Nie wiem co jest, że nikt nie chce mnie nawet poznać:( - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-10, 10:54   #451
dzustam
Zakorzenienie

Dot.: Nie wiem co jest, że nikt nie chce mnie nawet poznać:(

Autorko, biorąc pod uwagę Twój niedosłuch radzisz sobie fantastycznie! Językowo i w zrozumieniu świata.

Pomyśl, że świat nie składa się wyłącznie z ludzi, którzy stronią od osób z niedosłuchem, niedowidzących, mających problemy w poruszaniu się.

Warto się za takimi ludźmi rozejrzeć. I strać się nie oceniać ludzi po pozorach. Bo może Cię ktoś pozytywnie zaskoczy?

Daj czasowi czas Jesteś młoda, spotkasz przyjaznych ludzi na swojej drodze. Tylko musisz bardziej martwić się faktem, żeby ich nie odrzucić. Nie przegapić. Nie zaszufladkować mylnie. Bo ktoś, kto Cię zrozumie i polubi niekoniecznie musi mieć identyczny los jak Twój. Ciesz się szczęściem innych, bo to oznacza, że szczęście na świecie istnieje. I nie wiesz, kiedy zapuka do Ciebie.

Ale musisz nad sobą panować i pracować nad swoją porywczością, charakterem, drażliwością.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 10:57   #452
Marin8d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Z góry zakładasz, że wszystkie wypowiadające się w Twoim wątku Wizażanki są pełnosprawne, a tej pewności nie masz.

Ludzie bardzo różnie radzą sobie ze swoimi problemami, jedni dają sobie radę sami, inni z pomocą bliskich, jeszcze inni korzystają z pomocy fachowca. U Ciebie jest niechęć, wręcz nienawiść do ludzi, którym się w życiu cokolwiek ułożyło - to nie jest zdrowy objaw.

Jeśli faktycznie nie jesteś trollem umilającym sobie nudną wiosnę, to naprawdę zastanów się nad fachowcem - on szybciej i celniej Cię zdiagnozuje i pomoże, niż niekompetentne Wizażanki.
to już od początku wiadomo, że są niekompetentne. Skontaktowałam się z wykładowcą od psychologii i dostałam wykaz sensownych psychologów, abym nie myślała negatywnie bo to nie moja wina, że mnie odrzucił, ale nie poszłam na wizytę bo się wstydzę tam iść a poza tym nie mam tyle kasy. Za endokrynologa też muszę nieźle płacić, aby organizm normalnie funkcjonował. Ale nie zamienię na innego bo jest dobra i dzięki temu wyglądam teraz normalnie jak człowiek a nie jak nalana. Przy niedoczynności człowiek wygląda jak nalany, ma suchą skórę, wypadają włosy, ciągle się męczy i tyje. Teraz funkcjonuję normalnie, nie tyję (zrzuciłam zbędny balast).
Marin8d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 10:59   #453
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

To po co Ci jakiekolwiek rady od kogokolwiek z Wizażu, skoro wszyscy są niekompetentni?

Tylko Ty jedna na całej planecie jesteś nieszczęśliwa i masz problemy?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 11:00   #454
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marin8d Pokaż wiadomość
dostałam wykaz sensownych psychologów, abym nie myślała negatywnie bo to nie moja wina, że mnie odrzucił, ale nie poszłam na wizytę bo się wstydzę tam iść a poza tym nie mam tyle kasy.
a mówiłaś, że byłaś u psychologa i powiedział Ci, że jesteś zdrowa
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 11:03   #455
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
pewnie robiła sobie w necie testy na IQ
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 11:03   #456
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
(...)nie poszłam na wizytę bo się wstydzę tam iść
Nie sądzisz, że lepiej opowiedzieć o sobie komuś, o kim wiesz, że Cię nie wyśmieje i spróbuje udzielić fachowej pomocy?

