![]() |
#451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Kochane dziewczynki Paulizia, Mary Poziomkowa, Siasiu, Lolka, Zossia
![]() Co u nas? Dobrze nie jest, Tż stracił pracę, teraz szukamy nowej - jak tylko mogę mu pomagam, wyszukuje ogłoszenia, rozsyłam cv....ogólnie mam doła, no i nie mam czasu na wizaż ![]() ![]() Szukam też jakiejś dodatkowej pracy dla siebie...zobaczymy. Siasiu nie mam pojęcia kiedy będziemy w Tychach, wszystko się skomplikowało, założenie było, że jesteśmy co miesiąc, a nie byliśmy już od sierpnia. Bardzo chciałabym się spotkac z Tobą i Paulizią i wierzę, że się uda ![]() Aluśka ogólnie dobrze, od prawie tygodnia strasznie coś jej charczy w nosie i chyba dzisiaj znowu katar się zaczyna ![]() ![]() ![]() Kocham Was dziewczynki ![]() ![]()
![]() |
#452 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() A ja wysłałam synka do sklepu po kartę pamięci do aparatu bo mi padła, ani laptop ani aparat jej nie widzi bo już wcześniej troszkę sie połamała, za często wkładam i yciagam ją z aparatu i z laptopa. Ale że ja uzależniona jestem od robienia zdjęć to jak ja moge być bez karty, synal już wraca ze sklepu z nową, a zrobił sobie przejażdżkę na rowerze ![]() U mnie w albumie też nowe foty, czuję się niezauważalna ostatnio na wątku, piszę, wiem że mało, a moje posty są pomijane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
MoniaK, super, że mogłam się do czegoś przydać
![]() ![]() ![]() Lolusiu,ale szalony brat! Uwielbiam takich ludzi !! Bardzo żałuję, że mój małż nie ma w sobie grama spontaniczności - wszystko zaplanowane, przemyślane ... ![]() ![]() Andziotku, jak to się popsuła? Ile spała ? Pojedziesz na zlot, to znowu się naprawi ![]() ![]() Princi, 100 lat dla Flavusia !! A jak on się czuje ? Paulizia speszjal for ju zdjecie - tylko słońce mi świeciło ![]() 82Anusia, powiedz jak oczko Maluszka !! Dziewczonko, bardzo mi przykro ![]() ![]() Matall, no niech stracę............. też Cie kofam ![]() Anulko, myślę w czym to wysłać... moze koperty bąbelkowe ?? Czy dzis juz humor lepszy ![]() ![]() Mary, dobrze, że mi powiedziałas - nie kupię ![]() ![]() ![]() Mamooptymistko, to sprawdź jeszcze kto słynne Dady produkuje, może pampers? ![]() ![]() ![]() Cześć i czołem kluski z rosołem ![]() Tak więc jak wiecie Gabik przyjął wczoraj jakoś pierwszy raz w życiu ok 50-60ml mojego mleczka plus niecałe 2 łyżeczki kaszki... może za rzadka była, że przez dziurką smoczka kaszkowego leciało jak z kranu... no nie wiem, w każdym bądź razie z "3" było ok. Ze spaniem szału nie było, choć chyba lepiej niż bez kaszki - jedzonko o 3.30 (wcześniejsze o 23) Kolejne 5.30 i 7.30. Ja też nie wiem czy ona zawsze się na jedzonko budzi... bo to jest u nas tak, że każdy pierwszy jakikolwiek dźwięk wydaje to od razu i natychmiast ładuję jej cyca do buzi.. może źle robię ? No nie wiem ![]() I teraz moje pytanie, czy jak wczoraj dałam kaszkę to dziś mogę dac marchewkę? Nie będzie za dużo szczęścia naraz? Po kaszce nie odnotowałam negatywnych skutków, a kupka pozostała bez zmian. I w ogóle teraz nie wiem, jak w 6dni bez kaszki przybrała 150g to ładować w nią kaszkę np na noc czy nie... Czy może tylko marchewkę? Czemu to jest takie trudne ![]() Waży 6390 ![]() aha dla Gusiaczka i Paulizi ![]() słonce mi świeciło i dlatego nieładne zdj - seledyn znacznie żywszy
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-10-08 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---- Ania się budzi, więc idę karmić |
||
