|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Rozeznanie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Alez dziewczyny, zgadzam sie z Wami, co do tego szacunku. Oczywiste to jest. Z tym, ze nie widze nic zlego w tym, ze malec bez galotkow taki zlobkowy, czyli w wieku naszych dzieci; no dajcie spokoj, przeciez Baska sama mi z gola pupa ucieka
![]() ![]() mloda, ale moze mozesz dodac jakas lampe na biurko, czy jakies wiszace lampiony, czy np przyczepione do sciany lampeczki; na dodatek oswietlenie daje niesmowity klimat, im wiecej lamp, lampeczek tym lepiej; moga stworzyc w domu kaciki, np taka, ktora oswietli tylko maly kacik; Wydaje mi sie tez, ze taki fiolet, nie doda przytulnosci, a tego mi troche brakuje w tym mieszkaniu (ale moze nowoczesne wnetrza tak maja, ja wole takie cieple), moze zielen albo jakis inny raczej jasny kolor; a masz drewniane krzeselko, stolik, podloge, moze jakies drewniane ramki a takich jasnych kolorach? Drewno jest cieple; ta poduszka to cene ma kosmiczna ![]() yoonka, biedna Tosia; kuruj ja tam, oby szybciutko wyzdrowiala; ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- libra, ja nie wiem dlaczego ono plakalo (pewnie nie dlatego, ze zostalo bez pieluchy ![]() a w ogole nie lubie zlobkow, dla mnie to wszystkie te maluszki w zlobkach sa biedne (ale coz, jak nie ma innego wyboru); |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Ledwo Was nadrobiłam...
A różnie czasem robię kilka różnych a czasem jedną... Misiek mógłby na okrągło bokułową jeść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Beztalenciem ja jestem, kompletnie się na tym nie znam ![]() A my mamy smutny wieczór. W sobotę jedziemy na pogrzeb babci. Nie wiem jak to Misiek zniesie. Nie chcę żeby mu coś w pamięci utkwiło a jechać chcę ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Yonka zdrówka dla małej ![]()
![]() |
#453 |
Rozeznanie
|
mojej siostrze jak byla w zlobku na mikolaja baby nie daly prezentu (bo rodzice chyba nie zaplacili na czas, czy nie wiedzieli, nie wiem) a wwszystkie inne dzieci mialy, a na dodatek daly jej paczke do potrzymania (juz zaczela ja sobie ogladac) do zrobienia fotografii, a potem jej zabraly...
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- a ja bylam ponizona i pamietam do dzisiaj, jak w przedszkolu zwymiotowalam do talerza z zupa, a baba mi kazala to jesc; ale bylam juz starsza; |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Zielony to na pewno nie jest ciepły kolor , a fiolet zależy jeśli jest to bardziej w granat wpadający to zimny a jesli w bordo to ciepły
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
mega wygodne poduchy mam te orginalne w narozniku.... i one sa super a te to tak tylko do ozdoby by sluzyly....
fiolet mi sie strasznie podoba i chyba zostane przy nim plus troche zielieni a co o czyms takim myslicie: http://allegro.pl/1253-obraz-akryl-3...475984363.html |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Lindsley przykro mi
![]() O matko Cigi co to za przedszkole było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Młoda nawet fajne , ja też lubię fiolet chociaż w domu nie mam nic w fiolecie ale są kolory na które lubię patrzeć ,właśnie fiolet albo lawendowy (to też fiolet ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Idę chyba lulkać |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Lindsley
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
takie calkiem przyzwoite niestety; oczywiscie nie jadlam tego; zmory sie wszedzie moga trafic; Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- lindsley, przykro mi; |
||
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
yoonka zdrówka, i uważajcie bo angina zaraźliwa
lindsley Kondolencje, myślę że spokojnie możecie jechać, dzieciaki mało co pamiętaja do drugiego roku życia, najczęściej to zapachy czy smaki, ale sytuacje najczęściej "pamiętają" jak na zdjęciach cos widzą, i im się tak zdaje ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cigi Co do rozebranego dziecka, to ja jestem zdania że ja jestem matka i tylko ja mam prawo decydować czy moje dziecko będzie gołe np na plaży. Ale przekrój wiekowy dzieci w żłobku jest od 4mc-3lat, a takie dzieci 3-latnie już wiedzą o co chodzi, a niektóre maja do perfekcji opanowanie szydzenie z innych(pewnie przyniesione z domu) Wiadomo że się nago dzieciaki w źłobku widzą, bo wkońcu juz jest nocnikowanie, ale to wtedy golizna zbiorowa, a nie że jedno z gołą pupą, a reszta ma się temu przyglądać. Ja bym w takim przypadku awanturę niezłą zrobila, nawet jakby to nie było moje dziecko. Koleżanki synek w żłobku, źle wytarł pupę(miał 3 lata) i pani coś mu przygadała, niby w żarcie, przy dzieciach. Musieli go zabrać ze żłobka i po psychologach chodzą, bo dziecko ma teraz takie natręctwo, co kilka minut musi pupę wycierać, nawet w nocy. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- wczoraj miałam wieczór w stylu że jestem złą matką ![]() ![]() ![]() Pokażę wam jak Erwi podjadał Eryka chlebek, jak ten wyszedł, w każdym bądź razie zostały mu nieruszone tylko parówki ![]()
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
heh i to foto
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
O Madzia - mamy te same talerze
![]() ![]() No a Erwi - bombowe zdjęcie ![]() W czasie wizyty u Gmyrelki zobaczyłam, jak daje Marcelowi samodzielnie jeść (mój nie miał ochoty nawet jak ja trzymałam), ale w domu postanowiłam dać mu jeść samemu. Biorę więc delicje ![]()
#462 |
Zakorzenienie
|
ciuchy czyściutkie, a ręce i buzia najpierw chusteczkami nawilżającymi potraktowane, a potem kąpanie
![]()
![]() |
#463 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Jak mi się nie chce tu siedzieć to szok
![]() mloda świetne te poduszki, ale z ceną to faktycznie przegięli... I dołączam do kłócących się z tż (megi ![]() ![]() ![]()
#464 |
Zakorzenienie
|
Uwierz , że brakuje
![]() chciałabym ożywić pokój jakims kolorem Mam tez beze i brązy. Na razie miałam czerwony ale mało go miałam... chciałam połączyć go z innym... jaki polecacie? czy moze nie łączyć?? np. czerwony i jasny zielony ![]() ![]()
#465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogrzebu jest jutro o 10. Pewnie będzie bardzo zimno... Ja nie wiem jak damy radę z Misiem ![]()
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
a daleko macie na pogrzeb....?
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Nie, jakies 10km
A Misiek chyba będzie ząbkować (nie wiem, bo to nasz debiut by był) bo juz 2 kupe zrobił i marudzi ciągle, wydawał mi się cieplejszy ale nie ma temp ![]()
#468 |
Wtajemniczenie
|
linsdey przykro mi, wyrazy współczucia
![]()
#469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cigi jednak dla mnie to tez brak szacunku dla dziecka, kiedy maluch lata bez gatek po plazy np. nigdy nie wiesz kto sie na Twoje dziecko gapi i o czym wtedy mysli :/ dziekuje Wam wszystkim za zyczenia zdrowka dla Tosi ![]() ![]() ![]() dzisiaj pospala do 8:30 i wstala z bardzo niska temperatura: 39,1 teraz juz zrobila 2 kupy rzadkie i nawet sie troszke bawi. oczywiscie jest ryk, jak jej podaje antybiotyk i je tylko mleczko.. mam nadzieje, ze juz bedzie lepiej!! musi byc!!
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
yoonka pamiętaj o probiotyku przy antybiotyku
![]()
#471 |
Rozeznanie
|
lacidobaby do mleczka. cos jeszcze dawac?
![]() |
#472 |
Wtajemniczenie
|
Ponoć dicoflor najlepszy, ale nie wiem ile w tym prawdy. Dwie rzadkie kupki już to musisz być czujna. A lacidobaby wsypujesz całą saszetkę do mleczka? Bo ja właśnie nie mam pomysłu jak to Marciemu przemycić i wsypuję właśnie kapsułkę dicofloru do mleka, który mi się kończy, a lacido mam. My już dawno po antybiotyku, ale probiotyk dalej podaję.
A ja w końcu znalazłam miejsce gdzie kupię ramki na ścianę z pasparto (nigdy nie zapamiętam jak to się pisze) IKEA ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-02-25 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Rozeznanie
|
cala saszetke do mleczka tak tak.
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiście za zielenia w mieszkaniu nie przepadam kojarzy mi sie ze szkołą ![]() haha fajny głodomorek ![]() Yoonka mam nadzieję że z Tosią juz lepiej będzie. A mnie cholerne katarzysko dopadło i wściekła jestem jak nie wiem juz sobie wyobrażam jak się dzieci muszą męczyć, najgorzej że Miko cos jakby miał nosem przytkany ![]() Dzisiaj wypróbuję tą miksturę mleko z szałwią chociaż jakoś nie wierzę specjalnie w jej uzdrawiające właściwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Plmadzia mi się też zdarza krzyknąć na szymka bo nie raz takie robi głupoty że szlag człowieka trafia jesteśmy tylko ludzmi . Czesto np się bawi i wlezie mi nA Ole a ta zaraz ryczy , on się chce z nią bawić i nie zawsze rozumie że może jej zrobić krzydę jak ją za mocno złapie i że ona tego nie lubi .
![]() Chociaż ogólnie jest dość grzeczny teraz go roznosi przez tą pogode , no i nie raz zabawki jak Ola mu zabierze jakieś ulubione bo widzi co on robi , to ona też chce to się drze Ola to moje , Ola zaraz ryczy bo krzyku też nie lubi , potem ja wkońcu krzycze na SZymka bo też się wnerwie jak ten się drze a ta ryczy , wiesz jak jest . Co do dziecka na plaży to mój nie raz chodzi bo on sam sobie gacie ściaga i mieć nie lubi , ale jak jesteśmy w gąskach gdzie same rodziny są z dziećmi koło nas to niech sobie lata wtedy tam nago jak ma ochote ![]() Co do żłobków to ja nie mam nic przeciwko ale klubom malucha gdzie tych dzieci jest kilka lub kilkanascie a na to trzy panie wtedy się wie że dzieci mają opieke i panie wszystko zdążą przy dzieciach zrobić ![]()
#476 |
Wtajemniczenie
|
Ja na Hanie się stale denerwuje... i później mam mega wyrzuty sumienia, ale brak kluczyka to u nas standard więc madzia nie jesteś sama. Wstawanie do szkoły - porażka! w weekend nas budzi o 7 bo już się wyspała, a w tygodniu 7:30 i jęczy że jesteśmy tacy źli bo ją tak wcześnie budzimy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to norma chyba nie ma dzieci co pamiętaja o tym żeby wszystko rodzicom powiedzieć ja to się o zebraniu dowiaduję dzień przed albo dzień przed o tym że trzeba na galowo i późnym wieczorem prasuję koszulę , nie pamięta co zadane ze wstawaniem to tez masakra po kilka razy trzeba budzić po 20 razy pytać wziąłeś picie , wziąłes rogalika wziąłeś wypracowanie , długopis itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
A mnie dziś TZ jeszcze z rana wkurzył SZymek ubrany wsadzam go już do auta a mój małżon co sobie zrobił zepsuł się jego pilot od bramy to sobie zabrał mój i pojechał do pracy a ten rozwalony mi zostawił , myslałam że wyciągne go przez tel i nakopie do dupska
![]() Na szczęscie ten jego ma coś z baterią więc go nagrzałam i mi otworzył ale teraz mam bramę otwartą bo jak po Szymka będę jechała żebym nie miała jakiejś akcji . i też czekam na przeprosiny z wieczora ![]() SZymek się popłakał bo myślał że nie pojedzie do przedszkola
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.