![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy zamknac sklepy w niedziele?
Cytat:
Jak wypadnie możliwość zakupów w niedziele to kupujemy w niedzielę jak w środę to w środę. Czytaj wypowiedzi osób na które odpowiadasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ludzie żyli i popołudnia spędzali na swiezym powietrzu ![]() Dokładnie tak jak piszesz. Żyje się coraz szybciej i tendencja jest taka, żeby maksymalnie ludziom to życie ułatwić - czy to smartfonami, czy daniami z papierka czy własnie sklepami otwartymi 24/7 i zakupami przez internet. 20 lat temu nie było połowy choćby tych zawodów, które wykonuje się obecnie, mentalność była inna. Swiat się zmienił, rozpędził, chocby sami to moi rodzice stwierdzili - ze kiedys nie było niczego ale na wszystko był czas. Teraz jest wszystko, ale na nic nie ma czasu. Więc bez sensu jest porownywać swiat sprzed 20 lat i obecny - bo to są swiaty zupełnie odmienne. Ludzie pracują w najdziwniejszych zawodach o najdziwniejszych porach dnia, każdy ma inne potrzeby i nawyki - próba podpiecia społeczenstwa po tych, którzy pracuja 8.00-16.00 i powinni mieć czas na wszystko w tygodniu jest bezsensowna. Kolejny raz nie rozumiem tego włażenia innym do życia, do łóżka, do tego kto kiedy robi zakupy i jakie. None of your damn business.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sorry, ale mówiąc Twoim językiem, Twój argument z prądem jest z ![]() I sama pracuję co drugi weekend, z racji tego że pracuję w szpitalu, ale jak mam już ten weekend wolny to szkoda mi go marnować na latanie po bułki, czy mleko. Więc wiem, że jak sie chce, to można zakupy odbębnić w piatek, czy sobotę. I nie jest to heroiczny wyczyn. Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2013-05-30 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Bo ja czy większość osób na tym wątku pewnie jakoś sobie życie zorganizujemy, żeby w niedz miec co jeśc i pić. Tylko czy o to w tym wszystkim chodzi?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
Avia, zgadzam się, życie idzie do przodu i życie trzeba sobie ułatwiać, ale nie kosztem utrudniania tego innym. Jak już napisałam, można ograniczyć handel do godziny 14-15. Daje to wolne popołudnie pracownikom, a żądni zakupów w niedzielę będą mieli taką możliwość.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam od tego weekend. Tak mi wygodnie, tak lubię. A razem ze mną coś koło połowy społeczeństwa? Jadę wtedy kiedy chcę a nie z wywieszonym jęzorem bo osły z wiejskiej wymyśliły zakaz handlu w niedzielę. Niech każdy żyje tak jak chce. Skąd podejście że "ja mogę to cała reszta świata też może?" Może albo i nie może. Ale to nie Twoja sprawa.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
a dlaczego akurat handel? Nie tylko w handlu się pracuje w niedziele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Konto usunięte
|
Czarina, no można ograniczyć handel. W sumie to można wszystko ograniczyć. Np niektórym wizażankom internet
![]() ![]() Cytat:
Pracujesz co drugi weekend, ale przepraszam może się mylę, nie masz tak że pracujesz przez dwa tygodnie codziennie non stop, bo pracujący weekend oznacza wolny dzień w tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakupy są jedną z podstawowych potrzeb, ale czy zakupy właśnie w niedzielę też się do nich zaliczają? Dla mnie nie, bo mam 6 dni w tygodniu kiedy mogę je zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
a 25 lat temu to co niby było jak nie komuna?
![]() chyba sama się zaplątałaś w swojej podróży do przeszłości Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praca?? Bareja wiecznie żywy....
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
- zamknąć sklepy oraz kina, restauracje, baseny, McDonaldy, korty tenisowe i w ogóle wszystko, - zawiesić handel na portalach typu Allegro (surprise surprise: kilka osób z obsługi tam też w niedziele pracuje) oraz dyskusje na forach, które w niedziele są przegladane przez moderatora, - zawiesić funkcjonowanie komunikacji miejskiej (jeżeli już się jedzie w niedzielę w nagłym wypadku do szpitala, to najwyżej taksówką), - pociągów i autobusów takoż (przecież można się zorganizować i jechać w sobotę albo w poniedziałek) - zamknąć wszytskie "obsługowe" stacje benzynowe, - nie emitować programów typu "Fakty" ani żadnych niusów w internecie - w końcu ktoś nad tym też pracuje. W ogóle w telewizji dawać tylko filmy, które da się puścić z taśmy na zasadzie "wsiśnij guzik w sobotę i niech leci do poniedziałku, jak się zepsuje to trudno", - sieci komórkowe itp. zostawic same sobie, jak będą problemy, to w poniedziałek się naprawi - ludzie przeżyli kilka tysiącleci bez komórek, to do poniedziałku też dadzą radę, - uziemić wszytskie samoloty, itp. Czy też wszyscy poza kasjerkami mają lajtową i super płatną pracę, a tylko one są biedne uciśnione i im mamy życia nie utrudniać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#469 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Drabineczka mam trzy zmiany w tygodniu od 7:30 do 19 wieczorem i jedną od 7:30 do 13:30, grafik mam stały, 3 wolne dni w tygodniu. W tygodniu gdzie mam wolny weekend, mam wolny jeszcze wtorek. Ale wolne dni wolę przeznaczać na przyjemności a nie obowiązki. No tak mam, że pracujące dni staram sie wykorzystać na maksa i kiedy mam wolne nie chce mi sie po prostu jechać na zakupy. Okej, może innym się chce, nie moja sprawa kto co robi ze swoim czasem wolnym.
Pisze po raz kolejny- nikomu nie zabraniam robić zakupów w niedzielę, a róbcie sobie kiedy chcecie, ale dajcie tez odpocząć innym. Przecież można te zakupy zrobić przed południem, prawda? Wilk syty i owca cała. Idąc Waszym tokiem myślenia, niech wszystkie usługi będą dostępne 24 godziny na dobę. W końcu praca jest sensem naszego życia. A czas wolny, iiiii tam, po co. W końcu żyjemy po to by pracować, a nie pracujemy po to by zyć. Przejaskrawiam teraz, ale myślę że Wy też przesadzacie że nie da się żyć bez tych zakupów w niedzielę. Da się, tylko że przyzwyczailiśmy się do nich, a ludzie niechętnie zmieniają swoje przyzwyczajenia. Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2013-05-30 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Nie no, też nie ogarniam
![]() ![]() I nikt nam nic nie utrudnia jak zakaże handlu w niedzielę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Mam postulat- zamykać wizaż w każdą niedzielę. AgaZ, Złoś czy np moderatorzy też chcą mieć wolne ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Konto usunięte
|
Zamykać internet w każdą niedzielę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
ctrl alt delete
|
Tak po zastanowieniu doszłam do wniosku, że mnie też praca życie utrudnia. Wolałabym zostać rentierem. W jakiej szkole można studiować taki kierunek?
![]() Cytat:
![]() I fajnie, że Ty wolisz robić zakupy w inne dni niż te wolne od pracy, ale nie wmawiaj innym, że oni też powinni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Konto usunięte
|
No to wytłumaczę: fajnie że możesz sobie pozwolić by w wolne dni zająć się relaksem a nie obowiązkami. Zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Zapominamy też o tym, że KK jednak przeforsował swoje i od paru lat w każde większe święto duże sklepy są pozamykane. Czy inne zawody też spotkało takie " szczęście" ?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
każdy powinien mieć prawo odpocząć w niedzielę, zjeść obiad z rodziną i pójść na spacer... spotkać się ze znajomymi....
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
Drabineczka zalezy jeszcze co masz na mysli mówiąc obowiązek i przyjemnośc. Akurat zakupy to dla mnie obowiązek, więc wole je zrobić po pracy i mieć z głowy. A inne rzeczy? Jakoś wszystko ogarniam i mam czas np. na to by z Wami teraz dyskutować. Może źle się wczesniej wyraziłam, jak mam wolne to też mam zawsze coś do zrobienia, mysle że jak każdy. Ale obowiązki nie zajmują mi całego dnia i jesli mam taka możliwośc to wolę zrobić zakupy przed weekendem i posprzątać wieczorem w piątek, po to by sobotę i niedzielę mieć dla sibie i rodziny. Tym bardziej, że co drugi weekend jestem w pracy i wiem jak to jest gdy się pracuje, a mąż z dziećmi właśnie grzeją tyłek nad morzem, lub grilluja ze znajomymi.
No ale to nie jest wątek o mnie i o moim życiu. Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2013-05-30 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.