DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 16:47   #451
WrednaZ
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Dziewczyny, hallo!

Co Dukan zaleca w wypadku konkretnych ilości składników, to nie jest ważne. Myślę, że nie może zalecać 100g węgli - tyle można jeść chyba na III fazie łącznie z ucztami. To się oblicza dla konkretnej osoby - waga, wzrost, wiek, tryb życia.

Polecam sprawdzenie tych proporcji - muszę wyszukać jedną ze stron, gdzie to sprawdzałam. Wykasowałam sobie już historię :P Bo to było w pracy. Ale patrzyłam na kilka stron, w tym jakąś anglojęzyczną i mi podobne wartości wychodziły.

Może Metalka ma jakieś rady?
Wiesz co no nie wiem właśnie...
Skoro zachowałam wszystkie zasady - ilość nabiału, ilość otręb (no ciut więcej ale biorę na to poprawkę), mięso do każdego posiłku itp itd... to trochę nie widzę możliwości żeby wyszła ilość węgli mniejsza niż choćby takie 60-70, tak jak napisała tchnienie...
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 16:54   #452
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Wiesz co no nie wiem właśnie...
Skoro zachowałam wszystkie zasady - ilość nabiału, ilość otręb (no ciut więcej ale biorę na to poprawkę), mięso do każdego posiłku itp itd... to trochę nie widzę możliwości żeby wyszła ilość węgli mniejsza niż choćby takie 60-70, tak jak napisała tchnienie...
No a ja sprawdzam swoje tabelki i tylko raz miałam coś ponad 40 g węglowodanów. Ale ja jestem na uderzeniówce, więc mój organizm musi dostać kopa. Normalnie wartości wychodzą mi około 30 g albo mniej! To samo z tłuszczem.

Gdybym jadła wędlin więcej i więcej otrębów owsianych oraz jaja, jak i więcej nabiału (za poradą zredukowałam do minimum mleko i kefir), to bym miała tyle samo, co Ty albo więcej.

W II fazie w dniach P może będę mieć trochę więcej tych węgli, ale będę się starać JEDNAK NIE. Bo obliczyłam sobie ilości składników, które pozwolą mi na ubytek wagi i są podobne w miarę do tego, co teraz. Tylko białka mam 5 razy więcej.

Na pewno żadna z nas nie osiąga zalecanej dla jej wieku, wagi, wzrostu i trybu życia ilości węglowodanów. Tego to jestem pewna. Nie ma się czym martwić zatem! Głowa do góry!

Ale jak masz przestój, to chyba warto któryś składnik podkręcić w górę, a inny w dół.

O, MAM COŚ PODOBNEGO do liczydełka.
http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php

Wychodzi ogromna redukcja kalorii dla chudnięcia - teoretycznie bardzo niezdrowego - 1 kg na tydzień. Na pewno mamy ze dwa razy więcej kalorii, czyli jest BOSKO! I na pewno duuużo za dużo białka, więc organizm sobie radzi z ograniczeniami i mięśnie są sprawne.

Pokażę, jak wyglądają moje wyliczenia, które wychodzą mi w trakcie dukanowania uderzeniowego i wartości, które wyliczałam wedle kilku kalkulatorów (różniły się jedynie cyframi po przecinku, a sprawdzałam trzy - pewnie wedle tego samego wzoru opracowane, hehe).

Maksymalne, niezdrowe (1 kg mniej w każdym tygodniu) chudnięcie powinno mi dostarczyć 617.32 kcal. Wydaje mi się, że to chodzi o kalorie nadprogramowe, konieczne do innej aktywności organizmu niż podstawowa (oddychanie, praca serce, utrzymanie odpowiedniej temperatury ciała, trawienie, etc.). Bo z tego, co pamiętam, wyliczono mi podstawowy wskaźnik na poziomie ponad 900 kcal.

BIAŁKO: minimalna dawka 23.15 g
A ja mam minimum 120 g tego białka, choćbym nie wiem, jak się napinała, żeby redukować węgle i tłuszczyki
WĘGLOWODANY: 84.88 g
Na fazie uderzeniowej (dziś ostatni dzień) spożywam mniej więcej 25 g średnio dziennie.
TŁUSZCZ: 20.58 g
Tyle mniej więcej mi wychodzi.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-10 o 17:13
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:13   #453
iwka2021
Raczkowanie

hej przyłączam sie do wass
dziś mój 1 dzień diety dukana fazy uderzeniowej!
mam do zrzucenia około 10-12 kg

wzrost 170,
waga 70kg.
iwka2021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:14   #454
Zingiber
Raczkowanie

Witam Cię, Iwko! Z naszymi ekspertkami zaczniesz tak ładnie traktować swój organizm, jak ja.

Tak się cieszę, że jem regularnie, do syta i że czuję głód!!! To jest z pewnością ogromny plus tej diety.
Stary 2011-05-10, 17:16   #455
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
oj kochana! Ty się przejmujesz wzrostem, nieładnie:P to przez końcówkę @. mi dziś spadł wzrost,a dziś ostatni dzień @, takie końcówki. może jutro będzie już spadeczek
jutro pewno nie i pojutrze też nie... PW mam dziś i jutro jem za dwóch więc zastój nie powinien dziwić, niby dukanowo ale sporo nabiału (twaróg, serek 3%), budynie i kakao i jak widzę jak tu dziewczyny na samym mięsku, po łyżce mleka to też mnie zastój mój nie dziwi

Cytat:
Co Dukan zaleca w wypadku konkretnych ilości składników, to nie jest ważne. Na każdej fazie i typie MUSZĄ być inne, bo je się inne produkty. Myślę, że Dukan nie może zalecać 100g węgli wszystkim i na pewno nie stale - jak na moje oko, skoro P ma redukować węglowodany, tyle można jeść chyba na III fazie łącznie z ucztami. To się oblicza dla konkretnej osoby - waga, wzrost, wiek, tryb życia.

Może Metalka ma jakieś rady?

Dlatego czytam i czytam, a nie mogę się zdecydować. Kupiłam serki z duszkiem z Hajnówki bodajże. A teraz jakiś inny - kierowałam się składem i wieściami (rolniczymi) o poziomie spółdzielni mleczarskich.
a skąd ja mam wiedzieć takie rzeczy 100g to na III uczcie produktó skrobiowych na tydzień... tyle wiem ale racja że te zapotrzebowania będą inne dla każdego, indywidualnie... może faktycznie przy zastoju warto robić takie zestawienia B/W/T. chyba sobie zrobię...

serek z najlepszymi parametrami to chyba menuB z mlekowity ale teraz mi zamkneli jedyny sklep gdzie go widziałam
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:22   #456
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish
i jak widzę jak tu dziewczyny na samym mięsku, po łyżce mleka to też mnie zastój mój nie dziwi
Szewc bez butów chodzi?

Myślę, że gdy mamy dłużej zastoje, ale prawdziwe zastoje, a nie zatrzymanie wody okołoperiodowe, jedzenie warzyw, etc. - ale ja się nie znam, tylko kombinuję jak koń pod górkę - to trzeba coś zrobić, żeby w jelitach drgnęło.
Pewnie dlatego działa złamanie dukanowych tabu i spożycie słodziutkiego cuterta, wypicie piffka Bo to jest przełamanie rutyny. Ale nie chcę gdybać, bo lepiej nie łamać zasad w ogóle, a na pewno nie często - wtedy dukanie może szlag trafić i co wtedy?
Stary 2011-05-10, 17:25   #457
WrednaZ
Raczkowanie

No bo nie trzeba się tym tak bardzo przejmować chyba
Jednego dnia człowiek zje więcej nabialu drugiego mniej... na dniach PW jem go np dużo mniej, bo przeważnie połączenie mięska z warzywami, a na dniach P siłą rzeczy ciężko by było jeść samo mięcho... jakoś trzeba je "przegryźć"
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 17:25   #458
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że Dukan nie może zalecać 100g węgli wszystkim i na pewno nie stale - jak na moje oko, skoro P ma redukować węglowodany, tyle można jeść chyba na III fazie łącznie z ucztami. To się oblicza dla konkretnej osoby - waga, wzrost, wiek, tryb życia.
ja nie pisałam,że Dukan zaleca 100g!:P mówię, że w artykułach o Dukanie piszą, żeby lepiej jeść więcej węgli, żeby nie mieć ketozy. na normalnym grzecznym Dukanie bez mleka, kakao, skrobii itp. je się mniej niż 25g tłuszczu. ale ja wolę jeść więcej węgli, wolniej chudnąć, ale nie pogarszać sobie sprawy z ketonami. chyba w piątek znów siuśki pójdę oddać,żeby zobaczyć czy stoją w miejscu, czy wzrastają... znowu będzie stres;P
Stary 2011-05-10, 17:25   #459
iwka2021
Raczkowanie

