![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
ja lubię swoją teściową
![]() ![]() chłopa trzymam z dala od swojego ojca, tak będzie lepiej. ja go w ogóle trzymam z dala od swojego życia bo on zawsze wszystko wie najlepiej i się wtrąca. oho, grupa z niemieckiego się utworzyła! miałam dzisiaj jechać się zapisać ale nie mogę, pojadę jutro albo w środę i w czwartek na zajęcia ![]() ![]() ![]() albo nie. wiecie co dziewczynki? pojadę już dzisiaj! ![]() ![]() Edytowane przez Pia Gizela Czas edycji: 2012-09-24 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
No pewnie, że nie ma się czego bać!
![]() ![]() Uczyłaś się wcześniej niemieckiego, czy zaczynasz zupełnie od podstaw? ![]() Ja nigdy w życiu nie miałam najmniejszej nawet styczności z tym językiem. W gimnazjum i liceum mieliśmy za to francuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
od zupełnych podstaw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Ja najlepiej niemieckiego nauczyłam się za granicą
![]() Pia Gizela, ale Ci fajnie ![]() ![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-09-24 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zadomowienie
|
Kochana, ja policzyć nie umiem więc gdzie mnie wysyłać za granicę
![]() ale fajnie było ![]() ![]() a te nieporozumienia są najgorsze! i fakt, rosną do rangi kryzysu. ale przetrwamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja powoli przygotowuję się do przeprowadzki na studia do nowego miasta. Hmmm jakiś nowy etap ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zadomowienie
|
a ja lubię taki stresik zwany ekscytacją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że najprawdopodobniej jednak to TŻ wraca na przełomie października i listopada na całe... 9 dni!
![]() ![]() Z tymi nieporozumieniami to rzeczywiście prawda ![]() ![]() Często zdarzają Wam się małe sprzeczki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
Łoooo super
![]() najgorsze są te, w których nie wiadomo o co poszło ![]() jakie plany na dzisiaj? co tu tak pusto? ![]() ja zaraz skończę drugie śniadanie, drożdże wypiję, posprzątam pokój i siadam do pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Rozeznanie
|
Mmmm zazdroszczę
![]() ![]() Wnioskuję, że skoro tak pusto, to u Was wszystko dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
RarezaMam dokładnie takie same upodobania
![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc ja w ciągu ostatniego roku prawie wszystkie książkowe zakupy zrobiłam na allegro - wspomniane Kroniki Wampirów bez najmniejszych nawet śladów użytkowania, 8 części, każda z nich średnio 10 zł tańsza niż w księgarniach ![]() ![]() Co lubicie czytać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
thrillery medyczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Ja chętnie czytam kryminały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Rozeznanie
|
Więc moje najnowsze zdobycze to
![]() 1. "Dziewczyny wojenne" Modelskiego - kilka historii opartych na faktach - każda o innej kobiecie, o tym jak wyglądało ich życie w czasie II wojny światowej 2. "Rzecz o mych smutnych dziwkach" Marqueza - 0 90latku, którego marzeniem jest spędzić noc z dziewicą (wzięłam "z polecenia", podobno niezła) 3. "Tego lata w Zawrociu" Kowalewskiej 4. "Lala" Dehnela Dwie ostatnie moją teoretycznie podobną tematykę - opowiadają o rodzinnej przeszłości, głównie poruszana jest tu postać babci. Skonfrontuję dwa różne sposoby podejścia do tematu ![]() Ciężko określić jakie książki lubię, bo nie o tematykę u mnie chodzi. Raczej chodzi o taką ulotną magię i tajemniczość, często zahaczanie o przeszłość. Jeśli natomiast to ma być powieść, której akcja dzieje się współcześnie to lubię jak jest sporo ironii i sarkazmu ![]() A co do cen książek... Chyba lepiej pozostawię to bez komentarza ![]() Edytowane przez Rareza Czas edycji: 2012-09-25 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Oj brak słów, naprawdę. Dobrym prezentem jest podarowanie komuś karty prezentowej do Empiku, bo ceny są jak za zboże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
![]() Fajnie, że wielu z Was się układa, ja nie mogę się doczekać piątku. Normalnie nie mogę.. ![]() Aktualnie staram się spakować cały mój majdan do akademika, matko.. Ile to rzeczy trzeba zabrać. Ale przynajmniej w tym czasie czymś się zajmuję i nie myślę za dużo o nim. Jak wyjdzie z autobusu to nie wiem, chyba zacznę skakać, płakać, tańczyć i śpiewać ze szczęścia.. ![]()
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Według prognozy dzisiaj u mnie ostatni ciepły dzień
![]() Mam nadzieję, że jak już posprzątam i poćwiczę, to uda mi się go spędzić na dworze z książką, w końcu to też jeden z ostatnich wakacyjnych dni ![]() A jak tam u Was, Dziewczyny? ![]() Jeszcze kilka dni i minie miesiąc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
u mnie ładnie i ciepło. zrobiłam pranie to szybko wyschnie
![]() ![]() ![]() a jak u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Jutro mój TŻ przyjedża się ze mną pożegnać... a w piątek już wyjeżdża :
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Rozeznanie
|
Aaaaa dziewczyny, dopadł mnie jakiś melancholijny nastrój. Jutro się wyprowadzam i dopiero to do mnie dotarło. Cholera, będę tam bez TŻta, rodziny, znajomych, nawet bez piesków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
oczywiście, że będzie fajnie!
![]() ![]() a mi to pisanie idzie jak krew z nosa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Rareza, pewnie, że będzie super!
![]() A wiesz, jak to jest - w nowym miejscu, z mnóstwem nowych rzeczy i spraw do ogarnięcia, wśród nowych ludzi CZAS PŁYNIE SZYBCIEJ ![]() Wiecie co? Nie jest mi ciężko. Tęsknie za Nim i dałabym dużo, żeby móc go przytulić i z Nim pobyć, ale na ogół nie czuję, że jest ciężko. Bardziej spokojnie. To źle, czy dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczysz jak się przeprowadzisz to ani nie będziesz wiedziała kiedy Ci październik zleci ![]() Ja się kilka dni nie odzywałam ale miałąm troche roboty, do tego mały mi koszmarnie śpi i łaże jak zombi. Z Tż ogólnie ok, narazie. Nie wiadomo nadal kiedy przyjedzie. Leje u nich i bardzo źle sie im pracuje... Mam nadzieje że się nie przeziębi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
A wiecie, że mnie taka tęsknota rzadko kiedy dopada? dziwne. ale lepiej tak niż beczeć i rozpaczać, że misio daleko
![]() ![]() tak czy inaczej ![]() dopijam kawę, dojadam śniadanie i powtarzam niemiecki. potem trochę popiszę pracę bo inaczej mi promotorka jutro łeb urwie przy samej d. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
Naprawdę poważnie wzięłaś się za ten niemiecki, świetnie!
![]() Ja dopiero wygrzebuję się na śniadanie, hihi ![]() A dzisiaj w planach ćwiczenie w domku pleców i brzucha, a wieczorem na jogę ![]() A sposób w jaki się tęskni jest też chyba kwestią osobowości (i dojrzałości oczywiście) - ja nigdy nie miałam problemu ze spędzaniem czasu w samotności, zajęciem się swoimi sprawami. Proporcje w jakich spędzam czas sama i z innymi to jakieś 3:1. Chociaż przez ostatni rok z ukochanym byłam praktycznie nierozłączna, to teraz jak na lekarstwo wróciła natura samotnika ![]() Edytowane przez cantara_007 Czas edycji: 2012-09-27 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja odwiedziłam babcie. Teraz małego położee i chyba sie z nim zdrzemne.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, chyba już z 3 dni w wątku nie pisałam...
Ja i A. ustaliliśmy, że jednak to nie ja polecę do Niego a On przyleci do PL, przy okazji zobaczy się z synkiem. Prawdopodobnie 26go pażdziernika, więc to już niecały miesiąc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
To super
![]() ![]() Ja już się nie wypowiadam odnośnie naszego widzenia, bo trzeci raz się już zmieniło, hihi. Na pewno będą to 4 dni, nie wiadomo tylko jeszcze kto do kogo ![]() A chwilę temu skończyliśmy koszmarną, dwugodzinną kłótnię, którą zaczęłam JA jakąś durną zaczepką. I mimo tego, że to pierdoła to ostatnio zdarza się niesamowicie często, więc nie dziwię się ukochanemu, że totalnie puściły mu nerwy, byłam naprawdę nieznośna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
Nie sprowokował. To ja od jakiegoś czasu uczepiłam się jednego tematu i to już któraś z kolei kłótnia o tę sprawę, dlatego nie wytrzymał, a ogólnie jest niesamowicie cierpliwym i spokojnym człowiekiem. To naprawdę moja wina
![]() ![]() Dzisiaj KOLEJNY słoneczny dzień ![]() A Jak tam u Was, Dziewczyny? Ostatnio rzeczywiście baaardzo tu cicho, ale to chyba dobry znak i świadczy o tym, że nic się złego nie dzieje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.