modne dzieci - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 09:14   #451
primavera
Zakorzenienie

Dot.: modne dzieci

z tańszych i dostępnych butów dziecięcych w rozmiarze 18 - to w CCC są lasocki Kids, moja córka miała tam kupione pierwsze buty jak już zaczęła chodzić
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 11:45   #452
Debrah
Zakorzenienie

Teraz jak są wyprze to się zastanawiam czy nie kupić dziecku butów - ale - z domowego mierzenia "pi razy drzwi" - wychodzi mi 12cm około. Córka ma 11 mcy, chodzi przy meblach i z pchaczem bardzo pewnie już, parę razy zrobiła do mnie kroczek lub dwa. Ale jednak jeszcze się nie puściła i nie poszła sama.
Pewnie się to stanie w najbliższym czasie - i w związku z tym - jest sens kupić na wyprzy już teraz jakieś minimalnie większe butki? Czy właśnie nie większe, tylko takie idealne na teraz, bo przez ten miesiąc czy dwa nie urośnie jej stopa? :conf used:

Jak często w ogóle maluchom musicie zmieniać buty bo wyrastają?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 11:49   #453
Glodomorek
Zakorzenienie

Zalezy jakie te buty ale ja miekkich na dwor bym nie dala. Zwlaszcza na plac zabaw gdzie moze byc szklo itp przed tym taki but chroni tak samo jak skarpety. Na wyglad nie zwracam uwagi.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 12:02   #454
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Teraz jak są wyprze to się zastanawiam czy nie kupić dziecku butów - ale - z domowego mierzenia "pi razy drzwi" - wychodzi mi 12cm około. Córka ma 11 mcy, chodzi przy meblach i z pchaczem bardzo pewnie już, parę razy zrobiła do mnie kroczek lub dwa. Ale jednak jeszcze się nie puściła i nie poszła sama.
Pewnie się to stanie w najbliższym czasie - i w związku z tym - jest sens kupić na wyprzy już teraz jakieś minimalnie większe butki? Czy właśnie nie większe, tylko takie idealne na teraz, bo przez ten miesiąc czy dwa nie urośnie jej stopa? :conf used:

Myślę że jest sens, biorąc pod uwagę cenę dobrych bucików. Chcesz kupić coś na wiosnę czy jeszcze zimowe jakieś kozaczki?
Idealnych na stope to się chyba nie kupuje. Ja mierzyłam stopę, tzn. obrys rysowałam na kartke i jeżeli z długości wkładki wychodził mi rozmiar 20 to na jesień kupowałąm buty w rozmiarze 21 itd. Ja buty zmieniam jakoś co 2-3 miesiące.
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 12:06   #455
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest bardzo indywidualna sprawa, nam wystarczają jedne na sezon.
18 nosiła z 3 miesiące (nie modne z materiału ), a potem 19 chyba z4 miesiące (sandałki ze skóry).

A moja znajoma synkowi co chwilę zmienia buty, bo wyrasta.

Ja zawsze kupuję z 1cm zapasem.

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Zalezy jakie te buty ale ja miekkich na dwor bym nie dala. Zwlaszcza na plac zabaw gdzie moze byc szklo itp przed tym taki but chroni tak samo jak skarpety. Na wyglad nie zwracam uwagi.
Nie widziałam żadnej możliwości, żeby szkło przeszło przez podeszwę.
Stary 2013-12-31, 13:43   #456
Glodomorek
Zakorzenienie

Ja bym brala buty najwyzej sprzedasz. Ja tak kupilam nowe za 80zl bo ktos nie trafial z rozmiarem na zapas.
Stary 2013-12-31, 14:04   #457
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Mojemu wolno rosną stopy, buty zimowe kupione w zeszłym roku z zapasem w tym jeszcze są dobre Podobnie reszta, sandały nosił jednego lata i kolejnego jeszcze przez miesiąc, inne np kupione wiosną są ok jeszcze jesienią a nawet i na następną wiosnę.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 15:57   #458
Debrah
Zakorzenienie

I jeszcze - czy kupujecie dzieciom buty z sieciówek typu Zara, HM, itepe itede? Na pierwsze (tzn jedne z pierwszych bo jako podstawowe buty kupię Emel chyba albo Kornecki) mogą być czy kompletnie nie?
Jedne mi się podobają strasznie..:P

Czy same Bartki itepe? chociaż bartek też sieciówka.
Stary 2013-12-31, 16:13   #459
Glodomorek
Zakorzenienie

Ja kupuje primigi supertfit emel zalezy jakie znajde. Kornecki widzialam niektore fajne wiec jak sa miekkie to warto. Lasocki brqlam na wiosne to porazka slaba jakosc po miesiacu wygladaly jak po wojnie. Bartkow nie mialam ale w sklepie mialam wrazenie ze sztywne sa. Moja najkrocej nosi sandaly a takie przejciowe to zwykle 2 sezony np wiosna i jesien.
Stary 2013-12-31, 16:13   #460
iizabelaa
Zakorzenienie

Nasze pierwsze sandałki były Emele,
wg mnie to są rewelacyjne, buty, leciutkie, miękkie, wygodne, żadne inne mnie nie przekonały tak jak one.
Niestety trochę drogie.

Młode do piachu czy po ogródku nosiła z materiału, no name.
Miała też przejściowe z takich zwykłych firm jak Ren-but czy CCC.

Z sieciówek to mamy już 3 parę butów z Next.

A Korneckiego nie lubię, wg mnie robi koszmarnie sztywne buty.
Stary 2013-12-31, 16:22   #461
Debrah
Zakorzenienie

Ale jako "pierwsze buty" - czyli dla dziecka ktore dopiero co zaczelo chodzic, nie kupowac np czegos takiego?

Np. http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...3p1386505.html ??

Next tez ma sliczne buty, byc moze bede miala zrodlo w uk, ale sek w tym, ze wlasnie nie wiem czy "to zdrowo" tak male dziecko ubierac w takie "zwykle buty" - czytaj, nie produkowane przez firmy obuwnicze znajace sie na rzeczy?
Czy to sa "gorsze buty"?

Emel sa przepiekne, mam nadzieje, ze stacjonarnie znajde, jest w moim miescie sklep gdzie rzekomo sa - jeszcze nie bylam sprawdzic. Bo online nie kupie, wiadomo, nawet nie mamy ustalonego rozmiaru.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Iza: Nexta bralas online? nie balas sie pudla z rozmiarem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 16:51   #462
Glodomorek
Zakorzenienie

Ja tylko jedne bralam stacjonarnie reszta albo przez net albo stacjonarnie bez dziecka z mozliwoscia wymiany. Zawsze mozesz odeslac jak bierzesz na odleglosc.
Stary 2013-12-31, 16:51   #463
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja nie wiem czy but musi być z drogiej firmy, czy może byc z sieciówki, moja nauczyła się chodzić w takich zwykłych materiałowych,
tego typu http://allegro.pl/kapcie-dziec-patry...765915324.html

Ale jak już zaczęła chodzić to dostała Emele.

Next kupuje online, ale mnie nie ma różnicy, bo stacjonarnie też kupowałam do tej pory z patyczkiem w ręku, bo młode nic nie przymierzy.
Stary 2013-12-31, 17:41   #464
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Ale jako "pierwsze buty" - czyli dla dziecka ktore dopiero co zaczelo chodzic, nie kupowac np czegos takiego?

Next tez ma sliczne buty, byc moze bede miala zrodlo w uk, ale sek w tym, ze wlasnie nie wiem czy "to zdrowo" tak male dziecko ubierac w takie "zwykle buty" - czytaj, nie produkowane przez firmy obuwnicze znajace sie na rzeczy?
Czy to sa "gorsze buty"?
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

[/COLOR]Iza: Nexta bralas online? nie balas sie pudla z rozmiarem?
mnie się bardzo podobały buty clarks, te malutkie właśnie

teraz są wyprzedaże i powinny być dobre ceny, 10-15 funtów
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 18:19   #465
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
I jeszcze - czy kupujecie dzieciom buty z sieciówek typu Zara, HM, itepe itede? Na pierwsze (tzn jedne z pierwszych bo jako podstawowe buty kupię Emel chyba albo Kornecki) mogą być czy kompletnie nie?
Jedne mi się podobają strasznie..:P

Czy same Bartki itepe? chociaż bartek też sieciówka.
Moja miała baleriny z zary i zalożyłam jej raz do sukienki, na specjalną okazję, nie nadawało się to do chodzenia na co dzień, stopy jakoś dziwnie się w tym układały. Kolejne baleriny kupiłam z HM, też tylko do sukienki, teraz na święta ubrała, takie papierowe te buciki, raczej jako kapcie, a i noga się w tym poci bo sztuczne. Trampki z HM to porażka, szczególnie te małe rozmiary, bo te większe już chyba są stabilniejsze, strasznie jakieś niestabilne, szerokie. Pewnie coś można i w sieciówkach trafić porządnie zrobionego ale trzeba popatrzec na żywo jak się prezentuje, na zdjęciach zazwyczaj te buciki ładnie wyglądają. Większość jest ze sztucznych materiałów. JA bym tego dziecku nie kupiła jako główne buty.
Stary 2013-12-31, 18:55   #466
Debrah
Zakorzenienie

Co to za patent z patyczkiem?

Faktycznie można oddać jak rozmiar nie ten. Nie wiem czemu kupienie pierwszych butów dziecka wydaje mi sie skomplikowane.

Nie mogę na stronie emela zlokalizować tabeli rozmiarow czy też czegokolwiek co mi podpowie dł wkładki..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-31, 19:09   #467
iizabelaa
Zakorzenienie

Na takim patyczku do szaszłyków odmierzam tyle cm ile ma stopa młodej, i sobie go do butów w sklepie wkładam
Mam nadzieję, że to ostatni taki sezon, mnie bunt 2 latka to może zniknie uprzedzenie do butów

Ja pierwsze Emel kupowałam w sklepie stacjonarnym, jeszcze wtedy dała sobie przymierzyć, i byly to sandałki, więc dobrze widać ile ma luzu w środku.

Może na allegro poszukaj, sprzedawcy z reguły piszą dł. wkładki.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2013-12-31 o 19:11
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 19:46   #468
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie można oddać jak rozmiar nie ten. Nie wiem czemu kupienie pierwszych butów dziecka wydaje mi sie skomplikowane.

Nie mogę na stronie emela zlokalizować tabeli rozmiarow czy też czegokolwiek co mi podpowie dł wkładki..
Dla mnie też to był problem, ale kolejny zakup jest łatwiejszy. Jaki rozmiar Emela szukasz? 18 mają 11,2 cm.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy but musi być z drogiej firmy, czy może byc z sieciówki, moja nauczyła się chodzić w takich zwykłych materiałowych,
tego typu http://allegro.pl/kapcie-dziec-patry...765915324.html

Ale jak już zaczęła chodzić to dostała Emele.

Next kupuje online, ale mnie nie ma różnicy, bo stacjonarnie też kupowałam do tej pory z patyczkiem w ręku, bo młode nic nie przymierzy.
To jest normalny but w sensie, że ma normalną podeszwę. Myślałam, że piszesz o takich: http://img05.tablica.pl/images_tabli...-cm-grojec.jpg
Stary 2013-12-31, 20:17   #469
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Na takim patyczku do szaszłyków odmierzam tyle cm ile ma stopa młodej, i sobie go do butów w sklepie wkładam
Mam nadzieję, że to ostatni taki sezon, mnie bunt 2 latka to może zniknie uprzedzenie do butów

Ja pierwsze Emel kupowałam w sklepie stacjonarnym, jeszcze wtedy dała sobie przymierzyć, i byly to sandałki, więc dobrze widać ile ma luzu w środku.

Może na allegro poszukaj, sprzedawcy z reguły piszą dł. wkładki.
Dobry patent z patyczkiem!

Co do allegro - troche patrzylam i faktycznie jest napisana.

Dzis sie okazalo ze jedne z bucikow "kapciowych" z taka lekko twarda podeszwa - sa za male (zmierzylam - maja 12 cm) . Zostaly nam drugie, z kozuszkiem ale to tez bardziej papucie niz buty (aczkolwiek nie sa skarpetkowe), do wozka sa okej. Prawdziwych butow nie mamy jeszcze wcale. Tylko chyba zimowych nie bede juz kupowac - bo nie wiem czy jest sens, czy ona sie faktycznie tak rozchodzi, zeby na spacerach korzystac z kozaczkow np?
Chyba lepiej cos wiosennego.
Do wymiaru stopy dziecka dodajemy 1cm i taki bierzemy rozmiar?
Jakiego typu butki na wiosne szukac, co nosily wasze dzieci " za malucha"?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 20:54   #470
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
Dobry patent z patyczkiem!

Co do allegro - troche patrzylam i faktycznie jest napisana.

Dzis sie okazalo ze jedne z bucikow "kapciowych" z taka lekko twarda podeszwa - sa za male (zmierzylam - maja 12 cm) . Zostaly nam drugie, z kozuszkiem ale to tez bardziej papucie niz buty (aczkolwiek nie sa skarpetkowe), do wozka sa okej. Prawdziwych butow nie mamy jeszcze wcale. Tylko chyba zimowych nie bede juz kupowac - bo nie wiem czy jest sens, czy ona sie faktycznie tak rozchodzi, zeby na spacerach korzystac z kozaczkow np?
Chyba lepiej cos wiosennego.
Do wymiaru stopy dziecka dodajemy 1cm i taki bierzemy rozmiar?
Jakiego typu butki na wiosne szukac, co nosily wasze dzieci " za malucha"?
Tak, dodajemy 1cm, ale musisz patrzeć na długość wkladki a nie rozmiar bo co firma to inaczej wypada.

Moja pierwsze buty miała takie: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten

Kupiłam jak już chodziła, starczyły na 2 miesiące...
Stary 2013-12-31, 20:58   #471
Glodomorek
Zakorzenienie

Zależy jak szybko rośnie. Moja córka jak zaczynała chodzić to potykała się w butach z zapasem 1cm. 0,5cm był ok. Inni mają 1,2cm zapasu i jest ok. 0,5cm to minimum.
Stary 2013-12-31, 22:03   #472
Debrah
Zakorzenienie

Kurde - to jest tak strasznie indywidualne, ze chyba poczekam az zrobi te swoje pierwsze samodzielne kroczki jako pierwsze kupie Emele - a potem wystartuje z sieciowkowymi chyba. Bo teraz to juz mi sie kociol w glowie zrobil

Hm, next ma np takie fajne wysokie trampki - maluchy sie denerwuja jak maja buty na nogach na poczatku? I taki wyzszy but (wyzej siegajacy) moze wkurzac?
Dzieki wszystkim!
Stary 2014-01-01, 10:15   #473
iizabelaa
Zakorzenienie

Debrah jak tak czytam to wychodzi, że zima kiepski okres na rozpoczynanie chodzenia

Moja chodziła w wysokich trampkach z Next i było ok, ale tym razem zwróciłabym uwagę, żeby oprócz wiązania miały też zamek z boku, bo z moją np. był problem przy ubieraniu.

Na koniec zimy, początek wiosny bym kupiłabym te ich klasyczne półbuty roczki, maja duzy wybór kolorów.
http://www.emel.com.pl/trzewik-sznurowka.html,4,31
Stary 2014-01-01, 10:54   #474
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, Agatka zaczynała chodzić maj/czerwiec i wówczas jak ci pisałam, sandalki miękkie, skórzane, ale dorwane w tk maxx, natomiast do biegania takiego do piasku czy na działce miała dokładnie takie http://st-lento.pl/adpics/original/0...e--zdjecia.jpg

Na jesień więłam jej już takie (tzn. styl taki, na rzepy właśnie, do kostki, sztywne dość w kostce ale podeszwa ok się zginała), ALE ona już calkowicie pewnie i stabilnie chodziła:

http://deichmann.scene7.com/is/image/deichmann/t_p_list_m?$im=1186554_P& $sh=1186554_P&defaultImag e=default_dsd&fmt=png-alpha

Natomiast absolutnie nie były to buty na 2 sezony, tj. jesień i wiosna następna, na wiosnę już nowe musiałam i też z deichmanna rewelacyjne - mięciutkie, dobrze, że tylko kilka razy miała bo się gorąco zrobiło to dla młodszej ma

http://img10.tablica.pl/images_tabli...aj-zdjecia.jpg

A, pomyśl też na wiosnę/lato o kaloszkach i tu od razu mówię, Demar ma świetne, ale 2rozmiarowe i duże przez to nawet z wkładką. 20/21 to jest gigant i te nosiła Agatka od 1,3 roku do 2,5 lat http://www.miniszop.pl/image/data/ka...er%20Demar.jpg ale ogólnie uważam, że przydatna rzecz bardzo szukaj mniejszych, są też.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 11:02   #475
iizabelaa
Zakorzenienie

Kalosze jesienią kupiłam na wyprz w Cocodrillo za 20zł
Mają fajne wzory.
Stary 2014-01-01, 22:50   #476
traicionera
Zakorzenienie

Moja corka jako pierwsze butki miała Bartki, a potem to już raczej Superfity na wiosnę, lato i jesień oraz Primigi na zimę. Mam akurat niedaleko sklep, gdzie mogę w okazyjnych cenach kupować buty tych firm, więc korzystam np Primigi zimowki nabylam 100 zł mniej od ceny na alle. A co. Do mierzenia, to jednak wolę osobiście, bo długość długością, ale moja cora ma wysokie podbicie i przez to but na długość dobry może byc za płaski i ugniatac stopę, sama tego nieraz doswiadczylam na własnej skórze. Na szczęście młoda mierzyć butki uwielbia
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 16:54   #477
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: modne dzieci

Jeśli chodzi o pierwsze buty to ja bym przede wszystkim patrzyła na to, żeby były wygodne i z dobrych materiałów. Sieciówki to przeważnie robią buty z plastiku i zazwyczaj dziadostwo, chociaż czasem można coś fajnego trafić (raz córka miała fajne trampki z h&m).

Bartków w życiu nie kupiłam, przeważnie bardzo drogie i bardzo brzydkie jak dla mnie. Szukam butów w różnych miejscach, miałyśmy i z pepco na lato kupiłam fajne sandałki korneckiego na wyprzedaży (model z poprzednich sezonów był), dużo kupowałam na allegro np. z next. Teraz córka już musi mierzyć buty więc skończyło się kupowanie na odległość. Kozaczki mamy z h&m-u obecnie takie niby emu, balerinki akurat też, drugie kozaki na futrze z bartka dostałam od koleżanki więc korzystam, chociaż sama bym ich nie kupiła

Synek na razie ma tylko buciki do chodzenia po domu z zetopola, takie w stylu jak wklejała Izabela.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1180787.jpg (132,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (144,7 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-01-10, 20:11   #478
boska latynoska
Zadomowienie

Jak tam wyprzedaże w Zarze?
Na stronie straszne pustki, a chciałam jakieś jeansy Małej kupić.
Stary 2014-01-10, 22:24   #479
_vixen_
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj w Zarze, wisiał cały wieszak dżinsów, wcześniej kupiłam córce spodnie w kwiatowe wzorki. Już trochę to wszystko przebrane pod względem rozmiarów, ale da się znaleźć coś ciekawego jeszcze.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 09:17   #480
brumek
Zakorzenienie

Też zajrzałam kilka dni temu i nie kupiłam nic. Został sporo rzeczy, spodni faktycznie najwięcej, ale do rozm. 68.

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości