|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Dobrze, ale Kropka mówi, że tych rzeczy (kulki i prasowaniec) NIE ma jeszcze ani w Sephorze ani w Douglasie!!!
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Kama mój mąz jest informatykiem..nie napisze nawet co powiedział..Oj tam..
Laptopa mam nowego,2 lata..a on mi programował tu w nim wszystko...Mam juz tego drugiego maila,zaraz przeglądnę
|
|
|
|
#453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przed chwilą znowu się w lusterku przeglądałam i kurde, no jest coś w tym pudrze jednak. Taki delikatniutki glow na czole zauważyłam i wokół oczu. Albo tak bardzo chciałam zobaczyć, że zobaczyłam?? ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
K, ja uważam (i tu zdania nie zmienię) że te nowe kulki zaprojektowano specjalnie For You.
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Tak, jest jedna recenzja i jest jak wół napisane że kupione na ebayu, bo najpierw są w USA, a dopiero potem u nas. W poniedziałek zerknę może, jak zmienię najpierw te cholerne koła. Ja miałam kulki 03, ale dość dawno w sumie, były ok, ale stosowałam na gołą twarz i była dópa w sumie. Pewnie na podkład byłoby milion razy lepiej. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-10-27 o 22:08 |
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NIE KUŚ SZATANIE ![]() Zresztą, gdzie mam je kupić, skoro ich nie ma ![]() Dobra, dam sie skusić jak się pokażą na All |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Krop
...http://allegro.pl/guerlain-meteorite...html?source=oo---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- ale zastopuj,kompakt chyba bedzie lepszy ..tu - w kulkach(mialam je dwa-razy rózne)-efekt wytrzeszczu jak Kama napisała (podobało mi się)cesarzowych szat..a kompakt to faktycznie wow.. |
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
A ja uważam, że dla Kropki podkład bledziuch i na to kulki!!! Prasowaniec będzie zbyt suchy, kryjący i widoczny na twarzy, w porównaniu z kulkami!!!
Kropka, to właśnie kulki są najłatwiejszym kosmetykiem kolorowym na świecie!!! Zbitym sprasowanym pudrem łatwo sobie zrobić maskę i uwidocznić meszek na twarzy! Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-10-27 o 22:18 |
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Właściwie to cały nasz amok odnośnie nowej kolekcji Guerlaina sprowadza się w gruncie rzeczy do dzikiej żądzy umalowania alabastrowej Kropki
|
|
|
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Kup kulki
..i kompakt
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Jak pragnę zdrowia, że ja sobie te kulki kupię i basta. Wtedy nawet jak Kropka nie kupi, to będziemy miały jedną puszkę i będzie czym umalować alabastrową Kropkę.
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
Mamy remis:
Bbrat: kulki Miszka: kompakt IMPAS |
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Krop, poczekasz, az sie pokaza i przetestujesz na spokojnie
Ja uwazam, ze prasowaniec łatwiejszy , kulki bardziej wyraziste, bo zawsze daja wiekszy glow,a prasowaniec bedzie widoczny ( meszek itp) - jak sie go da za duzo Brati, wiem, o czym mowie, ja mam meszek Kosmetyczka mi go nawet woskowała ze dwa razy, ale nie mam cierpliwosci do zrywania sobie skory, wiec odpusciłam. mi nie przeszkadza, choc faktycznie bedzie widoczny przy pełnej tapecie - podkład + puder. dlatego na ogoł albo rybki albo akwarium ![]() a pomijajac to wszystko - czy to jest faktycznie kompakt? chyba nie! nie jestem znawczynia, ale to po prostu puder prasowany, a nie podkladopuder czyli kompakt...Kompakty mi nigdy nie podeszły, były za bardzo kryjace, pomijajac jeden - sisley. Prasowane meteoryty były zawsze opisywane jako pudry, nie kompakty! ale głowy i reki za to nie dam... Własnie nałozyłam aromesencje expresionist+ krem ekspresionist i ciepły zapach migdałow działa na mnie kojaco, relaksujaco...Tylko ta firma tak ma Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2012-10-27 o 22:34 |
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
Kropka. Być może cena tego kompaktu będzie tak niebotycznie wysoka, że problem sam się rozwiąże. Kulki będą pewnie tańsze. Bo pamiętaj, że kwestię podkładu też jeszcze masz być może jeszcze nie rozstrzygniętą (Lumiere? Parure?).
Kama, meszek to pewnie ma każdy, tyle, że widoczny jest tylko u brunetek, tak? Ja u siebie nie widzę, ale wiem, że w windzie, jak jest śnieżnobiałe pionowe światło z góry i małej wysokości, to meszek jest widoczny niemal u każdego, nawet u albinosa. Poza windą nie spotkałam się z takim zjawiskiem. U mnie nie widać, bo cera tłusta, może dlatego. Zgadza się Kama, to jest najzwyczajniej w świecie puder prasowany, czyli w kamieniu. Nazwa kompakt jest tu od czapy, może jedynie dla odróżnienia od kulek. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-10-27 o 22:38 |
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Brati, jest pare rzeczy, o ktorych wiem...ale ktorymi sie nie przejmuje
Nie mysle o nich, wiec ich nie widac Meszek na przykłąd. Rozstepy na biodrach. jedno oko wieksze, drugie mniejsze. nie matwie sie nimi i juz. a ze inni to dostrzega...? nobody`s perfect ![]() Ale na wszelki wypadek nie pudruje podkładu, jak juz wspomnialam najwyzej kulkami
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Tak, to raczej prasowanka, a nie kompakt.
I jak każdy prasowaniec meteorytowy kosztuje pierdylion ![]() Ostatnia wersja jaką mieli w S kosztowała 609zł |
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Kupcie kulki na społkę,całe opakowanie to chyba dozywotnio..a przeciez to jakis termin ma nie????Ja kupie kompakt bo chce matu i strefę T omiesc..a glam to mam z koreanczyka, a przypominam ze macie go i Wy..w drodze
Podklad to jest cos co kupuje szybciej niz spadał Felix Baumgartner a puder ..waham sie nastrojowo
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Krop, dlatego kupiłam wkład za 170
, i tak duzo...Ale ja nie mam zwyczaju poprawek makijazu, wiec poza domem to nosze błyszczyk/szminke, nie puder. i wisi mi brak gadzetowej puderniczki.a ceny prasowanych meteorków tez podawałam , z linkami- voyage jest nadal dostepny w douglas pl. ale ponad 600 to po prostu przegiecie. |
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
Kama, no jasna sprawa, 100% ludzi ma różne swoje szczegóły i detaliki, na które po latach kładzie się w końcu przysłowiową lachę, no bo czym tu się bez końca przejmować, skoro i tak się na to nic nie poradzi, a ponadto (jak mawia mój kolega) nie wpływa to na pracę silnika
![]() Kropka, pierdylion Ja się boję pudrów prasowanych, bo mam panikę, że z bliska jest widoczny. Z kolei te kulki połyskliwe dla tłustej cery, no nie wiem ale na samych policzkach powinno być ładnie.6 stów za durny puder, to trzeba być równie durnym żeby to kupić. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-10-27 o 22:45 |
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
nie wpływa na pracę silnika
dobreee, ależ my się tu językowo podszkolimy ![]() Kurde, pomysł z kupnem kulek na pół jest super, tylko która weźmie pudełeczko |
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, podzielenie się kulkami wcale nie jest takie łatwe wbrew pozorom. Yves Rocher (firma zupełnie inna cenowo, a z dobrą kolorówką według mnie) też właśnie wypuściła kulki i to w chłodnym jasnym odcieniu, tak jak meteoryty. Też zerknę, a co
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
"Na porcelanowej skóze te Meteorites pokażą co potrafią.
Uszanują jej bladość. Rozzłocą nie ocieplając - a to moim zdaniem zabieg kolorystycznie trudny" No i jak tu się oprzeć?? |
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, ja na Twoim miejscu kupiłabym, PO spokojnych testach w sephorze. Masz w razie czego kupon 10% ?
Ja póki co jestem nastawiona na zakup. Będę miała swoje własne kulki na rok czy dwa, w lecie na dekolt i ramiona, ewentualnie dokupię brązowe, będzie potencjał na wszystkie pory roku i wszystkie fazy opalenizny. Żadnego innego pudru nie miesza się tak fajnie jak kulek właśnie. Mając dwa różne opakowania, można nie mieć już właściwie nic innego do malowideł chyba. No, podkład pozostaje kwestią trudną. Kłaść czy nie kłaść ![]() Kolor tych akurat kulek wydaje mi się przepiękny. Żadnych wydziwaczonych fioletowych czy turkusowych. Samo delikatne rozświetlenie i anielskie kolory. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2012-10-27 o 23:01 |
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
No dobrze. Załóżmy, że mam już te kulki w domu.
I teraz Was rozbawię ![]() Nakładam podkład/krem tonujący, potem róż i na koniec te kulki czy jak??
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem:
1. Krem (wiadomo) 2. Podkład bledziuch 3. Kulki Nie wiem gdzie róż upchać, bo nie posiadam i nie umiem używać. Kama będzie wiedziała, Miszka też, Tig też. Nie wiemy chyba tylko Ty i ja
|
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
Tak właśnie myślałam, że z całego Forum to właśnie my dwie - nawet jeśli już kupimy te cuda, to nie będziemy wiedziały w jakiej kolejności to wszystko kłaść
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Kulki to puder, rozswietlajacy lub matujacy. na koniec, na roz
Ich glow jest delikatny, jak dasz jeszcze cos na wierzch - zniknie.jeszcze Wam pomarudze o decleorze. mimo urody meteorytów - wydanie 240 na krem jest dla mnie bardziej wartosciowe, niz na kulki Własnie sprawdziłam, ze recenzje experience dałam w 2007 roku - i nadal go kocham i wracam do niego steskniona i radosna Jedyny taki krem Z serii E - mialam expresionist ( 30+, dla mnie za lekki), experience ( 40+) i excellence ( 50+). bardzo dobry jest calm harmonie ( na all sa tanie miniatury) i był nutridelice, zastapiony słabym nutridivine. jesli miałabym wskazac na 1 super krem, przez tyle lat moich testow - to własnie experience , nie dior, chanel, guerlain itp . Moze nie na upalne lato, ale poza nim - zawsze...Przyznaje, ze jak nakladam olejek, a po nim krem, z lekkim masazem - to sie rozpływam z rozkoszy olfaktorycznej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Laptopa mam nowego,2 lata..a on mi programował tu w nim wszystko...Mam juz tego drugiego maila,zaraz przeglądnę

...?
Masz teraz juz prosto wyciete...

ale na samych policzkach powinno być ładnie.