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja na szybko bo zaraz jedziemy do Szwecji na zakupy jesli Zocha pozwoli bo jest ofkors mega maruda plus nic nie chce jesc. noc okropna! polozylam sie przed 22-ga, o 22:40 pobudka, zjadla, zasnela, Ale poklocilam sie z TZ bo mowie, ze moglby skoro i tak nie spi o tej porze dac jej smoka i sprobowac ululac zeby tak czesto w nocy nie jadla, a nie siedziec z whisky przed tv i kompem... i co sie dowiedzialam? ze ciagle mam pretensje, ze on sie nie dziwi ze tyle malzenstw sie przez dzieci rozpada i jak bede go tak ciagle krytykowac to on mi w ogole nie bedzie pomagac szalu dostalam! i przeplakalam chyba z poltorej godziny, zasnelam ok 1-szej a o 1:45 Zoska wstala na jedzenie, smoka nei chciala. Zasnac tez nie. potem pobudka o 4:50, jedzenie, nie chciala zasnac..ja sie rozbudzilam, zasnelam o 5:45 a o 6:15 syrena i koniec spania. od tej pory 2 drzemki po 20 minut. w poniedzialek idziemy do lekarza. ja mam dola przez Tzta i wszystko ale nie bede pisac na ogolnym napisze wieczorem w K. dziekuje za wszystkie cieple slowa, odpisze kazdej z osobna OBIECUJE teraz Zoska wyje. jeju lece kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dorotko ja nadal na diecie, może już nie takiej rygorystycznej, ale jednak...ataku (odpukac) nie było ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochane jesteście wszystkie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hejka Noc koszmarna zaraz idę spać Wkurzyłam się dziś bo 3 razy Franek przesikał Dady wrrrrr i teraz główkuje dlaczego, moze jednak 4 są za duże. Nie wiem ma pewnie ok. 7,5 kg więc może powinnam wrócić do 3.
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
eweska chyba sporo z nas ma ostatnio takie poczucie
![]() daisy ![]() Dziewczonka oj, to nieciekawie ![]() ![]() Ja nie wiem, co byśmy zrobili, jakby tż stracił pracę. No masakra. Spice a Wy z Hanią jeszcze śpicie? ![]() daisy, mamoopt Dady chyba Pampers produkuje ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-10-08 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Loluś w ikeii znalazłam matę do zabawy jednak ona chyba bardziej podchodzi pod taką mate edukacyjną.... Bede tam dzis to obkukam
Anulko, przytulam mocno !!!!!!!!!!!! ciężką noc miałaś i do tego Tż ![]() ![]() Matall, skąd wiesz ![]()
#460 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Mary czy mnie jeszcze kochasz????? Ajm Sory za wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() Princi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eweska oczywiście, że Cię widzimy ![]() ![]() niesamowite, że nasze wątkowe dzieciaczki już siadać zaczynają ![]() ![]() Andziot to teraz ten kto Gabi zepsuł niech naprawia :P: Daissy ![]() ![]() ![]() ![]() MAmaoptymistka ładny avatarek ![]() ![]() ![]() ![]() Pranie wstawione, dziecię na macie molestuje żabę, małż w pracy, na dworze zimno, deszczowo i wietrznie, więc dziś chyba sobie spacer odpuścimy. Jeszcze gdyby nie padało to bym się skusiła, ale jest tak mokro, że nie ma sensu nawet wychodzić śmieci wyrzucić. Mam pytanie. Czym spieracie marchewkę z ubranek?????? bo mi nie schodzi i zaraz będę miała wszystkie ciuszki poniszczone... Vanish nie działa ![]() A i jeszcze jedno. Czy dajecie do picia swoim maluszkom jakieś soczki? Te po 4 miesiącu co są??? Bo mój Piotruś obraził się na wszystko co pił do tej pory ...Toczę wojnę z nim o picie ostatnio...jednego dnia wypił mi tylko ze 20ml i na drugi dzień miał twarda kupkę...a ja już nie wiem jak mu wcisnąć parę łyków.... myślałam o tych soczkach..co myślicie? jeszcze ratuję się piersią i mu czasami między posiłkami dam na chwilę do pociumkania, żeby się napił troszkę, ale to mi się mało wydaje, bo on w dzień nie zawsze pierś chce
#461 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mamo może rzeczywiście za duże, my nadal na 3, a Ala waży pomiędzy 8-8,5kg ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Raczkowanie
|
![]() zosiaaa- ![]() blueberry- ![]() mamaoptymistka-śliczny avatarek ![]() ![]() gusiagatko-super że łóżko zdało egzamin ![]() anula_81-Faceci!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ania2631-dzięki za odpowiedź chyba ze mną jest coś nie tak ![]() 82anusia- ![]() Matallewar-Ja też chce na imprezke ![]() Dziewczonka- ![]() Daisy- ![]() ![]() A mi się dziecko popsuło ![]() ![]() Wszystkie piszecie o kombinezonach na zime, jesień a ja jeszcze się nie wziełam za ten temat ![]()
Igor 27.06.2011r. Olek25.07.2013r. Edytowane przez k190172 Czas edycji: 2011-10-08 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka, kurczę nieciekawie z tą pracą
![]() ![]() Eweska, przy 3 dzieci to ja nawet nie miałabym kiedy odpalić kompa a co dopiero pisać tak jak Ty! Anula, oj ciężka noc za Tobą ![]() ![]() Co do pieluch to my używamy Pampers PC, Pampers AB i Dady (wszystkie trójki) i rzeczywiście różnią się ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-10-08 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie! TŻ odsypia nocny dyżur, Julian padł na sofie obok mnie i śpi na boczku i tylko smoczek mu się porusza rytmicznie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nawet nie wiesz jak bym chciała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Grazin gratuluję dzielnego i słusznej wagi synka ![]() ![]() agus87 gratuluję idealnych wyników! blueberry współczuję wypadkowego stresu, podwójnego bo wiadomo jak to jest kiedy dziecko też w nim uczestniczy k190172 mój synek też kombinezonu nie ma jeszcze, ba, ja mu dopiero niedawno czapki dwie kupiłam bo tak pomykał bez ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
![]() Melduje sie po spacerze i zakupach ![]() ![]() ![]() Daisy Dziekuje za fotki ![]() ![]() Dziewczonka ![]() ![]() ![]() Anula ![]() ![]() Ewesko Ja tez czytam kazdy Twoj post ![]() ![]() My uzywamy zielonych pampersow (baby dry) Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-08 o 11:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Princi sto całusków dla Flavcia. ![]() ![]() ![]() Dziś się postaram obejrzeć znów kilka albumów ze zdjęciami maluszków wieczorkiem to co nie co w albumach napiszę. Spałam i obudził mnie dzwonek do drzwi ![]() Na 14 tą jedziemy na obiadek i kawkę do szwagierki. Od razu Biedronę i Lidla zaliczymy. Pamiętam że jakiś czas temu w Biedronce były zabawki Fisher i jedna z nich taka małpka na kulce kosztowała 49 zł ostatnio w sklepie dużym s,m,y,k wiedziałam tą małpkę za 149 zł myślałam że padnę. Co za drożyzna. A gryzaczek jabłuszko z Fishera ja kupiłam za 14 zł a tam było za 19.99.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-08 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() Noc piekna. pobudka o 4:30. Tz wstawal o 6:00, bo do pracy to ja wzielam Antosia do sibie do lozka i spalismy do8:45 i pewnie bysmy jeszcze dluzej spali gdyby tz nie obudzil nas telefonem ![]() Wzielam sie i zmotywowalam do cwiczen znow, bo waga ani drgnie. Dobrze, ze przynajmniej nie tyje, ale bez cwiczen to nigdy nie schudne ![]() Daisy kombinezon sliczny ![]() ![]() ![]() Co do oczka to doktor mial racje. Samo sie powinno unormowac. Coraz mniej ropieje i czesto sie budzi z czystymi oczkami ![]() Anulinko ja tez daje 3 miarki i nie widze zadnej roznicy w spaniu Antka. Budzi sie normalnie i zastanawiam sie czy kupowac nowy kleik czy nie sprobowac nakarmic go kaszka przed snem. Lolka jak cykne fote to napewno wstawie ![]() ![]() MoniaK bardzo sie ciesze, ze pomoglam. To jest taka salatka, ze nawet nieznoszacy brokulow ja polubi tak jak Twoj tz ![]() Antropia u nas kupa nie schodzi ![]() Dziewczonko bardzo mi przykro z powodu utraty pracy Twojego tz! Mam nadzieje, ze znajdzie szybko inna. Jak z praca w Swidnicy? Moze we Wrocku cos by sie znalazlo? Napewno latwiej... 2 listopada bede myslec o Tobie ![]() Mamaoptymistka my mamy podobny problem. Czasem Antek jest przesikany, a czasem nie. My uzywamy Pampers 4 te zielone. Uzywalismy fioletowych, ale te zdecydowanie czesciej przesikiwal. Czy to ja mam jakies zacmienie jak mu zakladam i czasem zle zaloze...? Mamy chlopcow zdecydowanie maja gorzej ze wzgledu na ruchliwy sprzet sikajacy ![]()
#468 |
Wtajemniczenie
|
Flavcio, najlepszego
![]() ![]() ![]() Dziewczonka, powodzenia w szukaniu pracy przez tż ![]() andziot, Pepe też z lekka popsuty, ale to chyba następny skok ![]() antropia, Piotruś pije soczki z bobovity po 4 m-c, lubi ![]() anula, przytulam ![]() ![]() daisy, dla Gabika ![]() matal, my z Pepe też ![]() eweska, każda z nas ma czasami takie wrażenie ( że jest niewidoczna ), ja nawet dzisiaj ![]() 82 anusia, super, że tak świetnie dajesz sobie radę ![]() U nas dzisiaj debiut mięsny ![]() ![]() ![]() Jutro drugie podejście. |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
Jaś pilnuje Franka w drugim pokoju i słyszę " Franciszku nie można uderzać w samolocik, bo spadł i się rozsypał(Klocki), nie płacz malutku" Czasem jak ich słyszę to padam.
#470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boję się, że przy tej kaszce byłyby problemy z zasypianiem. A przez cumel kaszkowy z tt , to jak ostatnio pił to się zachłystywał. Musi się chyba nauczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Szczerze, to nie wiem
![]() Tzn. taka plota mnie doszła, ale źródła nie znam ![]() Dlatego piszę, że "chyba" ![]() Cytat:
![]() A Eda pije tylko soczek jabłkowy pół na pół z wodą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Uśpiłam Tymka a za chwilę jakiś palant zaczął wiercić wiertarką
![]() ![]() ![]()
#473 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A moja mama zawsze: "jak ty tak możesz dziecko bez czapki brać na dwór" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego co najlepsze dla Flavcia w dniu jego święta ![]()
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
W K ankieta dot. zlotów. Jak ktoś nie głosował, a się wybiera, to proszę o oddanie głosu
![]() A jeśli jest na sali ktoś, kto jeszcze nie jest w K, a chciałby zagłosować na Łódź/Kutno lub Wrocek, to poproszę o PW, wyślę linka Idę pracować ![]()
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Przekazuje w skrócie eska od Anulki, bardzo prosi aby podziękować mamieoptymistce za motywującego posta
![]() ![]() a teraz dodam coś od siebie: Trzeba Anulce zrobić porządny Format C główki !!!! Moim zdaniem i Waszym z pewnością też, ona nie ma podstaw aby tak źle o sobie myśleć !! Musimy zebrać się zusammen do kupy i zrobić Ani wykład aby jej w pięty weszło! Spice, możesz się wykazać ? Masz świetne studium przypadku w postaci naszej Kochanej Anulce
#476 |
Zakorzenienie
|
k....wszystko mi sie skasowalo
![]()
#477 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do 2 listopada ![]() Cytat:
![]() Jeszcze karmię, raz dziennie nad ranem Ala dostaje mleko z piersi, tak żałuję, że muszę ją odstawic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
Mykamy z Igorkiem na spacer póki nie pada może jeszcze dzisiaj zajrze
![]()
#479 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Nocka fajna pobudka o 4:15,6:30 i wypad z łóżka o 8:30 ![]() ![]() Czeka mnie znowu prasowanie ![]() ![]() ![]() Dziewczonka-współczuję...Mam nadzieję,że Tż szybko znajdzie prace,a Alusia będzie zdrowiutka ![]() Daisy-kombinezoniki bardzo ładne,,podoba się ![]() Sasiu-ja też chcę taki kombinezon ![]() ![]() Ewesko-zawsze czytam twoje posty,bo są interesujące jak wszystkie w tym wątku ![]() ![]() ![]() Co do pampków to ja używam takich jak gusia ![]() SAMYCH SŁODKOŚCI DLA FLAVCIA ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-08 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Mamo optymistko ja tą małpkę z FP z biedrze kupiłam za 20 zł
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.