![]() |
#451 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Jagielloński, Stosunki Międzynarodowe I rok - egzaminy
Cytat:
Ja będę się starać w tym roku. Minusem jest to że wydział jest aż na kampusie UJ. weź sobie 2 przedmioty: ang rozszerzony i geo rozszerzone i spróbój. Bardziej opłaca sie podać rozszerzony w porywach młodzieńczej fantazji zdawałam aż 4 przedmioty rozszerzone i geo podstawke. ![]()
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Dot.: UJ - kierunki, rekrutacja, studia - WĄTEK ZBIORCZY
A jaki jestes rocznik?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
'94
![]() Jak co to chętnie Ci doradzę ![]()
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem 94, zawalilam sobie studia i teraz jestem az 2 lata w plecy (jestem po technikum) a teraz chce zmienić i miasto i studia bo studiowałam geodezje. Jednak od zawsze chciałam na UJ jednak watpie ze mnie przyjmą a matury juz poprawic nie moge ehh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
Nie zaszkodzi spróbować
![]() Dlaczego nie możesz poprawić matury? Chodzi Ci w tym roku oczywiście?
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Tak, chodzi mi o to w tym roku. Byłam pewna że jakoś mi pojdzie na tamtych studiach, ale się myliłam, no i wtedy już było za pozno na deklaracje maturalne. A nie chce rok na tyłku siedzieć, bo to za dużo czasu, chce iść na studia od października
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
Cóż, mi wszyscy mówili żebym wybrała kierunki techniczne szła na PK czy AGH. Tylko, że to nie było moje marzenie
![]() Myślę, że gdy posiedzisz trochę, poszukasz czegoś to z pewnością coś znajdziesz. Łatwiej będzie Ci gdy pomyślisz trochę nad tym co Cie interesuje (skoro studiowałaś geodezje to czułas, ze to było to?), zrobisz sobie listę i podsumujesz możliwości.
,,Po tragedii życie też ma sens. Ważne że mamy siebie ". Powrót na forum. ![]() Edytowane przez 1Patty Czas edycji: 2015-03-10 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co studiujesz,jesli mozna wiedziec? Mi też mówili żebym poszła na studia inżynierskie, poszłam i nie wypaliło. Dlatego teraz chce iść na coś co będzie mi sprawiało przyjemność i satysfakcję. Bardzo chciałabym tą ekonomię ale z moimi wynikami to raczej marnie to widzę, dlatego muszę szukać dalej, dzięki za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
Obecnie jestem na 2 roku administracji z której jestem mega zadowolona.Chcę zacząć ekonomię od października jeśli wypali
![]() Myślę, że nawet jeśli twoje wyniki Cię nie satysfakcjonują mozesz je poprawić za rok. Panuje przekonanie,że dużo czasu sie traci itp..ale czy gdzieś jest zapisane że masz studiować od 19/20 roku życia an nie później? Pomyśl bd miała 21 lat/ 22 lata. Spokojnie w przyzwoitym czasie wyrobisz się z licencjatem i magisterką nie widzę problemu ![]() ![]()
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Wymiany na Jagiellonce?
W tym roku piszę maturę, myślę o studiach na Uniwersytecie Jagiellońskim, na kierunku stosunki międzynarodowe. Z tego co słyszałam na UJ istnieje wiele wymian min. można wyjechać na pół roku do Australii. Wie może któraś z Was jak to tam wygląda w praktyce? Ile osób w ciągu roku może tam wyjechać i czy ma w ogóle na to szansę osoba studiująca zaocznie (muszę studiować zaocznie niestety)? Marzę o wyjeździe do Australii, może gdybym studiowała przez pół roku na ich uczelni pojawiłyby się jakieś realne (małe, bo małe) szanse na pracę tam? Nawet jeśli nie przeprowadziłabym się na stałe do Australii to myślę, że jednak na taki wyjazd Polscy pracodawcy patrzyliby przychylnym okiem
![]() Edytowane przez madzialenka94 Czas edycji: 2015-03-20 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymiany na Jagiellonce?
A nie możesz popatrzeć i poszukać na stonie UJ co i jak i gdzie są wymiany? Ewentualnie napisać maila do odpowiedniej osoby?
![]() |
#462 |
Raczkowanie
|
Oczywiście na stronie poczytałam, sprawdziłam jakie miasto, co jest opłacane itp, ale chciałabym bardziej usłyszeć jak to wygląda od strony studenta, nie koniecznie musi być to ta Australia, po prostu chciałabym się coś więcej dowiedzieć o wymianach na UJ, a nie bardzo mam od kogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Przyczajenie
|
Ja studiuję stosunki międzynarodowe na UJ ale dziennie. Z tego co wiem na wymianę można pojechać od 2 roku studiów. Znam osoby, które już były, generalnie są bardzo zadowoleni.
Nie wiem co byś jeszcze chciała wiedzieć, wydaje mi się, że wszystko jest tam na stronie, ewentualnie jak byś nie miała dostępu do dokładniejszych informacji to napisz. Ja to mogę sprawdzić i Ci podeślę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Na UJ chyba każdy wydział ma swoje umowy z różnymi uniwersytetami i innych koordynatorów (mój na pewno tak miał), więc nie dość, że ta kwestia się dosyć intensywnie zmienia rok rocznie, to jeszcze zależy od kierunku.
Na pewno najważniejsze rzeczy to: -język (w zależności gdzie chcesz jechać), - średnia. U mnie nie gwarantowało się kilkunastu miejsc tylko kilka (nieczęsto "aż jedno"), więc to była jednak walka na noże ![]() Przyznam szczerze, że o erasmusach dla studentów zaocznych nigdy nie słyszałam i raczej się to wyklucza z sensem studiów w tym trybie. I przyznam szczerze vol.2 że o wyjazdach (załatwianych przez uczelnię) w tak egzotyczne miejsca jak australia też ni słyszałam ![]() Ale - znajoma pojechała na pół roku do Tajlandii chyba. Z tym, ze wszystko od A do Z załatwiała sobie sama ![]()
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2015-03-21 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
Nie chcę zniechęcać ani nic, ale uczelnie partnerskie przyjmują na studia dzienne, więc może być ciężko ze zmianą trybu tylko na czas wymiany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
Wiem, że można na niektórych uczelniach, ale i tak trzeba wtedy płacić za studia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uczelnia goszcząca nie ma prawa wymagać czesnego, może to zrobić uczelnia macierzysta (i chyba robi) Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-03-21 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Teraz mnie oświeciło. Jechali ludzie z zaocznych studiów u nas. Jechali, ale tam normalnie mieli zajęcia w systemie dziennym, to mnie zmyliło.
I normalnie opłacali (na UJ) czesne za ten rok. Plus ktoś tam wyprosił zwolnienie od opłaty od dziekan.
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
Wyszukałam, że Jagiellonka współpracuje z tą uczelnią http://futurestudents.unimelb.edu.au/info/international dziewczyny z Jagiellonki obiło Wam się może coś o uszy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Rozeznanie
|
Błagam, nie pisz Jagiellonka. Jagiellonka to Biblioteka Jagiellońska, nie UJ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
EDUkator
|
Dokładnie, nie wiem ile razy było o tym mówione
![]() Swoją drogą nie wiem nawet skąd pomysł na takie określenie ![]() Jagiellonka współpracuje, ale pewnie z wydawnictwami.
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny rusza Akademia Podatkowa dla studentów prawa administracji i ekonomii! http://www2.deloitte.com/pl/pl/pages...podatkowa.html
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Gdzie znajde progi na ekonomie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
Omg az tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
O przyjeciu decyduje próg obliczany tak jak to opisane. To że w tamtym roku był wyższy niż np na prawo nie oznacza że w tym roku nie będzie inny. Kolejność rejestracji ma znaczenie przy dodatkowym naborze jeżeli takowy zostanie ogłoszony. W teorii z 1 przedmiotu z grupy 1 najlepiej jest mieć ok 100% wtedy ma się pewność. Ale nie zalamuj sie wszystko przed Tobą. Twój 1 kierunek?
![]() |
#477 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
Podejdź do tego logicznie. Oblicz sobie swój wynik przedmiotowy (suma 2 przedmiotów najlepiej rozszerzonych, dzielona przez 2. Jeśli wyjdzie Ci ponad 73 to możesz stracić kasę śmiało.
PS wybieram się na ekonomię, niestety progi są jakie są trzeba się z tym liczyć i ocenić sytuację odpowiednio wcześniej.
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
No mi wychodzi mniej niz 70 także mogę się pożegnać z UJ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.