|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bo my kochamy K-Pop!
same wampiry, wilkołaki i tak dalej mi nie przeszkadza, lubię fantastykę upadłe anioły, magia i tak dalej w takim klimacie mogli by nakręcić teledysk nawet jak by miał dużo efektów specjalnych.
Ale wzorowanie się na zmierz... i jeszcze ten pojawiający się wilk bo już o chodzeniu na czworaka jak ten taki zielony potworek z władcy pierścieni albo zgredek z Harry'ego Potter'a. Uważam że kpop nie powinny czerpać az tak dużo ze Ameryki, stylizacja teledysków charakterystyczna dla korei mnie urzekła a nie rozpowszechniony chłam. |
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Idealnym Kpop-owym wampirem na zawsze zostanie dla mnie Jae-Joong z "Mine" MV.
Jak oglądałam to myślałam, że posikam się ze szczęścia i ekscytacji Prawdziwy wampir zmieszany z czarnym aniołem
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Nie znam chyba tego pana wideo też nie kojarzę więc się nie wypowiadam.
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Ja wolę czarnych bohaterów w teledyskach jak i dramach. |
|
|
|
|
#454 | ||
|
Raczkowanie
|
Co do nosa Jjonga. Ja stawiam na to że nis cały czas jest opuchnięty. Ja miałam już 2 opercje na nos (to nie były operacje plastyczne), więc wiem co mówie. Ostatnią operacje miałam 2 kwietnia i wciąz mam opuchnięty nos, przez co wygląda zupełnie inaczej.
No i prosze mamy Jjonga Trolla: http://werga.tumblr.com/post/51153148469 Niech mają hejtery! http://werga.tumblr.com/post/51153005987 http://werga.tumblr.com/post/5115327...lcome-back-ot5 Cytat:
Na anglojęzycznym forum znalazłam kiedyś z informacje że firma stwierdziła że nie będzie promować FTI porządnie bo oni byli eksperymentem, za wcześnie debiutowali i nie opłaca im się wkładać pieniądze w FTI. Jak tworzyli CN Blue to mieli już plan i przykład i wszystko poszło lepiej. O okrutne jest to że FT Island ma mnóstwo nowych piosenek które mogli by wydać ale firma po prostu ich blokuje. Cytat:
Ale nie uważam że to są typowo amerykańskie klimaty. Jakby popatrzeć na mangi i anime to rsczej ameryka zaczeła czerpać z Japoni i przystosowywać to na swoje wzorce |
||
|
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam świetną propozycję dla Ft niech uciekają i zmienią agencję która ich doceni a nie. Nie będą ich promować bo to miał być eksperyment? jak bym była na ich miejscu i by mi coś takiego powiedzieli to bym pizneła i już by mnie tam nie było.
A prawda jest taka że gdyby nie oni nie zarobili by bo jak by nie patrzeć FT jest dosyć znanym zespołem i fanów też ma wiele. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- ja nie fanka japoni, żadne mangi ani anime mnie nie kręcą. Być może wyszło to od Azjatów ale jednak Amerykanie zrobili z tego hity. Edytowane przez azjatkapaulinek Czas edycji: 2013-05-23 o 19:45 |
|
|
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Oglądałam MCD dzisiaj na żywo, było cudownie najpierw VIXX live z Hyde
A potem SHINee z Jjongiem. Hyde jest boskie tak mi się wkreciło chyba bardziej niż On and on. No i do tego: http://123fairy.tumblr.com/post/5115...-5th-minialbum Podobno comeback EXO i MBLAQ mają być w tym samym czasie. Smutno mi troche bo się boje że EXO przycmi MBLAQ, wiecie jak SM potrafi promować ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Co do ameryki, nie można powiedzieć ze amerykanie zrobili z tego hity. Przecież u nas wszytsko jest pod wpływem ameryki, nie widać w mediach tego co sie dzieje w azji, albo w afryce, w australii. Sądze że u azjatów motywy demonów i aniołów też miały się dobrze. Że oni też z tego zrobili hity, tylko ze my niekoniecznie o tym wiemy. |
|
|
|
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
Zle to ujełam... fakt Ameryka w polsce jest nonstop tak samo jak europa. Azja bardzo rzadko jak dzieje się coś wielkiego to w wiadomościach czy prasie się coś pojawi.
Szkoda tylko że np Godzilla czy inne takie potwory które mają odmianę azjatycką nie trafiają do naszej telewizji a amerykańska pojawia się co jakiś czas. Dokładnie mam nadzieję że chłopcy pomyślą nad swoją sytuacją albo jakoś ich menadżer wpłynie na wytwórnie by uwzględnili ich w promocji. Ja chce jak najczęściej oglądac ich na scenie i za pewnie nie tylko ja. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Podobno comeback EXO i MBLAQ mają być w tym samym czasie. Smutno mi troche bo się boje że EXO przycmi MBLAQ, wiecie jak SM potrafi promować - czy ja wiem.. teraz też było dużo comebacków B1A4, 4minute, 2PM albo AM - mylę te zespoły bo w sumie ich nie słucham. Juniel. A dosyć często pojawiają się na scenie więc mam nadzieję że MBLAQ pokażą na co ich stać bo ost zaczęli mi się podobać. Oglądała któraś Coffe Prince? |
|
|
|
|
#458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest to tak urocza osoba. Uwielbiam go A Coffie Prince oglądałam, uwilebiam 2 głównych aktorów. Pozatym Coffie Prince to chyba podstawa... |
|
|
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
w sumie w moim przypadku to nie była podstawa bo koleżanka bardzo mnie zniechęciła mówiąc ze to strata czasu, kiepska aktorka i aktor i całość. Dlatego brałam się za inne produkcje aż nagle mnie na to wzięło i bardzo żałowałam ponieważ drama była rewelacyjna. I podobało mi się to że nie było żadnej 2 laski co się do niego dobierała.
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam główną pare z Coffie Prince. Marzy mi się żeby raze znowu gdzieś zagrali.
Znalazłam na tumbrze: Cytat:
|
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczeniaczek nadal wygląda jak wyglądał
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-23 o 20:27 |
|
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
Na goodbye stage śpiwali dwie piosenki. why so serious i jeszcze jedną jakąś ballade.
Jak słuchałam jej za pierwszym razem to niebardzo mi się podobała, ale taraz... To było Sleepless Night: |
|
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
Achhh jaką świetną dramę dorwałam o bokserze i jego nawiedzonej katolickiej żonie co go bije.
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Szkoda że promowanie nowych piosenek trwa tak krótko... mimo tego mam nadzieje że Shinee będą się pojawiać jeszcze na scenie. |
|
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
Mi się marzy żeby zobaczyć występ live z piosenką Evil z ich nowej płyty.
Jak narazie ktoś podziela moje spostrzeżenia: Choreografia z Lucifera super pasuje do Evil. W sumie to może dlatego że evil=lucifer=diabeł |
|
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Orientuje się któraś z was czy jak w Korei jest np Dream Concert, albo GAJO chodzi mi o takie w których występuje mieszanka artystów kpop.
Jak się kupi Vipa po koncercie lub przed jest jakieś wejście za kulisy, rozdawanie autografów? Ja gdzieś czytałam że nie i w sumie to dla mnie jest jakieś dziwne. |
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne, tylko szkoda ze wybrali japońską wersję MV do "Lucifer'a"... Zdecydowanie wolę koreański oryginał, mimo że Minho miał debilną fryzurkę ![]() No i szkoda, że nie zmiksowali tu "Nightmare". Jak dla mnie o wieeele lepsza od "Evil". Sorry, ale takie mam zdanie ![]() A odnośnie "Coffee Prince" - to była moja najpierwsza drama obejrzana pod wpływem zachwytów Martiny z EYK No a potem wsiąkłam na dobre. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Wspominałam już o moim najnowszym, 4-stronicowym fanfiku do GFB. Mogę sie też teraz pochwalić, że właśnie dorobiłam się własnego, personalnego edytora Jedna dziewczyna z ojczystym angielskim sprawdziła i wypunktowała mi błędy. Kurcze, spodziewałam się, ze będzie tego o wieeele więcej. Widać oglądanie dram z angielskimi napisami daje efekty
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-23 o 20:57 |
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Wiesz ja mam szał na punkcie Evil. Każdy ma swój gust.
A co mv to nie wiem... Jak sobie przypomne Taemina z koreańskiego mv. Nie wiem czemu ale Taemin w długich włosach działa na mnie ![]() No nie moge... a już w Sherloku... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skutek byłby taki, że oglądałabym każdą dramę 2 razy.... Raz z mamą, raz sama.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-23 o 21:03 |
||
|
|
|
|
#469 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
moja mama też nie jest zainteresowana dramami... a szkoda bo bym sobie pooglądała z nią.
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Puściłam jej City Huntera. Po pierwszym odcinku powiedziała że to jakieś smutne i nie chce oglądać, ale obejrzała następne dwa. I teraz już się tak wciągneł że sama ogląda, bezemnie. Edytowane przez gwercia Czas edycji: 2013-05-23 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Moja by może dała się namówić ale nie da bo są do czytania..
|
|
|
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
Moja też nie lubi czytania, na początku marudziła że musi czytać. Ale potem jak się wciagneła to przestało jej to przeszkadzać.
No i zaczeła się uczyć angielskiego żeby oglądać też po angielsku. ![]() To się nazywa siła k-dram |
|
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo polskich napisów jest jak na lekarstwo ![]() A nawet jakby mi się udało coś znaleźć, to jak wspomniałam osiwiałabym albo trafiła do wariatkowa próbując wytłumaczyć jej koreańskie zachowania, kulturę, "co, po co i dlaczego"... A to dlatego, że moja mama ma tendencję do wybiórczego, świadomego zapominania takich informacji, które jej w codziennym życiu nie są niezbędne. Niestety ma 57 lat teraz i już nie jest tak otwarta na nowości jak kiedyś. Jedyny plus, że czasem sobie do mojego k-popu "podryga" jak usłyszy w głośnikach te które "są fajne". Np. nawet lubi "Oh Yeah" od MBLAQ, "Dream Girl" i "Ring Ding Dong" od SHINee, "Be The One" od JYJ ( jak ja się ciesze, że nie zna angielskiego bo bym miała wykład, czego to ja słucham LOL ) oraz "Mirotic" i "Balloons" of TVXQ.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-23 o 21:31 |
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ale u mnie problemów z tekstami to nie mam. Jestem z rodziny dość tradycyjnej ale niestety moja rodzina nie ma zachamowań jeżeli chodzi o tematy. Czasami mi się marzy żeby byli torche bardziej wstydliwi, bo świńskie kawały przy niedzielnym obiedzie opowiadane przy dziadkach, a nawet często przez nich.... |
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też wielkiego problemu by nie było, tylko wieczne marudzenie 'jaka ja to jestem dziwna". I szczerze to bym wolała, żeby moja matula była trochę bardziej otwarta na inne kultury. łatwiej byłoby jej wytłumaczyć, czemu mnie to tak kręci. Tyle dobrze, że mam z nią zarąbisty kontakt i często razem z bratem wołamy na nią Jasia (bo jest Janina), ale tylko jak nikt postronny nie słyszy. Bo ludzie by zaraz powiedzieli, ze to brak szacunku, a my się w takich momentach zwyczajnie przekomarzamy.
|
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
U mnie są na szczeście otwarci.
Zauważyła że odkąd pokazałam mojej rodzinie kpop, kdramy i to wszytko to mam teraz z nimi o wiele lepszy kontakt. Wcześniej też miałam z nimi super stosunki ale teraz jest jakoś jeszcze lepiej. Jak chce powkurzać tate to mu mówie że wyjeżdzam do korei męża szukać ![]() No z mamą super ogląd sie dramy, takie jaja mamy jak oglądamy i to niekoniecznie jakmsą śmieszne sceny. Ja do rodziców po imieniu nigdy nie próbowałam, czasami dla śmiechu mówie: Matko... albo Ojcze mój... No ale to się wzieło przez mojego brata. Ma teraz 9 lat i nie wiadomo czemu jak tylko zaczął mówić zwracał się do mnie Siostro moja... albo woła do mnie siostro (czuje się jak pielegniarka). Teraz dochodze do wniosku że on może był koreańczykiem w poprzednim wcieleniu (no wiesz: eoni, noona, oppa, hyung). Bo skąd on to wziął to nie mam pojęcia. |
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
To weź go zaprogramuj żeby nazywał cię "noona". Może być wesoło oglądac reakcje ludzi jak zacznie tak wołać w miejscu publicznym
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Próbowałam, ale on nie chce.
Za to ja do niego wołam po francusku, kiedyś wołałam bebe (dzidziuś), ale dwa lata temu obiecałam mu ze przestanę, teraz mówie do niego p'tit (mały) a jak mnie wkurzy na ostro to wrzeszcze do niego po francusku, co dziwne, on rozumie wszystko ![]() Ale ludzie jakoś tak słabo reagują. |
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem uparta bestia i zwyczajnie bym przestała reagować, jeśli by nie mówił "noona".
Szkoda, że mój brat ma teraz prawie 22 lata, więc u mnie już za późno na programowanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.