Cytat:
Witam Cię, Iwko! Z naszymi ekspertkami zaczniesz tak ładnie traktować swój organizm, jak ja.

Tak się cieszę, że jem regularnie, do syta i że czuję głód!!! To jest z pewnością ogromny plus tej diety.

mam nadzieje ze uda sie, chce wkońcu sie zdrowo odżywiać i schudnąć!!! tak własnie obczajam strony z liczeniem chyba kalorii jak narazie zielona jestem ;D

wzrost170;
waga70
Cel:
70....68....66...64...62... 60...58
iwka2021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:30   #460
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Szewc bez butów chodzi?

Myślę, że gdy mamy dłużej zastoje, ale prawdziwe zastoje, a nie zatrzymanie wody okołoperiodowe, jedzenie warzyw, etc. - ale ja się nie znam, tylko kombinuję jak koń pod górkę - to trzeba coś zrobić, żeby w jelitach drgnęło.
Pewnie dlatego działa złamanie dukanowych tabu i spożycie słodziutkiego cuterta, wypicie piffka Bo to jest przełamanie rutyny. Ale nie chcę gdybać, bo lepiej nie łamać zasad w ogóle, a na pewno nie często - wtedy dukanie może szlag trafić i co wtedy?
ja mam końcówkę okresu więc zastój pewno jeszcze z tego - ale tak jak innych uspokajam, przedstawiam wszystko na logikę i biologię ale u siebie tak nie umiem ;P już się denerwuję zastojem, bo to pierwszy zaobserwowany (wcześniej się nie ważyłam ) jak po kolejnym P nie będzie spadku to będę się bawić w tabelki albo zjem całego pieczonego kurczaka ale nie łamanie zasad to dla mnie priorytet (po nim dopiero spadek wagi )
Stary 2011-05-10, 17:34   #461
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej Maly Olafek miał dzis rtg i podejrzenie o zapalenie płuc. NA SZCZĘŚCIE czysto prawdopodobnie jutro do domu ciesze sie

ludzie mowia ze chudne a waga stoi nawet tesc dzis powiedzial, ze laska ze mnie

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:35   #462
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
ja nie pisałam,że Dukan zaleca 100g!:P mówię, że w artykułach o Dukanie piszą, żeby lepiej jeść więcej węgli, żeby nie mieć ketozy. na normalnym grzecznym Dukanie bez mleka, kakao, skrobii itp. je się mniej niż 25g tłuszczu. ale ja wolę jeść więcej węgli, wolniej chudnąć, ale nie pogarszać sobie sprawy z ketonami. chyba w piątek znów siuśki pójdę oddać,żeby zobaczyć czy stoją w miejscu, czy wzrastają... znowu będzie stres;P
Wiem, że nie pisałaś, ale się walnęłam. Napisałaś, że ta liczba się pojawia. No i się pojawia A ja chciałam dociec, nie pamiętając, gdzie o tym pisze, kiedy można te 100 g osiągnąć. Fakt, w jeden dzień zjemy 80 g nawet na proteinach, a w drugi 20 g i jest gites.

Oooo, zapomniałam, że będę sobie mogła za czas jakiś kakao i inne cuda wtryniać!

Cytat:
Napisane przez WrednaZ
Jednego dnia człowiek zje więcej nabialu drugiego mniej... na dniach PW jem go np dużo mniej, bo przeważnie połączenie mięska z warzywami, a na dniach P siłą rzeczy ciężko by było jeść samo mięcho... jakoś trzeba je "przegryźć
Jak zjadłam za dużo białka wczoraj, a malusieńkie ilości tłuszczyku i węgli, to dziś apetytu za bardzo nie miałam. Zjadłam nabiał i połowę dawki mięsnej zapisanej sobie na zasię wczoraj i już kurek zakręcony. Więcej nie dam rady. Organizm sam to reguluje widać.

Fakt, jak jadłam warzywa i ryby (myślę o poprzednim okresie przeddietowym), to nabiału mi się już nie chciało jeść. Więc pewnie w II fazie na dniach proteinowych będę jeść więcej nabiału z mięsem niż teraz. Zresztą długo bez kefiru nie wytrzymam. Jeszcze w upale? Zakupię sobie aromaty polecane przez dukanki i będę z kefirem mieszać - mniam, pycha koktajle !

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010
nawet tesc dzis powiedzial, ze laska ze mnie
A teściowa słyszała? No, no, no - to już coś!
Cieszę się, że Olafkowi nie dowaliła się kolejna choroba. Biedne dziecko ma już dość. Byłam starsza o wiele, jak trafiłam do szpitala i to było strarszne przeżycie, chociaż panie z sali się mną opiekowały, a mama codziennie odwiedzała.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-10 o 17:37
Stary 2011-05-10, 17:35   #463
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

czy chce ktoras tajne kody do orange??? na minuty i sms za darmo???

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:59   #464
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej Maly Olafek miał dzis rtg i podejrzenie o zapalenie płuc. NA SZCZĘŚCIE czysto prawdopodobnie jutro do domu ciesze sie

super, że z Olafkiem już ok
no i te komplementy.. na mnie dzisiaj tak się klient gapił, że się aż speszyłam, on już wczoraj był u mnie, dziś siedział i patrzył jak obsługuję, u mnie była kolejka to poszedł do koleżanki i tak się gapił i uśmiechał, później jak wychodził to dalej się patrzył i uśmiechał.. i jeszcze się odwrócił i tak spojrzał i się uśmiechnął jak dawno żaden obcy facet, aż mi się tak dziwnie zrobiło...

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Dukan zaleca ruch! ale nie jest on konieczny by chudnąć. Oczywiście nie mówimy tu o bardzo ciężkich ćwiczeniach, bo dieta dostarcza bardzo mało kcal i węglowodanów, z których czerpiemy energię. Jednak wiele z nas ćwiczy i nic się nie dzieje złego, wręcz przeciwnie

łatwo znaleźć łatwe i szybkie przepisy ale są też czasochłonne. ja na co dzień gotuję rzeczy max 30 min

niestety jest to dieta droga, ponieważ je się dużo mięsa i ryb, a te do najtańszych nie należą. słodziki też tanie nie są. a nabiał i warzywa no to normalne ceny

powodzenia w wyborze, jesli sie zdecydujesz to przeczytaj koniecznie książkę!

**
zostań z nami! bęzdiemy Zapach Deszczu i Tchnienie Wiatru
och jak tu romantycznie

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:56   #465
Zingiber
Raczkowanie

No właśnie! Jest tak romantycznie, że aż dech zapiera

Dziś jakiś dzień komplementów. Wyglądam tak samo nieponętnie, a już mnie obcy facet na ulicy ochami i achami obdarzał. Komedia, po prostu komedia.

Piję sobie napar popularnie zwany herbatką rooibosową, obmyślając menu na jutro.
WOW
http://oherbacie.pl/rooibos-czerwonokrzew-afrykanski/

Tu mamy porównanie dwóch naparów zastępujących tradycyjną herbatę: http://www.naturaherbaty.pl/rooibos-yerba-mate.html

Cytat:
Napar z tej rośliny ma również właściwości zmiękczające mięso
Znalazłam ciekawy przepis na marynatę do mięs. To będzie dla mnie odskocznia, bo troszeńkę tęsknię do marynat moich różniastych (ocet winny albo jęczmienny, oliwa różnej maści i dodatki, także miodowe). Niestety, bałabym się na dukaniu w takim tłustym czymś zostawiać na noc mięso. Szkoda!

Znalazłam taki oto przepis, który jutro albo pojutrze wypróbuję.

Marynata do kurczaka:
1 szklanka mocnej herbaty rooibos (z 2 torebek),
1 szklanka jogurtu naturalnego,
1 łyżka soku z cytryny (no, chyba ujdzie).

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i zanurzyć w nich kurczaka. Wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki (lepiej na całą noc). Przed pieczeniem lub grillowaniem oskrobać mięso z marynaty.
Stary 2011-05-10, 20:05   #466
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

a mi jakoś smutno odkąd wróciłam z pracy

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
No właśnie! Jest tak romantycznie, że aż dech zapiera

Dziś jakiś dzień komplementów. Wyglądam tak samo nieponętnie, a już mnie obcy facet na ulicy ochami i achami obdarzał. Komedia, po prostu komedia.

Piję sobie napar popularnie zwany herbatką rooibosową, obmyślając menu na jutro.
WOW
http://oherbacie.pl/rooibos-czerwonokrzew-afrykanski/

Tu mamy porównanie dwóch naparów zastępujących tradycyjną herbatę: http://www.naturaherbaty.pl/rooibos-yerba-mate.html

Znalazłam ciekawy przepis na marynatę do mięs. To będzie dla mnie odskocznia, bo troszeńkę tęsknię do marynat moich różniastych (ocet winny albo jęczmienny, oliwa różnej maści i dodatki, także miodowe). Niestety, bałabym się na dukaniu w takim tłustym czymś zostawiać na noc mięso. Szkoda!

Marynata do kurczaka:

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i zanurzyć w nich kurczaka. Wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki (lepiej na całą noc). Przed pieczeniem lub grillowaniem oskrobać mięso z marynaty.

ja piję zieloną herbatę

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:28   #467
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jej ja też chcesz jeszcze z kg schudnąć też jestem na III fazie
Mi na 2 nie leciało na 3 leci. nie wiem od czego to zależy...

Cytat:
gwoli wyjaśnienia,jak już chcesz zaokrąglać to mam 63 kg:P
też zaczęłaś z początkiem stycznia? ile masz wzrostu? bo wyglądasz fantastycznie, z tego co pokazywałaś! dogonisz mnie na tej III napewno

oj powodzenia w uczeniu, napewno będzie ok

a i byłam dziś na tym wibrującym urządzeniu, ale mnie wytrzęsło śmieszne uczucie! zobaczymy czy będą efekty
Tak. Zaczęłam 3 stycznia. Wzrostu mam 168 cm. Vibro plate? Ja na to chodze po siłowni na relax Pamiętam jak pierwszy raz weszłam to zeskoczyłam przestraszona

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Po pracy poszłam do Galeri i kupiłam sobie szpilki, tzn odkupiłam za te co porzednio mi zeżarł pies w CCC w promocji za 49 zł szliczniutkie i jeszcze torebkę.
Poszalałam nie ma co, a teraz mam wyrzuty sumienia, bo lepiej żebym odkładała na czynsz bo nie wiadomo jaka wypłata będzie przecież
Od czasu do czasu można sobie coś kupić tym bardziej, że wcześniejszymi piesek sie posilił

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Dziewczyny ! Dziękuję wam za wsparcie Podniosło mnie to na duchu i dodało odwagi Jesteście najlepsze !
A co do matury ustnej...
20/20 punktów !!

Jak już zaczęłam mówić,to poleciało i na pytania wszystkie ładnie odpowiedziałam

Jeszcze raz dziękuję Gdyby nie Wy,to cienko by bylo...
klask i: Eeee Zdolniacha

Cytat:
Napisane przez Zapach deszczu Pokaż wiadomość
Witam
Od miesiąca jestem na diecie, jednak obecna dieta jest dość rygorystyczna. Zaczęłam dużo czytać o diecie Dukana, ale mam wiele wątpliwości.
Wiele osób bardzo chwali sobie tą dietę dlatego zaczęłam szukać informacji.

Mam jednak kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże
- Słyszałam, że będąc na tej diecie obowiązuje całkowity zakaz ćwiczeń fizycznych. Wydaje mi się to dość zaskakujące. Jak jest faktycznie?
- Czy przygotowywanie posiłków dozwolonych jest czasochłonne?
- Zastanawiam się czy uda mi się znaleźć odpowiednie produkty bez problemów? Czy ta dieta należy do diet, gdzie składniki są drogie?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Szukam czegoś dla siebie a wszystkie inne diety są męczące.

-Ja chodze na siłownie 4-5 razy w tygodniu, pływam raz w tygodniu, 2 razy areobik na tydzień... i to wszystko od drugiej fazy Nie miałam żadnych problemów - jakichś osłabień czy coś.
-Zajmuje troche czasu...
- Pod względem dukanowym Lidl jest bardzo dobrze zaopatrzony. Cóż... ta dieta do tanich nie należy...

Cytat:
Napisane przez iwka2021 Pokaż wiadomość
hej przyłączam sie do wass
dziś mój 1 dzień diety dukana fazy uderzeniowej!
mam do zrzucenia około 10-12 kg

wzrost 170,
waga 70kg.
Witamy! Ile masz tej uderzeniówki zrobić?

Dziewczyny na 3 fazie makaronu można 200 gram ugotowanego, nie 100 g
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:30   #468
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez extravagance86
ja piję zieloną herbatę
To może taki przepis? Nieco zmodyfikowany dla naszych potrzeb, ale nie mam proporcji w przepisie.

Panna cotta z zieloną herbatą

Zieloną herbatę i mleko z dodatkiem słodziku (i ewentualnie aromatów) podgrzewać na małym ogniu. Prawie zagotować oraz zdjąć z ognia. Odstawić na 10 minut do zaparzenia. Odcedzić napar do garnka. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach ciepłej wody. Wymieszać z mleczno-herbacianym napojem. Podgrzać, aż żelatyna się rozpuści. W małych filiżankach lub kubeczkach wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać w filiżankach lub odwracając filiżankę, wyłożyć na talerz.

Tu są proporcje innej panny cotty - bomby kalorycznej, o której można sobie pomarzyć:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html

I kolejnej:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...7947,9495.html

No to ja sobie kiedyś poeksperymentuję, może w ramach uczty Aj, kiedy będę mogła, pewnie za pół roku.

Jeśli wolno żelatynę, ale myślę, że wolno - w końcu to produkt pochodzenia zwierzęcego (kości i chrząstki teoretycznie)
Cytat:
SKŁAD ŻELATYNY

84-90 % protein białkowych 1-2% soli mineralnych 8-15 % wody.
Stary 2011-05-10, 20:34   #469
k_acha
Raczkowanie

Dziewczyny... dukam 2 dzien. Jestem w fazie uderzeniowej, czyli I :P i za 5 dni mam dostac okres, do tego biore pigulki anty, czy to moze mi utrudnic zrzucenie kilogramow ? Podczas okresu bedzie spadac, czy bedzie zastoj, a po nim sie cos zmieni ?
Stary 2011-05-10, 20:37   #470
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez k_acha Pokaż wiadomość
Dziewczyny... dukam 2 dzien. Jestem w fazie uderzeniowej, czyli I :P i za 5 dni mam dostac okres, do tego biore pigulki anty, czy to moze mi utrudnic zrzucenie kilogramow ? Podczas okresu bedzie spadac, czy bedzie zastoj, a po nim sie cos zmieni ?
Zależy od organizmu. U mnie zawsze po @ pięknie spadało
Stary 2011-05-10, 20:40   #471
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Tak. Zaczęłam 3 stycznia. Wzrostu mam 168 cm. Vibro plate? Ja na to chodze po siłowni na relax Pamiętam jak pierwszy raz weszłam to zeskoczyłam przestraszona

-Ja chodze na siłownie 4-5 razy w tygodniu, pływam raz w tygodniu, 2 razy areobik na tydzień... i to wszystko od drugiej fazy Nie miałam żadnych problemów - jakichś osłabień czy coś.
-Zajmuje troche czasu...
- Pod względem dukanowym Lidl jest bardzo dobrze zaopatrzony. Cóż... ta dieta do tanich nie należy...

wiesz co, ważysz więcej, choć masz 1cm więcej, ale wyglądasz lepiej napewno to efekt regularnych ćwiczeń od 4 miesięcy! a ja chodzę na dream healther - kupiłam karnet na grouponie za 30 zł zamiast 150

lecę się do spania zebrać, bo na 8 jutro dobranoc i spadków jutro
Stary 2011-05-10, 20:44   #472
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
wiesz co, ważysz więcej, choć masz 1cm więcej, ale wyglądasz lepiej napewno to efekt regularnych ćwiczeń od 4 miesięcy! a ja chodzę na dream healther - kupiłam karnet na grouponie za 30 zł zamiast 150

lecę się do spania zebrać, bo na 8 jutro dobranoc i spadków jutro
Ja wiem czy wygladam lepiej... Przydało by mi się jeszcze zrzucić tłuszczyk z brzucha i bioder. Podobne urządzenia, to na którym ja leżakuje jest mniejsze

I ja spadam spać. Również życzę spadków!
Stary 2011-05-10, 20:48   #473
k_acha
Raczkowanie

Dzieki :P Pocieszylas mnie ;P
Troche sie naczytalam, ale juz glupieje hehe w II fazie chudnie sie szybko ?
Stary 2011-05-10, 20:51   #474
Agus140188
Rozeznanie

Hejka jestem już z Wami po bardzo długim i męczącym dniu. grzecznie tu było?
Stary 2011-05-10, 21:00   #475
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
jutro pewno nie i pojutrze też nie... PW mam dziś i jutro jem za dwóch więc zastój nie powinien dziwić, niby dukanowo ale sporo nabiału (twaróg, serek 3%), budynie i kakao i jak widzę jak tu dziewczyny na samym mięsku, po łyżce mleka to też mnie zastój mój nie dziwi

a skąd ja mam wiedzieć takie rzeczy 100g to na III uczcie produktó skrobiowych na tydzień... tyle wiem ale racja że te zapotrzebowania będą inne dla każdego, indywidualnie... może faktycznie przy zastoju warto robić takie zestawienia B/W/T. chyba sobie zrobię...

serek z najlepszymi parametrami to chyba menuB z mlekowity ale teraz mi zamkneli jedyny sklep gdzie go widziałam
Metalku no co Ty narzekasz, zaczniesz P i zobaczysz piękny spadek więc nie marudzimy, woda się zebrała i wzrost, spadnie woda bedzie wielki minusik na wadze

mroziq Gratulacje

Kochane kupiłam dziś shape z płytą pilatesowy aerobik - powiem Wam fajne tam są ćwiczenia - ha ha kolejna płyta w moim dorobku może wreszcie zacznę z nich korzystać. I w gazetce jest nawet artykuł - chudnij zdrowo na Dukanie - ale jeszcze nie czytałam

Miłej nocki dużych spadków jutro na wadze, a co niektórym kilkudniowego odwyku wagowego (łącznie ze mną) co by sie niepotrzebnie nie dołować
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:21   #476
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ! Dziękuję wam za wsparcie Podniosło mnie to na duchu i dodało odwagi Jesteście najlepsze !
A co do matury ustnej...
20/20 punktów !!

Jak już zaczęłam mówić,to poleciało i na pytania wszystkie ładnie odpowiedziałam

Wielkie gratulacje. Jesteś mistrzynią prezentacji

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
ja mam końcówkę okresu więc zastój pewno jeszcze z tego - ale tak jak innych uspokajam, przedstawiam wszystko na logikę i biologię ale u siebie tak nie umiem ;P już się denerwuję zastojem, bo to pierwszy zaobserwowany (wcześniej się nie ważyłam ) jak po kolejnym P nie będzie spadku to będę się bawić w tabelki albo zjem całego pieczonego kurczaka ale nie łamanie zasad to dla mnie priorytet (po nim dopiero spadek wagi )
Ja też miałam teraz wzrost łącznie 1,5kg. Nie wiadomo dlaczego Jedyny powód, który mi przyszedł do głowy to owulacja. Ostatnie dwa dni to były malutkie spadki (mimo PW), ale jeszcze 1,1kg nadwyżki zostało. Jak wcześniej zaczęło sporo spadać, to jakoś psychicznie wmówiłam sobie, że lepiej wyglądam i byłam pewniejsza siebie. Zasad staram się nie łamać. Nawet mnie na szczęście nie ciągnie do grzechu.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

Świetnie, że Olafek wraca do domu. A komplement od teścia - super sprawa

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
super, że z Olafkiem już ok
no i te komplementy.. na mnie dzisiaj tak się klient gapił, że się aż speszyłam, on już wczoraj był u mnie, dziś siedział i patrzył jak obsługuję, u mnie była kolejka to poszedł do koleżanki i tak się gapił i uśmiechał, później jak wychodził to dalej się patrzył i uśmiechał.. i jeszcze się odwrócił i tak spojrzał i się uśmiechnął jak dawno żaden obcy facet, aż mi się tak dziwnie zrobiło...
Cichy wielbiciel?

Cytat:

Marynata do kurczaka:

Dzięki za przepis. Wypróbuję po niedzieli

Cytat:
Napisane przez k_acha Pokaż wiadomość
Dzieki :P Pocieszylas mnie ;P
Troche sie naczytalam, ale juz glupieje hehe w II fazie chudnie sie szybko ?
W II fazie chudnie się schodkowo: spadek, wzrost, spadek, wzrost...
A tempo zależy od osoby.

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Hejka jestem już z Wami po bardzo długim i męczącym dniu. grzecznie tu było?
Ja byłam grzeczna. Nikt nie zgrzeszył (albo się nie przyznał )

Ponawiam prośbę o radę, co zabrać do jedzenia na wyjazd?
Może spróbowałabym upiec ciasteczka. Macie jakiś pyszny przepis?
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:30   #477
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
A co do matury ustnej...
20/20 punktów !!

Ty nasza Zolniacho Ty pięknie sobie poradziłaś, a stres musi być po prostu bo bardzo Ci zależało ale masz już to za sobą

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
3 dzień 3 fazy i mniej mnie już o 1 kg
Nie wiem co jest. Na 2 nie leciało nic, a teraz owoce, uczta i leci. Dziwny mam jakiś orgaznim ...

tchnienie-wiatru, ja też mam takie wrażenie ale pisze może ktoś mnie zauważy A tak wogóle to skrycie zazdraszczam bo startowałysmy z tej samej wagi i ja mam 64 a Ty 62
Ja myslę, że te spadki moga być ze względu na ruch, bo z tego co pamiętam jesteś aktywna sportowo gratulacje tak czy siak, bo wysiłek opłaca się widać, no i pięknie Dukan Ci służy
Stary 2011-05-10, 21:34   #478
karolinusienka
Zakorzenienie

melduje sie w kolejnej czesci i zmykam do łozeczka
do juterka!

głosujcie: http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=186 z góry dziękuję!
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:49   #479
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
melduje sie w kolejnej czesci i zmykam do łozeczka
do juterka!

głosujcie: http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=186 z góry dziękuję!
Poszło Głosujemy Dziewczynki bo ta panienka ma świetne przepisy na swoim blogu!!! Dlatego pomagamy!!!!!!!!!
Stary 2011-05-10, 21:59   #480
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
W
Ja też miałam teraz wzrost łącznie 1,5kg. Nie wiadomo dlaczego Jedyny powód, który mi przyszedł do głowy to owulacja. Ostatnie dwa dni to były malutkie spadki (mimo PW), ale jeszcze 1,1kg nadwyżki zostało. Jak wcześniej zaczęło sporo spadać, to jakoś psychicznie wmówiłam sobie, że lepiej wyglądam i byłam pewniejsza siebie. Zasad staram się nie łamać. Nawet mnie na szczęście nie ciągnie do grzechu.
Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
Metalku no co Ty narzekasz, zaczniesz P i zobaczysz piękny spadek więc nie marudzimy, woda się zebrała i wzrost, spadnie woda bedzie wielki minusik na wadze
dzięki dziewczyny za pocieszenie wiedziałam że jak zacznę się ważyć to tak będzie teraz już trudno... spróbuję poczekać z ważeniem do końca P bo teraz warzywami się opycham to spadku nie będzie mnie niestety ciągnie do grzechu :/ ale to ponoć taki krytyczny moment - 4 miesiące diety niedawno minęło...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości