Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 09:36   #451
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Kochane dziewczynki Paulizia, Mary Poziomkowa, Siasiu, Lolka, Zossia

Co u nas? Dobrze nie jest, Tż stracił pracę, teraz szukamy nowej - jak tylko mogę mu pomagam, wyszukuje ogłoszenia, rozsyłam cv....ogólnie mam doła, no i nie mam czasu na wizaż - nawet nie wiem co u Was
Szukam też jakiejś dodatkowej pracy dla siebie...zobaczymy.

Siasiu nie mam pojęcia kiedy będziemy w Tychach, wszystko się skomplikowało, założenie było, że jesteśmy co miesiąc, a nie byliśmy już od sierpnia. Bardzo chciałabym się spotkac z Tobą i Paulizią i wierzę, że się uda

Aluśka ogólnie dobrze, od prawie tygodnia strasznie coś jej charczy w nosie i chyba dzisiaj znowu katar się zaczyna - normalnie palnąc sobie w łeb Popsuła się i nie śpi już tak pięknie w nocy, za to nabywa codziennie nowe umiejętności, cwiczy przewroty, próbuje siadac, łapie się za nóżki, kochana jest

Kocham Was dziewczynki , boszesz, ale mi smutno, że nie daje ogarnac wszystkiego i jeszcze z Wami plotkowac
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:46   #452
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

eweska dziekuje za mily komentarz w albumie

Oczywiscie zapraszamy z Flavisiem do albumu, dzis gasimy 5 swieczek na torcie
Nie ma za co

A ja wysłałam synka do sklepu po kartę pamięci do aparatu bo mi padła, ani laptop ani aparat jej nie widzi bo już wcześniej troszkę sie połamała, za często wkładam i yciagam ją z aparatu i z laptopa. Ale że ja uzależniona jestem od robienia zdjęć to jak ja moge być bez karty, synal już wraca ze sklepu z nową, a zrobił sobie przejażdżkę na rowerze

U mnie w albumie też nowe foty, czuję się niezauważalna ostatnio na wątku, piszę, wiem że mało, a moje posty są pomijane
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:53   #453
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

MoniaK, super, że mogłam się do czegoś przydać Ja tej strony jeszcze nie wypróbowałam ale mamieoptymistce się udało i widać działa Będziemy bardziej świadomymi konsumentkami teraz

Lolusiu,ale szalony brat! Uwielbiam takich ludzi !! Bardzo żałuję, że mój małż nie ma w sobie grama spontaniczności - wszystko zaplanowane, przemyślane ... Ja jestem przeciwieństwo... no ale może dobrze, bo ma mnie kto hamować. U mnie też nadal "1" była na butli Zaraz napiszę jak spała

Andziotku, jak to się popsuła? Ile spała ? Pojedziesz na zlot, to znowu się naprawi

Princi, 100 lat dla Flavusia !! A jak on się czuje ?

Paulizia speszjal for ju zdjecie - tylko słońce mi świeciło Ten seledyn jest znaaacznie żywszy

82Anusia, powiedz jak oczko Maluszka !!

Dziewczonko, bardzo mi przykro Trzymam kciuki by Twoja pomoc Tż szybciutko przyniosła skutek A Ty ciągle na dietce... ? Listopad coraz bliżej...

Matall, no niech stracę............. też Cie kofam

Anulko, myślę w czym to wysłać... moze koperty bąbelkowe ?? Czy dzis juz humor lepszy

Mary, dobrze, że mi powiedziałas - nie kupię A Ty jedz jedz, na zdrówko ! Czekolada wpływa na dobry humor, tak to sobie tłumacz Smacznego

Mamooptymistko, to sprawdź jeszcze kto słynne Dady produkuje, może pampers? to się przerzucę

Cześć i czołem kluski z rosołem

Tak więc jak wiecie Gabik przyjął wczoraj jakoś pierwszy raz w życiu ok 50-60ml mojego mleczka plus niecałe 2 łyżeczki kaszki... może za rzadka była, że przez dziurką smoczka kaszkowego leciało jak z kranu... no nie wiem, w każdym bądź razie z "3" było ok.
Ze spaniem szału nie było, choć chyba lepiej niż bez kaszki - jedzonko o 3.30 (wcześniejsze o 23)
Kolejne 5.30 i 7.30. Ja też nie wiem czy ona zawsze się na jedzonko budzi... bo to jest u nas tak, że każdy pierwszy jakikolwiek dźwięk wydaje to od razu i natychmiast ładuję jej cyca do buzi.. może źle robię ? No nie wiem
I teraz moje pytanie, czy jak wczoraj dałam kaszkę to dziś mogę dac marchewkę? Nie będzie za dużo szczęścia naraz? Po kaszce nie odnotowałam negatywnych skutków, a kupka pozostała bez zmian.
I w ogóle teraz nie wiem, jak w 6dni bez kaszki przybrała 150g to ładować w nią kaszkę np na noc czy nie... Czy może tylko marchewkę?
Czemu to jest takie trudne Wrrrrrrr
Waży 6390

aha dla Gusiaczka i Paulizi kombinezon jesienny w załączeniu
słonce mi świeciło i dlatego nieładne zdj - seledyn znacznie żywszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04918.jpg (140,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04919.jpg (118,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04920.jpg (126,5 KB, 22 załadowań)

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-10-08 o 09:54
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:55   #454
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochane dziewczynki Paulizia, Mary Poziomkowa, Siasiu, Lolka, Zossia

Co u nas? Dobrze nie jest, Tż stracił pracę, teraz szukamy nowej - jak tylko mogę mu pomagam, wyszukuje ogłoszenia, rozsyłam cv....ogólnie mam doła, no i nie mam czasu na wizaż - nawet nie wiem co u Was

Siasiu nie mam pojęcia kiedy będziemy w Tychach, wszystko się skomplikowało, założenie było, że jesteśmy co miesiąc, a nie byliśmy już od sierpnia. Bardzo chciałabym się spotkac z Tobą i Paulizią i wierzę, że się uda

Aluśka ogólnie dobrze, od prawie tygodnia strasznie coś jej charczy w nosie i chyba dzisiaj znowu katar się zaczyna - normalnie palnąc sobie w łeb Popsuła się i nie śpi już tak pięknie w nocy, za to nabywa codziennie nowe umiejętności, cwiczy przewroty, próbuje siadac, łapie się za nóżki, kochana jest

Kocham Was dziewczynki , boszesz, ale mi smutno, że nie daje ogarnac wszystkiego i jeszcze z Wami plotkowac
trzymam kciuki, żeby się praca szybko znalazła. musi być dobrze, bo my tu wszystkie (chyba mogę tak powiedzieć) będziemy wysyłać pozytywne fluidy

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Nie ma za co

A ja wysłałam synka do sklepu po kartę pamięci do aparatu bo mi padła, ani laptop ani aparat jej nie widzi bo już wcześniej troszkę sie połamała, za często wkładam i yciagam ją z aparatu i z laptopa. Ale że ja uzależniona jestem od robienia zdjęć to jak ja moge być bez karty, synal już wraca ze sklepu z nową, a zrobił sobie przejażdżkę na rowerze

U mnie w albumie też nowe foty, czuję się niezauważalna ostatnio na wątku, piszę, wiem że mało, a moje posty są pomijane
eweska ja zawsze z uwagą czytam Twoje posty, bo jesteś taką pozytywną osobą. tylko ja się nie wypowiadam, jeśli nie wiem jak pomóc jak o coś pytacie no i ciężko mi się do każdego odnieść personalnie bo jest nas dużo. ale zawsze o Tobie ciepło myślę

----

Ania się budzi, więc idę karmić
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:06   #455
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane

ja na szybko bo zaraz jedziemy do Szwecji na zakupy jesli Zocha pozwoli bo jest ofkors mega maruda plus nic nie chce jesc.
noc okropna!
polozylam sie przed 22-ga, o 22:40 pobudka, zjadla, zasnela, Ale poklocilam sie z TZ bo mowie, ze moglby skoro i tak nie spi o tej porze dac jej smoka i sprobowac ululac zeby tak czesto w nocy nie jadla, a nie siedziec z whisky przed tv i kompem...
i co sie dowiedzialam? ze ciagle mam pretensje, ze on sie nie dziwi ze tyle malzenstw sie przez dzieci rozpada i jak bede go tak ciagle krytykowac to on mi w ogole nie bedzie pomagac
szalu dostalam!
i przeplakalam chyba z poltorej godziny, zasnelam ok 1-szej a o 1:45 Zoska wstala na jedzenie, smoka nei chciala. Zasnac tez nie. potem pobudka o 4:50, jedzenie, nie chciala zasnac..ja sie rozbudzilam, zasnelam o 5:45 a o 6:15 syrena i koniec spania.
od tej pory 2 drzemki po 20 minut.
w poniedzialek idziemy do lekarza.

ja mam dola przez Tzta i wszystko
ale nie bede pisac na ogolnym napisze wieczorem w K.

dziekuje za wszystkie cieple slowa, odpisze kazdej z osobna OBIECUJE

teraz Zoska wyje.

jeju lece
kocham

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:07   #456
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczonko, bardzo mi przykro Trzymam kciuki by Twoja pomoc Tż szybciutko przyniosła skutek A Ty ciągle na dietce... ? Listopad coraz bliżej...
Dziękuję
Dorotko ja nadal na diecie, może już nie takiej rygorystycznej, ale jednak...ataku (odpukac) nie było . Od 17 października czeka mnie zrobienie mnóstwa badań, no i 2 listopada zabieg - straszliwie się boję

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, żeby się praca szybko znalazła. musi być dobrze, bo my tu wszystkie (chyba mogę tak powiedzieć) będziemy wysyłać pozytywne fluidy
Dziękuję
Kochane jesteście wszystkie
Stary 2011-10-08, 10:27   #457
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
aby szybko znalazł pracę, powodzenia.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ewesko widzimy Ciebie, wiadomo że masz full roboty przy 3 synka więc się nie tłumacz że nie nadrabiasz tylko wpadaj i pisz co u Was.

Cytat:
Mamooptymistko, to sprawdź jeszcze kto słynne Dady produkuje, może pampers? to się przerzucę
Wpisałam i nic nie pokazało a to mnie intryguje dlaczego???? Może napiszę do nich maila.

hejka
Noc koszmarna zaraz idę spać
Wkurzyłam się dziś bo 3 razy Franek przesikał Dady wrrrrr i teraz główkuje dlaczego, moze jednak 4 są za duże. Nie wiem ma pewnie ok. 7,5 kg więc może powinnam wrócić do 3.
Stary 2011-10-08, 10:37   #458
matallewar
Zakorzenienie

eweska chyba sporo z nas ma ostatnio takie poczucie

daisy

Dziewczonka oj, to nieciekawie mam nadzieję, że tż szybko coś znajdzie
Ja nie wiem, co byśmy zrobili, jakby tż stracił pracę. No masakra.

Spice a Wy z Hanią jeszcze śpicie?

daisy, mamoopt Dady chyba Pampers produkuje

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-10-08 o 10:38
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:49   #459
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Loluś w ikeii znalazłam matę do zabawy jednak ona chyba bardziej podchodzi pod taką mate edukacyjną.... Bede tam dzis to obkukam

Anulko, przytulam mocno !!!!!!!!!!!! ciężką noc miałaś i do tego Tż pałką bym go normalnie............

Matall, skąd wiesz

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-10-08, 10:56   #460
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witam się

Mary czy mnie jeszcze kochasz????? Ajm Sory za wczoraj miałam jakieś zbudynienie wydawało mi się, że mnie nikt nie kocha i nie lubi wybaczysz mi me szczeniackie zachowanie

Princ
i często myślę o was Czy już się polepszyło Flavciowi i lepiej sypia I jak sobie radzisz Powiem Ci, że masz prześlicznego synka

Eweska oczywiście, że Cię widzimy pisz jak najwięcej co u was...chłopcy rosną tak szybko
niesamowite, że nasze wątkowe dzieciaczki już siadać zaczynają nim się obejrzymy to matura będzie

Andziot
to teraz ten kto Gabi zepsuł niech naprawia :P:

Daissy
za kaszkę ja na razie nie daję ale spróbuję pewnie za jakiś czas

MAmaoptymistka ładny avatarek czy ja Ci już móiłam, że podziwiam /Twoje podejście do zycia i wychowywania dzieci? jesteś dla mnie wzorem do naśladowania nie raz przypominam sobie Twoje słowa jak ma chwilę zwątpienia...

Pranie wstawione, dziecię na macie molestuje żabę, małż w pracy, na dworze zimno, deszczowo i wietrznie, więc dziś chyba sobie spacer odpuścimy. Jeszcze gdyby nie padało to bym się skusiła, ale jest tak mokro, że nie ma sensu nawet wychodzić śmieci wyrzucić.

Mam pytanie. Czym spieracie marchewkę z ubranek??????
bo mi nie schodzi i zaraz będę miała wszystkie ciuszki poniszczone...
Vanish nie działa

A i jeszcze jedno. Czy dajecie do picia swoim maluszkom jakieś soczki? Te po 4 miesiącu co są??? Bo mój Piotruś obraził się na wszystko co pił do tej pory ...Toczę wojnę z nim o picie ostatnio...jednego dnia wypił mi tylko ze 20ml i na drugi dzień miał twarda kupkę...a ja już nie wiem jak mu wcisnąć parę łyków.... myślałam o tych soczkach..co myślicie?
jeszcze ratuję się piersią i mu czasami między posiłkami dam na chwilę do pociumkania, żeby się napił troszkę, ale to mi się mało wydaje, bo on w dzień nie zawsze pierś chce
Stary 2011-10-08, 11:01   #461
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
aby szybko znalazł pracę, powodzenia.
Noc koszmarna zaraz idę spać
Wkurzyłam się dziś bo 3 razy Franek przesikał Dady wrrrrr i teraz główkuje dlaczego, moze jednak 4 są za duże. Nie wiem ma pewnie ok. 7,5 kg więc może powinnam wrócić do 3.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dziewczonka oj, to nieciekawie mam nadzieję, że tż szybko coś znajdzie
Ja nie wiem, co byśmy zrobili, jakby tż stracił pracę. No masakra.
Dzięki dziewczynki No u nas też masakra

Mamo może rzeczywiście za duże, my nadal na 3, a Ala waży pomiędzy 8-8,5kg Dady są o tyle fajniejsze, że są większe niż Pampersy, Pampsery 3 już dawno za mało
Stary 2011-10-08, 11:12   #462
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

zosiaaa-

blueberry-musiałaś się najeść strachu wspólczuje przeżycia

mamaoptymistka-śliczny avatarek i ta oda do liści +wibra

gusiagatko-super że łóżko zdało egzamin

anula_81-Faceci!!! Jesteś wspaniałą matką nie mów głupot i zgadzam się z tym co napisała mamaoptymistka do ciebie.Współczuje nocki i zachowania Tż wiem coś na ten temat

ania2631-dzięki za odpowiedź chyba ze mną jest coś nie tak

82anusia- Podziwiam

Matallewar-Ja też chce na imprezke

Dziewczonka-żeby Tż znalazł nową prace

Daisy-Śliczne kombinezony a wsprawie kaszek i marcheweczki nie pomoge

A mi się dziecko popsuło Cały czas marudny w nocy się budzi a już oddawna przesypiał nocki

Wszystkie piszecie o kombinezonach na zime, jesień a ja jeszcze się nie wziełam za ten temat

Edytowane przez k190172
Czas edycji: 2011-10-08 o 11:14
k190172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:15   #463
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczonka, kurczę nieciekawie z tą pracą ale mam nadzieję że szybko się coś znajdzie Ty jeszcze karmisz piersią?

Eweska, przy 3 dzieci to ja nawet nie miałabym kiedy odpalić kompa a co dopiero pisać tak jak Ty!

Anula, oj ciężka noc za Tobą Z jednej strony rozumiem, że się wkurzyłaś na męża ale z drugiej wiem o co mu chodzi

Co do pieluch to my używamy Pampers PC, Pampers AB i Dady (wszystkie trójki) i rzeczywiście różnią się Dady największe, później Pampers PC i najmniejsze Pampers AB

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-10-08 o 11:16
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:44   #464
caffelate05
Rozeznanie

Witajcie! TŻ odsypia nocny dyżur, Julian padł na sofie obok mnie i śpi na boczku i tylko smoczek mu się porusza rytmicznie A ja nadrabiam wizaz

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
Lolcia najczęściej sam i nie ma z tym problemu, posmyram go czasem po czole albo po dłoniach i zasypianie idzie szybciorem.
Juliś też najczęściej zasypia sam, choć ostatnio wzywa mnie właśnie do miziania głaszczę go po nosku, główce, przejeżdżam palcem po brwiach jak przestaję zaraz otwiera oczy i sprawdza czy oby na pewno jestem i czy sobie nie poszłam
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dziewczonka, Caffe wpadajcie częściej.
nawet nie wiesz jak bym chciała ale dla mnie doba jest za krótka chociaż żałuję, że mnie tyle nie było bo jestem zupełnie nie w temacie
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Tak właśnie dumam nad tym miejscem do zabaw.. może też nad jakims kocem dzieciowym pomyślę.. bo tera ztylko takie do nakrywania mam..
Lolka ja mam taki kącik dla Julka. Paczłorkowy pled i na to grubszy kocyk. Rozwijam te kocyki w kącie dużego pokoju, wykładam zabawki i Julka i mały zachwycony jest, choć trochę na kocyku ręce i nogi mu się rozjeżdżają. Myślałam o takiej macie z puzzli ale jak doczytałam o tym, że materiał z którego jest wykonana jest rakotwórczy to zwątpiłam.

Grazin gratuluję dzielnego i słusznej wagi synka Mój Jul przekręca się na razie na boki z brzuszka na plecy zaledwie kilka razy się przewrócił na moje bardziej przypadkowo. Twój Sebuś to wymiata

agus87 gratuluję idealnych wyników!

blueberry współczuję wypadkowego stresu, podwójnego bo wiadomo jak to jest kiedy dziecko też w nim uczestniczy

k190172 mój synek też kombinezonu nie ma jeszcze, ba, ja mu dopiero niedawno czapki dwie kupiłam bo tak pomykał bez

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:51   #465
gusiagatko
Zakorzenienie

Melduje sie po spacerze i zakupach Nadia zasnela na dworze i do teraz spi, wiec nie budze jej. Zglodnieje to sama wstanie

Daisy Dziekuje za fotki Piekne kombinezony
Dziewczonka bardzo mi przykro z powodu pracy Kciuki trzymam, zeby szybko nowa sie znalazla
Anula Wspolczuje nocy i udanych zakupow zycze
Ewesko Ja tez czytam kazdy Twoj post Czasem jednak nie mam czasu wszystkim odpisac

My uzywamy zielonych pampersow (baby dry)

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-10-08 o 11:58
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 11:57   #466
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Mamo może rzeczywiście za duże, my nadal na 3, a Ala waży pomiędzy 8-8,5kg Dady są o tyle fajniejsze, że są większe niż Pampersy, Pampsery 3 już dawno za mało
No to fajnie że mi tak szybko odpisałyście. Kupię dziś Dady 3 z powrotem i zobaczymy.
Princi sto całusków dla Flavcia.

Dziś się postaram obejrzeć znów kilka albumów ze zdjęciami maluszków wieczorkiem to co nie co w albumach napiszę.

Spałam i obudził mnie dzwonek do drzwi a tak trudno było zasnąć wrrr
Na 14 tą jedziemy na obiadek i kawkę do szwagierki.
Od razu Biedronę i Lidla zaliczymy.
Pamiętam że jakiś czas temu w Biedronce były zabawki Fisher i jedna z nich taka małpka na kulce kosztowała 49 zł ostatnio w sklepie dużym s,m,y,k wiedziałam tą małpkę za 149 zł myślałam że padnę. Co za drożyzna. A gryzaczek jabłuszko z Fishera ja kupiłam za 14 zł a tam było za 19.99.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-10-08 o 12:03
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:00   #467
Paulizia
Wtajemniczenie

Witamy
Noc piekna. pobudka o 4:30. Tz wstawal o 6:00, bo do pracy to ja wzielam Antosia do sibie do lozka i spalismy do8:45 i pewnie bysmy jeszcze dluzej spali gdyby tz nie obudzil nas telefonem

Wzielam sie i zmotywowalam do cwiczen znow, bo waga ani drgnie. Dobrze, ze przynajmniej nie tyje, ale bez cwiczen to nigdy nie schudne

Daisy kombinezon sliczny Bardzo ladny kolorek. Zamawialas ze Stanow czy udalo sie gdzies w Polsce kupic? Ja wczoraj myslalam, ze linka podasz do stronki z tym kombinezonem... nie pomyslalam, ze masz juz w domu
Co do oczka to doktor mial racje. Samo sie powinno unormowac. Coraz mniej ropieje i czesto sie budzi z czystymi oczkami

Anulinko ja tez daje 3 miarki i nie widze zadnej roznicy w spaniu Antka. Budzi sie normalnie i zastanawiam sie czy kupowac nowy kleik czy nie sprobowac nakarmic go kaszka przed snem.

Lolka jak cykne fote to napewno wstawie Ja zaraz Ci wyszukam co mi sie w oko rzucilo dla naszych siedzacych maluszkow

MoniaK bardzo sie ciesze, ze pomoglam. To jest taka salatka, ze nawet nieznoszacy brokulow ja polubi tak jak Twoj tz

Antropia u nas kupa nie schodzi marchewka jakos jeszcze, a uzywam persila.

Dziewczonko bardzo mi przykro z powodu utraty pracy Twojego tz! Mam nadzieje, ze znajdzie szybko inna. Jak z praca w Swidnicy? Moze we Wrocku cos by sie znalazlo? Napewno latwiej... 2 listopada bede myslec o Tobie

Mamaoptymistka my mamy podobny problem. Czasem Antek jest przesikany, a czasem nie. My uzywamy Pampers 4 te zielone. Uzywalismy fioletowych, ale te zdecydowanie czesciej przesikiwal. Czy to ja mam jakies zacmienie jak mu zakladam i czasem zle zaloze...? Mamy chlopcow zdecydowanie maja gorzej ze wzgledu na ruchliwy sprzet sikajacy
Stary 2011-10-08, 12:02   #468
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Flavcio, najlepszego

Dziewczonka, powodzenia w szukaniu pracy przez tż

andziot, Pepe też z lekka popsuty, ale to chyba następny skok

antropia, Piotruś pije soczki z bobovity po 4 m-c, lubi

anula, przytulam , a dla tż

daisy, dla Gabika za kaszkę

matal, my z Pepe też

eweska, każda z nas ma czasami takie wrażenie ( że jest niewidoczna ), ja nawet dzisiaj

82 anusia, super, że tak świetnie dajesz sobie radę

U nas dzisiaj debiut mięsny Piotruś zjadł pół słoiczka warzyw z indykiem z bobovity. Szału wielkiego nie było, ale ładnie otwierał buzię i zjadł wszystko, co przygotowałam
Jutro drugie podejście.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:08   #469
mamaoptymistka
Zadomowienie

