|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
ajj Gonia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ;d ja bym chociaz chciala miec hyrax sciagniety
a ile mniej wiecej sie go nosi ?ja czasami chce przekrecic wiecej razy zeby tylko go juz sciagneli ;( |
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
farbowana26-> P(początek) -> góra 27,08,2009 -> dół niebawem> nadal trwa (przewidziany czas leczenia)-> zwykły> Przemyśl
|
|
|
|
#454 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz wcześniej miałam, ale teraz mam prawioe dwa razy większą a jestem z okolic Rzeszowa, a Ty?Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje druciaka jeszcze będzie bolało, zobaczysz QUOTE=gorzalkaa;13938090]ajj Gonia nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ;d ja bym chociaz chciala miec hyrax sciagniety a ile mniej wiecej sie go nosi ?ja czasami chce przekrecic wiecej razy zeby tylko go juz sciagneli ;([/QUOTE] Mi orto mówiła, ze nosić będe 3 albo 4 miesiące. Z tego co sie zorientowalam, to przez 1 miesiąc sie śrubę przekręca, a potem blokuja ją i nosi się jeszcze przez 2 lub 3 miesiące żeby efekt sie utrwalił
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|||
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
no i dziewczynki tak jak pisalam wczesniej ze u mnie w dniu zakładania aparatu szykuje sie redukcja aparatu -i zgadnijcie na kogo padło ...na mnie -jestem bezrobotna ,ale nadal mnie nie boli
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
heja
ja po drugiej wizycie. orto zmieniła drucik , gumki dala mi srebne bez pytania chociaz wczesniej mialam blekitne, nastepnym razem wiem ze musze krzyczec przed bo znowu mi takie zalozy echh. i miedzy jedynka a trojka mam doczepiona sprezynke. Ale znowu na dwojce mam sam zamek , nie doczepiony do druciaka... Nie wiem czy dobrze mysle, ale czy ta sprezynka jest po to aby zrobic miejsce na ta schowana dwojke czy jak?załaczam foto, chodz jakos nie bardzo
Edytowane przez gatka_84 Czas edycji: 2009-08-27 o 18:34 |
|
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
21 mam rano prawdopodobnie egzamin ( mam nadzieje ze mnie ominie ten drugi termin ) ale z miłą chęcią bym sobie z kimś do pana P. pojechała bo w autobusie zawsze nudno ( choć dziś dzadzio jakiś zabawiał mnie rozmową do samego Poronina ) , zastanowię się i dam Ci znać Ale jak ja Cię bym poznała - bo na pewno nie po aparacie na zębach ( żarcik mały )A teraz relacja z wizyty ![]() 45 minut siedziałam Na górze zmiana druta na grubszy, do trójek mam przeplatankę z drutu aby zapobiec przerwom dalszym, na czwórkach jedynie mam gumki, szkoda, ni mam kolorka żadnego w buzi A na dole to normalnie hardkor ![]() ![]() Drut mega gruby ( zapytałam o grubość - orto na to że to najgrubszy z możliwych, grubszych nie ma ) Przekonałam się o tym jak przymierzał tego druta, to trudno wchodził do rurek a wychodził jeszcze gorzej, tak, że aż odkleił się zamek - ciągnął tym swoim obcęgiem, haratał po zębach :P Przymierzał druta 20 minut chyba, robił jakieś zagięcia, później wsadzał spreżyny ( sprężyny ciągną się od trójek, zaczepione są na czwórkach i przez piątki do szóstek ), ligatury mam metalowe of course.Może bym zrobiła jakieś zdjęcie z kamerki internetowej, zobaczę jak wychodzą, bo z aparatu są do pupki ![]() Boli
|
|
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
Morfinko - to chociaz mnie troche pocieszylas zed nbie bede tej blachy musiala tyle nosic ja jestem tez z kokolic Rzeszowa
jak cos zmozna sie kiedys spotkac ;Da tak wogole to ja mam juz 20 lat i boje sie ze jestem za stara na hyraxa.. i slyszlam i czytalam o skutkach ubocznych .. masakra ja nie chce prostowac zebow zeby zaraz pozniej je stracxic ;(( |
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś po drugiej wizycie
Długo go nie ponoszę na tych zębach. Dziś miałam zmieniony łuk na mega gruby (boli), na trójce mam takie dziwne coś, takie przezroczyste, orto powiedziała, że to w celu szybkiego wyprostowania "odstającej" trójki Jak zawsze miałam piłowane zęby Wybrałam nieładne gumki, jakoś nie podoba mi się ten kolor z tym mega grubym, czarnym metalem ![]() Dodaję zdjęcia. Jeszcze zielone (ostatnie) gumki, które polecam ! W ogóle się nie przebarwiły. I to dziwne coś na trójce.
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nooo, ale przyznac trzeba ; zeby masz bardzo ladne i swietne kolory gumek. ![]() I kolor Twoich zebow tez jest baaardzo, baaardzo ladny, ech szkoda, ze moje sie takiego koloru, jakiegos sa, czyli zoltego wrecz :/ :P
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
pearl! jakie sliczne zeby! masz zdjecia sprzed? bardzo szybko Ci się zrobiły, a założyłaś później niż ja. A dolne zęby masz równiutkie
miałaś takie od zawsze?
|
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
O tym samym pomyślałam. Zbyt szybkie ściąganie nie jest dobre. Ja leżąc na fotelu przez chwilę bez drucika czuję, że mi się przesuwają w tym złym kierunku xD.
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one odrazu sie nie rozjadą a jak sie bedzie nosiło retainer jak orto powie to nie pownno sie nic stać
|
|
#467 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę wystąpić w roli przyzwoitki ![]() Cytat:
![]() Po pierwsze zgadzam się rudo-zieloną: Cytat:
Poszukaj kogoś poleconego. Cytat:
![]() Jakby nie Wy dwie, to byłabym jedyną ex-aparatką na tej liście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
aparat na 3 miesiące? eh... niektórzy mają chyba za dobrze
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
koleżance chodziło o redukcję etatów, ale się walła
![]() swoją drogą to niemiła sprawa... |
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() To bardzo niemiła sprawa
|
|
#473 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Tobie wytrwałości !Cytat:
taką mam okropną szparę. Jutro zrobię zdjęcie dolnych zębów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć chętnie bym go jeszcze dłuuugo nosiła i zmieniała gumeczki ![]() Cytat:
Zdjęcia, 1. Przed. 2. Po założeniu. 3. Przed
Edytowane przez pearl126 Czas edycji: 2009-08-27 o 22:23 |
|||||
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
pearl - nawet półroczne leczenie to i tak skandalicznie krótko:P choćby z sentymentu do forum powiedz orto, że jeszcze z rok chcesz ponosić
![]() farbowana - kiepsko. powodzenia w poszukiwaniach! a wiecie co? mam mały kryzysik. ledwo 2,5 miesiąca mija, to co przeszkadzało mi najbardziej, czyli dwójki poza łukiem, wlazło na miejsce i generalnie szczerzę się jak głupi do sera co lustro zobaczę, ale.. jakoś mnie męczy ten aparat.. może to złe słowo, nie wiem. są momenty, że mam ochotę go zdrapać i nie że boli, tak po prostu.. glupia jestem. ja tak ze wszystkim mam, kazdy kurs tańca, języka, każde nowe hobby rzucam po 3 miesiacach. gdyby to byl aparat zdejmowany już by wylecial za okno, ale (na szczęście w sumie) się nie da. echh wybaczcie marudzenie. ja po prostu chcialabym wszystko teraz, szybko i już, a ta perspektywa 2 lat jest taaaka długa..
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie jeszcze trochę, dasz radę !
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
a wiecie co? mam mały kryzysik. ledwo 2,5 miesiąca mija, to co przeszkadzało mi najbardziej, czyli dwójki poza łukiem, wlazło na miejsce i generalnie szczerzę się jak głupi do sera co lustro zobaczę, ale.. jakoś mnie męczy ten aparat.. może to złe słowo, nie wiem. są momenty, że mam ochotę go zdrapać i nie że boli, tak po prostu.. glupia jestem. ja tak ze wszystkim mam, kazdy kurs tańca, języka, każde nowe hobby rzucam po 3 miesiacach. gdyby to byl aparat zdejmowany już by wylecial za okno, ale (na szczęście w sumie) się nie da.
echh wybaczcie marudzenie. ja po prostu chcialabym wszystko teraz, szybko i już, a ta perspektywa 2 lat jest taaaka długa..[/QUOTE] Spokojnie, główka do góry mam taki sam problem!!Nawet 2 miesiące nie minęły, a już mam ochotę złoma wywalic. Cóż, pocieszające jest to, że cel uświęca środki, nie jesteśmy z tym same a nagrodą za wytrwałość będą śliczne ząbki |
|
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
a ja już po wizycie dawno
ząbki troche bolą bo na dole drut zmieniony na grubszy kolorek różowo- niebieski no i ortodontka niedługo obdarzy mnie wyciągami drugiego stopnia, choc nie wiem co to znaczy mówiła tak fachowo że się pogubiłam a właśnie, ściągnęła mi ustrojstwo z mojego podniebienia tak dziwnie pusto w buźce
|
#479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli o efekcie końcowym Wytrzymasz. ![]() Równo za tydzień mam miesiąc z aparatem. ![]() ![]() Ale szybko zleciało...
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

a ile mniej wiecej sie go nosi ?
ja juz wcześniej miałam, ale teraz mam prawioe dwa razy większą 

.

)
Na górze zmiana druta na grubszy, do trójek mam przeplatankę z drutu aby zapobiec przerwom dalszym, na czwórkach jedynie mam gumki, szkoda, ni mam kolorka żadnego w buzi
) Przekonałam się o tym jak przymierzał tego druta, to trudno wchodził do rurek a wychodził jeszcze gorzej, tak, że aż odkleił się zamek

?