|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
nie, bo ginekolog powiedział, że jest w fazie gojenia i nic z nią nie będziemy robić.
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
poza tym - choruję na nerwicę lękową, a po tabletkach jest trzy razy gorzej! wiesz, co innego wahania nastrojów a co innego płacz dzień w dzień. w środę mam gina, zobaczymy co powie, czy odstawiać czy nie, ale marzę o tym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() piszesz, że na cholerę Ci te tabletki i że żałujesz że dałaś się na nie namówić - komu? ginekologowi? to powinna być raczej przemyślana decyzja, po miesiącu odstawienie będzie nierozsądne bo raz że organizm do tabletek dostosowuje się ok 3 miesiące, dwa tyle samo czasu zajmuje unormowanie gospodarki po odstawieniu - przynajmniej.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
nadżerki nie wolno ruszać dopóki nie wyleczy się innych stanów zapalnych, bo można mieć powikłania związane z regeneracją. dlatego biorę teraz antybiotyki na infekcje, w środę gin zobaczy co z tą nadżerką, ale skoro mówił, że jest w fazie gojenia to jest w fazie gojenia, chyba ją widział, co nie? poza tym 10% nadżerek znika samoistnie.
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
antybiotyki brałam tydzień, potem 2 tygodnie przerwy i znów powtórka, więc tak, kuracja trwała miesiąc. to, że Twoim zdaniem powinna być wyleczona to nie bardzo mnie interesuje, no, chyba że jesteś lekarzem ginekologiem i widziałaś moją nadżerkę ![]() EOT
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zadomowienie
|
Halo halo, mel89 ale czemu się "stawiasz"?? Dziewczyny chcą Ci doradzić, pomóc bo chyba po to właśnie się tu zgłosiłaś, prawda?
Eelmirka powiedziała co ona by zrobiła na Twoim miejscu a co Ty zrobisz z tą wiedzą to już Twoja sprawa. Nikt tu nie chce dla Ciebie źle, nikt Cię nie krytykuje, więc i Ty zachowaj swoje złośliwości dla siebie. Wiedz, że ginekolodzy to grupa lekarzy wśród których najczęściej spotyka się osoby niekompetentne, dlatego tak ważne jest żeby konsultować się w niepokojących Cię sprawach z innymi lekarzami tej specjalizacji jeżeli ktoś podważy postawioną diagnozę. Ginekologia to tak ważna kwestia dla każdej kobiety, że nie można ufać tylko i wyłącznie swojemu lekarzowi i wierzyć mu ślepo we wszystko co powie. Nie twierdzę że Twój lekarz nie zna się na leczeniu, może faktycznie ma rację postępując tak a nie inaczej, ale nie dziw się że dziewczyny mają różne opinie na temat leczenia nadżerki, bo ile lekarzy tyle opinii. |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Rozeznanie
|
A moze ktos jeszcze wypowiedzialby sie na temat mojego posta - pierwszy na tej stronie
![]()
#460 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o moje odstawienie to wszystko super - zero problemów z czymkolwiek a wyglądam coraz lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
Dzieki
![]() W zasadzie nawet nie pamietam funkcjonowania bez tabletek ![]()
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja właśnie jestem na 2 tyg. opakowania YAZU, chce dokończyć i zrobić przerwe, ale boje sie, ze coś bedzie nie tak... Jakieś skutki uboczne, czy coś...
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy doradzanie to negowanie tego, co powiedział gin. Ja naprawdę jestem na skraju jakiegoś załamania nerwowego, boję się cholernie, bo już się naczytałam, że cyto może pokazać nie te wyniki, a ja mam nadżerkę, przerośniętą szyjkę, zapalenia. A jeszcze trzy miesiące temu było wszystko dobrze ;( Żyję w ciągłym strachu że ktoś coś przeoczył, że po prostu kopnę w kalendarz..
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo, w marcu bedzie 2 lata. Ale gine powiedziała, że warto zrobić miesiąc- 2 przerwy, w dodatku chłopak mnie rzucił tydzień temu no i jakoś tak nie widze sensu narazie brania, choć mam na recepcie jeszcze 6 opak. No cóż, jak sie pogodzimy, to do nich wróce, narazie musze dokonczyć to opakowanie, bo nie bede wywalać 3/4 opakowania...
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
a ja dalej nie mam okresu
![]() ![]()
#467 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny od 8 lat biore harmonet i mialam tylko jedna przerwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Emkkkka - przeraziłaś mnie tym potopem...
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2010-11-21 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z powodu choroby zrobilam jedno miesieczna przerwe w tabletkach. W czasie gdzy nie zazywalam nie mialam zadnego plamienia. Teraz okres spoznil mi sie 5 dni (jak bralam tabletki mialam dokladnie co 28, teraz dostalam po 33 dniach od ostatniego) i teraz moje pytanie czy w pierwszym dniu krwawienia moge zaczac brac nowe opakowanie normalnie? Naczytalam sie roznych opinii ze ten pierwszy okres to nie okres itp. i stad moja niepewnosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostawiam w aptece całość, a oni dają mi bloczek i później dokupuje sobie po jednym opakowaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Witam, dziewczyny.
Ja mam pytanie dotyczące objawów przed okresem. Tabletki odstawiłam 2 miesiące temu. Pierwszy normalny okres dostałam idealnie 28 dni po ostatniej tabletce. Teraz już (albo dopiero) okres spóźnia mi się 4 dni. Od około dwóch tygodni bolą mnie piersi i pobolewa bardzo delikatnie czasami brzuch. Przed pierwszym "beztabletkowym" okresem miałam identyczne objawy, lecz było to na tydzień przed okresem i skonczyło się wraz z pierwszym dniem krwawienia. Teraz takie pytanie. Czy miałyście również sytuację, ze gdy w chwili spóźniającego się okresu, zespół napięcia przedmiesiączkowego trwał o wiele dłużej? czy może powinnam skoczyć po test do apteki? Rzecz w tym, że w ciąży raczej na pewno nie jestem. Nie uprawiałam seksu od tych dwóch miesięcy, ewentualnie pieszczoty, lecz byliśmy ostrożni, więc ciąża jest po prostu wykluczona. Co więc myślicie o tych objawach przed okresowych? |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wczoraj, 23 dni od wzięcia ostatniej tabletki miałam taki ból jak przed okresem, aż się skręcałam, ale ani kropelki krwi. A wcześniej bolał mnie chyba jajnik, jakby ktoś w niego dziugał ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
Potrzebuję porady....
Tabletki biorę od 4 lat, czuję się dobrze, okresowo zdarzają się jakieś huśtawki emocjonalne. Zastanawiam się nad zrobieniem przerwy, tylko nie wiem jak długa to powinna być przerwa, żeby miała sens? ![]()
#475 |
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
mi ginka powiedziała (5 w rankingu na "znanym lekarz" czy tam podobnej stronie - nie wiem, myślę, że to ma znaczenie) że można odstawić nawet w trakcie opakowania, że to nie ma w ogóle znaczenia kiedy odstawimy, bo przy tabletkach nie ma owulacji, nic się nie zaburza. ja przed braniem tabsów miałam 32-33dniowe cykle, a przy tabletkach wiadomo, są krótsze.
mam 7 tabletek do końca, wczoraj zastosowałam gynazol, tabletki odstawię chyba za 2 dni, bo 8 grudnia mam mieć cytologię i nie chciałabym jej odsuwać z powodu krwawienia z odstawienia. ile może ono trwać? najważniejsze jest to, żeby zaufać swojemu ciału, nie denerwować się i dać mu odnaleźć balans ![]()
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
ja już 44 dni bez okresu
![]()
#478 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spokojnie
![]() Na pewno wiele razy słyszałyście, że okres po odstawieniu jest baaardzo nieregularny. Nie ma się co tym przejmować, tylko trzeba poczekać aż się w miarę ureguluje ![]()
#479 |
Wtajemniczenie
|
Odstawiłam tabletki we wrześniu, więc melduje co się działo
![]() Po ,,małym wysypie" zostały mikrokrostki na czole, które powoli znikają. Okres mam już regularny i mało bolesny co mnie zdziwiło- przy tabletkach to była istna męka! Cellilit idzie powoli w diabły a włosy wyglądają o niebo lepiej. Same plusy póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Rozeznanie
|
Z tego co udalo mi sie tutaj wyczytac, cera zaczyna szalec zaraz po odstawieniu, albo dopiero po okolo pol roku... Jesli o mnie chodzi, odstawilam pigulki w maju i wszystko bylo ok do polowy pazdziernika. Jakby z dnia na dzien pojawila mi sie na buzi mega kaszka, a pozniej wielkie, ropne wypryski. Wyglada potwornie i boli mnie twarz od tych gul :/ Minelo 1,5 miesiaca odkiedy to sie zaczelo... nie widze zadnej poprawy
![]() Powiedzcie, ze to mi niedlugo przejdzie... blagam!!! :/ Jestem zalamana...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.