Jaś pilnuje Franka w drugim pokoju i słyszę " Franciszku nie można uderzać w samolocik, bo spadł i się rozsypał(Klocki), nie płacz malutku" Czasem jak ich słyszę to padam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 12:12   #470
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Anulinko ja tez daje 3 miarki i nie widze zadnej roznicy w spaniu Antka. Budzi sie normalnie i zastanawiam sie czy kupowac nowy kleik czy nie sprobowac nakarmic go kaszka przed snem.
Ja też myślałam o kaszce, ale pierwsze próby były średnio udane, a po drugie kaszkę musiałabym podawać łyżeczką, w krzesełku, przy zaświeconym świetle, a butlę z kleikiem daję na leżąco ( na rogalu ), w ciemnym pokoju i z reguły Pepe przy niej zasypia ( potem tylko odbijam, wkładam do śpiworka i kładę do łóżeczka ).
Boję się, że przy tej kaszce byłyby problemy z zasypianiem.
A przez cumel kaszkowy z tt , to jak ostatnio pił to się zachłystywał.
Musi się chyba nauczyć.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:13   #471
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall, skąd wiesz
Szczerze, to nie wiem
Tzn. taka plota mnie doszła, ale źródła nie znam
Dlatego piszę, że "chyba"

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Czym spieracie marchewkę z ubranek??????
bo mi nie schodzi i zaraz będę miała wszystkie ciuszki poniszczone...
Vanish nie działa

A i jeszcze jedno. Czy dajecie do picia swoim maluszkom jakieś soczki? Te po 4 miesiącu co są??? Bo mój Piotruś obraził się na wszystko co pił do tej pory ...Toczę wojnę z nim o picie ostatnio...jednego dnia wypił mi tylko ze 20ml i na drugi dzień miał twarda kupkę...a ja już nie wiem jak mu wcisnąć parę łyków.... myślałam o tych soczkach..co myślicie?
Mi też się nie spiera
A Eda pije tylko soczek jabłkowy pół na pół z wodą

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-08, 12:15   #472
MoniaK
Zakorzenienie

Uśpiłam Tymka a za chwilę jakiś palant zaczął wiercić wiertarką Oczywiście był ryk i koniec spania, więc wątpię czy uda mi się go uśpić ponownie Na dodatek jestem głodna a Tymek marudzi
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:36   #473
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
k190172 mój synek też kombinezonu nie ma jeszcze, ba, ja mu dopiero niedawno czapki dwie kupiłam bo tak pomykał bez
Mój Igutek też chodził bez czapeczek chyba że wiało to mial cieniutką
A moja mama zawsze: "jak ty tak możesz dziecko bez czapki brać na dwór"

Cytat:
Witamy
Noc piekna. pobudka o 4:30. Tz wstawal o 6:00, bo do pracy to ja wzielam Antosia do sibie do lozka i spalismy do8:45 i pewnie bysmy jeszcze dluzej spali gdyby tz nie obudzil nas telefonem

Wzielam sie i zmotywowalam do cwiczen znow, bo waga ani drgnie. Dobrze, ze przynajmniej nie tyje, ale bez cwiczen to nigdy nie schudne
Ja też zawsze biore Igusia do nas do łóżka rano Tż wychodzi do pracy my dosypiamy a tu nagle tel :"Cześć co robisz"

za dietke

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Jaś pilnuje Franka w drugim pokoju i słyszę " Franciszku nie można uderzać w samolocik, bo spadł i się rozsypał(Klocki), nie płacz malutku" Czasem jak ich słyszę to padam.
Fajnie że Jaś tak się opiekuje braciszkiem

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Uśpiłam Tymka a za chwilę jakiś palant zaczął wiercić wiertarką Oczywiście był ryk i koniec spania, więc wątpię czy uda mi się go uśpić ponownie Na dodatek jestem głodna a Tymek marudzi

Wszystkiego co najlepsze dla Flavcia w dniu jego święta
Stary 2011-10-08, 12:38   #474
matallewar
Zakorzenienie

W K ankieta dot. zlotów. Jak ktoś nie głosował, a się wybiera, to proszę o oddanie głosu

A jeśli jest na sali ktoś, kto jeszcze nie jest w K, a chciałby zagłosować na Łódź/Kutno lub Wrocek, to poproszę o PW, wyślę linka

Idę pracować

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-10-08, 12:44   #475
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Przekazuje w skrócie eska od Anulki, bardzo prosi aby podziękować mamieoptymistce za motywującego posta tak więc to czynię. Samopoczucie ma Ania fatalne Biedulka ma wyrzuty sumienia, że nam marudzi i że pewnie mamy jej dość.

a teraz dodam coś od siebie: Trzeba Anulce zrobić porządny Format C główki !!!! Moim zdaniem i Waszym z pewnością też, ona nie ma podstaw aby tak źle o sobie myśleć !! Musimy zebrać się zusammen do kupy i zrobić Ani wykład aby jej w pięty weszło! Spice, możesz się wykazać ? Masz świetne studium przypadku w postaci naszej Kochanej Anulce

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-10-08, 12:47   #476
principessina
Zakorzenienie

k....wszystko mi sie skasowalo
Stary 2011-10-08, 12:54   #477
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k190172 Pokaż wiadomość
Dziewczonka-żeby Tż znalazł nową prace
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dziewczonka bardzo mi przykro z powodu pracy Kciuki trzymam, zeby szybko nowa sie znalazla
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczonka, powodzenia w szukaniu pracy przez tż
Dziekuje kochane kciuki na pewno się przydadzą, szczególnie te wizaże

Cytat:
Dziewczonko bardzo mi przykro z powodu utraty pracy Twojego tz! Mam nadzieje, ze znajdzie szybko inna. Jak z praca w Swidnicy? Moze we Wrocku cos by sie znalazlo? Napewno latwiej... 2 listopada bede myslec o Tobie
Niestety w Świdnicy szału nie ma, zostaje jeszcze Wałbrzych, Dzierżoniów..szukamy też we Wrocku i całym dolnośląskim. Byle znalazł cokolwiek, a potem już na spokojnie będzie szukał czegoś lepszego
Co do 2 listopada

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczonka, kurczę nieciekawie z tą pracą ale mam nadzieję że szybko się coś znajdzie Ty jeszcze karmisz piersią?

Jeszcze karmię, raz dziennie nad ranem Ala dostaje mleko z piersi, tak żałuję, że muszę ją odstawic
Stary 2011-10-08, 12:56   #478
k190172
Raczkowanie

GG do k190172

Mykamy z Igorkiem na spacer póki nie pada może jeszcze dzisiaj zajrze
Stary 2011-10-08, 12:57   #479
ania2631
Wtajemniczenie

gerls
Nocka fajna pobudka o 4:15,6:30 i wypad z łóżka o 8:30..Ja też nad ranem biorę moje dziecko do łoża,akurat małż do pracy wstaje to Ala zajmuję jego miejsce....
Czeka mnie znowu prasowanie i tak mi sie nie chce..W ogóle lenia dziś mam.Z trudem tańczyłam Zumbę no cholernie mi się nogi ślimaczyły,ale 40 min zaliczyłam

Dziewczonka-współczuję...Mam nadzieję,że Tż szybko znajdzie prace,a Alusia będzie zdrowiutka

Daisy-kombinezoniki bardzo ładne,,podoba się

Sasiu-ja też chcę taki kombinezon

Ewesko-zawsze czytam twoje posty,bo są interesujące jak wszystkie w tym wątku ..A fotki są cudne

Co do pampków to ja używam takich jak gusia

SAMYCH SŁODKOŚCI DLA FLAVCIA

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2011-10-08 o 12:59
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:57   #480
bzyczka1
Zakorzenienie

Mamo optymistko ja tą małpkę z FP z biedrze kupiłam za 20 zł obłęd

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości