|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
| Brąz? |
|
142 | 53,99% |
| Bląd? |
|
123 | 46,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jaki kolor pasemek dla takich włosów???
uuuuuuuuuuuuuuppppppppppp ppppp to dla mnie naprawdę ważne!! nikt mi nie pomoże??
|
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że bardzo dobrze wygladałyby refleksy o ok 2 tony jasniejsze od wyjściowego koloru, będzie bardzo naturalnie a jednoczesnie rozświetli buzię.
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
ja bym rozsjanilo tylko o kilka tonow zeby uzyskac jasny brązik albo zrobic delikatne blond refleksy-bedzie to bardzo ładnie i naturalnie wyglądać.
|
#454 |
|
Przyczajenie
|
Mam teraz czekoladowy brąz włosy(ale farba już troszke zeszła) i chciała bym coś zmienić w swojim wygladzie. Chciała by zeby to był balejaz tylko nie wiem jakie kolory były by najlepsze. Moje naturalne włosy to jasny brąz albo ciemny blad, mam niebieskie oczy i troche problemów z cerą dlatego nie chciała bym całkiem przefarbować sie na bląd bo wtedy było by to jeszcze bardziej widoczne.Czy moja obawa jest uzasadniona prosze o pomoc. Mam jeszcze edno pytanie czy jak robi sie jaśniejsze pasma to używa się farby czy rozjaśniacza???
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki kolor balejażu dla mnie????
Siemka, mi się wydaje, że ładnie byłoby ci w następującym balejażu:podstawowy kolor to jasny brąz, taki karmelowy, a balejaż to blond popielate i brązowe pasemka. Mysle, że całkowite przefarbowanie na blond nie jest najlepszym rozwiązaniem bo wyglada to dość sztucznie. A jesli chodzi o jaśniejsza pasma to uzywa się rozjaśniacza, przynajmniej z tego co mi wiadomo. pozrawiam
|
|
|
|
#456 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki kolor balejażu dla mnie????
Dzięki Za Rade
|
|
|
|
#457 |
|
Przyczajenie
|
Jaki kolor na rudo zolto brazowe wlosy????
Mam problem!!!! po balejazu rozjasniaczem mam wlasnie takie wlosy i nie wiem co zrobic bo w sumie to nie mam na glowie zadnego konkretnego koloru!!! Co ja moge zrobic??????
|
|
|
|
#458 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki kolor na rudo zolto brazowe wlosy????
Jessuuu kobitki pomozcie!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki kolor włosów?
Witam. Chciałabym się zapytać jaki kolor włosów by mi pasował? Zamieszczam fotke. Tu na forum czytałam o typach kolorystycznych i w sumie wyszło mi lato, alen ie zgodze sie z tym: Kolory dla lata – chłodne, przytłumione pastele, delikatne (różę, jasna mięta, błękity, szarość, złamana biel, pastelowy fiolet).
Ja wrecz nienawidze jasnych kolorów i strasznie na mnie wyglądaja i tak kazdy mi mówi! Niewskazane – krzykliwe kolory, bardzo ciemne kolory, szczególnie przy twarzy. A wlasnie np. w granatach, czerniach i zielonym jest mi bardzo dobrze.. Troche zimy tez mam chyhba - typ krolewny sniezki.. no i nie wiem juz sama jak sie okreslic.. Proszę o radę na jaki kolor mogę zafarbowac wlosy bo brąz ciemny juz mi troszkę zbrzydł Ostatnio miałam http://www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=523taki kolor robiony u fryzjerki ale juz wyblakl i mam rude wlosy :/ Ohyda Myslalam nad jakims czerwonym alen ie wiem czy mi bedzie pasowal, tymbardziej ze mam rozowa twarz, np nos i policzki mi sie strasznie rumienia Myslalam o tym: http://www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=451 http://www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=453 Licze, ze ktoras z Was podpowie mi na jaki kolor mam zafarbowac wlosy. Moze jakis fiolet? czarny? :/ co do mnie pasuje? Z natury mam dosc ciemne wlosy, ale nie czarne ani nie brązowe.. trudno określić, ale bardzo ciemne.. tak gdzieś z 15 cm od nasady mam swoje a potem juz rude ;/ Proszę o wskazówkę! Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2006-09-24 o 17:15 |
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor włosów?
Ten drugi kolor wydaje mi się lepszy. Czerwony jak dla mnie nie pasuje do Ciebie i to zdecydowanie.
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt się nie zainteresował?
Jutro zamierzam iść kupić dwie farby jakies duże, bo jedna mi nie starcza a mam wlosy tak za piersi :P Chyba znow wezme ciemny braz jak mi nie doradzicie bo eksperymentowac nie bede, pieniadze nie leza na ulicy.. Swoją drogą, strasznie mi sie podoba kolor z tej reklamy co babka boksuje, nie pamietam czy to garnier czy co.. no ale mi on nie bedzie pasowal bo jest za czerwony
|
|
|
|
#462 |
|
Moderator
|
Moim zdaniem.Wybralabym jasny braz lub ciemny blad.Te kolory co zalaczylas nie beda pasowac do Twojej twarzy za jasna karnacje masz.Lub zrobila kilka cieniutkich pasemek jasnych.Ale to jest Twoj wybor.
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedz, chyba wezme jasny braz, bo faktycznie moze mi troszke rozswietli twarz (?) tylko pytanie czy na moich ciemnych wlosach, wyjdzie kolor jasniejszy.. pozyjemy, zobaczymy. Wiec maszeruję jutro po 2 farby.
Update: Kupiłam 2x Kasztan Opalizujący Garnier 100% Color! Zobacze co z tego będzie. Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2006-09-25 o 11:39 |
|
|
|
#464 |
|
Przyczajenie
|
Witam bardzo gorąco. Cieszę się,że odkryłam tą stronkę i się tu znalazłam. Pozdrawiam wszystkich. A teraz moje pytanie. Nie wiem jaki kolor włosów pasowałby mi najbardziej. Całe życie rozjaśniam włosy pasemkami i za każdym razem zaraz po rozjasnianiu wyglądam nieciekawie. Dopieroi jak pojawi sie odrost jestem zadowolona z ich wyglądu no i mojego oczywiście. Mój naturalny kolor to ciemnypopielaty blond tzw. mysi. Mam zielonoszare lub zielononiebieskie oczy w zależności jaki kolor bluzki ubiorę
. Cera oliwkowa szara...nie mleczna ani nie śniada. Po opalaniu owszem śniada. Mam mocne wysokie czoło twarz podłuzna. Lubię być opalona. Nie na frytkę tylko delikatnie. I proszę o rade jezeli to mozliwe jaki kolor wlosów byłby najkorzystniejszy biorąc pod uwage wysokie czolo...nie dobrze mi z grzywką. Jak dotąd. Przy jasnych włosach.
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki kolor włosów?
Witaj
![]() gdybyś dołączyła swoje zdjęcie byłoby na pewno łatwiej doradzić, i może ktoś zrobiłby Ci metamorfozę w graficznym programie ![]() Z Twojego opisu wynika, że masz podobny typ urody do mojego. Ja najlepiej czuję się w chłodnych brązach (też przechodziłam przez blond i pasemka - ale włosy wołały już o pomoc )ps. Wysokie czoło wcale nie przesądza o konieczności posiadania grzywki - jak powiedział mi fryzjer. Mimo wysokiego czoła, które również posiadam, bez grzywki jest mi lepiej (2 razy się skusiłam i kosztowało mnie to tylko długie zapuszczanie). Dla mnie dobrym rozwiązaniem okazała się długa grzywka na bok lub całkowity jej brak.
|
#466 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jaki kolor włosów?
WITAM SERDECZNIE. Jakoś nie mam przekonania do tak intensywnej zmiany koloru włosów. Ale widze nieraz kiedy zrobiłam ciemne pasemka ,ze wyglądam lepiej w ciemniejszych wlosach. Być może brąz będzie idealny. Ale jeżeli fachowiec doradziłby mi taką zmiane to na pewno sie zdecyduje....
|
|
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam prosbe powiedzcie mi drogie Wizazanki w jakim kolorku/odcieniu wlosow byloby mi dobrze proszeee. mam juz dosc czarnych wlosow (25-07-06_1939.jpg
|
|
#468 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: jaki kolor dla mnie?
wydaje mi się, że w brązach byłoby ci do twarzy, stopniowo możesz przejść balejażem, żeby za bardzo nie zniszczyć włosów.
|
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Obecnie moje włosy są zafarbowane na ciemnobrązowy kolor, ale mam już odrosty, i muszę podjąć decyzję.
Brąz mi się znudził, myślałam nad rozjaśnianiem u fryzjerki do naturalnego koloru (który nie był moim wymarzonym, dlatego zafarbowałam ) ale teraz zaczynam mieć nowy pomysł.Kusi mnie, żeby przefarbować się na granatową czerń - miałam już kiedyś taką szamponetkę i byłam zadowolona. Ale boję się, że jak będę chciała wrócić do naturalnego koloru kiedyś, jakimś cudem, to będzie trudno go "wyprosić"... Tak więc, zdaję się na Was, sama nie mam już siły nad tym myśleć. Załączam zdjęcie, stare, wysoce niedoskonałe, ale zawsze... |
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor dla mnie? Pomóżcie, bo nie wiem :(
No a czemu masz nie zaszaleć i nie pomalować włosów na blond
to napewno będzie duża zmiana ale myśle oczywiście że napewno pozytywna
Zapalasz ogień - gdy w mroku tonę dodajesz siły - gdy walczę co dzień gdy świat się staje czarno - biały Ty śmiechem mu przywracasz barwy Otwierasz duszę - gdy się smucę wskazujesz prawdę - gdy się gubię... ![]() Kocham !!! |
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki kolor dla mnie? Pomóżcie, bo nie wiem :(
dzięki, Myszka, ale akurat nie pasują mi ciepłe kolory, poza tym, kupiłam sobie dzisiaj farbę granatowa czerń, więc w zasadzie wątek można zamknąć
|
|
|
|
#472 |
|
Przyczajenie
|
Chce pofarbować sobie włoski ale nie wiem na jaki koolor !! mam ciemny blond albo jasny braz kolor wloskow;p trudny do okreslenia;d a kolorek tęczówek Niebieski dziekuje ;*
Edytowane przez Lolkaatomka Czas edycji: 2006-11-24 o 21:01 Powód: poprawienie tekstu |
|
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor?
Pytanie jaki masz odcień skóry(ze zdjęcia - ciepły) ... kolor tęczówek.. itd ..
ze zdjęcia ..mało widać.. czy masz lekko rudawe włosy? No i oczywiście trzeba pamiętać ..że ciemne kolory wyostrzają rysy twarzy... .Myślę, że kolor ciemnej czekolady byłby dobry Pozdrawiam ![]() Ps: może więcej fotek.. będzie łatwiej.
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Nie radze farbować farbą na kolor czarny bo później bardzo ciężko z niego zejść jak już to ciemny brąz a najlepiej to szamponem do 24 myć farbuj nie zniszczysz włosów.Ja jestem na etapie dekoloryzacji z czarnego schodze własnie i Ci powiem że moje włosy są w tragicznym stanie jak dojdą do siebie będę używała tlyko szamponów precz z farbami heh
|
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 |
|
Przyczajenie
|
Jaki kolor włosów?
Mam jasną, wręcz bladą cerę, lecz za to ciemną oprawę oczu (czarne, długie rzęsy oraz grube, czarne brwi). Moje włosy to ciemny blond.
Jaki kolor wlosów Waszym zdaniem do mnie pasuje? |
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Mam podobnie (CIEMNE RZESY I BRWI) i wlosy pofarbowane na czarno... Nie wygladam zle, ale to wszystko trzebaby bylo uzgodnic z fryzjerem, bo to w pozniejszym 'patrzeniu w lustro' wychodzi roznie
PZDR
|
|
|
|
#478 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki
Wiesz? JA wlaśnie się zastanawiam nad pomalowaniem ich na ciemny kolor(myślę o kasztanowym lub czarnym) ale się trochę boję pozdrawiam
|
|
|
|
#479 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Jesli masz blada cere i ciemne rysy to mysle ze czarny napewno odpada przy Twojej karnacij.Najlepiej gdybys zalaczyla fotke swoja.Wtedy lepiej sie oceni. Ale wiesz ze jak sobie pomalujesz wlosy na czarno to puzniej bedziesz miala problem zeby wrocic do swojego koloru.Poczytaj sobie na forumie byl niedawno taki watek. ![]() P.S cytat jednej wizazanki Napisane przez agniesia blondi Pokaż wiadomość jesli mozge cos doradzic..masz swoje naturalne jasne raczej wlosy???jesli tak to ZDECYDOWANIE ODRADZAM FARBOWANIA GLOWY NA CZARNO(ja wlasnie tak zrobilam i to byl dramat, nie zeby bylo mi zle , bo czlowiek sie do wszystkiego przyzwyczai, tymbardziej ja mialam stopniowo coraz bardziej przyciemniane wlosy, az w koncu zdecydowalam sie na czarny, i mam nauczke do konca zycia.....mam naturalne wlosy koloru ciemny blond, wiec po ok, 2, 3 tygodniach od farbowania, pojawial mi sie okropny odrost, i wygladalam jakbym lysiala, badz siwiala(do wyboru..) takze trzeba bylo farbowac czesto (wlosy sie niszcza bardzo) , poza tym natury nie da sie oszukac: ktos kto ma naturalnie jasniejsze wlosy nie powinien robic tak drastycznych zmian, bo to niestety widac( musialam sie duuzo mocniej malowac, bo wygladalam nienaturalnie blado i wyblakle, choc oprawy oczu nie mam jasnej , ale tez nie czarna jak to maja brunetki) ale najgorsze sie zaczelo jak juz mialam serdecznie dosyc tego czarnego, wychodzilam z koloru ok 2 lata, stopniowo , robiac pasemka, (wlosy ciezko sie rozjasnialy, tak zlapal czarny kolor),i teraz dzieki bogu mam swoj kolorek i do tego jasne pasemka blond( ateraz planuje sobie zrobic dwa kolory:tj blond jasny, i jakis brazik) i radze ci tez jesli chcesz cos zmienic zrob lepieej pasemka (ale nie czarne) , wtedy zmiana bedzie widoczna(ale nie porazajaca) a i odrost nie bedzie az tak widoczny i upierdliwy jak przy farbowaniu calej glowy na jeden kolor.uffff.ale sie rozpisalam...
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie jest standard. Czasami komus pasuje, a czasami nie. Dlatego tez napisalam, ze lepiej to uzgodnic z dobrym fryzjerem, ktory po prostu doradzi. Tak jak mi fryzjerka pare lat temu powiedziala, ze absolutnie odpadaja blondy w moim wykonaniu. Wlasnie dlatego, ze mam ciemna oprawe oczu. Chociaz moj naturalny kolor wlosow to ciemny blond przechodzacy w braz. Madziorek mysle, ze jesli chcesz ryzykowac (przyjmujac, ze ktos cie przekonal i jestes zdecydowana) to moze najpierw zrob tak jak ja to znaczy wybierz sobie farbe o kolorze ciemny braz czy ciemny szatyn, bo one poczatkowo wychodza ciemne, praktycznie czarne, ale splukuja sie i pozostaje ciekawy braz. Taka farba krzywdy ci nie zrobi. Uwazam tez, ze wlasnie kiedy malowalam sobie wlosy takim 'nie-czarnym' kolorkiem to wygladalam korzystniej i bardziej naturalnie. W sierpniu zafarbowalam sie na czysta czern, co poczatkowo wygladalo jakos komicznie, bo ta czern byla zbyt intensywna i miala po prostu czarny polysk. Teraz jest grudzien... farba sie splukuje i wyglada naprawde lepiej taka juz 'po przejsciach'. Odrosty widac srednio, a teraz zamierzam uzywac wlasnie jakiegos ciemnego brazu, zeby je pokryc.
Moze faktycznie zalacz jakies zdjecie? Tylko w swietle dziennym ![]() Pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

Ostatnio miałam 

. Cera oliwkowa szara...nie mleczna ani nie śniada. Po opalaniu owszem śniada. Mam mocne wysokie czoło twarz podłuzna. Lubię być opalona. Nie na frytkę tylko delikatnie. I proszę o rade jezeli to mozliwe jaki kolor wlosów byłby najkorzystniejszy biorąc pod uwage wysokie czolo...nie dobrze mi z grzywką. Jak dotąd. Przy jasnych włosach.