|
|
#451 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: soki z wyciskarek, terapia gersona?
Cytat:
A konkretnie to o jakiej detoksykacji mówisz? |
|
|
|
|
|
#452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przez detoksykację rozumiem wszystko co realnie potrafi usuwać toksyny z organizmu plus wszystkie działania które sprawiają, że liczba toksyn będzie maleć. Więc są to zabiegi od helatowania krwi po lewatywy, tak samo jak nieużywanie kosmetyków, plastiku w żywności, nie palenie, niejedzenie marketowego mięsa itd. Ponadto unikanie szczepień (rtęć i inne), tabletek czy filtrów do opalania (drobiny metali wnikające przez skórę) Najlepiej jest to zrobić zanim się zachoruje, bo kiedy masz już raka to może być za późno. Oczywiście wszystkie te działania mają ograniczony zakres bo realnie, woda którą pijemy nie nadaje się do picia a powietrze którym oddychamy nie nadaje się do oddychania. Chodzi o to, że jak już oddychasz spalinami to palenie papierosów nie wpłynie dobrze na twoje zdrowie To bardzo proste i logiczne.
|
|
|
|
#453 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli naprawdę cię to śmieszy to może faktycznie niektóre osoby nie powinny mieć prawa do publicznego wyrażania opinii Polecam Ci testy psychologiczne.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jeśli chodzi o psychologię to zapewne wiesz jak sie nazywa takie zachowanie jak Twoje, gdy się używa slów ktorych znaczenia się nie rozumie... |
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Użyłem słowa niezgodnie z definicją i ci napisałem co masz sobie wstawić w to miejsce, chodziło mi o co innego. A według wiki to coś jeszcze trzeciego niż ja i ty powiedzieliśmy.
Z mięsem chodzi o ograniczenie toksyn które wprowadzasz do organizmu a nie o usuwanie już istniejących. Udajesz, że nie rozumiesz mam nadzieje. Koniec dyskusji
|
|
|
|
#460 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż, mogę być głupsza niż dziecko dopuszczając do siebie możliwości, które są lub nie, albo jeszcze nie są potwierdzone dowodami (bo podkreślam - nie zawierzam im!).Ponoć mądry potrafi przyznać się do braku wiedzy czy głupoty beznadziejny123 i danusiaes - świetna dyskusja, dopóki nie skupiliście się na pierdółce jaką jest niewłaściwie użycie definicji, podczas gdy chyba wszyscy wiemy o czym rozmawiamy.
|
|
|
#462 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że podobnym nastawieniem osoby ogarniające temat, wykształcone medycznie, lekarze itp, tym bardziej znaczną część takich drążących, jak ja, zachęcą do szukania innych metod i informacji w onecie.
Macie na uwadze "dobro ludzkie" jednocześnie obrażając, jakby nie patrzeć, rozmówcę. W efekcie tego rozmówca zakończy temat i będzie robił dalej swoje, lub zakończy temat i ze zdwojonym zainteresowaniem będzie szperał dalej bez szukania info u lekarza - no bo po co szukać u osób wykształconych, skoro one zamiast wyjaśnić, pomóc zrozumieć uznają zachowanie za głupsze, od zachowania dziecka. Pewnie garstka utwierdzi się jedynie w swoich przekonaniach i przekaże je dalej. Nie wiem, czemu miałoby służyć wzajemne obrażanie się, bo na pewno nie sprawi, że niepewna osoba Wam "uwierzy". Oczywiście celowo piszę o obrażaniu (aż tak hardcorowo nie było) i "wierzeniu", co by Wam naświetlić, jak widzę ja skutki podobnej rozmowy. Choć rozmowa to była jedynie przez chwilę i to bardzo ciekawa.
|
|
#465 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak posłuchasz na korytarzach co pacjenci wyczytali i stosowali z przekonaniem 'przecież napisali w internecie" to ręce opadają...szczegolnie jak widzisz ich rodziny, które wiedzą że stan takiego czlowieka właściwie dyskwalifikuje leczenie i można tylko próbować zmniejszać ból...A mina lekarzy, że znowu ktoś mogł żyć bo te parę lat temu przed leczeniem miał coś prostego do wyleczenia i dałoby się po prostu dałoby się a teraz się nie da...
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nikogo nie obraża, no chyba że reagujesz alergicznie na prośbę o dowody inne niż " bo ktoś powiedział że działa". Co do wyjaśnień to i w wątku padły wyjaśnienia i w gabinecie lekarskim usłyszałabyś ich wiele, gdybyś oczywiście chciała słuchać. Szukać w necie nikt nie zabrania od poziomu intelektu zależy czy za wiarygodne uzna źródła hmmm wątpliwe czy takie które przekazują wiadomości medyczne oparte na faktach i poparte badaniami klinicznymi. Ba nawet jak wybierzesz "leczenie" sokiem z noni czy inna wilkakorą to TWÓJ wybór, jednak muszę zaprotestować jak na takie metody próbuje się nakłaniać chorych ludzi, skracając im życie. |
|
|
|
|
|
#467 |
|
Przyczajenie
|
Białkowo - błonnikowy koktajl.
Witam wszystkich!
Jestem ciekaw waszych opinii na temat wymyślonego przeze mnie koktajlu, który ma wspomóc metabolizm i odchudzanie (wiadomo sam w sobie nie odchudzi) ![]() Przepisz na koktajl: - 300ml mleka 0% tłuszczu, - 400ml jogurtu 0% tłuszczu i cukru (smakowy, gdyż po naturalnych zbiera mi się na wymioty), - 300g twarożku 0% tłuszczu, - 3 łyżki otrębów owsianych, - 2 łyżki siemienia lnianego, - 3 łyżki błonnika Nutriose. Taki koktajl spożywam 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Oczekuje waszych szczerych opinii. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Białkowo - błonnikowy koktajl.
strasznie duża porcja
chyba, że wszędzie za dużo o "0" na końcu 0% też nie wygląda zbyt dobrze, jak to ma być bezwartościowe to taniej wyjdzie na wodzie
|
|
#469 |
|
Przyczajenie
|
Zapomniałem dodać 1 jajko do przepisu, wybaczcie.
Po zmiksowaniu wychodzi ok. 1,1l. Taka ilość z powodu tego iż ćwiczę i potrzebuję większej ilość białka. 0% tłuszczu, ponieważ nie zależy mi na tzw. masie, na której byłem, chce mieć bardziej wyrzeźbione ciało a jak wiadomo białko jest dobrym sprzymierzeńcem do rozwoju mięśni ![]() Po za tym dawka takiego koktajlu powoduje uczucie sytości, a więc nie ma mowy o podjadaniu - przynajmniej u mnie. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 |
|
Przyczajenie
|
Możesz spróbować pożonglować trochę otrębami, dołożyć babki płesznik i będzie fajnie. Osobiście dodałabym więcej twarożku zmniejszając wagę mleka odtłuszczonego (przecież to prawie woda).
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Praktycznie sam nabiał, który nie jest zdrowy, nawet ci, co nabiał bronią to wiedzą, ze nie powinno być go więcej niż 150g dziennie. Jeżeli chcesz fajny błonnikowo-białkowy koktajl to zrób z ciemnych zielonych warzyw (jarmuż, pietruszka, ogórek itp.) i dodaj do tego owoce, szklankę wody (jeżeli będzie taka potrzeba) i ewentualnie jakieś płatki owsiane czy coś.
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
CIekawy wątek, na pewno z czegoś skorzystam
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2014-01-03 o 18:00 |
|
|
|
|
#473 |
|
Konto usunięte
|
Resztki po wyciskaniu soku
Do czego można zuzyć te resztki po wyciskaniu soku? Szkoda wyrzucać bo ma chociażby dużo błonnika tylko nie wiem do czego można by to wykorzystać.
|
|
|
|
|
#474 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Resztki po wyciskaniu soku
do jogurtu naturalnego? takie a'la wiórki owocowe?
ja zawsze jak zetrę jabłka na tarce do szarlotki to mam i jabłka i sok może chociaż jabłka ścieraj na tarce to będziesz mogła je do czegoś wykorzystać
|
|
|
|
|
#475 |
|
Konto usunięte
|
wiórki z jakich owoców? Może do ciasta?
|
|
|
|
|
#476 |
|
Konto usunięte
|
Chodzi mi o wyciskanie, nie ścieranie czy sokowirówkę.
Cos takiego: http://www.youtube.com/watch?v=sX-6Hs3-5hE tam podczas wyciskania wychodzą resztki i zastanawiam sie co moznaby z tym zrobić. Chodzi o jabłka, gruszki, kiwi, pomarańcze, machew, buraka na przykład. |
|
|
|
|
#477 |
|
Konto usunięte
|
Pulpę można wykorzystać do upieczenia ciasta lub pasztetu (jeśli to warzywna pulpa). Można też ponoć zrobić dżem z takiej pulpy.
|
|
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
muffinki marchewkowe
wypróbuj przepis na red velvet - typowe ciasto ucierane tylko zamiast barwnika i części mąki wykorzystaj pozostałości z buraka nie podam proporcji bo ja robię tak na oko zawsze, ale ciasto wychodzi przyjemnie wilgotne mimo, że dodało się same 'wióry'.
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
a i jeszcze przecież resztki np cytrusów możesz zalać oliwą z oliwek, dodać ulubionych ziół i marynować mięso albo rybę
|
|
#480 | |
|
Konto usunięte
|
A masz jakieś przepisy? I co z pulpą po cytrusach, tj. pomarańczy, czy kiwi?
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

chyba, że wszędzie za dużo o "0" na końcu