|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Tak, wtedy uzupełnimy tabelkę i co 2 tygodnie następuje mierzenie, ważenie i oceniamy postępy. Ma to oczywiście przede wszystkim charakter motywacyjny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Nick Tequilka_84 Wiek 25 Wzrost 172 Waga początkowa 68 Waga obecna 68 Waga cel 59 Talia 86 Biodra 90 Uda 56 Postanowienia poprostu MniejZrec ![]() Trening Rowerek stacjonarny i cwiczenia z shape'a Ubyło 0 o Zgrozoo... Trzeba sie ostro wziasc za siebie. Jutro odbieram wyniki moich badan i jak wszystko bedzie ok to ruszam pełna para ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Link do tabelki -> http://spreadsheets.google.com/ccc?k...0E&hl=pl#gid=0
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
Tylko że to ktoś od nas z wątku wpisuje, chyba nie samodzielnie, przynajmniej moje jak podałam ktoś wpisał. Więc podać w poście wymiary, a ktoś umieści w tabelce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
WIEK: 25 WZROST:165 WAGA POCZĄTKOWA: 83,3 WAGA OBECNA: 83,3 WAGA CEL.: 68,3 TALIA: 92 BIODRA: 110 UDA: 65 POSTANOWIENIA: zero słodyczy i więcej ruchu TRENING: od dziś aerobiczna 6 wiedera na początek UBYŁO: 0 normalnie masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ale cóż, trzeba w końcu wsiąść się w garść i coś zacząć robić .Najważniejsze że chcesz i że się do nas przyłączyłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Rozeznanie
|
Ja podam dane do tabelki jutro z rana, jak się zmierzę
![]() Dzisiaj moja spowiedź: śniadanie : 3 łyżki pł. owsianych+ 2 łyżki bran flakes+ łyżeczka miodu+ łyżka siemienia lnianego+ 2 łyżeczki jogurtu bananowego i dość sporo serka naturalnego homo 2 śn: jogurt 7 zbóż Obiad: sałatka z sosem sałatkowym ( tu niestety trochę oleju) I następnie będzie kolacjo-podwieczorek planuję jakiś twarożek może z jabłkiem i cynamonem. Wiem, że to trochę odbiega od zasad prawidłowego żywienia, dość długo siedziałam na Naszych Codziennych Jadłospisach i prawidłowe schematy znam na pamięć, ale niestety to się u mnie nie sprawdza.. Zresztą w sezonie letnim wystarcza mi w zupełności 4 posiłki dziennie.. Poza tym w moim pokoju razem ze mną mieszka 2litrowa butelka wody ![]() ![]() Podam Wam świetny przepis na zdrowe ciasteczka. Idealnie nadają się na śniadanie, w połączeniu z jakimś nabiałem i zaspakajają apetyt na słodkie. -2 szklanki płatków owsianych najlepiej rozdrobnionych lub błyskawicznych. -opcjonalnie łyżka miodu -coś co nada temu odpowiednią konsystencję, polecam mus z 2 jabłek (zetrzeć na drobnych oczkach) -rozgnieciony widelcem banan -drobno pokrojone bakalie : rodzynki, daktyle, śliwki, morele.. -ziarna: słonecznik, siemię.. Ogólnie taki misz masz, czytałam że zamiast musu z jabłek kto dodawał sok i też było ok ![]() Ciasteczka uformować łyżką na papierze do pieczenia i piec, aż się przyrumienią w 170 stopniach. Polecam, pychota ![]()
![]() |
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
A moje dzisiejsze jedzonko wyglądało tak
![]() Śniadanie 8:00 płatki 3 łyżki +mleko 0,5 % + kawa i herbata. szklanka wody Potem byłam zabiegana obiad13:00 zapiekanka makaronowa-wiem brzmi strasznie tuczące ale co tam było: troszkę makaronu rurki, mięso mielone bez bułki i smażone na teflonie taka mała gałeczka+ 1 łyżka przecieru pomidorowego+ dużo zielonej pietruszki -mama nadzieję, że nie za dużo ![]() ![]() a teraz piję herbatkę i mam jabłko i kromkę razowego z pomidorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
BAN stały
|
Czeeeeeeeść dziewczęta!!!
No nareszcie jestem, przejrzałam wasze wszystkie wypowiedzi, więc jestem na bieżąco ![]() Ufff ciężki dzień dzisiaj, ale jeszcze tylko wtorek i środa i dłuugi weekend. Niestety, w takim okresie mam wzmożony popęd na jedzenie i się opycham ![]() Witam nowe panie na naszym forum za*eeeeeeebistych lasek ![]() ![]() A oto co dzisiaj zjadłam śniadanie: jogurt naturalny+ kromka pieczywa chrupkiego II śniadanie: 2 jabłka Obiad: fasolka szparagowa (ok. 100g)+jajko sadzone. podwieczorek: 2 jabłka a na kolację zjem chyba tylko activię, bo nie czuję się głodna. ![]() To na tyle z mojej spowiedzi, aha zapomniałabym prośba do Pauli, mogłabyś zanotować w tabeli, że od dzisiaj zaczynam 6 Weidera?? ![]() ![]() Dziewczynki, a teraz takie 'osobiste' pytanie: Bo zbliżają się wakacje i chciałam się zapytać jakie macie plany?? ![]() Ok buźka, na pewno wpadnę wieczorem- mam sporo nauki. Całusy!! ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
Nick - ToxicSweety
Wiek- 18 Wzrost - 1.76 Waga początkowa - 70 Waga obecna - 70 Waga cel - 64-63 Talia - nie mam jak zmieżyć, bo nie mam miarki w domu ![]() Biodra - to samo Uda - to samo Postanowienia - jeść częściej i mniej, nie jeść słodyczy, nie jeść wieczorami, nie podjadać! Trening - codziennie brzuszki i inne ćwiczenia ![]() Ubyło - 0 ![]()
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Wiec jak moge sie wbic w ten wątek i liczyc na wsparcie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Przyczajenie
|
Zapomnialam o tabelce
![]() Nick - beatka2112 Wiek- 17 Wzrost - 1.52 Waga początkowa - 60 Waga obecna - 56 Waga cel - 50-52 Talia - 68 Biodra - 81 Uda - 50 Postanowienia - nie jesc slodyczy, jesc malo i czesciej Trening - codziennie rowerek, cwiczenia rozciagajace i ajk mnie natchnie to brzuszkow kilka ![]() Ubyło - 4kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() talia 73 biodra 92 ![]() uda 55 ![]()
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
maza3- za dużo na śniadanie
![]() A ja nie liczę kalorii więc nie wiem ile mają ![]() ![]() Idę ćwiczyć sobie, planuję zaliczyć odcinek Gotowych na Wszystko przy skakance/stepperze i zrobić oddzielnie ćwicoznka na brzuch Zestaw Cwiczeń na płaski brzuszek - w 8 minut - sport-to-zdrowie - sport-to-zdrowie.pinger.pl Bardzo je polecam ![]()
![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Hej, hej laski
![]() Dziś miałam ciężki dzień... Padam na pysk. A oto, co zeżarłam: 1) omlet + 2 kromeczki pieczywka chrupkiego. 2) jabłuszko 3) warzywa z patelni i 5 paluszków rybnych. 4) 80 g. sałatki z tuńczyka -> tuńczyk, kukurydza i łyżka majonezu - tego straszliwego, złego potwora ![]() Aaaa zapomniałam bym... Witam nowe członkinie ![]()
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Wszystkie
![]() Ja wpadłam, aby się przywitać ![]() Mam już na szczęście swoją nową, własną klawiaturę ![]() ![]() Póki co, oznajmiam, że wszystkie zaległe wiadomości przeczytałam i wieczorkiem, pewnie po treningu napiszę, a teraz zabieram się do lekcji i nauki...
![]() |
#469 |
Przyczajenie
|
Ok to skoro jestem nowa to wpiszę swoj dzisiejszy jadlospis
![]() 1) 3 kanapki z chrupkim pieczywkiem i pomidorkiem 2) jogurt naturalny i wafle ryzowe 3) gruszka - spora byla jak na sterydach xD ale poprawilam sobie jeszcze waflem bo mam ostatnio na nie zajawke ;p 4) 5 małych klopsikow 5) miseczka płatkow kukurydzianych (na sucho jakos tak mnie naszlo ![]() Troche moze nie rozbudowany ten moj jadlospis ale to wyjatkowo dzis tak wyszlo ;p
,,Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci." ,,Codziennie staraj się być lepszy niż byłeś wczoraj" Śniadanie zjedz sam,![]() Obiadem podziel się z przyjacielem, Kolacje oddaj wrogowi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Rozeznanie
|
To moze i ja napisze co dzisiaj zjadlam... Biorac pod uwage fakt ze wczesniej jadlam same slodycze itp to i tak sukces... Zreszta ja mam zamiar jesc normalnie tylko mniej , wiec dzisiaj:
-jogurt musline -fruvita -rosol z makaronem miseczka -lazanki -2 tarte marchewki.
![]() |
![]() |
#471 |
Rozeznanie
|
No ja zjadłam na podwieczorek homo połączony z jogurtem naturalnym 5 truskawek, 1/2 jabłka i siemię.. A potem niestety kolację trochę podziamałam sałatki z obiadu i szproty ale to dosłownie parę dziubnięć:P Zaliczone 40 min treningu
![]()
![]() |
![]() |
#472 |
BAN stały
|
Ja już po treningu
![]() ![]() Moja kolacja: Activia, 2 kanapki(pieczywo chrupkie+pomidor). Na dzisiaj tyle, koło łóżka mam szklankę wody. Mam zamiar jeszcze się trochę pouczyć, a potem zasłużony sen ![]() Ahhh jutro ciężki dzień przede mną. Przed wami pewnie też, więc trzymam kciuki za siebie i za was. Bo, co nas nie zabije to nas wzmocni!!! Trzymać się dziewuszyska, jeszcze do was zajrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Rozeznanie
|
Jezdzi ktos z Was na rowerku stacjonarnym?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Przyczajenie
|
Ja jezdze
![]() ![]() ![]() Dziewczyny a mam do was pytanie czy produkty sojowe sa dobre w trakcie diety??
,,Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci." ,,Codziennie staraj się być lepszy niż byłeś wczoraj" Śniadanie zjedz sam,![]() Obiadem podziel się z przyjacielem, Kolacje oddaj wrogowi. ![]() Edytowane przez beatka2112 Czas edycji: 2010-05-31 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
hmmm...nie będę gorsza,dziś zjadłam;
I: jajecznicę z jednego jajka, kromeczkę razowca z chudą drobiową wędlinką,kawa z mlekiem(bez cukru oczywiście) II:spore jabłko III: ryż,ważywa na patelnię i kawałek ugotowanej piersi z kurczaka IV: garść suszonych śliwek i małe jabłko V: surówka(sałata,szczypiore k,koperwk,seler,szpinak)+ sos vinegre co do ćwiczeń to: trochę biegałam(30 min) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
Tequilka ja jeżdżę na rowerku od dość dawna. Czytałam, że dla odchudzających się dobre jest spokojne tempo ( tak żeby nie podskoczył puls). To się chyba nazywa ćwiczenia aerobowe. Najlepsze efekty daje ponoć ponad 30 minutowa jazda.
beatka2112 moim zdaniem produkty sojowe są dobre zawsze i wszędzie. Mało kaloryczne, smaczne i zdrowe. Tylko nie jedz kotletów sojowych z panierką ![]()
![]() |
#477 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
Co do mnie, jutro egzamin i koniec. Już chcę to mieć za sobą. Dzisiaj w sumie nie jadłam posiłków tylko cały dzień podjadałam wędliny swojskie, bez chleba, niestety też bez warzyw. Ale ostatnio jadłam same ryby, więc mięso nadrabiam. Na kolację jajecznica z 3 jajek a la TŻ - zrobił z 9, czyli sam zjadł z 6
![]() ![]() Aadao - śniadanie może być duże, a nawet powinno, masz cały dzień na jego spalenie. Moim zdaniem jak najbardziej ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |||
Zakorzenienie
|
Jak zwykle nie zacytowało mi wszystkiego
![]() WITAM WSZYSTKIE NOWE ![]() Zwracam się również imiennie, ale inf. w całej wiadomości są zawarte do Wszystkich więc przeczytajcie z łaski swej, bo nie trawię się powtarzać, a jestem przed okresem, to moja irytacja dosięga zenitu ![]() Tru, no proszę, nie wyłamuj się z grona tych nie licznych, co czytają całość i ze zrozumieniem ![]() Po pierwsze: ujęłam to, iż moja kolacja zostaje przesunięta na czas, który spędzam w szkole Po drugie: wiem, powinno być mięsko, ale nie miałam go gdzie dać. Oprócz śniadania, nie łączę przecież węglowodanów z białkami, a gryczana to węgiel, mięsko to białko. Jutro nadrobię filetem z piersi kurczaka ![]() Odnośnie podpisu - owszem, czytasz w mych myślach ![]() Cytat:
![]() ale kara Cię nie ominie ![]() 30 przysiadów + 15 skłonów na prawo i 15 skłonów na lewo, ale takich wiesz, z wyprostowanymi rękoma w górze -> te na boczki ![]() MaZa, OK, postaram się nie zapomnieć, bo też zaganiania jestem, a doszły nowe osoby i również muszę je wpisać ![]() Na zdj. cierpliwie poczekam ![]() Jadłospis niezbyt fajny - mało kaloryczny. Dobiłaś chociaż do 1000? ![]() U mnie nie ma wolnego weekendu... Świetnie, iż zabrałaś się za te ćwiczenia, ale Maza, weź żeś się opanuj Chrupkie pieczywo? Proszę o bardziej wartościowe, co? ![]() Cytat:
Wybij sobie z głowy takie jedzenie. Ma być zdrowo - a nie mało-kalorycznie. Chrupie pieczywo? jakie ma wartości odżywcze? Wafle ryżowe? traktujesz to jako posiłek? Gruszka? W sensie, że co - obiad? Nr 3 wskazuje na obiad. Klopsiki - chociaż to w miarę. Płatki kukurydziane? Można wybrać te zdrowsze i raczej rano. Są to węglowodany, na wieczór nie poleca się ich jeść. Proponuję zapoznać się z panującymi tu zasadami, regulaminem wizażu oraz zdrowym stylem życia - w tym odżywiania ![]() beatka, rozciąganie przed wysiłkiem nie jest dobre. Sama niedawno tak robiłam, ale w końcu doczytałam i usłyszałam, iż rozciągamy się PO wysiłku, już po wszystkich ćwiczeniach, co zapobiega przed kontuzjami. Przed jakimkolwiek ruchem rozciąganie jest raczej zabronione, ponieważ możesz naderwać sobie ścięgna, które nie są jeszcze rozgrzane ![]() kcatii, nie ma gorsza, lepsza, 'spowiadanko' to zasada wątku ![]() w sumie to nawet ładniutki miałaś ten dzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do śniadania - pewnie, że masz rację ![]() To teraz powiem troszkę o sobie, a raczej o sprawach dotyczących odchudzania: jedzenie - zdrowo, ale nie zmieściłam w siebie wszystkich kalorii... Jadłospis dodałam wcześniej. Trening: 5' rozgrzewka + 30' bieg + 10' ćwiczeń różnych + 15' skakanka + 15' ćwiczeń na brzuch + 8' rozciągania = 1godzina 25minut ![]() Czuję się świetnie po tych ćwiczeniach, w dużym stopniu zrelaksowana i odstresowana. Pierwsze pół dnia było pozytywne, drugie już niestety wręcz odwrotnie... Teraz mykam pod prysznic zrobić wszystkie postanowienia, ogarnę jeszcze ostatnie lekcje i jadłospis na jutro. Irytuje mnie to, iż nie mogę spożywać posiłków tak, jak w ubiegłym tygodniu, gdy nie chodziłam do szkoły. Jest to uciążliwe, aby w odpowiedniej porze zjeść odpowiednie rzeczy, ale staram się ![]() I jeszcze jedno: http://spreadsheets.google.com/ccc?k...0E&hl=pl#gid=0 Tu jest tabela. Niech każdy zajrzy i poda WSZYSTKIE dane, bo nie wiem czy zauważyłyście, ale jest też taka nazwa ramki jak: brzuch; lub też inne braki. Proszę Was - nie każcie mi Was upominać ![]() Przepisy bodajże miały być dla którejś z Monik: przepraszam, że do tej pory nie podałam, ale dopiero dziś wieczorem otrzymałam nową, normalną klawiaturę i póki co nie wyrobiłam się jeszcze ze wszystkimi lekcjami, także przepisy podam, ale jeszcze nie dziś i nie jutro. Postaram się do końca tego tygodnia ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-05-31 o 22:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Przyczajenie
|
Paula_M wiem wiem potepilas mnie za tamten jadlospis ale chyba nie zauwazylas ze nadole tego postu sie troche wytlumaczylam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do chlebka chrupkiego poprostu to lubie (tak jak wafle) i nie wyobrazam sobie np kanapki z almette i warzywami z innym pieczywkiem niz wasa ;p chociaz nie zyje tylko na tym bo czesto jem grachamke z pomidorem co uwazam za jedna z najprostszych i najlepszych kanapek mniam ^^
,,Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci." ,,Codziennie staraj się być lepszy niż byłeś wczoraj" Śniadanie zjedz sam,![]() Obiadem podziel się z przyjacielem, Kolacje oddaj wrogowi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.