|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
Skoro zachowałam wszystkie zasady - ilość nabiału, ilość otręb (no ciut więcej ale biorę na to poprawkę), mięso do każdego posiłku itp itd... to trochę nie widzę możliwości żeby wyszła ilość węgli mniejsza niż choćby takie 60-70, tak jak napisała tchnienie...
![]() |
#452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybym jadła wędlin więcej i więcej otrębów owsianych oraz jaja, jak i więcej nabiału (za poradą zredukowałam do minimum mleko i kefir), to bym miała tyle samo, co Ty albo więcej. W II fazie w dniach P może będę mieć trochę więcej tych węgli, ale będę się starać JEDNAK NIE. Bo obliczyłam sobie ilości składników, które pozwolą mi na ubytek wagi i są podobne w miarę do tego, co teraz. Tylko białka mam 5 razy więcej. Na pewno żadna z nas nie osiąga zalecanej dla jej wieku, wagi, wzrostu i trybu życia ilości węglowodanów. Tego to jestem pewna. Nie ma się czym martwić zatem! Głowa do góry! Ale jak masz przestój, to chyba warto któryś składnik podkręcić w górę, a inny w dół. O, MAM COŚ PODOBNEGO do liczydełka. http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php Wychodzi ogromna redukcja kalorii dla chudnięcia - teoretycznie bardzo niezdrowego - 1 kg na tydzień. Na pewno mamy ze dwa razy więcej kalorii, czyli jest BOSKO! I na pewno duuużo za dużo białka, więc organizm sobie radzi z ograniczeniami i mięśnie są sprawne. Pokażę, jak wyglądają moje wyliczenia, które wychodzą mi w trakcie dukanowania uderzeniowego i wartości, które wyliczałam wedle kilku kalkulatorów (różniły się jedynie cyframi po przecinku, a sprawdzałam trzy - pewnie wedle tego samego wzoru opracowane, hehe). Maksymalne, niezdrowe (1 kg mniej w każdym tygodniu) chudnięcie powinno mi dostarczyć 617.32 kcal. Wydaje mi się, że to chodzi o kalorie nadprogramowe, konieczne do innej aktywności organizmu niż podstawowa (oddychanie, praca serce, utrzymanie odpowiedniej temperatury ciała, trawienie, etc.). Bo z tego, co pamiętam, wyliczono mi podstawowy wskaźnik na poziomie ponad 900 kcal. BIAŁKO: minimalna dawka 23.15 g A ja mam minimum 120 g tego białka, choćbym nie wiem, jak się napinała, żeby redukować węgle i tłuszczyki WĘGLOWODANY: 84.88 g Na fazie uderzeniowej (dziś ostatni dzień) spożywam mniej więcej 25 g średnio dziennie. TŁUSZCZ: 20.58 g Tyle mniej więcej mi wychodzi. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-10 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
hej przyłączam sie do wass
![]() dziś mój 1 dzień diety dukana fazy uderzeniowej! ![]() mam do zrzucenia około 10-12 kg ![]() wzrost 170, waga 70kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Witam Cię, Iwko! Z naszymi ekspertkami zaczniesz tak ładnie traktować swój organizm, jak ja.
![]() Tak się cieszę, że jem regularnie, do syta i że czuję głód!!! To jest z pewnością ogromny plus tej diety. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() serek z najlepszymi parametrami to chyba menuB z mlekowity ale teraz mi zamkneli jedyny sklep gdzie go widziałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że gdy mamy dłużej zastoje, ale prawdziwe zastoje, a nie zatrzymanie wody okołoperiodowe, jedzenie warzyw, etc. - ale ja się nie znam, tylko kombinuję jak koń pod górkę - to trzeba coś zrobić, żeby w jelitach drgnęło. Pewnie dlatego działa złamanie dukanowych tabu i spożycie słodziutkiego cuterta, wypicie piffka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
No bo nie trzeba się tym tak bardzo przejmować chyba
![]() Jednego dnia człowiek zje więcej nabialu drugiego mniej... na dniach PW jem go np dużo mniej, bo przeważnie połączenie mięska z warzywami, a na dniach P siłą rzeczy ciężko by było jeść samo mięcho... jakoś trzeba je "przegryźć"
#458 |
Wtajemniczenie
|
ja nie pisałam,że Dukan zaleca 100g!:P mówię, że w artykułach o Dukanie piszą, żeby lepiej jeść więcej węgli, żeby nie mieć ketozy. na normalnym grzecznym Dukanie bez mleka, kakao, skrobii itp. je się mniej niż 25g tłuszczu. ale ja wolę jeść więcej węgli, wolniej chudnąć, ale nie pogarszać sobie sprawy z ketonami. chyba w piątek znów siuśki pójdę oddać,żeby zobaczyć czy stoją w miejscu, czy wzrastają... znowu będzie stres;P
#459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze uda sie, chce wkońcu sie zdrowo odżywiać i schudnąć!!! ![]() wzrost170; waga70 Cel: 70....68....66...64...62... 60...58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
hej Maly Olafek miał dzis rtg i podejrzenie o zapalenie płuc. NA SZCZĘŚCIE czysto
![]() ![]() ![]() ludzie mowia ze chudne a waga stoi nawet tesc dzis powiedzial, ze laska ze mnie ![]()
![]() |
#462 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oooo, zapomniałam, że będę sobie mogła za czas jakiś kakao i inne cuda wtryniać! Cytat:
Fakt, jak jadłam warzywa i ryby (myślę o poprzednim okresie przeddietowym), to nabiału mi się już nie chciało jeść. Więc pewnie w II fazie na dniach proteinowych będę jeść więcej nabiału z mięsem niż teraz. Zresztą długo bez kefiru nie wytrzymam. Jeszcze w upale? Zakupię sobie aromaty polecane przez dukanki i będę z kefirem mieszać - mniam, pycha koktajle ! Cytat:
Cieszę się, że Olafkowi nie dowaliła się kolejna choroba. Biedne dziecko ma już dość. Byłam starsza o wiele, jak trafiłam do szpitala i to było strarszne przeżycie, chociaż panie z sali się mną opiekowały, a mama codziennie odwiedzała. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-10 o 17:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Wtajemniczenie
|
czy chce ktoras tajne kody do orange??? na minuty i sms za darmo???
#464 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i te komplementy.. na mnie dzisiaj tak się klient gapił, że się aż speszyłam, on już wczoraj był u mnie, dziś siedział i patrzył jak obsługuję, u mnie była kolejka to poszedł do koleżanki i tak się gapił i uśmiechał, później jak wychodził to dalej się patrzył i uśmiechał.. i jeszcze się odwrócił i tak spojrzał i się uśmiechnął jak dawno żaden obcy facet, aż mi się tak dziwnie zrobiło... ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#465 | |
Raczkowanie
|
No właśnie! Jest tak romantycznie, że aż dech zapiera
![]() Dziś jakiś dzień komplementów. Wyglądam tak samo nieponętnie, a już mnie obcy facet na ulicy ochami i achami obdarzał. Komedia, po prostu komedia. Piję sobie napar popularnie zwany herbatką rooibosową, obmyślając menu na jutro. WOW ![]() http://oherbacie.pl/rooibos-czerwonokrzew-afrykanski/ Tu mamy porównanie dwóch naparów zastępujących tradycyjną herbatę: http://www.naturaherbaty.pl/rooibos-yerba-mate.html Cytat:
Znalazłam taki oto przepis, który jutro albo pojutrze wypróbuję. Marynata do kurczaka: 1 szklanka mocnej herbaty rooibos (z 2 torebek), 1 szklanka jogurtu naturalnego, 1 łyżka soku z cytryny (no, chyba ujdzie). Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i zanurzyć w nich kurczaka. Wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki (lepiej na całą noc). Przed pieczeniem lub grillowaniem oskrobać mięso z marynaty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Zadomowienie
|
a mi jakoś smutno odkąd wróciłam z pracy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
ja piję zieloną herbatę
![]() |
#467 | ||||||
Szara Eminencja
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
-Ja chodze na siłownie 4-5 razy w tygodniu, pływam raz w tygodniu, 2 razy areobik na tydzień... i to wszystko od drugiej fazy ![]() -Zajmuje troche czasu... - Pod względem dukanowym Lidl jest bardzo dobrze zaopatrzony. Cóż... ta dieta do tanich nie należy... ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny na 3 fazie makaronu można 200 gram ugotowanego, nie 100 g |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#468 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Panna cotta z zieloną herbatą Zieloną herbatę i mleko z dodatkiem słodziku (i ewentualnie aromatów) podgrzewać na małym ogniu. Prawie zagotować oraz zdjąć z ognia. Odstawić na 10 minut do zaparzenia. Odcedzić napar do garnka. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach ciepłej wody. Wymieszać z mleczno-herbacianym napojem. Podgrzać, aż żelatyna się rozpuści. W małych filiżankach lub kubeczkach wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać w filiżankach lub odwracając filiżankę, wyłożyć na talerz. Tu są proporcje innej panny cotty - bomby kalorycznej, o której można sobie pomarzyć: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html I kolejnej: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...7947,9495.html No to ja sobie kiedyś poeksperymentuję, może w ramach uczty ![]() Jeśli wolno żelatynę, ale myślę, że wolno - w końcu to produkt pochodzenia zwierzęcego (kości i chrząstki teoretycznie) Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny... dukam 2 dzien. Jestem w fazie uderzeniowej, czyli I :P i za 5 dni mam dostac okres, do tego biore pigulki anty, czy to moze mi utrudnic zrzucenie kilogramow ? Podczas okresu bedzie spadac, czy bedzie zastoj, a po nim sie cos zmieni ?
![]() |
#470 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() lecę się do spania zebrać, bo na 8 jutro ![]() ![]()
![]() |
#472 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() ![]() I ja spadam spać. Również życzę spadków! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Dzieki :P Pocieszylas mnie ;P
Troche sie naczytalam, ale juz glupieje hehe w II fazie chudnie sie szybko ?
#474 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() ![]()
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mroziq Gratulacje ![]() ![]() Kochane kupiłam dziś shape z płytą pilatesowy aerobik - powiem Wam fajne tam są ćwiczenia - ha ha kolejna płyta w moim dorobku ![]() ![]() Miłej nocki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tempo zależy od osoby. Cytat:
![]() Ponawiam prośbę o radę, co zabrać do jedzenia na wyjazd? Może spróbowałabym upiec ciasteczka. Macie jakiś pyszny przepis? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#477 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
melduje sie w kolejnej czesci i zmykam do łozeczka
![]() do juterka! głosujcie: http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=186 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#480 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.