czasu, ze spokojnie sie wszystkiego malymi krokami nauczysz. Musisz tylko chcieć.
Jak u mnie starsze babeczki dały rade to czemu TY nie masz dac rady?
I nie sluchaj rodziny, jesli Ci bedzie wybijac to z glowy. To naprawde swietny pomysl. Poznasz nowych ludzi, nową ciekawą dziedzinę wiedzy. Naprawde warto a nie masz nic do stracenia

ps. spojrz na Twoj przypis "To, co udało się innym - zawsze może się udać... " i zastosuj się do niego
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka

Edytowane przez meggara
Czas edycji: 2010-05-12 o 16:54
meggara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 18:35   #458
edytka8787
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidka78 Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczyny!!!
Czytam sobie Wasze opinie o Techniku Farmacji i mam ogromny dylemat! Chciałabym pójść do Dentala w Szczecinie, ale przestrasznie sie boje, że nie dam sobie rady.... Ja liceum konczylam 14lat temu i z chemii to już tylko NaCl pamiętam ... Ale bardzo bym chciała... Boje sie tez, ze nie dam ardy zapamietać tych wszystkich nazw.... nie mówiąc już o tej recepcie zrobionej przez jedna z Dziewczyn .... Kurcze.... sama nie wiem... MAM TAKIEGO STRESA, ŻE OD TRZECH DNI NIC NIE JEM....
Poóżcie coś Kochane...
Witam ja rowniez znam dziewczynki, ktore sa po 30 i chodza do takich szkol, bo chca , i tj fajne. Zrobisz to dla siebie , a nie dla ludzi , ludziom to mozesz pozniej pomagac , a do emeryturki sobie spokojnie dorobisz Tak jak mowila Megarka. Takze idz i dzialaj, bo warto
Stary 2010-05-12, 22:29   #459
dzidka78
Przyczajenie

GG do dzidka78

Kurcze! Dziewczyny!!! Na Was to jednak można polegać!!!
Jesteście PRZEKOCHANE!!! Tego mi było trzeba - takiego pozytywnego kopniaka!!!
Chyba zajrzę teraz do lodówki, bo stresik - jak ręką odjął
Co ma być to będzie... Warto spróbować, powalczyć...
No właśnie... cHyba zapomniałam o swoim motcie!
Jestem Wam naprawdę wdzięczna - jutro idę, skladam papiery i JUŻ!!!
dla meggary i dla edytki 8787
PEWNIE SIĘ JESZCZE SPOTKAMY , W ZWIĄZKU Z TEMATEM FARMACJI!!! : ehem:
...ale czy to dotyczy farmacji...??
dzidka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:21   #460
meggara
Wtajemniczenie

Mmmm dziękuję za buziaka
Dzidka - tylko nie rezygnuj pochopnie! Pamietaj, ze jak dopadnie Cie zwątpienie to wpierw pisz tutaj, zebysmy mogly zainterweniowac pocieszając Cie
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-05-13, 15:41   #461
edytka8787
Rozeznanie

Dziekuje za buzki Dzidka ja tez nie mialam wczesniej kontaktu z Farmacja i powiem Ci , ze na poczatku to roznie bywa( chwila zwatpienia) , nawet sama chcialam zrezygnowac , ale potem pomysl sobie czy ja nie dam rady? Pewnie , ze dam ,potrafie i pokaze innym na co mnie stac
Stary 2010-05-16, 18:59   #462
macystick
Raczkowanie

Jakie polecacie szkoły w Gdańsku, tryb dzienny ?
macystick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 19:45   #463
iza233
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i mam takie pytanko - czy kobieta w ciąży może podjąć naukę jako technik farmacji (zaocznie)?
iza233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 20:24   #464
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza233 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i mam takie pytanko - czy kobieta w ciąży może podjąć naukę jako technik farmacji (zaocznie)?
to nie sprawdzone informacje ale wydaje mi sie ze nie
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 20:35   #465
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;19381927]to nie sprawdzone informacje ale wydaje mi sie ze nie[/QUOTE]
to faktycznie nie sprawdzone informacje Nie ma zadnych przeciwwskazań. Zalezy tylko, czy dasz rade przy malym dziecku chodzic jeszcze na zajecia i sie uczyc. Jesli masz duzo samozaparcia Izo to nie ma zadnych zastrzeżeń. Proponuje abys jeszcze o to zapytala w danej szkole w sekretarciacie. Tam Ci dadza 100%wą odpowiedź.
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-05-17, 20:51   #466
iza233
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
to faktycznie nie sprawdzone informacje Nie ma zadnych przeciwwskazań. Zalezy tylko, czy dasz rade przy malym dziecku chodzic jeszcze na zajecia i sie uczyc. Jesli masz duzo samozaparcia Izo to nie ma zadnych zastrzeżeń. Proponuje abys jeszcze o to zapytala w danej szkole w sekretarciacie. Tam Ci dadza 100%wą odpowiedź.
Dziękuję bardzo za informacje

Zastanawiam się nad tą szkołą bo dotychczasowe, które skończyłam to wielkie nieporozumienie. Skończyłam studia administracyjne z tytułem licencjata i pracy nie znalazłam. Teraz kończe studium kosmetyczne i chyba raczej na prace też nie mam co liczyć chyba, że otworzę własny zakład ale raczej mnie na to nie stać. Dlatego zastanawiam się nad technikiem farmacji, tylko nie wiem czy dam radę a tym bardziej, że staramy się z mężem o dziecko
iza233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:02   #467
moooniaaaa
Zakorzenienie

U nas tylko kiedyś przed ćwiczeniami z analizy leków mówili, że jak któraś dziewczyna jest w ciąży to żeby poinformować przedtem.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:29   #468
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
U nas tylko kiedyś przed ćwiczeniami z analizy leków mówili, że jak któraś dziewczyna jest w ciąży to żeby poinformować przedtem.
ale ja mówiłam o ciąży a nie o posiadaniu dziecka Badz co badz niektóre substancje na analizie leków są szkodliwe i moga zaszkodzic dziecku.
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:06   #469
meggara
Wtajemniczenie

[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;19408390]ale ja mówiłam o ciąży a nie o posiadaniu dziecka Badz co badz niektóre substancje na analizie leków są szkodliwe i moga zaszkodzic dziecku.[/QUOTE]hmm jesli o to chodzi, to praktycznie 95% substancji ktorymi operujemy w recepturze jest toksycznych, no i dochodza inne chemikalia, a wiec racja.
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 19:23   #470
paaaullla
Przyczajenie

cześć mam pytanie czy nie wie ktoś może czy trudno jest się dostać do medycznego studium zawodowego w poznaniu??? bardzo zależy mi na odpowiedzi bo nie wiem czy warto mi w ogole jechać i składać papiery czy odrazu udac się do TEB-u w gnieźnie...
paaaullla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 08:54   #471
martynusia222
Zakorzenienie

U mnie uczy się dziewczyna w ciąży i nikt jej żadnych problemów z tego tytułu nie robi
Stary 2010-05-23, 18:23   #472
Jullita
Przyczajenie

Cytat:
U nas na analizie leków facet kiedyś wspomniał, że jeżeli któraś z nas będzie w ciąży to nie będzie mogła chodzić na ćwiczenia, bo to kontakt z substancjami trującymi. A jak wiadomo (bynajmniej w naszej szkole) zajęcia trzeba odrabiać i co za tym idzie- duże zaległości...

no ale co szkoła to inne obyczaje...
Ja akurat zaczęłam mając małe dziecko (1,5 roku). Daję sobie radę, ale przyznam, że gdyby nie pomoc męża to tak jak 2 koleżanki pewnie bym zrezygnowała...

Edytowane przez Jullita
Czas edycji: 2010-05-23 o 18:29
Jullita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 18:55   #473
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jullita Pokaż wiadomość
U nas na analizie leków facet kiedyś wspomniał, że jeżeli któraś z nas będzie w ciąży to nie będzie mogła chodzić na ćwiczenia, bo to kontakt z substancjami trującymi. A jak wiadomo (bynajmniej w naszej szkole) zajęcia trzeba odrabiać i co za tym idzie- duże zaległości...

no ale co szkoła to inne obyczaje...
Ja akurat zaczęłam mając małe dziecko (1,5 roku). Daję sobie radę, ale przyznam, że gdyby nie pomoc męża to tak jak 2 koleżanki pewnie bym zrezygnowała...
Dziękuję dziewczyny za informacje. Co prawda jeszcze nie jestem w ciąży ale planujemy z mężem a od września chce iśc na farmację. Teraz mam dylemat co robić?
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:51   #474
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za informacje. Co prawda jeszcze nie jestem w ciąży ale planujemy z mężem a od września chce iśc na farmację. Teraz mam dylemat co robić?
Dobrze by bylo, gdybys rozwazyla przesuniecie terminu starania sie o 1,5-2lata. Moglabys zajsc w ciaze po ostatniej praktyce miesiecznej (jest na 4semestrze). Szkoda by bylo zajec praktycznych i receptury na praktyce.
Podejmij decyzje najlepsza dla Ciebie
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2010-05-27, 21:21   #475
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Ja od września zaczynam naukę jako technik farmaceutyczny.
Troszkę się obawiam bo nie jestem orłem z chemii ...ale bardzo chce się nauczyć nowych rzeczy.
Wiem,że może być ciężko ale mam nadzieję,że dam sobie radę.
(Chyba najważniejsze jest to,żeby systematycznie się uczyć )

PRAWKO ZDANE(20.01.10)!!!
xxxwitchyouxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 07:37   #476
edytka8787
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxwitchyouxxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja od września zaczynam naukę jako technik farmaceutyczny.
Troszkę się obawiam bo nie jestem orłem z chemii ...ale bardzo chce się nauczyć nowych rzeczy.
Wiem,że może być ciężko ale mam nadzieję,że dam sobie radę.
(Chyba najważniejsze jest to,żeby systematycznie się uczyć )
Chemia nie jest zla tutaj powaznie , najwiecej to z Farmakologii.Nie ma co sie nakrecac , ze nie da sie rady , wszystko sie da No tak tylko szkoda, ze ja tak sobie nie przetlumacze ha Za rok mam egzamin i czuje , ze ciezko bedzie , ja juz panikuje za wczas, a tak powaznie to gdybym byla w czasach po liceum to odrazu bym poszla na technika , ach zaluje , ze odrazu na studia poszlam , a roboty jak nie ma tak nie ma. Ciezkie to zycie. U mnie w miescie tworzy sie duzo aptek sieciowych takze te mniejsze podupadna . A praktyki w szkole to dobra rzecz , bo ma sie okazje zprezentowac.
Stary 2010-05-30, 10:10   #477
caroline777pl
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Być może już było zadawane to pytanie, ale nie mogę doszukać się odpowiedzi Chciałabym podjąć naukę na tym kierunku w Lublinie. Możecie mi powiedzieć jaki jest koszt na "zaocznych" to znaczy na tym dostosowanym do ludzi pracujących czy jakoś tak I do kiedy można zanosić papierki ? ;>

^^^ Matko i córko !!! we wtorek bułgarski
caroline777pl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 10:41   #478
edytka8787
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caroline777pl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Być może już było zadawane to pytanie, ale nie mogę doszukać się odpowiedzi Chciałabym podjąć naukę na tym kierunku w Lublinie. Możecie mi powiedzieć jaki jest koszt na "zaocznych" to znaczy na tym dostosowanym do ludzi pracujących czy jakoś tak I do kiedy można zanosić papierki ? ;>

Chetnie bym pomogla , ale nie jestem z Lublina , najlepiej zadzwon do szkoly do ktorej chcesz isc
Stary 2010-05-30, 19:59   #479
caroline777pl
Przyczajenie

He he he Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź

caroline777pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 20:01   #480
edytka8787
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caroline777pl Pokaż wiadomość
He he he Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź

Prosze Cie bardzo , jak masz jakies pytania to pisz , tu chetnie kazdy Ci pomoze

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości