|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Konto usunięte
|
Dot.: Szukam pracy, pracę dam. [Najgłupsze i najśmieszniejsze ogłoszenia]
Ale w tym wypadku może chodzić np. o dzieci koleżanki, sąsiadki, kuzynki itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam dzieci więc mi łatwiej, i innym posiadającym dzieci też może być łatwiej. Oczywiscie ze czasem lepiej zostawić puste, nie jest warunkiem bezwzględnym łatanie dziur, chodzi o to że takie cv wygląda ciut lepiej. Jeśli chodzi o pogrubione w moim poście - nie nazwałabym tego fałszem, raczej takim nagięciem. I faktycznie - mea culpa - niedopatrzenie, może faktycznie lepiej napisać w miesiącach jesli pracowało sie mniej niz pół roku, natomiast jesli więcej - można wpisac już że to w roku np 2013. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
BAN stały
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44211152]Ale w tym wypadku może chodzić np. o dzieci koleżanki, sąsiadki, kuzynki itp.[/QUOTE]
Ale po co pracodawcy wiadomość o niańczeniu przez potencjalnego pracownika cudzych dzieci jeśli aplikuje na stanowisko np. operatora walca drogowego czy sprzedawcy w sklepie ogrodniczym? A jeśli wynikną z tego faktu następne pytania np. czy robiło się to za darmo czy miało płacone i czy to była praca na czarno czy odprowadzano należne składki i podatek?I czy w tym czasie był zarejestrowany w urzędzie pracy? Zaplątać się tylko można i wyjść na kłamcę. Moim zdaniem praca nie poparta świadectwem pracy czy zaświadczeniem/referencjami w przypadku wolontariatu czy stażu nie ma sensu wpisywania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba, że tutaj nie chodziło o wpisywanie tego w CV tylko powiedzenie w rozmowie w trackie rekrutacji "mam 3 miesięczną dziurę, bo szukałam pracy i byłam nianią" - nie jest to do końca jasno powiedziane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Konto usunięte
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44211581]Nie wiem do końca po co, ale tak nakazał Senses Woman jakiś rekruter - podejrzewam, że w jej przypadku mogła być to praca, gdzie ta opieka choć trochę miała sens. Zresztą wg. mnie w cv można się zastanawiać nad wpisaniem opieki nad cudzymi dziećmi, ale nad swoimi nie bardzo
![]() Chyba, że tutaj nie chodziło o wpisywanie tego w CV tylko powiedzenie w rozmowie w trackie rekrutacji "mam 3 miesięczną dziurę, bo szukałam pracy i byłam nianią" - nie jest to do końca jasno powiedziane.[/QUOTE] Nie nie, on brał pod uwagę moją sytuację osobistą - ja mam dzieci i dlatego kazał mi wpisac w cv że czas bezrobocia to w rzeczywistosci czas opieki nad dziecmi, to nie jest tak by każdy łatał dziury dziecmi. Podobno na zachodzie jest to dość powszechnie stosowane, że mamy ujmują w swoim cv okres opieki nad dziecmi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
BAN stały
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44211581]Nie wiem do końca po co, ale tak nakazał Senses Woman jakiś rekruter - podejrzewam, że w jej przypadku mogła być to praca, gdzie ta opieka choć trochę miała sens. Zresztą wg. mnie w cv można się zastanawiać nad wpisaniem opieki nad cudzymi dziećmi, ale nad swoimi nie bardzo
![]() Chyba, że tutaj nie chodziło o wpisywanie tego w CV tylko powiedzenie w rozmowie w trackie rekrutacji "mam 3 miesięczną dziurę, bo szukałam pracy i byłam nianią" - nie jest to do końca jasno powiedziane.[/QUOTE] Kobiety mają duże dziury w CV gdy mają dzieci i przebywały na urlopie macierzyńskim i wychowawczym. Wtedy wpisanie tego ma sens i na dodatek można to potwierdzić. Ale inne "nianiowanie" nawet mające związek z przyszłą pracą bez zaświadczenia/referencji jest bezcelowe. Bo potem znowu brnie się w kłamstwo i wymyśla , że rodzice dziecka wyjechali i nie ma do nich kontaktu itp. a dziecko w rzeczywistości nie istnieje. To samo jest z hobby i zainteresowaniami. Ludzie cuda wymyślają aby zainteresować pracodawcę. A wystarczy jedno konkretne pytanie i kłamstwo wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś na rozmowie wyszło moje zamiłowaniem do sztuk walki. Facet to podchwycił bo okazało się że sam kiedyś miał kiedyś w tej samej dziedzinie jakieś osiągnięcia. Zaraz zaczął wypytywać do jakiej szkoły karate chodziłam, czy mam jakiś stopień, kto jest trenerem. I czy lubię stosować low-kicki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. W dodatku to chyba najgorszy temat do zmyślania, ponieważ można wiele stracić, ale ciężko coś zyskać. Szczerze wątpię czy to, że pani Kowalska interesuje się literaturą, a pani Malinowska malarstwem, będzie miało wpływ na efekt rekrutacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jeśli aplikujecie w PL używajcie tutejszych standardów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Konto usunięte
|
Tyle się mówi o tym, że pracodawcę nie powinno interesować życie osobiste, a tutaj chcecie zamieszczać info, że opiekowałyście się swoim dzieckiem w czasie wolnym od pracy. Bez sensu.
![]() Jeśli pracodawcę będzie interesowało czemu taka dziura w CV to o to spyta. Kogo to obchodzi, że pilnowałaś dziecka? Tak samo osoba po wypadku musiałaby napisać `lipiec 2013 - październik 2013 - leżenie w szpitalu po wypadku`. ![]() Tak samo bez sensu moim zdaniem jest wpisywanie czasu pracy jako tylko rok. Teraz ludzie często zmieniają pracę, więc mogłoby się zdarzyć CV z np. 7 pozycjami na rok 2013 i nie wiadomo czy to prace równoległe, czy jedna następowała po drugiej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44213503]
Tak samo bez sensu moim zdaniem jest wpisywanie czasu pracy jako tylko rok. Teraz ludzie często zmieniają pracę, więc mogłoby się zdarzyć CV z np. 7 pozycjami na rok 2013 i nie wiadomo czy to prace równoległe, czy jedna następowała po drugiej. ![]() ![]() Zgadzam się ![]()
![]() |
![]() |
#464 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Nie rozumiem też łatania dziur i wpisywania dzieci. Nic to nie zmienia, jeżeli chodzi o kwalifikacje pracownika. Nawet szczerze mówiąc wolę jak pracownik nie podaje stanu cywilnego, ilości dzieci itp. Żeby później nie być posądzonym, że to wpływało na decyzję. Bo sami oczywiście nie możemy o takie rzeczy pytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Poczytałam trochę i niektóre oferty, które tutaj zamieściłyście są naprawdę śmieszne albo niezrozumiałe, ale już bez przesady z tym czepianiem się, że przecinka nie ma czy coś, bo jeśli ogłoszenie zawiera wszystkie niezbędne informacje, to brak interpunkcji, albo jej nadmiar nie sprawia że jest ono głupie. Jedynie świadczy o osobie zamieszczającej, że nie dba o szczegóły, A TO może sie okazać bardzo dobre w przypadku potencjalnego pracodawcy
![]() Kiedyś w moim mieście, wrzucono na portal ogłoszenie: "Zatrudnię do malowania sufitu w parku Broniewskiego". Nawet mówili o tym w Teleexpressie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A innym razem, będąc na innej rozmowie, babka też się zainteresowała moimi poprzednimi pracami i się okazało,że w jednej firmie, gdzie pracowałam, ma dobrego znajomego. Od razu spojrzała na mnie przychylniejszym okiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Wredny kotecek
|
http://www.pracawolsztynie.com.pl/sz....php?id=112508 wymagana umiejętność obsługi krajalnicy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- terminowe wynagrodzenia To jest rzecz tak niespotykana, że aż trzeba ją wypisywać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Zasiedzenie
|
taa, też kiedyś widziałam w ogłoszeniu PoloMarketu:
"wynagrodzenie wypłacane zawsze na czas" hahahahah. dobre sobie.
![]() |
#471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie, to wręcz skandaliczne. Teraz wielkim atutem pracy jest to, że wypłacają wynagrodzenie na czas ![]()
![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
.
|
Cytat:
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44213503]Tyle się mówi o tym, że pracodawcę nie powinno interesować życie osobiste, a tutaj chcecie zamieszczać info, że opiekowałyście się swoim dzieckiem w czasie wolnym od pracy. Bez sensu. ![]() Jeśli pracodawcę będzie interesowało czemu taka dziura w CV to o to spyta. Kogo to obchodzi, że pilnowałaś dziecka? Tak samo osoba po wypadku musiałaby napisać `lipiec 2013 - październik 2013 - leżenie w szpitalu po wypadku`. ![]() Tak samo bez sensu moim zdaniem jest wpisywanie czasu pracy jako tylko rok. Teraz ludzie często zmieniają pracę, więc mogłoby się zdarzyć CV z np. 7 pozycjami na rok 2013 i nie wiadomo czy to prace równoległe, czy jedna następowała po drugiej. ![]() ![]() pisanie o dzieciach jest ryzykowne - pracodawca ma jasną sytuację jeśli chodzi o potomstwo i potencjalne urlopy na opiekę nad dzieckiem.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio koleżanka pracująca w restauracji wyznała mi, że tam wszyscy pracownicy mają na umowie napisane, iż posiadanie aktualnej książeczki Sanepidu i badań lekarskich jest obowiązkiem pracownika, właściciele w ogóle nie wnikają w to, czy pracownicy mają ważne książeczki a w razie kontroli Sanepidu sam pracownik odpowiada finansowo za jej brak. co za czasy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Konto usunięte
|
Z absurdów jakie stosują pracodawcy jeszcze taka ciekawostka: W firmie mojego tż (na szczęście znalazł już inną pracę) wymyślili, że od nowego roku wynagrodzenie za nadgodziny będzie wypłacane co 3 albo 6 miesięcy (nie pamiętam dokładnie). Ponadto płacą tylko za maksymalnie 33h nadgodzin, a jeżeli ktoś ma więcej (co jest praktycznie nieuniknione) to pracuje charytatywnie (ale to już wcześniej było wprowadzone).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44290904]Z absurdów jakie stosują pracodawcy jeszcze taka ciekawostka: W firmie mojego tż (na szczęście znalazł już inną pracę) wymyślili, że od nowego roku wynagrodzenie za nadgodziny będzie wypłacane co 3 albo 6 miesięcy (nie pamiętam dokładnie). Ponadto płacą tylko za maksymalnie 33h nadgodzin, a jeżeli ktoś ma więcej (co jest praktycznie nieuniknione) to pracuje charytatywnie (ale to już wcześniej było wprowadzone).
![]() Akurat płacenie za nadgodziny co 3 miesiące to jest normalne. Każda firma ma swój okres rozliczeniowy. U mnie np. są to 3 miesiące, mam równoważny czas pracy, czyli musi mi się zgadzać liczba godzin w tych 3 miesiącach i jak mam ich wtedy za dużo to dopiero płacą mi za nadgodziny.
![]() |
![]() |
#477 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
a może znajdzie się tu jakaś "Studentka na sprzedasz"?
![]() http://www.gumtree.pl/cp-sprzedaz-ha...edaz-555302987 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.