Rossmann cz. XIX - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 16:19   #451
Justine1989
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o dobór podkładu,jak wiadomo ciężko nie raz coś dobrać nowego...w Rossmannach są w sprzedaży malutkie plastikowe zakręcane słoiczki-myślę że można poprosić pracownicę Rosska aby można sobie było odlać trochę podkładu z testera,a potem do kasy iść i zapłacić za pojemniczek zamierzam tak zrobić jak znajdę ten Colorstay,w moim osiedlowym Rossku nie mają szafy Revlon,ale poszukam gdzie indziej
kiedyś dużo osób pisało, że z próbkami w r. jest masakra i pracownice nie chcą odlewać, część osób radziła, żeby w miarę możliwości nalać sobie po kryjomu
a co do CS to może za próbką lepiej udać się do Douglasa jeśli ktoś ma w pobliżu
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:24   #452
alinson
Raczkowanie

Cytat:

zaczynam myśleć że ta akcja to bujda-po tej wiosennej akcji ktoś wspomniał że we wrześniu podobno będzie kolejna i tak się tego uczepiłyśmy i czekamy a koleżanka-pracownica Rossmanna mi mówi że one nie wiedzą o takich akcjach aż tyle wcześniej,nie ma szans i póki co nie słyszała żeby coś miało być...
Też mam takie wrażenie, a "bujda" to chyba najlepsze określenie. Nie wiadomo, może ktoś rzucił takie hasło, żeby nas wkręcić może sam usłyszał jakąś plotę. Wersji może być wiele. Być może promocja jeszcze się pojawi, ale (mówię to z ciężkim sercem) na razie bym się na nic nie nastawiała...

No i zaczynam kupować swoje kosmetyki, bo ostatnio kilak rzeczy mi się skończyło (np.tusz) i nie kupowałam z uwagi na domniemaną promocję. Ale jednak kupię, bo później będę musiała wydać z 200zł na raz. (Ach, te ceny regularne!)
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:51   #453
Madziulllka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez southern comfort Pokaż wiadomość
ja mogę polecić szampon nawilżajacy z serii emolium
plus cerkożel do smarowania miejscowo - no i ogólnie pielęgnację bez SLSów - dla mnie hitem jest babydream, ale ja go stosuję w OMO (odżywka - mycie - odżywka, z tym że u mnie pierwsze O to olej)

a cerkożel działa cuda (do kupienia w aptece)
A na mnie nie działa ten Cerkogel, teraz to stosuje szampon micelarny Mixa i na prawdę świetny jest, głowa przynajmniej tak nie swędzi i się nie sypie, włosy ładne, czyste, mięciutkie, super po prostu.

Zamierzam wypróbować emulsję do skóry głowy Emolium, może będzie lepsza niż Cerkogel.

Proszę o odpisywanie w moich wątkach
Madziulllka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:53   #454
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alinson Pokaż wiadomość
Też mam takie wrażenie, a "bujda" to chyba najlepsze określenie. Nie wiadomo, może ktoś rzucił takie hasło, żeby nas wkręcić może sam usłyszał jakąś plotę. Wersji może być wiele. Być może promocja jeszcze się pojawi, ale (mówię to z ciężkim sercem) na razie bym się na nic nie nastawiała...
informacje od tej osoby zawsze się potwierdzały i nie mówiła ona o czymś w stylu -40% (co chwilę któraś o tym pisze i nakręca inne)-od początku była mowa jedynie o atrakcyjnych cenach na dużą ilość produktów, w tym na sporo kolorówki i tyle, reszta pojawiających się tutaj informacji obrasta legendą
Stary 2013-08-29, 17:08   #455
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
informacje od tej osoby zawsze się potwierdzały i nie mówiła ona o czymś w stylu -40% (co chwilę któraś o tym pisze i nakręca inne)-od początku była mowa jedynie o atrakcyjnych cenach na dużą ilość produktów, w tym na sporo kolorówki i tyle, reszta pojawiających się tutaj informacji obrasta legendą
No właśnie o tę legendę mi chodziło Najprawdopodobniej Rossmann przewiduje inne atrakcyjne oferty, które dotąd nie występowały, jednak mają one być różnorodne i o -40% ani widu ani słychu

Dziewczyny, Atenya, nadal szukam korektora pod oczy. Polecałyście mi Eveline, ale nie ma go w moim R. Znacie coś innego?
Co sądzicie o tym z Match Perfection Rimmela? Jest teraz w promocji, dlatego skupiłam na nim swoją uwagę Moja przyjaciółka go używa i jest zadowolona, ale stosuje raczej sporadycznie, na drobne wypryski, ma bezproblemową cerę.
Stary 2013-08-29, 17:20   #456
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulllka Pokaż wiadomość
A na mnie nie działa ten Cerkogel, teraz to stosuje szampon micelarny Mixa i na prawdę świetny jest, głowa przynajmniej tak nie swędzi i się nie sypie, włosy ładne, czyste, mięciutkie, super po prostu.

Zamierzam wypróbować emulsję do skóry głowy Emolium, może będzie lepsza niż Cerkogel.
Też jestem z tego micelarnego szamponu zadowolona, nie dość, że włosy mięciutkie i dobrze myje, to nigdy nie miałam tak milusich w dotyku pędzli do twarzy jak po wypraniu w tym szamponie właśnie

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:22   #457
Atenya
summer vibes;)

Alinson, fajny jest też z L'Oreal https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ra-wersja.html Miałam go i świetnie się sprawdzał. Może spróbuj tego?
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 17:23   #458
Madziulllka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Też jestem z tego micelarnego szamponu zadowolona, nie dość, że włosy mięciutkie i dobrze myje, to nigdy nie miałam tak milusich w dotyku pędzli do twarzy jak po wypraniu w tym szamponie właśnie
O a pędzli jeszcze nie prałam w nim, muszę wypróbować

Proszę o odpisywanie w moich wątkach
Madziulllka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:25   #459
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, Atenya, nadal szukam korektora pod oczy. Polecałyście mi Eveline, ale nie ma go w moim R. Znacie coś innego?
Co sądzicie o tym z Match Perfection Rimmela? Jest teraz w promocji, dlatego skupiłam na nim swoją uwagę Moja przyjaciółka go używa i jest zadowolona, ale stosuje raczej sporadycznie, na drobne wypryski, ma bezproblemową cerę.
Niestety nie wiem, co Ci polecano, ale może pomoże Ci ten film

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:44   #460
IzzieSt
Zakorzenienie

Byłam w R, nie potrzebowałam niczego, ale wpadł szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...n-shampoo.html był w CND za 1,99 to żal mi było nie wziąć
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:57   #461
Esmerald
Raczkowanie

Dziewczyny jaki puder polecacie. Planuję kupić jakiś na jesień/zimę wiec musi być jasny. Czaiłam się na Synergena ale skoro teraz w lecie widać że jest 'pomarańczowaty' na twarzy to co dopiero w zimie jak bladziakiem będę.
Esmerald jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:03   #462
ladylukier
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o wysuszacz z wibo to ja nie polecam. Atomizer bardzo mało dokładny, a na buteleczce jest napisane, żeby nie stosować preparatu na skórki - jak dla mnie niewykonalne. Czy przyspieszał? Nic takiego niestety nie zauważyłam. Jedyne co po nim miałam, to tłuste ręce.

Kojarzycie może, czy kolor rubinowa czerwień Palette został wycofany? Teraz jest tylko intensywna czerwień.

05.05. Golden Oreo
26.03. Moja przygoda z bieganiem
22.02. Neoguri - zupka chińska na wypasie
ladylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:04   #463
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Alinson, fajny jest też z L'Oreal https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ra-wersja.html Miałam go i świetnie się sprawdzał. Może spróbuj tego?
Dzięki, poczytam o nim w internecie

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Niestety nie wiem, co Ci polecano, ale może pomoże Ci ten film
Zupełnie nie wiem dlaczego zapomniałam o tym filmie Ewy, dzięki Muszę się za nimi rozejrzeć.

Cytat:
Napisane przez Esmerald Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki puder polecacie. Planuję kupić jakiś na jesień/zimę wiec musi być jasny. Czaiłam się na Synergena ale skoro teraz w lecie widać że jest 'pomarańczowaty' na twarzy to co dopiero w zimie jak bladziakiem będę.
Ja polecam Rimmel Stay Matte, odradzam Affinitona.
Stary 2013-08-29, 18:11   #464
MattersAtAll
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie o tę legendę mi chodziło Najprawdopodobniej Rossmann przewiduje inne atrakcyjne oferty, które dotąd nie występowały, jednak mają one być różnorodne i o -40% ani widu ani słychu

Mam korektor Miss Sporty z witaminami E i C odcień jaśniejszy i wg mnie jest dobry, zakrywa cienie pod oczami, dobrze radzi sobie z zaczerwieniami przy nosie i po pryszczach

MattersAtAll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:51   #465
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
zaczynam myśleć że ta akcja to bujda-po tej wiosennej akcji ktoś wspomniał że we wrześniu podobno będzie kolejna i tak się tego uczepiłyśmy i czekamy a koleżanka-pracownica Rossmanna mi mówi że one nie wiedzą o takich akcjach aż tyle wcześniej,nie ma szans i póki co nie słyszała żeby coś miało być...
Ja też tak zaczynam myśleć Z jednej stron byłby to duży minus dla rosska, a z drugiej tak byłoby lepiej dla mojego portfela
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:28   #466
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MattersAtAll Pokaż wiadomość
Mam korektor Miss Sporty z witaminami E i C odcień jaśniejszy i wg mnie jest dobry, zakrywa cienie pod oczami, dobrze radzi sobie z zaczerwieniami przy nosie i po pryszczach
wg mnie ten korektor ma słabe krycie niestety, mimo że nie mam dużych problemów to sprawdza się średnio
Stary 2013-08-29, 19:32   #467
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
wg mnie ten korektor ma słabe krycie niestety, mimo że nie mam dużych problemów to sprawdza się średnio
U mnie się też nie się nie sprawdził.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:41   #468
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Mam go i szczerze nie polecam. Po pierwsze odcień 001 Light (najjaśniejszy) jest dla mnie za ciemny, w dodatku wydaje mi się, że ten korektor ciemnieje i nie kryje wystarczająco dla moich potrzeb.
Cytat:
Cytat:
Stary 2013-08-29, 19:47   #469
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam go i szczerze nie polecam. Po pierwsze odcień 001 Light (najjaśniejszy) jest dla mnie za ciemny, w dodatku wydaje mi się, że ten korektor ciemnieje i nie kryje wystarczająco dla moich potrzeb.

U mnie się sprawdził całkiem nieźle. Krycie na szczęście można budować, więc przykrył moją rozdrapaną ranę . Natomiast kolory są fatalne - najjaśniejszy to raczej odcień dla osób o średniej karnacji, dość mocno żółtawy i ciemnawy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg misssportykrycie3.jpg (41,3 KB, 89 załadowań)

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 20:11   #470
Cekiny
Zadomowienie

dziewczynki coś na końcówki?

Cel... ??

W moim portfeliku widnieje od dziś prawo jazdy.

Kocham
Cekiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:14   #471
Zuzanka3
Raczkowanie

Cytat:
Ooo.. zapowiada się ciekawie, chyba go przetestuję. Pamiętasz może cenę?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Ja polecam Rimmel Stay Matte, odradzam Affinitona.
Zgadzam się z alinson, Rimmel jest bezkonkurencyjny!
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:15   #472
IzzieSt
Zakorzenienie

Mnie też się wydaje, że to jakaś ściema. Przed tamtymi wielkimi promo dużo osób mówiło, że coś się szykuje bo duże ilości np kolorówki przychodzi, a teraz nikt nic nie wie
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:28   #473
Fabryczna23
Zadomowienie

Odp: Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Krycia nie ma najlepszego to fakt, ale kolor mi pasuje i ogólnie za taką cenę AŻ tak zły nie jest.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:39   #474
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cekiny Pokaż wiadomość
może jedwab z green pharmacy?

Cytat:
Napisane przez Zuzanka3 Pokaż wiadomość
Ooo.. zapowiada się ciekawie, chyba go przetestuję. Pamiętasz może cenę? [COLOR="Silver"]
:
coś ok. 10 zł
Stary 2013-08-29, 20:53   #475
colinca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Tak. Colorstay zawiera alkohol i pogarsza stan skóry, szczególnie suchej.

Ale krycie ma bardzo dobre, dlatego należy go używać na wielkie wyjścia.
Dzięki, nie mam zbyt wiele większych wyjść więc powstrzymam się od zakupu
Cytat:
Napisane przez Esmerald Pokaż wiadomość
jestem bladziochem i u mnie sprawdza się idealnie sypki puder Jadwiga
colinca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:01   #476
Zuzanka3
Raczkowanie

Cytat:
coś ok. 10 zł
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:08   #477
pannamima
Zakorzenienie

Nie wiem który Ci polecanoalinson, ale jeżeli chodzi o korektor to z czystym sumieniem polecam Korektor BB Eveline. Ma tylko 2 odcienie, ale jeden jest naprawdę jasny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ietlajacy.html
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 21:10   #478
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cekiny Pokaż wiadomość
ja polecam jedwab NaturaSilk, ale to z Natury
Cytat:
Napisane przez Zuzanka3 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Zgadzam się z alinson, Rimmel jest bezkonkurencyjny!
Mam jasną cerę, używam numeru 001 i również z koloru jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Krycia nie ma najlepszego to fakt, ale kolor mi pasuje i ogólnie za taką cenę AŻ tak zły nie jest.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Owszem, jednak ciemniejący za ciemny korektor to chyba nie najlepszy wyjście

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Nie wiem który Ci polecanoalinson, ale jeżeli chodzi o korektor to z czystym sumieniem polecam Korektor BB Eveline. Ma tylko 2 odcienie, ale jeden jest naprawdę jasny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ietlajacy.html
Dziękuję, już mi ktoś tu kiedyś go polecam, dziewczyny chwaliły, jednak nie ma go w moim Rossmannie, Panie o czymś takim nawet nie słyszały.
Jak zapytałam o korektor z Eveline, to powiedziały, że z Eveline mają tylko odżywki do paznokci
Stary 2013-08-29, 21:15   #479
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
matujący 12 jest jasny i szczerze polecam 13 taka średnia, a 14 już ciemna dosyć 15 nigdy nie kupowałam, nie dla mojej karnacji mówię oczywiście o tym w tubce :

i oczywiście jest dostępny w Rossmannie, za jakieś 14 zł. choć w mojej osiedlowej aptece jest za 12
A to ja oglądałam jakiś inny i szczerze się przeraziłam odcieniami, tego nie widziałam

Cytat:
kiedyś dużo osób pisało, że z próbkami w r. jest masakra i pracownice nie chcą odlewać, część osób radziła, żeby w miarę możliwości nalać sobie po kryjomu
a co do CS to może za próbką lepiej udać się do Douglasa jeśli ktoś ma w pobliżu
W Douglasie to dopiero u mnie kręcili nosem na próbkę tego podkładu Chyba za dużo osób ich zamęczało, a potem kupowało na allegro

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:40   #480
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
ja polecam jedwab NaturaSilk, ale to z Natury

Mam jasną cerę, używam numeru 001 i również z koloru jestem bardzo zadowolona

Owszem, jednak ciemniejący za ciemny korektor to chyba nie najlepszy wyjście

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dziękuję, już mi ktoś tu kiedyś go polecam, dziewczyny chwaliły, jednak nie ma go w moim Rossmannie, Panie o czymś takim nawet nie słyszały.
Jak zapytałam o korektor z Eveline, to powiedziały, że z Eveline mają tylko odżywki do paznokci
u mnie stoi tam gdzie kremy do twarzy (półki oznaczone jako 30+ albo 40+) na dolnych półkach

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości