![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Mam podobną opinię... Jak wszystko jest dobrze, to Ewa miła. Gorzej jak ktoś nie daj Boże skrytykuje jej krówki albo niespodziankowe wzorki wewnątrz misek. Ja z mojego Effuniaka jestem zadowolona, więc nie mogę narzekać nań, ale już estetyka zwierzaczkowych modeli mi nie odpowiada, jestem w stanie i wypowiadam się o tym publicznie- mam prawo wyrazić swoje zdanie i konstruktorka tudzież projektantka ma prawo się z nim nie zgadzać, ale i powinna go wysłuchać. Przecież to są czyste badania rynku; i to za darmo. Skoro potencjalne klientki same jej mówią, czego pragną i oczekują, w moim mniemaniu powinna wyjść temu naprzeciw. Na pewno nie wyszłaby na tym źle...
![]() |
#452 |
przyczajony tygrys
|
Cześć
mam pytanie. Co sądzicie o sklepach typu ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ lub isuana.pl ? Kupowała któraś z tamtad biustonosze ? Bo zastanawiam sie nad tymi sklepami tak na początek mojej przygody z dobrze dobranym biustonoszem. Chyba, że ☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl ? Co byście mi doradziły ?
#453 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Wiatajcie uswiadomione w stanikologii Wizażanki
![]() Przyznaję się bez bicia należe do tej większości Polek, która nosi źle dobrany biustonosz ![]() W zwiazku z tym prośba o pomoc do Was specjalistek w temacie ![]() - po biustem na wydechu i max scisku - 70cm - w biuscie na wdechu i luzie - 95cm i co Wy na to? A i jeszcze jedna prosba bardzo podobaja mi się biustonosze Freya i z tych bym z chęcią coś zakupiła, ale czy Waszym zdaniem ich rozmiary są jakby typowe? tzn czy jak podacie mi jakis rozmiar to moge smiało takiego freya kupować? czy tez moze zawyżyć albo zaniżyć rozmiar? Z góry dzieki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Ja to już sama nie wiem o co chodzi z tymi effuniakami
![]() Wkurza mnie to,że już kilka razy był przekładany termin pojawienia się straplessów. Pewnie pojawią się w grudniu i co z tego,że większość z nas chce straplessa do letnich bluzek,a nie do zimowych swetrów. Kogo to interesuje? Ja ze swojego cielaka jestem niesamowicie zadowolona (mega wygodny i jeszcze kolor neutralny),ale nie mogę przeboleć tych miśków. I póki wewnątrz będą takie stworki to nie kupię więcej nic od Ewy ![]() A póki co myślę : kupić Tease Me czy nie kupić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Freya jest wąskofiszbinowa, więc nie wszystkim pasuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to jeszcze jedno pytanko co to znaczy że Freya jest "waskofiszbinowa":confuse d:? A i oczywiscie nie oczekuje gwarancji że jakikolwiek biustonosz kupiony w necie bedzie na mnie dobry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wąskofiszbinowa - mały rozstaw fiszbin, szerokofiszbinowce mogą niektórym wjeżdżać na plecy ![]() ![]()
www.bellis.blog.onet.pl Edytowane przez iris_ek Czas edycji: 2009-08-23 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fiszbina nie może wchodzić na pierś, to jest niewygodne a przede wszystkim niezdrowe. najlepiej jakbyś mogła iść do sklepu stacjonarnego (polecane w pierwszym poście) i pomierzyć. polecam jeszcze przeczytać i stosować instrukcję zakładania stanika :Jak założyć stanik? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny, teraz bedę kombinować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
hej
co sądzicie o tej aukcji?? http://www.allegro.pl/item713319642_...tanik_70c.html cena zachęcająca, no i jak nowy to może obwód będzie ścisły? bo 65 tak mało i tak drogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, mam do Was pytanie i prośbę o pomoc. Zmierzyłam się w biuście i wychodzi 96 ( w staniku 98),pod biustem bez stanika 80 ( w staniku 82).
No i teraz mam problem, bo nie wiem co dalej. Przeczytałam, że od obwodu powinno się odjąć pare centymerów i zaokraglić. (dobrze myślę? czy wpisywanie u mnie 80 będzie ok?). wtedy wychodzi mi 70G. może coś pomoże, że zawsze nosiłam 75d, albo 80c. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Winter is coming
|
marli, mam identyczne wymiary(no, 1 cm mniej pod biustem) i noszę brytyjskie 65G. Na twoim miejscu celowałabym właśnie w ten rozmiar, albo w 65FF, ale pewnie będzie za mały. No i wg mnie nie w 60-tki, będą źle leżeć i tu już wpadasz w strefę G+ i dramatycznie zmniejsza się wybór. Z Frejkami nie mam doświadczenia, bo je bojkotuję z powodu szerokich ramiączek, mam doświadczenie z modelami panache, masquerade i avocado, zwłaszcza ze starszych kolekcji.
Frejki są różne- i ciasne, i rozciągliwe, i małomiseczkowe i dużo. Dużomiseczkowe i ścisłe jest Rio, dużomiseczkowe i rozciągliwe Eleanor i Arabella. Trzeba mierzyć niestety. Na początek najlepiej zaopatrzyć się w jakiś klasyk- Rio, Arabella, Pollyanna(małomiskowa i ścisła). Jak cos, to pytaj, postaramy się pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój tabelkowy rozmiar to brytyjskie 32F/FF (70F/FF) i polskie 70G/H, ewentualnie ze ścisłych 34DD/E (75DD/E) polskie 75E/F. do kalkulatora wpisujemy wynik niezaokrąglony, tylko tyle ile nam wychodzi na miarce, po to jest kalkulator żeby sobie sam odejmował i liczył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jeszcze co do kalkulatora - ja dla pewności wpisuję właściwy rozmiar, a potem odejmuję centymetr i sprawdzam jeszcze raz - to tylko kalkulator więc centymetr robi mu różnicę i wyrzuca zupełnie różne rozmiary. Bardziej ufam tabelkom ![]()
www.bellis.blog.onet.pl Edytowane przez iris_ek Czas edycji: 2009-08-23 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za pomoc, sprawdzę na żywo i zobaczymy jakie będą wrażenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie
![]() ![]() Zdjęcia słabej jakości, niestety mam w domu remont i dostanie się do aparatu graniczy z cudem, musiałam robić telefonem, ale mam nadzieje, że coś zobaczycie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co się przesadnie ściskać, ważne, żeby obwód trzymał dobrze i nie podjeżdżał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
jak jest z modelem Panache Venus z ramiączkami? mało- czy dużomiseczkowy? szukałam w kilku miejscach ale ciężko znaleźć tą informację
![]()
#474 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() słuchajcie, zaczęłam się zastanawiać czy możnaby kupić biustonosz i samej zmniejszyć jego obwód? wiem, głupio to brzmi ![]() ![]() czy przy moim 68-9/83 można kupić stanik 70B i dopasować (czyli zmniejszyć) obwód ? Wiem, może to troche głupi i dziwaczny pomysł xD nie bijcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zależy też ile marli ma luźno pod biustem - ja mam również ok 70 pod biustem na ścisku, luźno ok. 77-8, noszę 65tki albo ciasne 70tki, w 60tce nie mogłabym oddychać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
Poison, wg mnie miseczka mniej byłaby chyba deczko za mała. Masz szansę na migrację? To zostaw. Ten stanik wg mnie nadaje się do tego. I ten kolor. Ummm. Też noszę trochę za duży, bo ja właśnie powinnam mieć C, a noszę D. Liczę, że się wypełni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
PONAWIAM:
Witam! od niedawna jestem na drodze "oświeconej"dzięki mojej koleżance dość dobrze zorientowanej w temacie... Dotychczas chodziłam w 80 Club D a po dokładnym zmierzeniu wyszło że mam 75E ang 34E (czasemF-jak w modelu lilly PANACHE) jestem już szczęsliwą posiadaczką modelu rio freya zdjecie nr 1 i mam pytanie chciała bym kupić sobie jakiś lekko usztywniany stanik który by ładnie zbierał biust do środka jak na zdjeciu nr2 czy przy takich stanikach trzeba wziąść większą miseczkę np 34 F? Bedę wdzięczna za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba go zostawię, bo bardzo mi się podoba i w dodatku mam takie fajne majtasy w prawie identycznym kolorze, świetnie by do nich pasował ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weź jakiś swój stanik i zepnij go agrafką i sama zobacz ja to wygląda. ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Panache http://kataloglmb.blox.pl/2008/12/Panache-Inferno.html ja czytałam gdzieś, że to kapryśny model, nie wszystkim pasuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.