Bardzo dobrze, że dzięki endokrynologowi masz kontrolę nad swoim ciałem, teraz przydałoby się jeszcze złapać kontrolę nad emocjami, nad duszą

A joga czy inne "domowe" sposoby na wyciszenie to Ci pewnie nie pomogą, za bardzo nabuzowana emocjami jesteś...
Stary 2012-06-10, 11:06   #457
Marin8d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Autorko, biorąc pod uwagę Twój niedosłuch radzisz sobie fantastycznie! Językowo i w zrozumieniu świata.

Pomyśl, że świat nie składa się wyłącznie z ludzi, którzy stronią od osób z niedosłuchem, niedowidzących, mających problemy w poruszaniu się.

Warto się za takimi ludźmi rozejrzeć. I strać się nie oceniać ludzi po pozorach. Bo może Cię ktoś pozytywnie zaskoczy?

Daj czasowi czas Jesteś młoda, spotkasz przyjaznych ludzi na swojej drodze. Tylko musisz bardziej martwić się faktem, żeby ich nie odrzucić. Nie przegapić. Nie zaszufladkować mylnie. Bo ktoś, kto Cię zrozumie i polubi niekoniecznie musi mieć identyczny los jak Twój. Ciesz się szczęściem innych, bo to oznacza, że szczęście na świecie istnieje. I nie wiesz, kiedy zapuka do Ciebie.

Ale musisz nad sobą panować i pracować nad swoją porywczością, charakterem, drażliwością.
To co mam robić i jak nad tym pracować? Nie chcę być zgorzkniała i z ostrym temperamentem. Kiedyś bardzo mi dokuczano w szkole z powodu tej wady i była sprawa sądowa. Od tamtej pory nie ufam ludziom, że są dobrzy i nie chcą mi zrobić krzywdy.
To prawda, językowo nie mam problemów, ale trudność mi sprawia z osłuchaniem się języka obcego. Lubię języki, ale tracę zapał kiedy okazuje się, że nic z tego nie rozumiem. Teraz się go uczę jeszcze raz, ale podwójnie -uczę się słówka pisanego i "słyszanego", czyli w dwóch wersjach.
Stary 2012-06-10, 11:06   #458
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
To po co Ci jakiekolwiek rady od kogokolwiek z Wizażu, skoro wszyscy są niekompetentni?
Mnóstwo wątków jest zakładanych w celach blogowych i z oczekiwaniem przytakiwania i głaskania i niczego więcej
Stary 2012-06-10, 11:08   #459
Marin8d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
To nie ona mi tego powiedziała.
Stary 2012-06-10, 11:08   #460
Akinka
Raczkowanie

Przypomnij mi, bo już się zgubiłam. Po co założyłaś wątek? Aby spytać dlaczego nikt nie chce cię poznać. Zgadza się? W kolejnych postach wychodzi, że nie chcesz wcale nikogo poznawać, żeby nie być tak jak my ,,z kwiatka na kwiatek". Po co ten cały wizażowy spam?

Jesteś typem człowieka, którego nie lubię. Szukasz winy wszędzie, tylko nie w swoim charakterze. Właśnie to dziewczyny próbują Ci od 15 stron wytłumaczyć. Co do wielu wątków, w których wizażanki pomagają innym.. Wiesz dlaczego dla Ciebie jesteśmy mniej miłe? Bo zamiast zastanowić się nad sobą jeździsz po nas.

Nie, nie skaczę z kwiatka na kwiatek, nie mam faceta, nie mam wsparcia w rodzinie i czekam na operację. Nie jestem zgorzkniała i usiłuję dać ludziom wszystko jak najlepsze, bo wiem, że mój czas powoli się kończy.

Pamiętaj, że jak Ty będziesz traktowała ludzi, tak oni będą traktowali Ciebie.
Stary 2012-06-10, 11:09   #461
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

http://demotywatory.pl/3818906/Problem
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-10, 11:10   #462
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Bo byłam, ale zrezygnowałam z jej wizyt.
tak samo jak porzucasz konta i zakładasz coraz to nowe wątki bo słyszysz nie to co chcesz usłyszeć?
chcesz się zmienić? spuść trochę powietrza z ego i spójrz na siebie krytycznie. a potem idź do psychologa. z pokorą.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 11:21   #463
Marin8d
Raczkowanie

tylko, że psycholog zacznie gadać rzeczy, które nie pokrywają się w rzeczywistości. Zacznie gadać, że jestem ładna i mi niczego nie brakuje a w rzeczywistości nikt się ze mną nawet na randkę nie umówi. A ja będę się zastanawiać dlaczego w takim razie się mną nie interesują. Już to przerabiałam.

Po całej tej terapii psychologicznej wątpię, czy ktoś się mną zainteresuje na poważnie skoro wszyscy są zajęci? Bynajmniej w moim otoczeniu nie ma już wolnych. Im więcej lat mam tym trudniej bo w dzisiejszych czasach 23 latka ma już czwórkę dzieci. Z mamą się założyłam nawet o 200 zł - póki co mama przegrywa
Stary 2012-06-10, 11:26   #464
ulicznica
Zakorzenienie

Jeśli w rzeczywistości rozmawia się z Tobą tak jak przez internet, to się nie dziwię, dlaczego nikt nie chce się z Tobą umówić. Tym bardziej, jeśli Twój dzień i zainteresowania wyglądają tak, jak je opisujesz x stron temu.
Wygląda więc na to, że jesteś w sytuacji bez wyjścia (sama się w niej stawiasz) i pozostaje Ci tylko wziąć sobie kota ze schroniska (chociaż bałabym się Ci dać nawet zwierzę do zaopiekowania się).

Biżu i ciuchy M, L, XL

Edytowane przez ulicznica
Czas edycji: 2012-06-10 o 11:28
Stary 2012-06-10, 11:31   #465
Marin8d
Raczkowanie

Cytat:

Jeśli w rzeczywistości rozmawia się z Tobą tak jak przez internet, to się nie dziwię, dlaczego nikt nie chce się z Tobą umówić. Tym bardziej, jeśli Twój dzień i zainteresowania wyglądają tak, jak je opisujesz x stron temu.
Wygląda więc na to, że jesteś w sytuacji bez wyjścia (sama się w niej stawiasz) i pozostaje Ci tylko wziąć sobie kota ze schroniska (chociaż bałabym się Ci dać nawet zwierzę do zaopiekowania się).
...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

po co ten spam ulicznico? Chcesz mi powiedzieć, że nikt się ze mną nie chce umówić bo gotuję? spam
Stary 2012-06-10, 11:32   #466
ulicznica
Zakorzenienie

"Poddaję się, nie mówię więcej już nic.."

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-06-10, 11:33   #467
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja bym się bała, że autorka się wścieknie na kota, że zadowolony z życia i jak kot zacznie mruczeć, to autorka rzuci nim o ścianę na przykład.
I nie Autorko, nie piszę tego złośliwie, serio bym się obawiała takiej Twojej reakcji. Strasznie dużo w Tobie złości na zadowolenie, szczęście innych.
Stary 2012-06-10, 11:37   #468
Marin8d
Raczkowanie

Cytat:
"Poddaję się, nie mówię więcej już nic.."
no niestety... miła nie będę dla osób, które dla mnie nie są miłe. A ty ciągle to robisz i wstawiasz jakiś spam i głupoty piszesz, że nikt nie chce mnie poznać bo czytam, gotuję i lubię podróżować. Jak by tak było to każdy byłby sam..ty też
Stary 2012-06-10, 11:38   #469
201801022117
Konto usunięte

Jedyne co Ty możesz zrobić, to iść do psychologa i psychiatry. Nie mówię złośliwie. Wchodzisz na inne wątki, i czepiasz się dziewczyn, że dla innych są miłe, a dla Ciebie nie. To nie jest normalne. Poza tym, myśli samobójcze też nie są normalne, i dawno powinnaś się leczyć. Tyle w temacie, więcej nie będę Cię karmić. Żyw się swoją nienawiścią.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-10, 11:38   #470
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Autorko, czy Ty w ogóle lubisz ludzi?
Stary 2012-06-10, 11:45   #471
Marin8d
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym się bała, że autorka się wścieknie na kota, że zadowolony z życia i jak kot zacznie mruczeć, to autorka rzuci nim o ścianę na przykład.
I nie Autorko, nie piszę tego złośliwie, serio bym się obawiała takiej Twojej reakcji. Strasznie dużo w Tobie złości na zadowolenie, szczęście innych.
źle mnie zrozumiałaś. Chciałabyś patrzeć jak Twój były obściskuje się z inną zamiast z Tobą? Pewnie nie, więc proszę o więcej wyrozumiałości i nie porównywać do osób, które faktycznie to robią. W życiu nawet nikomu krzywdy nie wyrządziłam ani nie rzucam niczym i nikim o ścianę. Nie jestem aż tak brutalna. To prawda potrafię się wkurzyć, ale żeby w ten sposób? Duszę wszystko w sobie i nie niszczę wszystkiego wokół..nie lubię takich osądów!

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Jedyne co Ty możesz zrobić, to iść do psychologa i psychiatry. Nie mówię złośliwie. Wchodzisz na inne wątki, i czepiasz się dziewczyn, że dla innych są miłe, a dla Ciebie nie. To nie jest normalne. Poza tym, myśli samobójcze też nie są normalne, i dawno powinnaś się leczyć. Tyle w temacie, więcej nie będę Cię karmić. Żyw się swoją nienawiścią.
Inna dziewczyna chciała zażyć proszki i nie napisałyście jej, że ma się leczyć..ciekawe dlaczego? Czyżby znajoma?
Stary 2012-06-10, 11:46   #472
ulicznica
Zakorzenienie

Były? Przecież Ty z nim fizycznie NIE BYŁAŚ.
Byłaś z nim tylko w swojej głowie.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-06-10, 11:50   #473
Marin8d
Raczkowanie

Cytat:
Autorko, czy Ty w ogóle lubisz ludzi?
Lubię, ale nie wszystkich tak samo jak ty nie wszystkich lubisz. Nie ma osoby na świecie, która lubi wszystkich kogo popadnie. Znajomi mnie lubią i znają mój problem i nikt nie kazał mi się "leczyć".

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Były? Przecież Ty z nim fizycznie NIE BYŁAŚ.
Byłaś z nim tylko w swojej głowie.
fizycznie nie, ale nie w głowie tylko w sercu go wciąż noszę. Ale jak można być z kimś w głowie? Nie pojmuję...I nie napisałam, że to jest MÓJ były tylko JEJ były!
Nie umiesz czytać ze zrozumieniem ulicznico bo nigdzie nie napisałam, że to mój były. Dałam przykład jak by się czuła, gdyby widziała, że ukochana osoba obściskuje się z inną a nie z nią. To nie należy do przyjemności.

Edytowane przez Marin8d
Czas edycji: 2012-06-10 o 11:58
Stary 2012-06-10, 11:59   #474
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Wbrew pozorom nie chcę Cię zdołować. Jakbyś nie zauważyła kontrowersyjne elementy są napisane kursywą, co sugeruje, że moje postrzeganie sprawy jest nieco odmienne.

Jednak jakiś problem masz. Co z tym zrobisz, to Twoja sprawa. Warto byłoby popracować nad własną drażliwością i tymi trudnymi dla Ciebie uczuciami.

Nie martw się, uszy do góry . Jakbyś dobrze dobrała psychologa, to on pomógłby Ci zauważyć jasne strony świata. Nie dlatego to piszę, że znam już Twoją diagnozę, tylko że sama się męczysz i unieszczęśliwiasz.

Polub siebie!
Ja tam żadnego leczenia przez neta się nie podejmuje - sygnalizuje tylko problem a jak już mówiłam uzmysłowienie sobie że problem jest to pierwszy krok do sukcesu :P

Edytowane przez Arrianna
Czas edycji: 2012-06-10 o 12:09
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 12:05   #475
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Chciałabyś patrzeć jak Twój były obściskuje się z inną zamiast z Tobą?
Patrzyłam. Nawet dziecko mają. I nie mam pretensji do tamtej dziewczyny - zakochała się, tak jak ja kiedyś. A że on wolał ją a nie mnie...jego decyzja. Przecież nie będę błagała o powrót kogoś, kto mnie nie chce, no bez przesady.

Cytat:
Znajomi mnie lubią i znają mój problem i nikt nie kazał mi się "leczyć".
Czyli jednak nie jest tak, że nikt nie chce Cię poznać, masz krąg akceptujących Cię znajomych
Stary 2012-06-10, 12:12   #476
Marin8d
Raczkowanie

Nie jestem złośliwa dla otoczenia i stąd ten wątek z zapytaniem dlaczego mnie nikt nie chce. Jeśli każdy facet ma być w sferze moich marzeń to ja nie chcę żyć w ten sposób - to jak lizanie lizaka przez szybę. Szukałam kogoś innego, ale bez skutku i już teraz tego nie robię bo z góry wiem, że nie będzie mną zainteresowany. Zostaje mi przytulić sie do poduszki i siedzieć w domu bo i tak nic z tego.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Patrzyłam. Nawet dziecko mają. I nie mam pretensji do tamtej dziewczyny - zakochała się, tak jak ja kiedyś. A że on wolał ją a nie mnie...jego decyzja. Przecież nie będę błagała o powrót kogoś, kto mnie nie chce, no bez przesady.

Czyli jednak nie jest tak, że nikt nie chce Cię poznać, masz krąg akceptujących Cię znajomych
no mam, ale ten wątek nie dotyczy ludzi w ogóle tylko mężczyzn, których nigdy nie pojmę dlaczego wybierają ciągle inne. To już się robi nudne. Większość wizażanek myslała, że chodzi w ogóle o ludzi i dlatego przypięła mi tę łatkę niepotrzebnie.

Wiem przesadziłam, że się tak jego akurat uczepiłam, ale mnie to boli.

Edytowane przez Marin8d
Czas edycji: 2012-06-10 o 12:14
Stary 2012-06-10, 12:14   #477
klempaa
Zakorzenienie

Autorko, to oświeć mnie: w czym problem, skoro problemu nie ma i znajomych masz?

W tym, że tamten facet nie chce z Tobą być, a Ty się na nim uwiesiłaś...?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 12:15   #478
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie jestem złośliwa dla otoczenia i stąd ten wątek z zapytaniem dlaczego mnie nikt nie chce.
Bo jeszcze nie trafił się właściwy facet dla Ciebie i tyle
Stary 2012-06-10, 12:17   #479
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ano właśnie.

Tylko Autorko: zanim będziesz mogła stworzyć z kimś normalny, dobry związek MUSISZ się wyleczyć z tamtego faceta (a Ty póki co tylko dodatkowo się nakręcasz -> patrz: nowenny i cuda wianki na kiju) i powinnaś najpierw nauczyć się być szczęśliwa sama. Nie wyklucza to tego, że będziesz szczęśliwsza z przyszłym partnerem, ale najpierw musisz się ogarnąć.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 12:21   #480
Marin8d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Autorko, to oświeć mnie: w czym problem, skoro problemu nie ma i znajomych masz?

W tym, że tamten facet nie chce z Tobą być, a Ty się na nim uwiesiłaś...?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
już nie mogę się doczekać kiedy się trafi.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

Ano właśnie.

Tylko Autorko: zanim będziesz mogła stworzyć z kimś normalny, dobry związek MUSISZ się wyleczyć z tamtego faceta (a Ty póki co tylko dodatkowo się nakręcasz -> patrz: nowenny i cuda wianki na kiju) i powinnaś najpierw nauczyć się być szczęśliwa sama. Nie wyklucza to tego, że będziesz szczęśliwsza z przyszłym partnerem, ale najpierw musisz się ogarnąć.
nie umiem być szczęśliwa sama, ale zrezygnuję z tej nowenny na własne życzenie. Może mam odmówić w innej intencji tylko w jakiej: w intencji odnalezienia partnera właściwego dla mnie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości