Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-23, 12:44   #451
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Mam podobną opinię... Jak wszystko jest dobrze, to Ewa miła. Gorzej jak ktoś nie daj Boże skrytykuje jej krówki albo niespodziankowe wzorki wewnątrz misek. Ja z mojego Effuniaka jestem zadowolona, więc nie mogę narzekać nań, ale już estetyka zwierzaczkowych modeli mi nie odpowiada, jestem w stanie i wypowiadam się o tym publicznie- mam prawo wyrazić swoje zdanie i konstruktorka tudzież projektantka ma prawo się z nim nie zgadzać, ale i powinna go wysłuchać. Przecież to są czyste badania rynku; i to za darmo. Skoro potencjalne klientki same jej mówią, czego pragną i oczekują, w moim mniemaniu powinna wyjść temu naprzeciw. Na pewno nie wyszłaby na tym źle...
Stary 2009-08-23, 13:59   #452
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cześć
mam pytanie. Co sądzicie o sklepach typu ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ lub isuana.pl ? Kupowała któraś z tamtad biustonosze ? Bo zastanawiam sie nad tymi sklepami tak na początek mojej przygody z dobrze dobranym biustonoszem. Chyba, że ☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl ? Co byście mi doradziły ?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 14:19   #453
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Cześć
mam pytanie. Co sądzicie o sklepach typu ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ lub isuana.pl ? Kupowała któraś z tamtad biustonosze ? Bo zastanawiam sie nad tymi sklepami tak na początek mojej przygody z dobrze dobranym biustonoszem. Chyba, że ☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl ? Co byście mi doradziły ?
z tych trzech tylko onlyher się na lobby udziela więc tam polecam :P a reszty nie znam
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 14:23   #454
marli
Raczkowanie

Wiatajcie uswiadomione w stanikologii Wizażanki
Przyznaję się bez bicia należe do tej większości Polek, która nosi źle dobrany biustonosz
W zwiazku z tym prośba o pomoc do Was specjalistek w temacie pomóżcie z doborem rozmiaru. Moje wymiary to:
- po biustem na wydechu i max scisku - 70cm
- w biuscie na wdechu i luzie - 95cm
i co Wy na to?

A i jeszcze jedna prosba bardzo podobaja mi się biustonosze Freya i z tych bym z chęcią coś zakupiła, ale czy Waszym zdaniem ich rozmiary są jakby typowe? tzn czy jak podacie mi jakis rozmiar to moge smiało takiego freya kupować? czy tez moze zawyżyć albo zaniżyć rozmiar?
Z góry dzieki za pomoc
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 14:26   #455
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja to już sama nie wiem o co chodzi z tymi effuniakami
Wkurza mnie to,że już kilka razy był przekładany termin pojawienia się straplessów. Pewnie pojawią się w grudniu i co z tego,że większość z nas chce straplessa do letnich bluzek,a nie do zimowych swetrów. Kogo to interesuje?
Ja ze swojego cielaka jestem niesamowicie zadowolona (mega wygodny i jeszcze kolor neutralny),ale nie mogę przeboleć tych miśków. I póki wewnątrz będą takie stworki to nie kupię więcej nic od Ewy

A póki co myślę : kupić Tease Me czy nie kupić muszę się w końcu zdecydować
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 14:46   #456
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Przyznaję się bez bicia należe do tej większości Polek, która nosi źle dobrany biustonosz
W zwiazku z tym prośba o pomoc do Was specjalistek w temacie pomóżcie z doborem rozmiaru. Moje wymiary to:
i co Wy na to?

A i jeszcze jedna prosba bardzo podobaja mi się biustonosze Freya i z tych bym z chęcią coś zakupiła, ale czy Waszym zdaniem ich rozmiary są jakby typowe? tzn czy jak podacie mi jakis rozmiar to moge smiało takiego freya kupować? czy tez moze zawyżyć albo zaniżyć rozmiar?
Z góry dzieki za pomoc
z tabelki wychodzi brytyjskie 30FF (65FF) i polskie 65I, ale nie możemy zagwarantować, że taki rozmiar będzie dobry, najlepiej jest pomierzyć też okoliczne rozmiary.
Freya jest wąskofiszbinowa, więc nie wszystkim pasuje.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 14:54   #457
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
z tabelki wychodzi brytyjskie 30FF (65FF) i polskie 65I, ale nie możemy zagwarantować, że taki rozmiar będzie dobry, najlepiej jest pomierzyć też okoliczne rozmiary.
Freya jest wąskofiszbinowa, więc nie wszystkim pasuje.
dzieki za odpowiedź
no to jeszcze jedno pytanko co to znaczy że Freya jest
"waskofiszbinowa":confuse d:?
A i oczywiscie nie oczekuje gwarancji że jakikolwiek biustonosz kupiony w necie bedzie na mnie dobry Tylko tak pomyslałam że jak ktos ma w tym temacie wieksze doswiadczenie to może coś doradzi, bo ja to mimo 30 na karku zielona w tym temacie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-23, 15:13   #458
iris_ek
Rozeznanie

Cytat:
i co Wy na to?

Z góry dzieki za pomoc
Możesz też spróbować zamiast 65 pod biustem 60 (28) ale to wtedy miska GG lub H. Zależy czy wolisz mieć ciaśniej pod biustem czy nie.

Wąskofiszbinowa - mały rozstaw fiszbin, szerokofiszbinowce mogą niektórym wjeżdżać na plecy To zależy jaki masz rozstaw biustu - ale każdy biustonosz trzeba dobrać osobno. Ja mam w swojej szafie i takie i takie

Edytowane przez iris_ek
Czas edycji: 2009-08-23 o 15:15
iris_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 15:14   #459
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki za odpowiedź
no to jeszcze jedno pytanko co to znaczy że Freya jest
"waskofiszbinowa":confuse d:?
A i oczywiscie nie oczekuje gwarancji że jakikolwiek biustonosz kupiony w necie bedzie na mnie dobry Tylko tak pomyslałam że jak ktos ma w tym temacie wieksze doswiadczenie to może coś doradzi, bo ja to mimo 30 na karku zielona w tym temacie
fiszbiny to są te druty okalające pierś i one mają różną szerokość przy różnym rozmiarze, ale też przy tym samym rozmiarze w rożnych firmach są różne szerokości fiszbin ( nie wiem czy jasno to napisałam bierzesz dwa staniki dwóch różnych firm w tym samym rozmiarze i one mają różnej szerokości fiszbiny).
fiszbina nie może wchodzić na pierś, to jest niewygodne a przede wszystkim niezdrowe.
najlepiej jakbyś mogła iść do sklepu stacjonarnego (polecane w pierwszym poście) i pomierzyć.
polecam jeszcze przeczytać i stosować instrukcję zakładania stanika :Jak założyć stanik?
Stary 2009-08-23, 16:21   #460
marli
Raczkowanie

dzieki dziewczyny, teraz bedę kombinować
Stary 2009-08-23, 17:03   #461
braworka
Zakorzenienie

hej
co sądzicie o tej aukcji??
http://www.allegro.pl/item713319642_...tanik_70c.html

cena zachęcająca, no i jak nowy to może obwód będzie ścisły?

bo 65 tak mało i tak drogo
braworka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-23, 17:39   #462
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez braworka Pokaż wiadomość
hej
co sądzicie o tej aukcji??
http://www.allegro.pl/item713319642_...tanik_70c.html

cena zachęcająca, no i jak nowy to może obwód będzie ścisły?

bo 65 tak mało i tak drogo
nie liczyłabym na to, żeby obwód był bardzo ścisły, pewnie pasowałby na osobę która ma 75-79cm pod biustem, ale cena zachęcająca, może warto spróbować
Stary 2009-08-23, 17:42   #463
madl.
Raczkowanie

cześć dziewczyny, mam do Was pytanie i prośbę o pomoc. Zmierzyłam się w biuście i wychodzi 96 ( w staniku 98),pod biustem bez stanika 80 ( w staniku 82).
No i teraz mam problem, bo nie wiem co dalej. Przeczytałam, że od obwodu powinno się odjąć pare centymerów i zaokraglić. (dobrze myślę? czy wpisywanie u mnie 80 będzie ok?). wtedy wychodzi mi 70G. może coś pomoże, że zawsze nosiłam 75d, albo 80c.
madl. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 17:59   #464
velika
Winter is coming

marli, mam identyczne wymiary(no, 1 cm mniej pod biustem) i noszę brytyjskie 65G. Na twoim miejscu celowałabym właśnie w ten rozmiar, albo w 65FF, ale pewnie będzie za mały. No i wg mnie nie w 60-tki, będą źle leżeć i tu już wpadasz w strefę G+ i dramatycznie zmniejsza się wybór. Z Frejkami nie mam doświadczenia, bo je bojkotuję z powodu szerokich ramiączek, mam doświadczenie z modelami panache, masquerade i avocado, zwłaszcza ze starszych kolekcji.
Frejki są różne- i ciasne, i rozciągliwe, i małomiseczkowe i dużo. Dużomiseczkowe i ścisłe jest Rio, dużomiseczkowe i rozciągliwe Eleanor i Arabella. Trzeba mierzyć niestety. Na początek najlepiej zaopatrzyć się w jakiś klasyk- Rio, Arabella, Pollyanna(małomiskowa i ścisła). Jak cos, to pytaj, postaramy się pomóc.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 18:09   #465
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madl. Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, mam do Was pytanie i prośbę o pomoc. Zmierzyłam się w biuście i wychodzi 96 ( w staniku 98),pod biustem bez stanika 80 ( w staniku 82).
No i teraz mam problem, bo nie wiem co dalej. Przeczytałam, że od obwodu powinno się odjąć pare centymerów i zaokraglić. (dobrze myślę? czy wpisywanie u mnie 80 będzie ok?). wtedy wychodzi mi 70G. może coś pomoże, że zawsze nosiłam 75d, albo 80c.
a pod biustem mierzyłaś się bardzo ciasno i na wydechu? mierzyłaś się w nieusztywnianym staniku?

Twój tabelkowy rozmiar to brytyjskie 32F/FF (70F/FF) i polskie 70G/H, ewentualnie ze ścisłych 34DD/E (75DD/E) polskie 75E/F.

do kalkulatora wpisujemy wynik niezaokrąglony, tylko tyle ile nam wychodzi na miarce, po to jest kalkulator żeby sobie sam odejmował i liczył
Stary 2009-08-23, 18:09   #466
iris_ek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madl. Pokaż wiadomość
70G w polskiej rozmiarówce? W brytyjskiej celowałabym w 70(32)F. Dobrze liczysz

a jeszcze co do kalkulatora - ja dla pewności wpisuję właściwy rozmiar, a potem odejmuję centymetr i sprawdzam jeszcze raz - to tylko kalkulator więc centymetr robi mu różnicę i wyrzuca zupełnie różne rozmiary. Bardziej ufam tabelkom

Edytowane przez iris_ek
Czas edycji: 2009-08-23 o 18:11
iris_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 18:18   #467
madl.
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
a pod biustem mierzyłaś się bardzo ciasno i na wydechu? mierzyłaś się w nieusztywnianym staniku?

Twój tabelkowy rozmiar to brytyjskie 32F/FF (70F/FF) i polskie 70G/H, ewentualnie ze ścisłych 34DD/E (75DD/E) polskie 75E/F.

do kalkulatora wpisujemy wynik niezaokrąglony, tylko tyle ile nam wychodzi na miarce, po to jest kalkulator żeby sobie sam odejmował i liczył
tak, na wdechu i chyba ciasno a stanik był nieusztywniany,

Cytat:
Napisane przez iris_ek Pokaż wiadomość
70G w polskiej rozmiarówce? W brytyjskiej celowałabym w 70(32)F. Dobrze liczysz

a jeszcze co do kalkulatora - ja dla pewności wpisuję właściwy rozmiar, a potem odejmuję centymetr i sprawdzam jeszcze raz - to tylko kalkulator więc centymetr robi mu różnicę i wyrzuca zupełnie różne rozmiary. Bardziej ufam tabelkom
pisałam o polskiej.

dzięki za pomoc, sprawdzę na żywo i zobaczymy jakie będą wrażenia
madl. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 18:28   #468
poison.iv
Wtajemniczenie

Dziewczyny pomóżcie Oto mój nowy nabytek - pour moi? drstiny 30C na moje 65/79-80. Jak widać na mniejszej piersi koronka powiewa, musiałabym zrobić zaszewkę. Na większej jest w miarę ok, ale mam trochę luzu, obwód mało rozciągliwy, zapinam się bez problemu na ostatnią haftkę, ale na środkowej też dobrze trzyma. Dolna część miseczki jest uszyta z dwuch warst materiału i ta wierzchnia się marszczy, ale pod bluzką jest to niewidoczne. Fiszbiny wydają mi się ok, jest wygodny, dobrze się w nim czuję Zostawić, czy odesłać i szukać czegoś innego?
Zdjęcia słabej jakości, niestety mam w domu remont i dostanie się do aparatu graniczy z cudem, musiałam robić telefonem, ale mam nadzieje, że coś zobaczycie a i przepraszam za bałagan w tle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00002.jpg (11,1 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00003.jpg (9,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00005.jpg (10,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00001.jpg (11,0 KB, 68 załadowań)
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 18:37   #469
iris_ek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie Oto mój nowy nabytek - pour moi? drstiny 30C na moje 65/79-80. Jak widać na mniejszej piersi koronka powiewa, musiałabym zrobić zaszewkę. Na większej jest w miarę ok, ale mam trochę luzu, obwód mało rozciągliwy, zapinam się bez problemu na ostatnią haftkę, ale na środkowej też dobrze trzyma. Dolna część miseczki jest uszyta z dwuch warst materiału i ta wierzchnia się marszczy, ale pod bluzką jest to niewidoczne. Fiszbiny wydają mi się ok, jest wygodny, dobrze się w nim czuję Zostawić, czy odesłać i szukać czegoś innego?
Zdjęcia słabej jakości, niestety mam w domu remont i dostanie się do aparatu graniczy z cudem, musiałam robić telefonem, ale mam nadzieje, że coś zobaczycie a i przepraszam za bałagan w tle.
Śliczny biustonosz a obwód jest dobry? Wydaje mi się, że 60 leżałaby lepiej, no ale to już kwestia mierzenia. Na początku powinno się nosić biustonosz na ostatniej (zewnętrznej haftce) i schodzić stopniowo do wewnątrz. Na której Ty go nosisz - zapinasz się bez problemu na ostatnią wewnętrzną czy zewnętrzną?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-23, 18:50   #470
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczny biustonosz a obwód jest dobry? Wydaje mi się, że 60 leżałaby lepiej, no ale to już kwestia mierzenia. Na początku powinno się nosić biustonosz na ostatniej (zewnętrznej haftce) i schodzić stopniowo do wewnątrz. Na której Ty go nosisz - zapinasz się bez problemu na ostatnią wewnętrzną czy zewnętrzną?
60 z tego modelu niestety nie produkują, a jeśli by były to pewnie byłaby za ciasna Zapinam się bez problemu na wszystkie haftki, Na razie nie miałam go na sobie tylko kilka minut, gdyż jeszcze rozważam wymianę. Na tej najluźniejszej trzyma dobrze, ale lepiej się czuję na środkowej. Jak na 65 jest naprawdę ścisły, w spoczynku ma mniej więcej tyle co mój lemon sorbet-60 i sorbet bardziej się rozciąga(ale możliwe, że to dlatego, że noszę go już około miesiąc).
Stary 2009-08-23, 19:22   #471
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Możesz też spróbować zamiast 65 pod biustem 60 (28) ale to wtedy miska GG lub H. Zależy czy wolisz mieć ciaśniej pod biustem czy nie.
Moim zdaniem 60tka będzie już za ciasna. 5 cm mniej spokojnie wystarczy, zwłaszcza, że to jest odjęte od maksymalnego ścisku. Tak więc rzeczywisty wymiar pod biustem może być w granicach 75, albo i więcej. 70tki powinny być ok

Nie ma co się przesadnie ściskać, ważne, żeby obwód trzymał dobrze i nie podjeżdżał

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 19:30   #472
iris_ek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Moim zdaniem 60tka będzie już za ciasna. 5 cm mniej spokojnie wystarczy, zwłaszcza, że to jest odjęte od maksymalnego ścisku. Tak więc rzeczywisty wymiar pod biustem może być w granicach 75, albo i więcej. 70tki powinny być ok

Nie ma co się przesadnie ściskać, ważne, żeby obwód trzymał dobrze i nie podjeżdżał
Wytłuszczenie moje - chyba 65...? marli ma 70 cm pod biustem. Ja mam troszkę mniej, ale 65 bywają już (czasem znacznie) za luźne, a też nie lubię być zbyt ściśnięta... trzeba próbować
Stary 2009-08-23, 19:38   #473
aniolusiek_
Zakorzenienie

jak jest z modelem Panache Venus z ramiączkami? mało- czy dużomiseczkowy? szukałam w kilku miejscach ale ciężko znaleźć tą informację

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 19:44   #474
sara325
Raczkowanie

hej dziewczyny
słuchajcie, zaczęłam się zastanawiać czy możnaby kupić biustonosz i samej zmniejszyć jego obwód? wiem, głupio to brzmi ale chodzi mi o krawcową, która umie szyć
czy przy moim 68-9/83 można kupić stanik 70B i dopasować (czyli zmniejszyć) obwód ?

Wiem, może to troche głupi i dziwaczny pomysł xD nie bijcie
sara325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 19:59   #475
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Wytłuszczenie moje - chyba 65...? marli ma 70 cm pod biustem. Ja mam troszkę mniej, ale 65 bywają już (czasem znacznie) za luźne, a też nie lubię być zbyt ściśnięta... trzeba próbować
oczywiście, że 65 śpiąca chyba już jestem
Zależy też ile marli ma luźno pod biustem - ja mam również ok 70 pod biustem na ścisku, luźno ok. 77-8, noszę 65tki albo ciasne 70tki, w 60tce nie mogłabym oddychać

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 20:13   #476
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Poison, wg mnie miseczka mniej byłaby chyba deczko za mała. Masz szansę na migrację? To zostaw. Ten stanik wg mnie nadaje się do tego. I ten kolor. Ummm. Też noszę trochę za duży, bo ja właśnie powinnam mieć C, a noszę D. Liczę, że się wypełni.
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 20:24   #477
sybillla
Zakorzenienie

PONAWIAM:

Witam!
od niedawna jestem na drodze "oświeconej"dzięki mojej koleżance dość dobrze zorientowanej w temacie... Dotychczas chodziłam w 80 Club D a po dokładnym zmierzeniu wyszło że mam 75E ang 34E (czasemF-jak w modelu lilly PANACHE)
jestem już szczęsliwą posiadaczką modelu rio freya zdjecie nr 1

i mam pytanie chciała bym kupić sobie jakiś lekko usztywniany stanik który by ładnie zbierał biust do środka jak na zdjeciu nr2

czy przy takich stanikach trzeba wziąść większą miseczkę np 34 F?

Bedę wdzięczna za pomoc
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-23, 20:26   #478
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Poison, wg mnie miseczka mniej byłaby chyba deczko za mała. Masz szansę na migrację? To zostaw. Ten stanik wg mnie nadaje się do tego. I ten kolor. Ummm. Też noszę trochę za duży, bo ja właśnie powinnam mieć C, a noszę D. Liczę, że się wypełni.
Na jakąś niewielka migrację powinnam mieć szansę, przez lata noszenia pushupów biust mi się rozsmarował po całej klatce i liczę, że teraz wróci na miejsce.
Chyba go zostawię, bo bardzo mi się podoba i w dodatku mam takie fajne majtasy w prawie identycznym kolorze, świetnie by do nich pasował Niestety od czasu mojego uświadomienia kupiłam 2 staniki w niby dobrym rozmiarze, które okazały się być przymałe ( teraz zamówiłam rozmiar większy niż wypada z tabelki), dlatego wstawiłam zdjęcia żebyście mi poradziły
Stary 2009-08-23, 20:56   #479
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara325 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
słuchajcie, zaczęłam się zastanawiać czy możnaby kupić biustonosz i samej zmniejszyć jego obwód? wiem, głupio to brzmi ale chodzi mi o krawcową, która umie szyć
czy przy moim 68-9/83 można kupić stanik 70B i dopasować (czyli zmniejszyć) obwód ?

No można, tylko wtedy lepiej wziąć większą miseczkę, bo przy skracaniu obwodu, skrócony obwód ciągnie fiszbiny - wydają się szersze a miseczka bardziej płaska.
Weź jakiś swój stanik i zepnij go agrafką i sama zobacz ja to wygląda. średnio..

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
PONAWIAM:

Witam!
od niedawna jestem na drodze "oświeconej"dzięki mojej koleżance dość dobrze zorientowanej w temacie... Dotychczas chodziłam w 80 Club D a po dokładnym zmierzeniu wyszło że mam 75E ang 34E (czasemF-jak w modelu lilly PANACHE)
jestem już szczęsliwą posiadaczką modelu rio freya zdjecie nr 1

i mam pytanie chciała bym kupić sobie jakiś lekko usztywniany stanik który by ładnie zbierał biust do środka jak na zdjeciu nr2

czy przy takich stanikach trzeba wziąść większą miseczkę np 34 F?

Bedę wdzięczna za pomoc
jeśli interesuje Cię Inferno to najlepiej poczytaj opinie posiadaczek
http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Panache
http://kataloglmb.blox.pl/2008/12/Panache-Inferno.html

ja czytałam gdzieś, że to kapryśny model, nie wszystkim pasuje.
Stary 2009-08-23, 21:32   #480
iris_ek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara325 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

O ile mnie pamięć nie myli w Warszawie jest taki słynny sklep, gdzie Panie przerabiają biustonosze... nie wiem dokładnie, nie byłam tam więc konkretów nie podam. Ale według mnie to trochę jest bez sensu bo biustonosz traci krój, no i miseczka "d" nie jest już wtedy tą samą miseczką przy zmniejszonym ręcznie obwodzie... także według mnie nie ma sensu, chociaż technicznie jest oczywiście wykonalne

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości