Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 09:07   #451
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
[/COLOR]
super i jak dogadzano serniczek, drineczek - mam nadzieje ze bezalkoholowy
jasne ze bez alko - super soczek był

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:11   #452
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas na wątku 2011 nawet chłopiec miał zmieniane imię po kilku miesiącach Także wiecie

Ale np. Edi jest Edi i nie wyobrażam sobie inaczej, ze 2 lata przed ciążą wiedziałam, że będzie Edward Tak samo z Eleną, nie sądzę, że mi się zmieni.
Matal, że tak zapytam a poropos imienia dla córy: jesteś fanką Vampire Diaries?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

ja nadal nie w sosie-od wczoraj pół dnia przeryczałam

kupiłam ten kombinezon bo był rozmiar i okazuje się, że ostatnią sztukę drapnęłam bo już zniknął także zamiast 120zł mam go za 45zł
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...ecy-5a2309?c=3
Kasia, a jaki kupiłaś? Ja myślę o 68. Koleżanka sugeruje nawet 74, ale aż tak wielkiego nie kupię.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:12   #453
katee86
Raczkowanie

Cytat:
Katee na pierwszej str jestes dopisana do mam październikowych ale rozumiem że masz termin na 29-09-2013 więc do końca kwietnia na 100% będziesz mieć skończony 3 miesiąc tak? Niemusisz poki co zadnych zaswiadczeń brac, ale niebranie zwolnienia 100% płatnego z oznaczeniem B jest strzałem w kolano dla Ciebie, pracodawcy to lotto, a ciązy i tak dlugo już nieukryjesz.
Termin mam na 29 września. Napiszę do matall żeby mnie przeniosła piętro wyżej

Dzięki za wszystkie podpowiedzi, sama wiem że jak nie ma czegoś na piśmie to można o kant d... ustalenia rozstrzaskać. Na pewno do końca kwietnia zaniosę to zaświadczenie.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:15   #454
t_89
Zakorzenienie

Hej a ja wlasnie wrocilam bo bylam z tz podpisac umowe u fotografa na slub nie ma jak dwa tygodnie przed ;/
Jutro jedzie po garnitur z laski swojej sie zebral 2 tyg przed normalnie mi cisnienie podnosi tym, ze jeszcze ma czas, a potem bedzie sie goraczkowal jak sie nie wyrobi wrrrrrrrrrrrr.
A ja jade po sukienke do przymiarki i z mama po jej sukienke.

A ja bede miala 20 tydzien w niedziele. Dzisiaj odebralam wyniki wydaja mi sie Ok, bo w poprzednich mialam jakies bakterie ale po tym co mi pzrepsial, przeszlo.

P.S fajny ten kombiznezon. Mi sie podoba ten ale to na chlopaka razej. Powiedzcie mi jaki rozmiar kupic zeby byl dobry na grudzien, styczen luty, termin porodu mam na 25 sierpnia? Tez chce kupic wczesniej bo pozniej beda po 150 a teraz sa wyprzedaze.

Co sadzicie o tym:
http://allegro.pl/62-0-3m-nowy-kombi...078820334.html

Edytowane przez t_89
Czas edycji: 2013-04-05 o 09:21
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:15   #455
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dużo jem powidzcie.

płatki z mlekiem, 2 malutkie kanapki z białym serkiem ( paw)

ziemniaki z jogurtem nat i cebulą, parę łyżek farszu

lody truskawkowe (paw)

pomarańcza, jabłko.
To jest dużo jedzenia? żartujesz chyba:P dużo, ale wymiotujesz :P mówiłaś lekarzowi o tym?

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Nie wiem co ze mną nie tak, ale mam jakieś opory przed zakupami. Też bym chciała tak jak wy już kompletować co nieco. Może jak mój brzuch w końcu zacznie wyglądać na ciążowy to coś się zmieni, bo póki co nikt jeszcze nie zauważa mojej ciąży i sama też nie dowierzam.
Ja też mam opory. Ostatnio kupiłam pierwszego pajacyka z polaru z bałwankami i napisem My 1st Cristmas, bo taki słodki był. Pokazałam mężowi to mnie opieprzył, że już kupuję i następnego dnia dostałam krwawienie Wiadomo, że to nie przez ciuch no ale...
Wczoraj teściowa przyniosła worek ciuchów ze szmateksu i chciała nam dać, ale mąż powiedział, że tak wcześnie się ciuchów nie kupuje no i nie wzięłam, ale chętni się znaleźli od razu, bo dużo dzieciów wokół, a nasze ma dopiero 7cm, więc myślę, że jeszcze za wcześnie. Chcę najpierw poznać płeć a później gromadzić wyprawkę. Na wszystko przyjdzie czas Poza tym nawet nie mam miejsca gdzie te rzeczy gromadzić bo w jednym pokoju musimy się zmieścić.

Cytat:
U mnie praca biurowa, czasem nadgodziny więc nic strasznego.
dzięki za odpowiedzi Dziwuszki
Nie powinnaś, będąc w ciąży, pracować więcej niż 8h w jednej pozycji. Nie zgadzaj się na nadgodziny. Nie czujesz się zmęczona już po 8h?
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:17   #456
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, chyba mnie wywali niedługo, bo wczoraj wieczorem tak mnie bolał brzuch po bokach, że szok, normalnie czułam jak mi się rozciąga wszystko. w ogóle już muszę iść na jakieś zakupy ciuchowe, bo nie za bardzo mam w czym chodzić, w spodniach mi niewygodnie, a tunik i sukienem aż tyle nie mam...

Matal - a jak z Twoją wypłatą? coś się wyjaśniło?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:19   #457
katee86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
To jest dużo jedzenia? żartujesz chyba:P dużo, ale wymiotujesz :P mówiłaś lekarzowi o tym?

Ja też mam opory. Ostatnio kupiłam pierwszego pajacyka z polaru z bałwankami i napisem My 1st Cristmas, bo taki słodki był. Pokazałam mężowi to mnie opieprzył, że już kupuję i następnego dnia dostałam krwawienie Wiadomo, że to nie przez ciuch no ale...
Wczoraj teściowa przyniosła worek ciuchów ze szmateksu i chciała nam dać, ale mąż powiedział, że tak wcześnie się ciuchów nie kupuje no i nie wzięłam, ale chętni się znaleźli od razu, bo dużo dzieciów wokół, a nasze ma dopiero 7cm, więc myślę, że jeszcze za wcześnie. Chcę najpierw poznać płeć a później gromadzić wyprawkę. Na wszystko przyjdzie czas Poza tym nawet nie mam miejsca gdzie te rzeczy gromadzić bo w jednym pokoju musimy się zmieścić.

Nie powinnaś, będąc w ciąży, pracować więcej niż 8h w jednej pozycji. Nie zgadzaj się na nadgodziny. Nie czujesz się zmęczona już po 8h?
Czuję, ale niestety jestem nadobowiązkowa i głupio wychodzić jak inni siedzą. Zaraz, zaraz takie osoby to się chyba frajerami nazywa
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 09:20   #458
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej a ja wlasnie wrocilam bo bylam z tz podpisac umowe u fotografa na slub nie ma jak dwa tygodnie przed ;/
Jutro jedzie po garnitur z laski swojej sie zebral 2 tyg przed normalnie mi cisnienie podnosi tym, ze jeszcze ma czas, a potem bedzie sie goraczkowal jak sie nie wyrobi wrrrrrrrrrrrr.
A ja jade po sukienke do przymiarki i z mama po jej sukienke.

A ja bede miala 20 tydzien w niedziele. Dzisiaj odebralam wyniki wydaja mi sie Ok, bo w poprzednich mialam jakies bakterie ale po tym co mi pzrepsial, przeszlo.
Mój też kupił garniaka 2 tyg. przed ślubem wrrr. On z tych co wszystko zostawiają na ostatnią chwilę, ale nie udało mi się go namówić wcześniej.
Super, że wyniki gitara Zajmiesz się spokojnie przygotowaniami
Stary 2013-04-05, 09:23   #459
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Wasi tż'ci Wam jedzenie robią, a mój tylko krzyczy, żeby jemu dać
O tak, dokładnie. Trafiły nam się dziady.
Cytat:
Na 23 chyba sporo jest
Chyba prądu nie było w tamtym czasie
Cytat:
Witam z rana z kubkiem herbaty.

Nie wiem co ze mną nie tak, ale mam jakieś opory przed zakupami. Też bym chciała tak jak wy już kompletować co nieco. Może jak mój brzuch w końcu zacznie wyglądać na ciążowy to coś się zmieni, bo póki co nikt jeszcze nie zauważa mojej ciąży i sama też nie dowierzam.

Miłego dnia

P.S Powtarzam się, ale tylko Wy możecie mi odpowiedzieć na pytanie: Czy obowiązkowo muszę zanosić zaświadczenie o ciąży do kadr? (Dyrekcja i moja kierownik wie) Czy wystarczy tylko zanieść zwolnienie jak będzie konieczność?
Bo tutaj express zakupowy jest. Wydaje mi się że standardowo zakupy robi się później więc spokojnie, zdążysz Ja nie mam nic nowego. A w sumie dużo bym musiała kupić bo niewiele zostawiła po Filipie.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dzien dobry

monia ale mi narobilas smaka na serniczek.. ale i tak najbardziej to bym zjadla bulke z szynka
Ja to mam ochotę na bułkę z szynką ale jak bym miała ją w ręce i powąchała to by mi odeszła ochota

Czekam aż dni smaczków i smrodów minął

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Dodatkowo Kefiromaniaczki przyznajcie się, procentów wam brakuje
Podobno w kefirze na skutek fermentacji może być do 1,5% alkoholu hhihih
Aż sama dziś kupię chyba

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:25   #460
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Mój narzeczony też jedzie po garnitur 3tyg. przed ślubem Udusić to mało!

Co do imion to weszło prawo, że można nadawać w PL imiona zdrobniałe i bezpłciowe Ostatnio było o tym w DDTVN. Teraz np. możesz dać dziecku na imię: Zosia zamiast Zofia, Ariel

Elena bardzo ładne imię, też się nad nim zastanawiam. Z imieniem dla dziewczynki będzie ciężej bo podoba nam się imię: Iga, Nastazja, Zosia, Elena, lub Maja
Co do chłopca był i zostanie Franciszek - to imię już od 3 lat mi się podoba

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:26   #461
misia332
Zakorzenienie

Laloca pewnie, że mówiłam, bo mówiłam że nie mogę wziąc nawet witamin, tylko kwas foliowy biorę. Powiedział, że napewno minie.

To moja ciąża chyba jedna z najmłodszych, bo ja dopiero 12 tc zaczynam. Ostatnia będę rodzić pewnie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:27   #462
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Hej Mamusie witam z rana

szybko napiszę i zabieram się za pierogiiii

na chrzciny ja dawałam chrześniakowi łańcuszek z przywieszką, wg mnie na chrzciny daje się przywieszki z krzyżykiem ale chyba bardziej z Matką Boską

Larysa eh tez mam taką sytuację z TŻ, że meszkamy osobno na razie i brakuje mi go strasznie, a teraz tak bardzo pragniemy rozmowy i przytulania eh

ja tez nic nie kupuję dla maluszka mojego, mam kilka rzeczy ale to z bezpiecznego malucha lub od mamy... nie znam płci no i jakoś wolę poczekać a później zakupy pełną parą poza tym mam dostać dużo ciuszków i najprawdopodobniej wózek więc zobaczę co i jak
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:27   #463
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję, ale niestety jestem nadobowiązkowa i głupio wychodzić jak inni siedzą. Zaraz, zaraz takie osoby to się chyba frajerami nazywa
Znam to uczucie, bo często wychodziłam punkt 16, a reszta jeszcze pracowała, ale starałam się nie przejmować. Na początku trochu mi było głupio, ale wiem, że robię to dla swojego dziecka. Jak nie rozumieją, że w ciąży nie można się przemęczać to ich problem. Ja po 8h siedzenia przy biurku byłam padnięta i bolał mnie brzuch. Nie chciałam ryzykować, a i tak między innymi pewnie przez to też dostałam plamień i jestem na L4. Uważaj na siebie i dziecko, a nie patrz na innych
Stary 2013-04-05, 09:33   #464
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

P.S fajny ten kombiznezon. Mi sie podoba ten ale to na chlopaka razej. Powiedzcie mi jaki rozmiar kupic zeby byl dobry na grudzien, styczen luty, termin porodu mam na 25 sierpnia? Tez chce kupic wczesniej bo pozniej beda po 150 a teraz sa wyprzedaze.

Co sadzicie o tym:
http://allegro.pl/62-0-3m-nowy-kombi...078820334.html
Wiesz ja ma termin na 05-09 i kupilam z 5-10-15 ten co Kasia wstawiala granatowyw lapki i moim zdaniem i dla chlopaka i dla dziewczynki moze byc. Kupilam 68 i jest wielki, wydaje mi sie ze 74 to za duzy ale w sumie zima trwa od pazdziernika do kwietnia jak widav to w jedym i tak raczej nieprzesmiga ale fakt kombinrzony oplaca sie kupic bo do pazdz-list napewno na to wyprzedazy niebedzie
Stary 2013-04-05, 09:35   #465
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Laloca pewnie, że mówiłam, bo mówiłam że nie mogę wziąc nawet witamin, tylko kwas foliowy biorę. Powiedział, że napewno minie.

To moja ciąża chyba jedna z najmłodszych, bo ja dopiero 12 tc zaczynam. Ostatnia będę rodzić pewnie.
A to ok, rzygaj sobie do woli hehe żartuję współczuję Ci strasznie, bo pewnie czujesz się sponiewierana jak flak :/ Jeśli wymiotujesz to tym bardziej powinnaś dużo jeść, bo część zwracasz. Szukaj produktów które się przyjmują. Ja tak robiłam i jadłam nawet to czego przed ciążą nie lubiłam. Innej rady nie mam. Musisz to odczekać. My jesteśmy 2 tyg. starsi, więc niewiele, ale mnie już nawet nie mdli. Czasem jeszcze wieczorem, ale już nie tak strasznie jak przez ostatnie tygodnie. Tak, więc już niedługo i będzie po wszystkim
Stary 2013-04-05, 09:38   #466
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynka dziewczyna, złote kolczyki to mój jedyny pomysł, napisałam do mamy jej czy maja zamiar przekuwać jej uszy bo mi sie wydaje ze coraz mniej przekuwają dzieciom... no gorzej jak napisze ze neimaja zamiaru, bo wtedy lipa kupić zbudynienie totalne
Wiesz, w sumie nawet jak nie przekuwają teraz (moim zdaniem to lepiej, po to takiemu maluszkowi kolczyki!), to założy na komunię np.
Albo właśnie można łańcuszek z zawieszką

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga ( z lipca wrawdzie) niby czasem cos napomnie o sikaniu ale rzadko,. daje jej czas. artur mial 2,5 jak zaczal wolac. w miesiac sie oduczyl i wlasnie puszczanie w majtach dopiero zdalo egzamin (a najbardziej to ze sie na wlasnych sikach poslizgnal...)
Edi się jeszcze nie wywalił z tej okazji, może to pomoże

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Matal, że tak zapytam a poropos imienia dla córy: jesteś fanką Vampire Diaries?

Kasia, a jaki kupiłaś? Ja myślę o 68. Koleżanka sugeruje nawet 74, ale aż tak wielkiego nie kupię.
Haha, już kiedyś pisałam, że owszem oglądamy z tż VD, ale imię mieliśmy wybrane na długo zanim zaczęliśmy oglądać i się nawet śmieliśmy, że chcemy dzieci wampiry, bo Edward i Elena
A jedno po dziadku, a drugie w kalendarzu wyszukane jakoś na początku związku "a jakbyśmy kiedyś mieli dzieci"

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba mnie wywali niedługo, bo wczoraj wieczorem tak mnie bolał brzuch po bokach, że szok, normalnie czułam jak mi się rozciąga wszystko. w ogóle już muszę iść na jakieś zakupy ciuchowe, bo nie za bardzo mam w czym chodzić, w spodniach mi niewygodnie, a tunik i sukienem aż tyle nie mam...

Matal - a jak z Twoją wypłatą? coś się wyjaśniło?
Czekam na informację od szefa i na razie cisza. W poniedziałek idę do pracy już normalnie, to pójdę i się przypomnę. We wtorek mam wizytę, więc jeśli się okaże, że mnie oszukali, to od razu L4 biorę!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:39   #467
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Misia spróbuj może kupić sobie zmielone siemię lniane i zrób z mlekiem - u mnie zdziałało cuda! Nie dość, że zaczęłam przyswajać witaminy, którymi wymiotowałam 2tyg. :/ to i czuję, że z moimi jelitami jest lepiej. Poradziła mi ten sposób lekarka rodzinna i jestem jej wdzięczna! Nie mam żadnych problemów z wypróżnianiem, przyswajam pokarm jak należy i co najważniejsze - nie pamiętam kiedy ostatnio wymiotowałam

Mama foka
Stary 2013-04-05, 09:40   #468
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja ma termin na 05-09 i kupilam z 5-10-15 ten co Kasia wstawiala granatowyw lapki i moim zdaniem i dla chlopaka i dla dziewczynki moze byc. Kupilam 68 i jest wielki, wydaje mi sie ze 74 to za duzy ale w sumie zima trwa od pazdziernika do kwietnia jak widav to w jedym i tak raczej nieprzesmiga ale fakt kombinrzony oplaca sie kupic bo do pazdz-list napewno na to wyprzedazy niebedzie
Ja mam 68 dla Ediego z maja i on w nim pływał Tyle, że on 51 cm się urodził.
No i całą zimę w jednym przechodził, także to nie takie niemożliwe

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-04-05, 09:41   #469
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Nie no, to pełnoetatowy Edward Krzysztof Swoją drogą po obu dziadkach, bo tata tż to Edward, a mój to Krzysztof
Ja to wogóle już z imieniem nie wiem, już nawet przestałam o tym mysleć.Chłopak ostatnio był Jan albo Amadeusz, dziewczynka Janina.
A mąż ma tendencję do wymyslania jakiś idiotycznych takich,że naprawdę
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:42   #470
kaska87
Zakorzenienie

dostałam wypłatę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:43   #471
t_89
Zakorzenienie

Mam pytanie czy jest tu jakas ksiegowa bo mam pytanie

dzieki to tez kupie na 68 moze bedzie dobry , ale jak bd znala plec na 10 wyblagam o usg
Stary 2013-04-05, 09:44   #472
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Przypomniała mi się teraz śmieszna rzecz - wymyślaliśmy imiona dla dziewczynek... i jakoś tak wpadła mi do głowy Marianna - pytam TŻ o zdrobnienie do tego imienia a on zaczął zanosić się śmiechem i mówi "Marian" (tak ma na imię mój teść)

Mama foka
Stary 2013-04-05, 09:44   #473
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Witam i ja

jakie prezenty się teraz kupuje na chrzciny? (dalsza rodzina, niechce dawać kasy)
Ja kupiłam srebrne sztućce z wygrawerowanym imieniem i datą urodzenia
Stary 2013-04-05, 09:46   #474
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Misia a stosowalas wszystkie triki jakie zmamy z forum na mdlosci? Ja rano zaczynalam od suchej bulki z maslem , jakbym zjadla platki albo ser to napewno bym wisiala na kibelku. Banan, sucharki, zelki, imbir, mi pomaga mieta ale niepowinno sie nic pic po jedzeniu do godziny czasu, bo to poteguje wymioty. Genetalnie malo jesz, a jeszcze jak to zwracasz to noedobrze. Mi zapach i smak witamin tez powodowal mdlosci. :/ bralam prenatal w sumie niebralam dopoki nieczulam ze go nirzwroce.
Stary 2013-04-05, 09:47   #475
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam srebrne sztućce z wygrawerowanym imieniem i datą urodzenia
Ja dostałam ten sam prezent na komunię

Mama foka
Stary 2013-04-05, 09:49   #476
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ha, to pokaze z 1 ciazy moj w 33-34tc bo miałam co na nim nawet położyć
Hehehehe, mógł za stolik robić.A tak na serio to był całkiem zgrabny ten brzuszek

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

U mnie dzisiaj pełne 16 tygodni
Stary 2013-04-05, 09:50   #477
butterfly20
Zakorzenienie

OOO tyle zacytowałam,że kilka z przodu mi ucięło, szkoda

Pamiętam,że chciałam napisać,że w Paryżu śliczne są wszystkie zabytki,ale rozczarował mnie syf na ulicach i to,że niby światowa stolica mody, a przeważnie ludzie chodzą w łachach.No i sami kolorowi, mało widziałam rodowitych Francuzów.
Za to Disneyland super

Barcelona-Misia,zazdroszczę Ci. Byłam 3 razy, uwielbiam! A te budowle Gaudiego są moimi ulubionymi, park też ciekawy
I nie wiem nigdy jak się nazywa ta ulica,gdzie są Ci wszyscy klauni itp. i budki ze zwierzakami?Tam się kiedyś zakochałam w króliczkach i nawet teraz posiadam jednego

Wenecja-byłam 3 razy i zawsze śmierdziało

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A tak wyglądał tył...
Piękny!!
Ja miałam suknię koronkową z podpinanym trenem, a do tego 3metrowy welon obszyty koronką.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Aaaaaa mam pytanie. W którym tygodniu robi się usg połówkowe? Po 20 tc?

Bo wizytę mam 19t2d i teraz nie wiem czy nie dzwonić i nie przekładać....
No właśnie miałam zapytać o to połówkowe-myślicie,że można iść na 3d?

Cytat:

A co do wesel, moje jest w lipcu i będe miała tą sukienkę co wstawiłam, a mój brat ma 27. 04 i mam czarną No cóż nie lubię jego dziewczątka
Dobra jesteś, pogrzebowo zabrzmiało
Śliczna suknia

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja całe wesele brata miałam siekierki w oczach na jego żonę a kiecke wściekło różową mini( tż wybrał) Ja zamiast złożyć jej życzenia to rzuciłam tekst cytuje :" nie spier.....l tego bo w dniu dzisiejszym dostajesz od życia to co najlepsze"!!!! A tż w ogóle do niej nie podszedł tylko bratu złożył życzenia Od dnia ślubu ( już będzie 1,5roku) widziałam ją może 2 razy ( raz na chrzcie u siostry i raz zatrzymałam się w zimie jak miała wypadek), ale słowa z nią nie zamieniłam. A kiedyś chodziłyśmy do jednej klasy..cóż ludzie się zmieniają nie zawsze na lepsze....
Hahahaha jesteś przeeeeagentką Ale nic dziwnego-Twoja bratowa to niezłe ziółko.

Cytat:
Wiem wiem wszystko fajnie, ale te kola to nie sa na polskie drogi ;// jakby byly pompowane to nawet chwili bym sie nie zastanawiala.
Bardzo fajny ten wózek, ale na moje górskie warunki w takim razie niezbyt będzie się nadawał?
No i mój mąż uparł się na wózek z czterema kółkami takiej samej wielkości,że podobno stabilniej i lepsza amortyzacja?

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

ja tez glodna ciagle jestem i tylko podzeram kielbaske :P mezus kupil taka dobra podsuszana mrrr
A można jeść kiełbasę?Bo mam ochotę,ale się boję

Cytat:
Syn podobno się nie zmienia, a jak nie to sprzedasz, nawet na wątku
U wielu moich znajomych się zmieniło, mam nadzieję,że u mnie również, bo wczoraj znowu gin widziała siusiora,ale nie była jakoś baaardzo pewna. A ja dalej nie wierzę.
A początkowo Dzidzia ciągle nam wypinała pupkę,bezwstydna

Cytat:
jezeli na dzien zakonczenia umowy bedzie w 3 miesiacu skonczonym to
musza
przedłuzyc do dnia porodu i dostaje sie zasiłek macierzyński z Zusu (tylko dalej niewiem czy ten roczny bedzie przysługiwał z Zusu czy tylko 6 -mcy)

mogą przedlużyc na czas nieokreślony, wtedy zasiłek (napewno roczny bedzie + urlop macierzyński jak ma ochote + gwarancja powrotu)

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

super i jak dogadzano serniczek, drineczek - mam nadzieje ze bezalkoholowy
A jak jestem w 15 tygodniu to mam skończony 3 miesiąc?Bo ja nigdy nie wiem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie widziałam mi teraz pokazuje już "brak produktu" ja właśnie 62 chciałam

dzisiaj już lepiej, ale i tak się na pisanie tutaj to nie nadaje
Ja kupiłam ten kombinezon, wydaje mi się uniwersalny. Bo ten drugi w krateczkę to typowo chłopięcy.Ech,nadal żyję nadzieją

A co do wózków to zastanawiam się skąd taki rozstrzał cenowy?Czemu są wózki za 1000 zł i za 4000,czym to się różni?Ja już nie wiem na jaki przedział patrzeć Czy naprawdę ten za 4 tys. może być lepszy?nie wiem...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 09:50   #478
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 68 dla Ediego z maja i on w nim pływał Tyle, że on 51 cm się urodził.
No i całą zimę w jednym przechodził, także to nie takie niemożliwe
Zalezy od zimy
Ja i TZ mielismy po 57 cm i jestesmy dosc wysocy wiec liczymy ze nasz bobo tez bedzie. Wlasnie te ubranka na 58 mi sen z powiek spedzaja ile icj ma byc.
Stary 2013-04-05, 09:52   #479
t_89
Zakorzenienie

jakby mamas&papas mial pompowane stabilne kola to bym sie nie zastanawiala, ale on ma male a na nasze chodniki i drogi to sie nie nadaje, ja musze miec pomowane duze kola zeby nie telepalo.
Stary 2013-04-05, 09:52   #480
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy od zimy
Ja i TZ mielismy po 57 cm i jestesmy dosc wysocy wiec liczymy ze nasz bobo tez bedzie. Wlasnie te ubranka na 58 mi sen z powiek spedzaja ile icj ma byc.
Jak będzie taka, jak w tym roku, to ja emigruję do ciepłych krajów

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości