![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Finanse i rachunkowość
Stysiek, ja kończę FiR na UE Kraków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was jest może na magisterce na UE we Wrocławiu?
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które studiują FiR - powiedzcie mi bo się zapewne bardziej orientujecie... jak chcę iść w kierunku analityki, controllingu, (w finansach) to dobry pomysł żeby studiować FiR czy jednak ekonomia, a może matematyka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A FiR to tak jak już wcześniej napisano, może mieć specjalizację i z analityki i z controllingu - zależy od uczelni |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
To chyba zdecyduję się na podjęcie tych studiów, oczywiście u mnie to już tylko zaocznie
![]() Podejmę decyzję we wrześniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() controlling - jestem na 1 roku magisterki na FiRze i mam pierwszy przedmiot z tym związany - rachunkowość zarządcza... wczesniej można było sobie wybrać aż jeden przedmiot związany z controllingiem... także śmiech na sali, jeśli chodzi o to :/
![]() |
![]() |
#458 |
Przyczajenie
|
hej
![]() Właśnie dowiedziałam się, że zostałam zakwalifikowana na Finanse... na WZ UW. Mam pytanie do osób, które również tutaj studiują. Gdzie odbywają się zajęcia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim! Właśnie zostałam zakwalifikowana na Finanse, inwestycje i rachunkowość (stara nazwa FiR) na UW, Wydział Nauk Ekonomicznych. Z tym ze studia II stopnia. Mam licencjat z Matematyki finansowej na innej uczelni. Mój dylemat brzmi: czy iść na WNE czy próbować poprzez egz wstępny na WZ? Naczytałam się na innych forach o tym, jak to na WNE jest ciężko, podobno wielu studentów z innych uczelni, którzy przyszli na magisterkę tutaj, rezygnują po pierwszym semestrze. Wie ktoś może ile w tym jest prawdy? Matematyka nie powinna być mi straszna, ale przedmioty, które widzę w programie kształcenia, jak np rozszerzona mikro i makro oraz rozszerzona ekonometria trochę mnie przerażają... Wyraźcie swoje opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
|
Cytat:
![]() PS: mikro i makro to były moje ulubione przedmioty na tym kierunku ![]()
![]() |
![]() |
#462 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam identycznie. Po administracji złożyłam na FiR na WZ UW na magisterkę ![]() Czy któraś z Was wybiera się w tym roku na UW? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Pingwinek, i jak zdecydowałaś się na te zaoczne na WZ UW? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że obawy mamy wspólne, więc jak masz ochotę to pisz na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Przyczajenie
|
Ale myślę, że obawy mamy wspólne, więc jak masz ochotę to pisz na PW
![]() Po pierwsze jeśli chodzi o obawy nie wiem nic ![]() ![]() ![]() Po trzecie nie wiem jak wygląda na UW staranie się o pomoc materialną :/ Jakie dokumenty gdzie się składa, etc. Dalej przeraża mnie sama Warszawa, bo nie znam miasta. Dojazdy itp ![]() No i dalej ta matma na Wydziale Zarządzania, choć podobno nie ma jej dużo ![]() Dalej nie wiem jak z różnicami programowymi z licencjatu (skończyłam administrację). Ciekawa jestem czy dużo ich jest i jak się je zalicza ![]() Studentki UW odezwijcie się i pomóżcie pierwszorocznym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Wtajemniczenie
|
Ja mogę pomóc, ale tylko w miarę możliwości, bo od października będę dopiero na 2 roku FiR WZ UW
![]()
![]() |
#466 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Przyczajenie
|
Hej hej, mam nadzieje, że ktoś tutaj jeszcze jest? Zwracam się do was bo mam wielki problem i liczę że mi pomożecie
![]() Studiuję filologie angielska, aktualnie zaczynam drugi rok na profilu translatorskim. Postanowiłam zacząc drugi kierunek bo mysle, ze bo samych studiach humanistycznych nic dobrego mnnie nie czeka - postanowiłam wybrac finanse i rachunkowosc (zaocznie). Zaczynam się troche bac bo wiem, ze jest tam matematyka którą wszyscy mnie straszą, a muszę przyznac, ze mózgiem nigdy nie byłam. Czy faktycznie jest tej matmy AŻ TAK dużo i jest AŻ TAK trudna? Zdawałam podstawe z matmy, co prawda zdałam bez problemu, ale NIC nie pamiętam i boję się, że wyrzucą mnie na głęboką wodę a ja zrobie z siebie blondynkę debilkę. Byc moze mam jeszcze mozliwosc przeniesienia się na zwykłą ekonomię, ale nie wiem czy to ma sens, bo ekonomistów jest jeszcze więcej niż finansistów. Proszę odpiszcie bo umieram ze stresu............. pozdrawiam ![]() ah i zapomniałam dodac - FiR na UE w Katowicach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Mezzanine, matma w sumie jest na pierwszym roku (dwa semestry), a potem matma finansowa (semestr). Ale należy też doliczyć do tego statystykę i ekonometrię. Jednak wszystko jest 'nowością'. Na matmie praktycznie nic nie pokrywa się z tym, co było w szkole średniej. Jeżeli trafisz na mądrych prowadzących, to wszystko zrozumiesz bez problemu. Pozdrawiam i życzę powodzenia
![]()
![]() |
#471 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tej rachunkowości, to zależy jaką specjalność wybierzesz, wiadomo, że jeśli 'rachunkowość' to będzie jej dużo ![]() Dla całego roku z tego co pamiętam są tylko Podstawy rachunkowości i Rachunkowość finansowa. Jak dla mnie przedmioty trudne nie były ale ja rachunkowość lubię, więc może nie patrzę na to zbyt obiektywnie ![]()
![]() |
![]() |
#473 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do reszty przedmiotów - to zależy od prowadzącego. Jeżeli trafisz na fajnych i sama będziesz trochę pracować, chodzić na wykłady i na ćwiczenia - nie powinno być problemów z zaliczeniem ![]() i od siebie dodam - pilnuj wpisów ![]()
![]() |
![]() |
#475 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z dziewczynami, dużo zależy od prowadzącego. Jednak samemu też można sobie poradzić, coś doczytać, zerknąć do notatek od starszych roczników. Rachunkowość nie była taka najgorsza. Ja miło wspominam zarówno podstawy, jak i finansową
![]()
![]() |
#476 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
przecież on taki światowy jest
![]() ![]() Mezzanine jak będziesz miała jakieś pytania jeszcze - wal śmiało ![]() czy jakieś notatki, czy książki - niektóre rzeczy mi zalegają, a szkoda mi wyrzucić, a chętnie oddam ![]()
![]() |
#478 | |
|
Cytat:
Pamiętam jak nam się chwalił, że był na TVN'ie na co kolega go zapytał czy aby nie w programie Uwaga Pirat ![]()
![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no gościu ogólnie sympatyczny jest, ale nie potrafi uczyć.
![]() |
![]() |
#480 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.