|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
A myślisz, że my nie mamy? Myślisz, że tylko Ty liczysz na fajną prace, a my czekamy na miejsce w fabryce? Dziwne jest to, ze tak uogólniasz od razu. I dobrze wiesz ze mówiąc o wyżywaniu i obrażaniu chodzi nam nie o to, ale widzę, że jesteś chyba typem, którego się nie przekona, bo tylko twoja racja się liczy. Jak tam dzień się zaczął? Mnie wkurza to, że ciągle nie mam zasięgu. Plus modernizuje sieć i od długiego czasu mam albo jedną kreskę, albo nic i zwyczajnie zrywa połączenie. Dzis ktoś do mnie rano dzwonił, ale oczywiście rozłączyło. I to już naprawdę długo trwa, ile czasu można być cierpliwym. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Przy rozpoczęciu stażu zmienia Ci termin podpisu wiec nie będziesz musiała się stawić, jedynie trzeba bezie dostarczać listy i na koniec się rozliczyć.
![]() |
#452 |
Konto usunięte
|
Dkładnie i własnie w 99 proc.przypadkow tak to się odbywa.
Tajkuna w tym ostanim poście o rządzie masz sporo racji. Swoją drogą po przeczytaniu wszytkich postów. Dopiero teraz zauważyłam,że i tu na wątku niektórzy zostali obrażeni. Post skierowany do Tusi o tym że ma 5 czy 6 lat doświadczenia ![]() No ale zawsze to jakiś plus-bo przynajmniej tym razem odbyło się wszystko "jawnie". Malagosia powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
BAN stały
|
W tym sęk, że bardzo dużo osób po studiach robi w fabrykach na produkcji, przynajmniej u mnie w mieście czy sklepach. Dzis większość ma studia i nie dla wszystkich po studiach praca w biurze sie znajdzie. Nie ma takiej możliwości, żeby nagle tysiąc osób pracę biurową znalazło. Dawniej mniej osób kończyło studia i szli do pracy w biurze, teraz wszyscy kończą studia. Biznesmeni, zarabiający kokosy, czy mają oni wszyscy studia ukończone. Nie wszyscy mają. Do zakładania biznesu, trzeba mieć żyłkę handlowca, a nie obszerną wiedzę z księgowości czy prawa, działalność "biznesmena" może biuro rach rozliczyć. Trzeba umieć znaleźć kontrahenta, zmniejszyć koszty działalności, wyszukiwać dostawców tańszych itd. Nawet znam przypadek, że z handlu obwoźnego( jeżdżenie autem po miastach Polski południowej i sprzedawanie towaru np reklamówek, woreczków do spożywczaków, reklamówek na bazar )można wyżyć. Tylko trzeba być dobrym kierowcą ,( bo w trasie codziennie spędza się 12 h lub więcej , nie raz trzeba wyjść o 5 rano z domu, a wraca się o 11 w nocy ) i mieć żyłkę handlowca.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-07 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Chciałam się jeszcze Was doradzić i zapytać:
-W jakim terminie jest wiadomo czy dostałaś się na staż -jak oni o tym powiadamiają pisemnie/dzwonią? -czy Wy w między czasie szukałyście jakiejś pracy zanim dostałyście się na staż? -jest oferta na sprzedawcę w masarni (drugi koniec miasta) i nie wiem czy wysyłać CV skoro staram się o staż? Dzięki za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie musisz się stawiać na wizytę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#457 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja oferty przeglądałam i wysyłałam jakieś tam CV. WYsłać możesz, nic nie tracisz ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Zadzwoniła do mnie ta babeczka i mam jutro przyjechać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a CV pewnie, że wysłać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38494192]ten stadion to pomyłka, miało być tyle miejsc a do niczego to nie służy
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- hihi, ja nie mam w domu a mieszkam przy ich nadajniku ![]() Kurde a długo juz? Mi ise przed swietami zaczęło, potem 2 dni juz był, a teraz znowu nie ma. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() |
#461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#463 |
BAN stały
|
U mnie pojawiły się na stronie up oferty na staż , tylko głównie dla mężczyzn. Jest staż na mechanika, elektryka, ślusarza, energetyka. Jedna oferta stażu jest na pomoc kuchenną, ale jest zaznaczone, że ma być to osoba po 50 roku życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Konto usunięte
|
Z mojej interpretacj wynika że jednak cosik takiego miało miejsce.
No ale w sumie czy to ważne...jak widać nie.Więc dam sobie spokój. Gwiazdeczka gratulacje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam nowy wątek i aż się zdziwiłam bo pozytywnie to on się niestety nie zaczął. Długo mnie tutaj nie było ale... nie dość że TŻ zostawił mnie we wigilie to jeszcze tak się okropnie rozchorowałam że nie umiałam wstać z łóżka.. dostałam mocne antybiotyki a i tak w 100% zdrowa nie jestem
![]() Co do pracy to niestety dalej nic... skończyło się na obiecywaniach w starym roku że rozmowa dobrze poszła i że napewno się odezwą ![]() ![]() Koleżanka była na rozmowie w biurze nieruchomości. Pan powiedział że daje jej umowę zlecenie na takich samych warunkach jak umowa o pracę. Nawet płatny urlop a umowa zlecenie to dla niego zabezpieczenie na wszelki wypadek jakby sobie zaciążyła. Może to ją przestrzeże żeby tego nie robić i to jest idealne zabezpieczenie dla niego. Bo jak zaciąży to on momentalnie przestaje płacić. Bezczelny ![]()
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() zostawić Was na 2 dni i mieć później 11 stron do nadrobienia ![]() ![]() ![]() U mnie jakaś masakra, nie wiem w co ręce włożyć, tyle mam roboty na studia... (dali by jakieś luzy na ostatnim roku, ale niee trza pomęczyć na koniec) Poza tym coś się choróbsko przyczepiło do mnie, a nie ma mowy żeby mnie rozłożyło na łopatki bo będę leżeć i kwiczeć i sesja będzie w plecy... ![]()
#467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam w plusie ale nie mam takich problemów. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#468 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też strasznie denerwują takie obiecanki, nie dość, że sama sie już nakręcam rozmową, to jeszcze takie gadanie. Ale co zrobić. Niestety takie czasy, człowiek zyje w strachu czy utrzyma się w pracy, czy go nie wywalą. Sama znam dziewczynę, mężatkę, która jest juz po 30stce ma zalatwioną prace jako spedytor i boi się zajść w ciażę, bo na jej miejsce jest juz kolejka chetnych. Wiec o czym tu rozmawiać. Paranoja sie dzieje w tym kraju jesli o tą kwestię chodzi i sie dziwią że za mało dzieci się rodzi.
![]() |
#469 |
BAN stały
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=662720&page=93
Tu jest wątek, gdzie nas obrażają i obgadują za plecami. Strona 93. Ktoś pytał, o ten wątek tutaj , to go znalazłam. Cytaty z tego wątku. "a tam w ciebie wierzę ![]() ![]() "Przynajmniej nie spowodujesz dola i depresji na myśl o tym, że czeka mnie bezrobocie na wizażu i ewentualnie rodzenie dzieci z antykoncepcji. "- słowa nicRu , obrażające nawet Tusię. Tusia, wczoraj pisała, że antykoncepcja może zawieść i jej koleżankę zawiodła. A jak wiadomo, żadna antykoncepcja 100 % zabezpieczenia nie daję. Zawsze jest jakiś promil lub procent szans, że się wpadnie, nawet przy prawidłowym stosowaniu. Jak zauważyłam,że nou, udziela się dziś się na innych wątkach, a tu boi się napisać. Ale dla nas to lepiej tylko. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-07 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
BAN stały
|
Ja miałam dawniej tel w plusie i miałam dobry zasięg. Na wsi , tylko nie miałam zasięgu. Teraz mam w play i raczej mam zasięg dobry. Czasami , zdarzyło mi się mając już tel w play nie mieć zasięgu przy brzydkiej pogodzie. Dwa razy miałam sytuacje, że jak ktoś zadzwonił do mnie, to przerwało rozmowę i zasięg zniknął. Ale ostatnio zasięg w play się poprawił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sama znam przypadki kiedy antykoncepcja nie zadziałała. Pracująca dziewczyna bierze tabletki anty, wpada i co ma się tego wstydzić? A co to obchodzi mojego szefa w jaki sposób zaszłam? To moja sprawa czy planowałam to dziecko czy nie.
![]() |
#473 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wtrącę 3 swoje grosze: Ciśnienie mi się podniosło przez te wszystkie kłótnie,wytykanie sobie nawzajem błędów (szczególnie wkurzyła mnie strona 93), dla poniektórych osób polecam cytat :" zapomniał wół, kiedy cielęciem był". Nie chcę nikogo tu urazić, ale SKUPMY SIĘ TU NA PORADACH, A KONFLIKTY ROZWIĄZUJCIE NA Pw. Bo inaczej ten wątek straci cel- sama też wprowadzałam offtopic do tematu i do tego się przyznaję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domina. Przeczytaj sobie tytuł tego wątku: "Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.". Twoje słowa zaznaczone świadczą tylko o tym że to Ciebie, a nie dziewczyn które chcą się motywować i wspierać, nie powinno tu być. Polecam też pierwszy post z wątku matki. (dziewczyny nie powinny obgadywać tego wątku, ale w pełni je rozumiem. Sama nie mam ochoty się tu od dłuższego udzielać, skoro zamiast motywacji jest zawiść oraz licytacja która ma gorzej) To samo kieruję do reszty krzykaczek. Od licytacji i smęcenia był ten wątek: Bezrobotne cz.4 Edytowane przez Choji Czas edycji: 2013-01-07 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Konto usunięte
|
Tajkunia, aż żałuję, że muszę wyjść ale nie omieszkam to skomentować jutro (link do innego wątku)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
![]() Ja bym brala zlecenie na miejscu twojej koleżanki a w razie zaciazenie poszlabym do sadu pracy. umowa zlecenie, jezeli jest taka tylko z nazwy a posiada znamiona umowy o prace JEST umowa o pracę.- tak stanowi prawo
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#479 | |
Konto usunięte
|
![]() Wpadłam na chwilę się przywitać ![]() Przy okazji was nadrobiłam. Dziewczyny mniej sprzeczek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Wyluzujcie trochę ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
"a tam w ciebie wierzę ![]() ![]() Chociaż z tym drugim cytatem to już przegięcie ![]() ![]() ![]() ![]() Także ogarnijcie się ,bo nie jesteśmy tu by się sprzeczać ,kłócić itd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.