![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: modne dzieci
z tańszych i dostępnych butów dziecięcych w rozmiarze 18 - to w CCC są lasocki Kids, moja córka miała tam kupione pierwsze buty jak już zaczęła chodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Teraz jak są wyprze to się zastanawiam czy nie kupić dziecku butów - ale - z domowego mierzenia "pi razy drzwi" - wychodzi mi 12cm około. Córka ma 11 mcy, chodzi przy meblach i z pchaczem bardzo pewnie już, parę razy zrobiła do mnie kroczek lub dwa. Ale jednak jeszcze się nie puściła i nie poszła sama.
Pewnie się to stanie w najbliższym czasie - i w związku z tym - jest sens kupić na wyprzy już teraz jakieś minimalnie większe butki? Czy właśnie nie większe, tylko takie idealne na teraz, bo przez ten miesiąc czy dwa nie urośnie jej stopa? ![]() ![]() Jak często w ogóle maluchom musicie zmieniać buty bo wyrastają? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
Zalezy jakie te buty ale ja miekkich na dwor bym nie dala. Zwlaszcza na plac zabaw gdzie moze byc szklo itp przed tym taki but chroni tak samo jak skarpety. Na wyglad nie zwracam uwagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Idealnych na stope to się chyba nie kupuje. Ja mierzyłam stopę, tzn. obrys rysowałam na kartke i jeżeli z długości wkładki wychodził mi rozmiar 20 to na jesień kupowałąm buty w rozmiarze 21 itd. Ja buty zmieniam jakoś co 2-3 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
To jest bardzo indywidualna sprawa, nam wystarczają jedne na sezon.
18 nosiła z 3 miesiące (nie modne z materiału ![]() A moja znajoma synkowi co chwilę zmienia buty, bo wyrasta. Ja zawsze kupuję z 1cm zapasem. Nie widziałam żadnej możliwości, żeby szkło przeszło przez podeszwę.
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Ja bym brala buty najwyzej sprzedasz. Ja tak kupilam nowe za 80zl bo ktos nie trafial z rozmiarem na zapas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze - czy kupujecie dzieciom buty z sieciówek typu Zara, HM, itepe itede? Na pierwsze (tzn jedne z pierwszych bo jako podstawowe buty kupię Emel chyba albo Kornecki) mogą być czy kompletnie nie?
Jedne mi się podobają strasznie..:P Czy same Bartki itepe? chociaż bartek też sieciówka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuje primigi supertfit emel zalezy jakie znajde. Kornecki widzialam niektore fajne wiec jak sa miekkie to warto. Lasocki brqlam na wiosne to porazka slaba jakosc po miesiacu wygladaly jak po wojnie. Bartkow nie mialam ale w sklepie mialam wrazenie ze sztywne sa. Moja najkrocej nosi sandaly a takie przejciowe to zwykle 2 sezony np wiosna i jesien.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Nasze pierwsze sandałki były Emele,
wg mnie to są rewelacyjne, buty, leciutkie, miękkie, wygodne, żadne inne mnie nie przekonały tak jak one. Niestety trochę drogie. Młode do piachu czy po ogródku nosiła z materiału, no name. Miała też przejściowe z takich zwykłych firm jak Ren-but czy CCC. Z sieciówek to mamy już 3 parę butów z Next. A Korneckiego nie lubię, wg mnie robi koszmarnie sztywne buty.
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Ale jako "pierwsze buty" - czyli dla dziecka ktore dopiero co zaczelo chodzic, nie kupowac np czegos takiego?
Np. http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...3p1386505.html ?? Next tez ma sliczne buty, byc moze bede miala zrodlo w uk, ale sek w tym, ze wlasnie nie wiem czy "to zdrowo" tak male dziecko ubierac w takie "zwykle buty" - czytaj, nie produkowane przez firmy obuwnicze znajace sie na rzeczy? Czy to sa "gorsze buty"? Emel sa przepiekne, mam nadzieje, ze stacjonarnie znajde, jest w moim miescie sklep gdzie rzekomo sa - jeszcze nie bylam sprawdzic. Bo online nie kupie, wiadomo, nawet nie mamy ustalonego rozmiaru. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Iza: Nexta bralas online? nie balas sie pudla z rozmiarem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko jedne bralam stacjonarnie reszta albo przez net albo stacjonarnie bez dziecka z mozliwoscia wymiany. Zawsze mozesz odeslac jak bierzesz na odleglosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy but musi być z drogiej firmy, czy może byc z sieciówki, moja nauczyła się chodzić w takich zwykłych materiałowych,
tego typu http://allegro.pl/kapcie-dziec-patry...765915324.html Ale jak już zaczęła chodzić to dostała Emele. Next kupuje online, ale mnie nie ma różnicy, bo stacjonarnie też kupowałam do tej pory z patyczkiem w ręku, bo młode nic nie przymierzy.
![]() |
#464 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz są wyprzedaże i powinny być dobre ceny, 10-15 funtów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Co to za patent z patyczkiem?
![]() Faktycznie można oddać jak rozmiar nie ten. Nie wiem czemu kupienie pierwszych butów dziecka wydaje mi sie skomplikowane. Nie mogę na stronie emela zlokalizować tabeli rozmiarow czy też czegokolwiek co mi podpowie dł wkładki.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Na takim patyczku do szaszłyków odmierzam tyle cm ile ma stopa młodej, i sobie go do butów w sklepie wkładam
![]() Mam nadzieję, że to ostatni taki sezon, mnie bunt 2 latka to może zniknie uprzedzenie do butów ![]() ![]() Ja pierwsze Emel kupowałam w sklepie stacjonarnym, jeszcze wtedy dała sobie przymierzyć, i byly to sandałki, więc dobrze widać ile ma luzu w środku. Może na allegro poszukaj, sprzedawcy z reguły piszą dł. wkładki.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2013-12-31 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do allegro - troche patrzylam i faktycznie jest napisana. Dzis sie okazalo ze jedne z bucikow "kapciowych" z taka lekko twarda podeszwa - sa za male (zmierzylam - maja 12 cm) . Zostaly nam drugie, z kozuszkiem ale to tez bardziej papucie niz buty (aczkolwiek nie sa skarpetkowe), do wozka sa okej. Prawdziwych butow nie mamy jeszcze wcale. Tylko chyba zimowych nie bede juz kupowac - bo nie wiem czy jest sens, czy ona sie faktycznie tak rozchodzi, zeby na spacerach korzystac z kozaczkow np? ![]() Chyba lepiej cos wiosennego. Do wymiaru stopy dziecka dodajemy 1cm i taki bierzemy rozmiar? Jakiego typu butki na wiosne szukac, co nosily wasze dzieci " za malucha"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja pierwsze buty miała takie: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten Kupiłam jak już chodziła, starczyły na 2 miesiące... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Zależy jak szybko rośnie. Moja córka jak zaczynała chodzić to potykała się w butach z zapasem 1cm. 0,5cm był ok. Inni mają 1,2cm zapasu i jest ok. 0,5cm to minimum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Kurde - to jest tak strasznie indywidualne, ze chyba poczekam az zrobi te swoje pierwsze samodzielne kroczki
![]() ![]() Hm, next ma np takie fajne wysokie trampki - maluchy sie denerwuja jak maja buty na nogach na poczatku? I taki wyzszy but (wyzej siegajacy) moze wkurzac? Dzieki wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Debrah jak tak czytam to wychodzi, że zima kiepski okres na rozpoczynanie chodzenia
![]() Moja chodziła w wysokich trampkach z Next i było ok, ale tym razem zwróciłabym uwagę, żeby oprócz wiązania miały też zamek z boku, bo z moją np. był problem przy ubieraniu. Na koniec zimy, początek wiosny bym kupiłabym te ich klasyczne półbuty roczki, maja duzy wybór kolorów. http://www.emel.com.pl/trzewik-sznurowka.html,4,31
![]() |
#474 |
Konto usunięte
|
Debrah, Agatka zaczynała chodzić maj/czerwiec i wówczas jak ci pisałam, sandalki miękkie, skórzane, ale dorwane w tk maxx, natomiast do biegania takiego do piasku czy na działce miała dokładnie takie
![]() Na jesień więłam jej już takie (tzn. styl taki, na rzepy właśnie, do kostki, sztywne dość w kostce ale podeszwa ok się zginała), ALE ona już calkowicie pewnie i stabilnie chodziła: http://deichmann.scene7.com/is/image/deichmann/t_p_list_m?$im=1186554_P& $sh=1186554_P&defaultImag e=default_dsd&fmt=png-alpha Natomiast absolutnie nie były to buty na 2 sezony, tj. jesień i wiosna następna, na wiosnę już nowe musiałam i też z deichmanna rewelacyjne - mięciutkie, dobrze, że tylko kilka razy miała bo się gorąco zrobiło to dla młodszej ma ![]() http://img10.tablica.pl/images_tabli...aj-zdjecia.jpg A, pomyśl też na wiosnę/lato o kaloszkach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Kalosze jesienią kupiłam na wyprz w Cocodrillo za 20zł
![]() Mają fajne wzory.
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Moja corka jako pierwsze butki miała Bartki, a potem to już raczej Superfity na wiosnę, lato i jesień oraz Primigi na zimę. Mam akurat niedaleko sklep, gdzie mogę w okazyjnych cenach kupować buty tych firm, więc korzystam
![]() ![]()
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jeśli chodzi o pierwsze buty to ja bym przede wszystkim patrzyła na to, żeby były wygodne i z dobrych materiałów. Sieciówki to przeważnie robią buty z plastiku
![]() Bartków w życiu nie kupiłam, przeważnie bardzo drogie i bardzo brzydkie jak dla mnie. Szukam butów w różnych miejscach, miałyśmy i z pepco ![]() ![]() Synek na razie ma tylko buciki do chodzenia po domu z zetopola, takie w stylu jak wklejała Izabela.
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
Jak tam wyprzedaże w Zarze
![]() Na stronie straszne pustki, a chciałam jakieś jeansy Małej kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Zarze, wisiał cały wieszak dżinsów, wcześniej kupiłam córce spodnie w kwiatowe wzorki. Już trochę to wszystko przebrane pod względem rozmiarów, ale da się znaleźć coś ciekawego jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Też zajrzałam kilka dni temu i nie kupiłam nic. Został sporo rzeczy, spodni faktycznie najwięcej, ale do rozm. 68.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.