|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty i zdrowego Dzidziunia |
|
|
|
|
#452 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Ufffff, nadorbilam, chociaz juz mnie korcilo nie nadrabiac. No, ale glupio tak wpadac po kilku dniach i sie pchac ze swoimi "brudami" od razu
![]() AgaMili, gratuluje syneczka!!! Fajnie, ze bedzie parka ! Podobal mi sie tez tekst tzta o uwazaniu na synka Dziekuje za kciuki Zycze szybkiego powrotu do zdrowia corci. Wysylam pozytywne fluidki Inutil, dziekuje za wiadomosc o malej znajomej ![]() Mijus, dziekuje za pamiec Oczywiscie spoznione zyczenia z okazji rocznicy i zdrowka dla kotka. Zmartwilam sie biedaczkiem. Neska, Twoj sen mnie zabil I tez mnie interesuje, co to byl za wozek Cytat:
to dlatego, ze mam takie same odczucia ![]() Cytat:
az moj tz sie smieje, ze wszedzie sie z bebzolem rozwalam Cytat:
![]() I Kochanie, przepraszam,ze nie odpisalam jeszcze na priva, swinia ze mnie i Dziewczyny, u mnie jak nie urok to sraczka. Jak nie lozysko na dole, to infekcja drog moczowych, jak nie infekcja, to teraz sie okazalo, ze mam aniemie W pon zrobilam badnia, pozniej prawie caly dzien przespalam, wtorek przespalam caly, srode prawie cala...Myslalam,ze to po tej bezsennosci organizm sie domaga. W srode sprobowalam odkurzyc, to zdazylam zrobic dol i musialam sie polozyc, az TZ zszedl zobaczyc, co sie dzieje...no i odebralam dzisiaj wyniki, przeslalam je ginowi, a on ze anemia i wypisal, co mam jesc. Na szczescie posiew moczu pokazal, ze nie ma bakterii Pochwale sie tym, ze TZ nas rozpieszcza. Codziennie gotuje pyszne obiadki, od dzisiaj do powrotu moich rodzicow bedzie wyciskac soki z buraka, jablka, marchewki, pietruszki,selera na niedobor zelaza, podstawia pod nos same smakolyki, jak tylko najdzie mnie na cos ochota, to jedzie do sklepu. Wieczorami masuje brzuszek, cycochy i posladki antyrozstepowcem, a na koniec relaksujacy masaz pleckow i stop plus usypianie glaskaniem po glowce. Przygotowuje kapiele, podstawia poduszki pod plecy, rozpala w kominku i sprzata caly dom. Cos cudownego. Az sie boje jak dlugo to potrwa... Ale na razie trwaj, idyllo, trwaj !!! ))Trzymam kciuki za wszystkie chorowitki !!!!!! Wracajcie jak najpredzej do zdrowia !!! P.S. Jak myslicie, po porodzie tez bedziemy mialy swoje forum? Uswiadomilam sobie, ze przez te kilka dni bardzo sie za Wami stesknilam.
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-15 o 21:13 |
|||
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#454 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez walczylam z anemia latami ale teraz akrurat w ciazy jej nie mam na szczescie. Pij sok buraczany, buraczki do obiadku i lykaj zelazo a bez ok A tz brak mi slow, aniol nie facet ![]() Co do forum to teraz jestesmy na poczekalni a potem bedziemy na odchowalni |
||
|
|
|
#455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie miałaś powód żeby się zagubić w czasoprzestrzeni Fajnie że bakterie odpuściły sobie atak na Twój mocz Oby szybko Ci przeszły dolegliwości pęcherza no i ta anemia! Skąd to się bierze cholerstwo Zdrówka życzę
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj mam jakis kiepski dzien, leze w tym domu i do glowy dostaje, dzisiaj TZ poszedl na 14 do pracy bedzie dopiero jutro popoludniu, cora u dziadkow, a ja leze i gadam z kotami
ale ilez mozna ![]() Cytat:
![]() Co do TZ to ja takiego komfortu nie mam, co prawda ostatnio zrobil sniadanka i kolacyjki, ale syfozol w domu straszny, na meblach mam warstwe kurzu, wiem, ze zrobilby jak bym go poprosila, no ale wlasnie musze poprosic no ale nie narzekam ![]() Ciekawe jak tam Sandra, przerabane troszke z tym szpitalem, ale dobrze, ze lekarz jest czujny i nie zlekcewazyl tego cisnienia... |
|
|
|
|
#457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na 'kuchenne rewolucje' i spać
Cytat:
![]() woow ile ciuszków? super Cytat:
![]() ja kupiłam śpiworek w 5-10-15 na wyprzedaży podobny jak ten beżowy |
||
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już niedługo będzie :boune:A co do buraków- one zawierają dużą ilość witaminy C, ale nie mają niestety żelaza nic a nic... wątróbka i jedzie ja na szczęście wyniki mam dobre pearpearl - no w końcu jesteś! nooo... ominęła Cię relacja na żywo z rzygami ![]() Anemii współczuję, wiem jak to jest, sama leczyłam się koło 4 miesięcy... na szczęście mam wsio w normie, więc oki, siuśki tyż A Ty coś się obijasz! wątróbkę jedz! bo ma dużo żelaza, z 1x w tygodniu, groch, fasola, sałata, i chyba bób? a sok z buraków nie zawiera żelaza tylko witaminę C, udowodnione naukowo a pietrucha dobrze robi na pęcherz no i sok z kapusty kiszonej ![]() Zazdroszczę, że możesz spać, bo ja nie, masakra jakaś... mam nadzieję, że noc prześpię A tż... no no pięknie! ciekawe na jak długo musisz mu ładnie wieczorkiem podziękować A po porodzie na pewno będziemy się udzielać- tylko rzadziej słodkiego od 1,5 tyg nie tykam- przeszło mi, więc mejbi bejbi ...
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
co do mojego snu
to nie wiem co to za wózek ale wiem, ze na pewno był niebieski ![]() idę lalunie!! jutro idę na badania w tym glukoza!!!!!!! trzymta kciuki żebym przetrwała!!! dobranooooooooooc |
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby się do tego przyzwyczaił i robił tak jak najczęściej Zmykam spać, zaraz wróci Tzcik z pracy A ja padam na mordkę, jutro wstawanie bedzie katorgą :/Neska, trzymam Dasz radę
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak sobie Was cały czas podczytuje, ale za dużo się nie udzielam, jakoś ciężko mi się wbić w Wasze rozmowy, ale chciałam o coś zapytać. Jestem w 17 tygodniu ciąży i ostatnio w nocy dopadł mnie okropny ból brzucha, głupio zrobiłam bo przetrzymałam do rana i dopiero wtedy pojechałam do mojego gina. Okazało się, że ginekologicznie jest wszystko ok, ale dostałam skierowanie na usg jamy brzusznej i wykazało, że mam piasek w nerkach i możliwe też malutkie kamyki. Do gina ide dopiero w poniedziałek :/ Czy któraś z Was miała z czymś takim do czynienia? Bo się stresuję i w dodatku cały czas czuję lekki ból z prawej strony brzucha :/
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże ale jak się masakrycznie czuję...
aż się poryczałam i ryczę cały czas, że teściowa mnie tak załatwiła i to na sam wyjazd Cytat:
![]() Maga83 ja tak nie miałam... ale lekarz powinien cosik zaradzić
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w piatek
Fajnie, że jutro weekend Cytat:
Ale lekarz na pewno coś pomoże, nie martw się Cytat:
).Mnie coś od czasu do czasu gardło postrzykuje (nie boli, ale czase coś zaszczypie). Więc dziś na śniadanie zaaplikowałam sobie kanapkę ze szczypiorkiem, czosnkiem i wędliną Na wszelki wypadek I teraz siedzę w pracy i śmierdzę, mimo iż umyłam zęby, spożyłam gumę miętową, piję kawę i przegryzam jogurtem Ale dalej czuję ten czosnek
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-09-16 o 07:38 |
||
|
|
|
#465 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
Cytat:
![]() Na szczescie mężu postraszył policja (bo zaliczka zapłacona) i dzis juz sa na budowie tylko ja sie boje ze jak dalej bedzie cos szlo nie tak to jeszcze trafie do szpitala... Dopiero wieczorem sie uspokoilam i nie wiem jak to wplynelo na dzidzie ![]() Wiem wiem wsczyscy mowia ze nic sie nie stanie jak nie zdazymy ale nic nie poradze ze sie wkurzam, tak sobie zaplanowalam zeby zdazyc a teraz przez tego pacana ehhh... ![]() No nic rozpisalam sie troche, musialam sie wyzalic ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznac sie kto rozsyła te wirtualne choróbska?
dzis ja obudziłam sie z kaszlem i bólem głowy
|
|
|
|
#467 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() a tż Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#468 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
decyzję i założyłam i teraz bez oporów się uśmiecham i nie zakrywam ust ![]() Cytat:
Cytat:
A czasami to nawet troszkę głupio jak tak od razu ktoś chce przepuszczać, jeśli się dobrze czujemy i nic nam nie jest Ale miło, że jednak ktoś o nas pamięta ![]() Cytat:
![]() Pearpearl fajny ten Twój nietoperz W końcu Ty jesteś najważniejsza ![]() A mi dzisiaj Mężulek razem z Dzidkiem śpiewali sto lat z okazji urodzin Kochane urwisy ![]() Za to dzisiaj będę musiała troszkę popracować... Całą noc nie spałam, bo bez przerwy śniło mi się, że muszę ustalać plan lekcji dla dzieci ze szkoły, w której też pracuję. A to dlatego, że faktycznie teraz mamy problem z tym planem i dlatego jadę dzisiaj do szefowej ustalać plan lekcji... Dobra strona tego to to, że zobaczę jej dzidziusia, które urodziła w zeszły wtorek Już się nie mogę doczekać Ale muszę przyznać, że ona to ma dopiero zakręcony okres w życiu. W szpitalu była i ludzie do niej dzwonili, żeby dzieci zapisać do szkoły, jak jechała na porodówkę to samo. Wczoraj siedziałyśmy razem w szkole i musiała pokarm odciągać dla małego... Ciężko ma troszkę, dlatego głupio mi odmówić pomocy. Ale z drugiej strony, to wczoraj dosłownie padałam ze zmęczenia... Dobrze, że od jutra weekend
|
||||
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#470 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście nie są to bolesne kopniaki, i nie dostał się jeszcze w okolice pęcherza. Wydaje mi się, że ze względu na takie a nie inne ułożenie macicy bardziej będzie mi wisiał na żoładku, wątrobie i w okolicy pępka niż niżej Cytat:
![]() to ja dziś mam 23t6d Cytat:
A ja idę na glukozę pewnie w przyszłym tygodniu już mi się nie chce...Cytat:
to zapraszam do mnie, ze słodkości proponuję: tartę gruszkową z cynamonem, ciasto śliwkowe z kruszonką i mini serniczki z polewą czeko i malinką wszystko własnej produkcji wczoraj miałam gości i się nadprodukowałam ale to chyba ostatni raz takie goszczenie bo nie mam już sił na wypiekanie i wygotowywanie Cytat:
Co do forum to jeśli będziemy mieć czas to pewnie na Odchowalni zrobimy sobie własne nowe forum i będziemy się jarać kupkami, kolkami i nowymi wyczynami naszych dzidziolów, tak jak teraz wózkami i ciuszkami - oczywiście rzadziej ![]() dzień dobry
|
|
|
#471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Agatku niemożliwe
|
||
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
Glukoza jest bardziej słodka niż lukier na pączku? Ma kontystencje wody czy bardziej syropu? Jeju tyle mam pytan, ale chce wiedziec czego sie spodziewać
|
|
|
|
#474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem pewna, że nasze forum nie zginie wraz z chwilą ostatniego rozpakowania |
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za badania---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#478 | |
|
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Moja cora wczoraj jeszcze raz zwymiotowala wiec znowu do przedszkola nie pojdzie i musze tate sciagac zeby ja zabral do siebie , bo juz dzis musze isc do pracy . Ale zjadla kromke chleba i wypila szklanke wody i trzymajcie kciuki zeby nie zwrociola dzisiaj .A Alanek do rana kopie jak najety Cytat:
, ja z okropnym bole glowy wstalam i cala rozpalona ![]() Kropeczka 100 lat , zdrowego dzidziusia i bezproblemowego porodu!!! Agatek jak dzisiaj? Neska trzymam kciuki za glukoze dzisiaj Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-09-16 o 10:06 |
|
|
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() ja tak na szybko gratuluje poznania plci i udanych wizyt ![]() Agatku kuruj sie ![]() a ja mam dzis sesje brzuszkowa.. i lece sprzatac i sie szykowac ![]() buziaki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Gratuluję udanej wizyty i zdrowego Dzidziunia
Dziekuje za kciuki
Ale jak patrze na swój brzuch i cycki to wszystko się zgadza
W pon zrobilam badnia, pozniej prawie caly dzien przespalam, wtorek przespalam caly, srode prawie cala...Myslalam,ze to po tej bezsennosci organizm sie domaga. W srode sprobowalam odkurzyc, to zdazylam zrobic dol i musialam sie polozyc, az TZ zszedl zobaczyc, co sie dzieje...no i odebralam dzisiaj wyniki, przeslalam je ginowi, a on ze anemia i wypisal, co mam jesc.

za wizytę, super ze wszystko oki
mam nadzieję, że zmogę kanapki z szynką, pomidorem i czosnkiem... a na noc znów mleko, ale z czosnkiem
a niech zarazki mają, niech spadają ode mnie
Oby szybko Ci przeszły dolegliwości pęcherza no i ta anemia! Skąd to się bierze cholerstwo
Zdrówka życzę
Gabrysia - 09.02.2012
Nikt mi miejsca nie ustapił.

szkoda tylko, ze sprzedawca nie okreslil czy tylko raz placi sie za przesyłke
nooo... ominęła Cię relacja na żywo z rzygami 
wątróbkę jedz! bo ma dużo żelaza, z 1x w tygodniu, groch, fasola, sałata, i chyba bób?
a pietrucha dobrze robi na pęcherz no i sok z kapusty kiszonej 

Glukoza z cytryną malcowi nie podeszła i po 10 min był znów haft...