Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 13:40   #451
kcatii
Raczkowanie

Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

Cytat:
Napisane przez lauhau Pokaż wiadomość
Widzę, że doszło sporo nowych wizażanek. Więc dla przypomnienia:
Dane do tabeli, które proszę podać:
Nick
Waga początkowa

Waga obecna
Waga cel
Talia
Biodra
Uda
Postanowienia
Trening
Ubyło

rozumiem,że nowe osoby mają podać swe wymiary
kcatii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 13:47   #452
lauhau
Raczkowanie

Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej

Tak, wtedy uzupełnimy tabelkę i co 2 tygodnie następuje mierzenie, ważenie i oceniamy postępy. Ma to oczywiście przede wszystkim charakter motywacyjny.
lauhau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 13:55   #453
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Tak, wtedy uzupełnimy tabelkę i co 2 tygodnie następuje mierzenie, ważenie i oceniamy postępy. Ma to oczywiście przede wszystkim charakter motywacyjny.
a ta tabelka gdzie jest ?? Bo przegrzebalam watek i nie znalazlam

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Nick Tequilka_84
Wiek 25
Wzrost 172
Waga początkowa 68

Waga obecna 68
Waga cel 59
Talia 86
Biodra 90
Uda 56
Postanowienia poprostu MniejZrec
Trening Rowerek stacjonarny i cwiczenia z shape'a
Ubyło 0

o Zgrozoo... Trzeba sie ostro wziasc za siebie. Jutro odbieram wyniki moich badan i jak wszystko bedzie ok to ruszam pełna para

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 14:20   #454
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
a ta tabelka gdzie jest ?? Bo przegrzebalam watek i nie znalazlam
Link do tabelki -> http://spreadsheets.google.com/ccc?k...0E&hl=pl#gid=0
Stary 2010-05-31, 14:56   #455
lauhau
Raczkowanie

Tylko że to ktoś od nas z wątku wpisuje, chyba nie samodzielnie, przynajmniej moje jak podałam ktoś wpisał. Więc podać w poście wymiary, a ktoś umieści w tabelce.
Stary 2010-05-31, 15:01   #456
kcatii
Raczkowanie

Cytat:
Widzę, że doszło sporo nowych wizażanek. Więc dla przypomnienia:
Dane do tabeli, które proszę podać:
Nick
Waga początkowa

Waga obecna
Waga cel
Talia
Biodra
Uda
Postanowienia
Trening
Ubyło

NICK: kcatii
WZROST:165
WAGA POCZĄTKOWA: 83,3

WAGA OBECNA: 83,3
WAGA CEL.: 68,3
TALIA: 92
BIODRA: 110
UDA: 65
POSTANOWIENIA: zero słodyczy i więcej ruchu
TRENING: od dziś aerobiczna 6 wiedera na początek
UBYŁO: 0
normalnie masakra
Stary 2010-05-31, 15:23   #457
moncia412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez florencja76 Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta
Rok temu rozstalam sie z chlopakiem, dlugo nie moglam sie pozbierac. Jadlam i jadlam az
utylam tak, ze masakra!! Efekt jest taki ze wygladam strasznie, jestem sama, uda mam jak balerony i nie moge na siebie patrzec;p Najgorsze jest to ze jestem sama i wygladam z 10 lat starzej Obraz nedzy i rozpaczy po prostu:|((
Przylaczam sie do Was. Czas zrzucic troche kilogramow i wbic sie w kostium kapielowy
Hej florencja76 dobrze że jesteś z nami. Wiele dziewczyn tutaj daje taka motywację, że ci mówię. Ja też miałam podobnie, wiele się w moim życiu wydażyło i potem to obżarstwo sprawiło że wyglądam jak wyglądam masakra
No ale cóż, trzeba w końcu wsiąść się w garść i coś zacząć robić .Najważniejsze że chcesz i że się do nas przyłączyłaś W grupie raźniej i motywacja większa
moncia412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 15:27   #458
aada0
Rozeznanie

Ja podam dane do tabelki jutro z rana, jak się zmierzę
Dzisiaj moja spowiedź:
śniadanie : 3 łyżki pł. owsianych+ 2 łyżki bran flakes+ łyżeczka miodu+ łyżka siemienia lnianego+ 2 łyżeczki jogurtu bananowego i dość sporo serka naturalnego homo
2 śn: jogurt 7 zbóż
Obiad: sałatka z sosem sałatkowym ( tu niestety trochę oleju)
I następnie będzie kolacjo-podwieczorek planuję jakiś twarożek może z jabłkiem i cynamonem.

Wiem, że to trochę odbiega od zasad prawidłowego żywienia, dość długo siedziałam na Naszych Codziennych Jadłospisach i prawidłowe schematy znam na pamięć, ale niestety to się u mnie nie sprawdza.. Zresztą w sezonie letnim wystarcza mi w zupełności 4 posiłki dziennie.. Poza tym w moim pokoju razem ze mną mieszka 2litrowa butelka wody I to mój główny sprzymierzeniec w walce z kg

Podam Wam świetny przepis na zdrowe ciasteczka. Idealnie nadają się na śniadanie, w połączeniu z jakimś nabiałem i zaspakajają apetyt na słodkie.

-2 szklanki płatków owsianych najlepiej rozdrobnionych lub błyskawicznych.
-opcjonalnie łyżka miodu
-coś co nada temu odpowiednią konsystencję, polecam mus z 2 jabłek (zetrzeć na drobnych oczkach)
-rozgnieciony widelcem banan
-drobno pokrojone bakalie : rodzynki, daktyle, śliwki, morele..
-ziarna: słonecznik, siemię..
Ogólnie taki misz masz, czytałam że zamiast musu z jabłek kto dodawał sok i też było ok
Ciasteczka uformować łyżką na papierze do pieczenia i piec, aż się przyrumienią w 170 stopniach. Polecam, pychota

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

aada0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 15:28   #459
moncia412
Raczkowanie

A moje dzisiejsze jedzonko wyglądało tak
Śniadanie 8:00 płatki 3 łyżki +mleko 0,5 % + kawa i herbata.
szklanka wody
Potem byłam zabiegana
obiad13:00 zapiekanka makaronowa-wiem brzmi strasznie tuczące ale co tam było: troszkę makaronu rurki, mięso mielone bez bułki i smażone na teflonie taka mała gałeczka+ 1 łyżka przecieru pomidorowego+ dużo zielonej pietruszki -mama nadzieję, że nie za dużo mój TŻ też to dziś jadł i mu bardzo smakowało
a teraz piję herbatkę i mam jabłko i kromkę razowego z pomidorem
moncia412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 15:37   #460
MaZa3
BAN stały

Czeeeeeeeść dziewczęta!!!

No nareszcie jestem, przejrzałam wasze wszystkie wypowiedzi, więc jestem na bieżąco . Niestety, przepraszam Paula, ale nie wstawię dzisiaj tej mojej kiecki, wiem jak to wygląda, ale verry sorry, mam małe problemy z telefonem. Obiecuję, teraz naprawdę, że na 100 % wrzucę sukienkę jak będzie ona leżała na mnie- a to już przecież zupełnie co innego. Najbliższą okazją do jej założenia będzie bal- 15 czerwiec.

Ufff ciężki dzień dzisiaj, ale jeszcze tylko wtorek i środa i dłuugi weekend. Niestety, w takim okresie mam wzmożony popęd na jedzenie i się opycham. Ale nie tym razem, oby tylko pogoda dopisała- to wybywam z domu i ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę!!

Witam nowe panie na naszym forum za*eeeeeeebistych lasek . Mam nadzieję, że zapoznałyście się z panującymi tu zasadami i nie ma żadnych wątpliwości do tego, że odchudzanie ma być przede wszystkim ZDROWE!!!

A oto co dzisiaj zjadłam
śniadanie: jogurt naturalny+ kromka pieczywa chrupkiego
II śniadanie: 2 jabłka
Obiad: fasolka szparagowa (ok. 100g)+jajko sadzone.
podwieczorek: 2 jabłka
a na kolację zjem chyba tylko activię, bo nie czuję się głodna.
To na tyle z mojej spowiedzi, aha zapomniałabym prośba do Pauli, mogłabyś zanotować w tabeli, że od dzisiaj zaczynam 6 Weidera?? Mam zamiar dzisiaj zacząć .
Dziewczynki, a teraz takie 'osobiste' pytanie: Bo zbliżają się wakacje i chciałam się zapytać jakie macie plany??
Ok buźka, na pewno wpadnę wieczorem- mam sporo nauki. Całusy!!

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez aada0 Pokaż wiadomość
Ja podam dane do tabelki jutro z rana, jak się zmierzę
Dzisiaj moja spowiedź:
śniadanie : 3 łyżki pł. owsianych+ 2 łyżki bran flakes+ łyżeczka miodu+ łyżka siemienia lnianego+ 2 łyżeczki jogurtu bananowego i dość sporo serka naturalnego homo
2 śn: jogurt 7 zbóż
Obiad: sałatka z sosem sałatkowym ( tu niestety trochę oleju)
I następnie będzie kolacjo-podwieczorek planuję jakiś twarożek może z jabłkiem i cynamonem.

Wiem, że to trochę odbiega od zasad prawidłowego żywienia, dość długo siedziałam na Naszych Codziennych Jadłospisach i prawidłowe schematy znam na pamięć, ale niestety to się u mnie nie sprawdza.. Zresztą w sezonie letnim wystarcza mi w zupełności 4 posiłki dziennie.. Poza tym w moim pokoju razem ze mną mieszka 2litrowa butelka wody I to mój główny sprzymierzeniec w walce z kg

Podam Wam świetny przepis na zdrowe ciasteczka. Idealnie nadają się na śniadanie, w połączeniu z jakimś nabiałem i zaspakajają apetyt na słodkie.

-2 szklanki płatków owsianych najlepiej rozdrobnionych lub błyskawicznych.
-opcjonalnie łyżka miodu
-coś co nada temu odpowiednią konsystencję, polecam mus z 2 jabłek (zetrzeć na drobnych oczkach)
-rozgnieciony widelcem banan
-drobno pokrojone bakalie : rodzynki, daktyle, śliwki, morele..
-ziarna: słonecznik, siemię..
Ogólnie taki misz masz, czytałam że zamiast musu z jabłek kto dodawał sok i też było ok
Ciasteczka uformować łyżką na papierze do pieczenia i piec, aż się przyrumienią w 170 stopniach. Polecam, pychota
Wyczytując z twojej wypowiedzi, to za wodę, ale śniadanko miałaś dość duże. No tak, to podstawa dnia . A przepis na ciacha na pewno wykorzystam, tylko powiedź mi jeszcze ile takie 1 ciasteczko ma kalorii?? Bo ja niestety mam tak zwarte menu na cały tydzień, że muszę mieć wszystko dokładnie rozpisane . Dzięki i pozdrówki
MaZa3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 15:42   #461
ToxicSweety
Rozeznanie

Nick - ToxicSweety
Wiek- 18
Wzrost - 1.76
Waga początkowa - 70
Waga obecna - 70
Waga cel - 64-63
Talia - nie mam jak zmieżyć, bo nie mam miarki w domu
Biodra - to samo
Uda - to samo
Postanowienia - jeść częściej i mniej, nie jeść słodyczy, nie jeść wieczorami, nie podjadać!
Trening - codziennie brzuszki i inne ćwiczenia
Ubyło - 0

jeszcze mogłoby być w tabeli kiedy kto rozpoczął odchudzanie ;D .

- Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K.

ToxicSweety jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 15:44   #462
beatka2112
Przyczajenie

Hej dziewczyny jestem nowa na forum chcialabym sie przylaczyc do was jesli nie macie nic przeciwko ) odchudzam sie w sumie od maja i mam za soba 4 kg mniej ;p stwierdzilam ze w grupie razniej i zawsze to jakas motywacja do odchudzanka Kupilam sobie tydzien temu rowerek stacjonarny, zero slodyczy (tak sobie wmawiam ale ciacho wczoraj bylo ) no i zamierzam jeszcze 4-6 kg zrzucic
Wiec jak moge sie wbic w ten wątek i liczyc na wsparcie?
beatka2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 15:47   #463
MaZa3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ToxicSweety Pokaż wiadomość
Nick - ToxicSweety
Wiek- 18
Wzrost - 1.76
Waga początkowa - 70
Waga obecna - 70
Waga cel - 64-63
Talia - nie mam jak zmieżyć, bo nie mam miarki w domu
Biodra - to samo
Uda - to samo
Postanowienia - jeść częściej i mniej, nie jeść słodyczy, nie jeść wieczorami, nie podjadać!
Trening - codziennie brzuszki i inne ćwiczenia
Ubyło - 0

jeszcze mogłoby być w tabeli kiedy kto rozpoczął odchudzanie ;D .
Co do mierzenia, dziewczęta poruszały ten temat wiele razy. Więc sznureczek, nitka czy gumka w dłoń i do linijki. Żaden problem wystarczą chęci

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez beatka2112 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jestem nowa na forum chcialabym sie przylaczyc do was jesli nie macie nic przeciwko ) odchudzam sie w sumie od maja i mam za soba 4 kg mniej ;p stwierdzilam ze w grupie razniej i zawsze to jakas motywacja do odchudzanka Kupilam sobie tydzien temu rowerek stacjonarny, zero slodyczy (tak sobie wmawiam ale ciacho wczoraj bylo ) no i zamierzam jeszcze 4-6 kg zrzucic
Wiec jak moge sie wbic w ten wątek i liczyc na wsparcie?
Witamy w gronie. Prześledź kątem oka nasze wypowiedzi i podaj wymiary do tabeli. Tkwij w swoich postanowieniach, w razie wątpliwość pytaj nas. Zdawaj relacje co i jak . I powodzenia
Stary 2010-05-31, 15:48   #464
beatka2112
Przyczajenie

Zapomnialam o tabelce

Nick - beatka2112
Wiek- 17
Wzrost - 1.52
Waga początkowa - 60
Waga obecna - 56
Waga cel - 50-52
Talia - 68
Biodra - 81
Uda - 50
Postanowienia - nie jesc slodyczy, jesc malo i czesciej
Trening - codziennie rowerek, cwiczenia rozciagajace i ajk mnie natchnie to brzuszkow kilka
Ubyło - 4kg
Stary 2010-05-31, 16:05   #465
ToxicSweety
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaZa3 Pokaż wiadomość
Co do mierzenia, dziewczęta poruszały ten temat wiele razy. Więc sznureczek, nitka czy gumka w dłoń i do linijki. Żaden problem wystarczą chęci
Już się za to zabrałam ;D sznurkiem i linijką więc może dokładność nie jest 100 %, ale starałam się jak najdokładniej .

talia 73
biodra 92
uda 55

- Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K.

ToxicSweety jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 16:57   #466
aada0
Rozeznanie

maza3- za dużo na śniadanie ? bo kurczę do takiego się przyzwyczaiłam, ale może z rana taka porcja ujdzie?
A ja nie liczę kalorii więc nie wiem ile mają Ale myślę, że jak zjesz takich 5 na śniadanie z jakimś białkiem to będzie perfect
Idę ćwiczyć sobie, planuję zaliczyć odcinek Gotowych na Wszystko przy skakance/stepperze i zrobić oddzielnie ćwicoznka na brzuch
Zestaw Cwiczeń na płaski brzuszek - w 8 minut - sport-to-zdrowie - sport-to-zdrowie.pinger.pl
Bardzo je polecam

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

Stary 2010-05-31, 17:57   #467
jowi46
Raczkowanie

Hej, hej laski
Dziś miałam ciężki dzień... Padam na pysk.
A oto, co zeżarłam:
1) omlet + 2 kromeczki pieczywka chrupkiego.
2) jabłuszko
3) warzywa z patelni i 5 paluszków rybnych.
4) 80 g. sałatki z tuńczyka -> tuńczyk, kukurydza i łyżka majonezu - tego straszliwego, złego potwora

Aaaa zapomniałam bym... Witam nowe członkinie

jowi46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 18:01   #468
Paula_M
Zakorzenienie

Witajcie Wszystkie
Ja wpadłam, aby się przywitać
Mam już na szczęście swoją nową, własną klawiaturę Jeszcze do końca jej nie ogarniam, bo użytkuję ją dopiero 5min, ale niedługo zrozumiem jej zachowania
Póki co, oznajmiam, że wszystkie zaległe wiadomości przeczytałam i wieczorkiem, pewnie po treningu napiszę, a teraz zabieram się do lekcji i nauki...
Stary 2010-05-31, 18:26   #469
beatka2112
Przyczajenie

Ok to skoro jestem nowa to wpiszę swoj dzisiejszy jadlospis
1) 3 kanapki z chrupkim pieczywkiem i pomidorkiem
2) jogurt naturalny i wafle ryzowe
3) gruszka - spora byla jak na sterydach xD ale poprawilam sobie jeszcze waflem bo mam ostatnio na nie zajawke ;p
4) 5 małych klopsikow
5) miseczka płatkow kukurydzianych (na sucho jakos tak mnie naszlo )

Troche moze nie rozbudowany ten moj jadlospis ale to wyjatkowo dzis tak wyszlo ;p

,,Codziennie staraj się być lepszy niż byłeś wczoraj"

Śniadanie zjedz sam,
Obiadem podziel się z przyjacielem,
Kolacje oddaj wrogowi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 18:38   #470
Tequilka_84
Rozeznanie

To moze i ja napisze co dzisiaj zjadlam... Biorac pod uwage fakt ze wczesniej jadlam same slodycze itp to i tak sukces... Zreszta ja mam zamiar jesc normalnie tylko mniej , wiec dzisiaj:
-jogurt musline
-fruvita
-rosol z makaronem miseczka
-lazanki
-2 tarte marchewki.

Stary 2010-05-31, 19:04   #471
aada0
Rozeznanie

No ja zjadłam na podwieczorek homo połączony z jogurtem naturalnym 5 truskawek, 1/2 jabłka i siemię.. A potem niestety kolację trochę podziamałam sałatki z obiadu i szproty ale to dosłownie parę dziubnięć:P Zaliczone 40 min treningu

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

Stary 2010-05-31, 19:12   #472
MaZa3
BAN stały

Ja już po treningu .Składał się on dzisiaj z : 40 minut biegu, 2x50 brzuszków, 6 Weidera i na dzisiaj tyle .
Moja kolacja:
Activia, 2 kanapki(pieczywo chrupkie+pomidor).
Na dzisiaj tyle, koło łóżka mam szklankę wody. Mam zamiar jeszcze się trochę pouczyć, a potem zasłużony sen.
Ahhh jutro ciężki dzień przede mną. Przed wami pewnie też, więc trzymam kciuki za siebie i za was. Bo, co nas nie zabije to nas wzmocni!!! Trzymać się dziewuszyska, jeszcze do was zajrzę . buźka!!
Stary 2010-05-31, 19:31   #473
Tequilka_84
Rozeznanie

Jezdzi ktos z Was na rowerku stacjonarnym?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 19:46   #474
beatka2112
Przyczajenie

Ja jezdze w srode minie dopiero tydzien> Ćwicze rano przed sniadaniem i wieczorem po ostatnim posilku zazwyczaj przy na wspolnej przy filmie leci ten czas jak nie wiem ) do tego rozciagam sie przed i po i brzuszki a efekty male juz widac

Dziewczyny a mam do was pytanie czy produkty sojowe sa dobre w trakcie diety??

Śniadanie zjedz sam,
Kolacje oddaj wrogowi.

Edytowane przez beatka2112
Czas edycji: 2010-05-31 o 19:51
Stary 2010-05-31, 20:04   #475
kcatii
Raczkowanie

hmmm...nie będę gorsza,dziś zjadłam;
I: jajecznicę z jednego jajka, kromeczkę razowca z chudą drobiową wędlinką,kawa z mlekiem(bez cukru oczywiście)
II:spore jabłko
III: ryż,ważywa na patelnię i kawałek ugotowanej piersi z kurczaka
IV: garść suszonych śliwek i małe jabłko
V: surówka(sałata,szczypiore k,koperwk,seler,szpinak)+ sos vinegre
co do ćwiczeń to: trochę biegałam(30 min)
Stary 2010-05-31, 20:16   #476
jowi46
Raczkowanie

Tequilka ja jeżdżę na rowerku od dość dawna. Czytałam, że dla odchudzających się dobre jest spokojne tempo ( tak żeby nie podskoczył puls). To się chyba nazywa ćwiczenia aerobowe. Najlepsze efekty daje ponoć ponad 30 minutowa jazda.

beatka2112 moim zdaniem produkty sojowe są dobre zawsze i wszędzie. Mało kaloryczne, smaczne i zdrowe. Tylko nie jedz kotletów sojowych z panierką Wtedy efekt będzie marny, bo panierka chłonie tłuszcz jak gąbka.

jowi46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:28   #477
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Ja jezdze w srode minie dopiero tydzien> Ćwicze rano przed sniadaniem i wieczorem po ostatnim posilku zazwyczaj przy na wspolnej przy filmie leci ten czas jak nie wiem ) do tego rozciagam sie przed i po i brzuszki a efekty male juz widac

Dziewczyny a mam do was pytanie czy produkty sojowe sa dobre w trakcie diety??

Cytat:
Napisane przez jowi46 Pokaż wiadomość
Tequilka ja jeżdżę na rowerku od dość dawna. Czytałam, że dla odchudzających się dobre jest spokojne tempo ( tak żeby nie podskoczył puls). To się chyba nazywa ćwiczenia aerobowe. Najlepsze efekty daje ponoć ponad 30 minutowa jazda.

beatka2112 moim zdaniem produkty sojowe są dobre zawsze i wszędzie. Mało kaloryczne, smaczne i zdrowe. Tylko nie jedz kotletów sojowych z panierką Wtedy efekt będzie marny, bo panierka chłonie tłuszcz jak gąbka.
ja ostatnio jak jezdzilam-1.5 miesiaca to zawsze minimum 30 minut z predkoscia ok 40km/h. Teraz juz ponad miesiac nie jezdzilam. Ale od jutra wsiadam na rowerek... Ja niestety nie moge sobie zaplanowac posilkow, cwiczen itp... i to mnie dobija troche ale co zrobic... Jutro rano przeprosze rowerek i zaczynam pedalowanie.

Stary 2010-05-31, 20:43   #478
lauhau
Raczkowanie

Co do mnie, jutro egzamin i koniec. Już chcę to mieć za sobą. Dzisiaj w sumie nie jadłam posiłków tylko cały dzień podjadałam wędliny swojskie, bez chleba, niestety też bez warzyw. Ale ostatnio jadłam same ryby, więc mięso nadrabiam. Na kolację jajecznica z 3 jajek a la TŻ - zrobił z 9, czyli sam zjadł z 6 Jadłam bez chleba. Teraz on wcina czekoladę...a ja obywam się smakiem, ale głodna nie jestem, jadłam często dziś, ale mało, po plasterku i po plasterku, non stop chyba trawiłam Teraz chyba pójdę na krótki spacer żeby się dotlenić przed nauką. A, no i oczywiście wypiłam kilka kaw i jak do tej pory 1.5 litra wody.
Aadao - śniadanie może być duże, a nawet powinno, masz cały dzień na jego spalenie. Moim zdaniem jak najbardziej ok.
Stary 2010-05-31, 22:18   #479
Paula_M
Zakorzenienie

Jak zwykle nie zacytowało mi wszystkiego
WITAM WSZYSTKIE NOWE
Zwracam się również imiennie, ale inf. w całej wiadomości są zawarte do Wszystkich więc przeczytajcie z łaski swej, bo nie trawię się powtarzać, a jestem przed okresem, to moja irytacja dosięga zenitu

Tru, no proszę, nie wyłamuj się z grona tych nie licznych, co czytają całość i ze zrozumieniem
Po pierwsze: ujęłam to, iż moja kolacja zostaje przesunięta na czas, który spędzam w szkole
Po drugie: wiem, powinno być mięsko, ale nie miałam go gdzie dać. Oprócz śniadania, nie łączę przecież węglowodanów z białkami, a gryczana to węgiel, mięsko to białko. Jutro nadrobię filetem z piersi kurczaka
Odnośnie podpisu - owszem, czytasz w mych myślach

Cytat:
Napisane przez jowi46 Pokaż wiadomość
hej kobiety!
proszę o zruganie, tudzież wymierzenie kary.

zjadłam dziś:
1) kawałek murzynka.
2) kanapkę z sałatą, pastą z tuńczyka, ogórkiem.
3) 30 g. ryżu, kotleta z piersi bez panierki i sałatę.
4) jogurcik z otrębami.
około 1100 kcal.
i byłoby super...
ale piłam wódkę, a wiecie ile to cholerstwo ma kalorii...

idę zaraz ćwiczyć.
pozdrawiam serdecznie
za ćwiczenia,
ale kara Cię nie ominie oto ona:
30 przysiadów + 15 skłonów na prawo i 15 skłonów na lewo, ale takich wiesz, z wyprostowanymi rękoma w górze -> te na boczki

MaZa,
OK, postaram się nie zapomnieć, bo też zaganiania jestem, a doszły nowe osoby i również muszę je wpisać
Na zdj. cierpliwie poczekam
Jadłospis niezbyt fajny - mało kaloryczny. Dobiłaś chociaż do 1000?
U mnie nie ma wolnego weekendu...
Świetnie, iż zabrałaś się za te ćwiczenia, ale Maza, weź żeś się opanuj Chrupkie pieczywo? Proszę o bardziej wartościowe, co?

Cytat:
Ok to skoro jestem nowa to wpiszę swoj dzisiejszy jadlospis
1) 3 kanapki z chrupkim pieczywkiem i pomidorkiem
2) jogurt naturalny i wafle ryzowe
3) gruszka - spora byla jak na sterydach xD ale poprawilam sobie jeszcze waflem bo mam ostatnio na nie zajawke ;p
4) 5 małych klopsikow
5) miseczka płatkow kukurydzianych (na sucho jakos tak mnie naszlo )
Czy zapoznałaś się z zasadami wątku, które znajdują się w podanym wcześniej linku? Bo mam nieodparte wrażenie, iż nie.
Wybij sobie z głowy takie jedzenie. Ma być zdrowo - a nie mało-kalorycznie. Chrupie pieczywo? jakie ma wartości odżywcze? Wafle ryżowe? traktujesz to jako posiłek? Gruszka? W sensie, że co - obiad? Nr 3 wskazuje na obiad. Klopsiki - chociaż to w miarę. Płatki kukurydziane? Można wybrać te zdrowsze i raczej rano. Są to węglowodany, na wieczór nie poleca się ich jeść.
Proponuję zapoznać się z panującymi tu zasadami, regulaminem wizażu oraz zdrowym stylem życia - w tym odżywiania

beatka,
rozciąganie przed wysiłkiem nie jest dobre. Sama niedawno tak robiłam, ale w końcu doczytałam i usłyszałam, iż rozciągamy się PO wysiłku, już po wszystkich ćwiczeniach, co zapobiega przed kontuzjami. Przed jakimkolwiek ruchem rozciąganie jest raczej zabronione, ponieważ możesz naderwać sobie ścięgna, które nie są jeszcze rozgrzane

kcatii,
nie ma gorsza, lepsza, 'spowiadanko' to zasada wątku
w sumie to nawet ładniutki miałaś ten dzień

Cytat:
Aadao - śniadanie może być duże, a nawet powinno, masz cały dzień na jego spalenie. Moim zdaniem jak najbardziej ok.
trzymam kciuki ja je chyba codziennie za kogoś trzymam, aż nie pamiętam, za kogo dziś były
Co do śniadania - pewnie, że masz rację

To teraz powiem troszkę o sobie, a raczej o sprawach dotyczących odchudzania:
jedzenie - zdrowo, ale nie zmieściłam w siebie wszystkich kalorii...
Jadłospis dodałam wcześniej.

Trening:
5' rozgrzewka + 30' bieg + 10' ćwiczeń różnych + 15' skakanka + 15' ćwiczeń na brzuch + 8' rozciągania = 1godzina 25minut

Czuję się świetnie po tych ćwiczeniach, w dużym stopniu zrelaksowana i odstresowana. Pierwsze pół dnia było pozytywne, drugie już niestety wręcz odwrotnie...

Teraz mykam pod prysznic zrobić wszystkie postanowienia, ogarnę jeszcze ostatnie lekcje i jadłospis na jutro. Irytuje mnie to, iż nie mogę spożywać posiłków tak, jak w ubiegłym tygodniu, gdy nie chodziłam do szkoły. Jest to uciążliwe, aby w odpowiedniej porze zjeść odpowiednie rzeczy, ale staram się Najgorzej tylko z dobiciem do 1100-1200kcal...

I jeszcze jedno:
http://spreadsheets.google.com/ccc?k...0E&hl=pl#gid=0
Tu jest tabela. Niech każdy zajrzy i poda WSZYSTKIE dane, bo nie wiem czy zauważyłyście, ale jest też taka nazwa ramki jak: brzuch; lub też inne braki.
Proszę Was - nie każcie mi Was upominać

Przepisy bodajże miały być dla którejś z Monik: przepraszam, że do tej pory nie podałam, ale dopiero dziś wieczorem otrzymałam nową, normalną klawiaturę i póki co nie wyrobiłam się jeszcze ze wszystkimi lekcjami, także przepisy podam, ale jeszcze nie dziś i nie jutro. Postaram się do końca tego tygodnia

Edytowane przez Paula_M
Czas edycji: 2010-05-31 o 22:23
Paula_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 06:13   #480
beatka2112
Przyczajenie

Paula_M wiem wiem potepilas mnie za tamten jadlospis ale chyba nie zauwazylas ze nadole tego postu sie troche wytlumaczylam jak juz wspominalam byl to taki wyjatkowy dzien po 1: byl dla mnie ciezki a po 2: nie mialam czasu nawet pomyslec o przygotowaniu posilku wczoraj puscilam na luz i jadlam na co mialam ochote ale obiecuje ze dzis juz bedzie jedzonko na 100% a co do weglowodanow wiem wiem ogolnie probuje po tej 14 ich nie jesc bo akurat jakos na ta wracam do domu i mam okazje jeszcze zrobic sobie warzywka na patelnie, ugotowac brokulka czy cos a wczoraj to nawet nie chcialo mi sie nic robic specjalnie. Co do tematu i zasad oczywiscie ze sie zpoznalam i uwierz mi ze gdyby mi zalezalo zeby nic nie jesc zapisalabym sie do jakiegos pro-ana czy innego badziwia ktore szczerze potepiam ;p wiec wiczorem obiecuje poprawe
A co do chlebka chrupkiego poprostu to lubie (tak jak wafle) i nie wyobrazam sobie np kanapki z almette i warzywami z innym pieczywkiem niz wasa ;p chociaz nie zyje tylko na tym bo czesto jem grachamke z pomidorem co uwazam za jedna z najprostszych i najlepszych kanapek mniam ^^

Śniadanie zjedz sam,
Kolacje oddaj wrogowi.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości