|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
i pomaga, ale nie na całą noc. Ostatnio doszłam do wniosku, że póki co II trymestr dużo gorszy od I ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Spokojnie, masz jeszcze 5 miesięcy. To, że ktoś ma 2 ubranka dla dziecka, to nie znaczy, że ma skompletowaną wyprawkę. Więc nie jesteś w ani trochę gorszej pozycji, jak reszta. A gadać sobie o planach zakupowych można. |
|
|
|
|
#452 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#453 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Jak sie podejmuje jakas decyzje to trzeba miec cywilna odwage tej decyzji bronic, a nie zrzucac odpowiedzialnosc na innych. W tym momencie nie mam juz zaufania do tego lekarza ![]() Ja odnosze wrazenie ze chcial sie mnie pozbyc i to wcale nie dla mojego dobra ![]() Tym bardziej, ze to ordynator mnie badal jak tu trafilam, wiec nie wiem dlaczego sobie ten lekarz bez badania wymyslil USG i narobil mi niepotrzebnej nadziei ze wyjde wczesniej. Myslalam ze ma jakies podstawy, a nie ze klamstwem chcial to zalatwic. Wiadomo nikt nie chce byc w szpitalu, ale nie chcialabym wyjsc wczesniej kosztem zdrowia... Cytat:
|
||
|
|
|
#454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym tak postąpiła.Wysyłam troszkę mojego zdrowia MNie jeszcze nic nie złapało Cytat:
ja już nawet nie mam w czym w domu chodzić. Jeszcze jakieś dresy mam, ale lada dzień może to być za mało Już nie wspomnę o wyjściu poza dom. Zapowiedziałam już mamie, że w październiku po wypłacie jedziemy na lumpeksy
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuchatka, brawa za II trymestr
Mój Tż też nic mi w domu nie pomaga, ale póki co to on pracuje, a ja siedzę w domu, więc nawet chętnie zajmuje się domem, bo co bym miała całe dnie robić on ma taki wzór z domu wyniesiony, że matka ogarnia cały dom, a ojciec pracuje. Ale ja chcę to zmienić i już mu zapowiedziałam, że przy dziecku będzie musiał pomagać.Spróbuj porozmawiać ze swoim Tż może jego też ta sytuacja przerasta. Zawsze taki był? teQiba co za buc z tego lekarza Może pomylił cię z inną pacjentką? Ja sobie dzisiaj kupiłam w netto te pasy podtrzymujące brzuch i są bardzo wygodne ![]() Cytat:
![]() Wole te pieniądze zainwestować w łóżeczko czy inne rzeczy, których będziemy używać dłużej. A w ogóle warzyłam się dziś u położnej i jestem na plusie równe 4 kg |
|
|
|
|
#456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#457 |
|
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Dziewczyny mam pytanie tak zupełnie z innej beczki. Juz bxl temet kursów przygotowujących do porodu, a mam pytanie np jezeli chodzi o yoge dla ciężarówek. Czy któraś z was robiła, albo zamierza robić? Nie wiem co o tym myśleć. U nas kasa chorych pokrywa w 80% koszty takiego kursu, no ale czy wogole jest sens? Macie jakies zdanie na ten temat. Ja mam mieszane uczucia i chcialam sie was poradzic
|
#458 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
chyba każda z Nas ma lub będzie miała takie załamanie. Musicie usiąść porozmawiać i spróbować powiedzieć co kogo gryzie. Wiem że tak łatwo powiedzieć, ale naprawdę warto. Pamiętaj że zawsze możesz się tu wygadać ![]() Cytat:
Cytat:
szkoda że Ci zrobił nadzieje Wróciłam z wizyty Położna puścila mi serduszko na detektorze ![]() Troszę mi spadło żelazo więc muszę je uzupełnić, ale szukać go w jedzeniu nie w tabletkach ![]() TeQiba zapisz mi proszę wizytę 30.09 usg połówkowe Aaaa najlepsze w połowie drogi do domu spojrzałam na moje zwolnienie, a tam brak kodu choroby |
||||
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem po wizycie. Dzidzia pieknie rosnie ma prawie 200gramów. Wszystkie pomiary super. Ginka mówiła że dzidzia ksiazkowa. Przytyłam narazie 2 kg. Wizyta za 4 tygodnie. ZNAM PŁEĆ ![]() Przesyłam wam zdjecie dzidziulka. dzidzia.jpg
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że jak instruktorka jest kumata, to taka joga jest ok Cytat:
już półmetek. za niedługo będzie pół roku od urodzenia ![]() Cytat:
Ale ściśnięty Cóż to za płeć gadaj, gadaj ja nikomu nie powiem
|
|
#462 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
postaraj się patrzeć bardziej optymistycznie |
|
|
|
|
#463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położna nic mi dzisiaj żadnym detektorem nie robiła tylko ciśnienie, waga i do domu ![]() Dobrze, że zauważyłaś w drodze, a nie dopiero w domu ![]() Cytat:
Ale duże te twoje dziecko, biedne już taki ściśnięte
|
||
|
|
|
#464 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytuje zeby nie pominac ![]() Cytat:
![]() Sublokatorka i tak miala lepsze cyrki z tym lekarzem - w trakcie badania USG dopochwowego jeknela (z bolu), a on zapytal "dobrze Ci?" Takze optymistyczne jest to ze moze decyzja o dluzszym pobycie uratowala mnie od podobnej historii ![]() Kicia gratuluje dobrych wiesci i pochwal sie ![]()
|
||
|
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy. Na razie wrzucam na luz. Lać chłopa nie będę ale tez podejdę do tego tak, jak on. Będzie miał uprane, ugotowane, zrobione, a że czułości i dobrego słowa brak - no cóż... w końcu nie zdradzam go, nie wydaję całej pensji na kosmetyki i buty to powinien się cieszyć.
Z fajnych rzeczy - na sobotę zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch! Po weekendzie zdam relacje. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
Chwale sie chwalę!
CHŁOPCZYK ![]() Rośnie chopak szybko i ma mało miejsca. Jestem szczęśliwa że będzie synek. Było nam z mężem obojetnie. Mąz zachwycony. Juz wymyslił sobie małą imprezke w domu dla przyjacół z okazji pozania pułci ![]() Córcia jeszcze nie wie. Jak wróci ze szkoły to sie dowie że bedzie miała braciszka. Pytałam ginki czy napewno chłopczyk, bo wiem że zdarzaja sie pomyłki. A ona na to że jak nie ma 100% pewnosci to wtedy nikomu nie mówi. Pokazała mi z bliska worek mosznowy. teQiba jak już wrócisz do domku to prosze o wpisanie pułci dziecka. Trzymam kciuki żebyś wyszła jak najszybciej ze szpitala.
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będziesz miala parkę![]()
|
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie daj znać jak bylo i co było . Ja też się zapisałam, ale dopiero na 12.10Cytat:
bardzo się cieszę że kolejny dzieciaczek ujawnił płeć |
||
|
|
|
#469 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Porozmawiaj poważnie z tż, zrób jakiś bunt na pokładzie, bo niestety wraz z pojawieniem się dziecka będzie tylko gorzej. Jeśli już teraz nie kwapi się do pomagania i wspólnego spędzania czasu to później będzie Cię to dużo bardziej denerwować i frustrować. Cytat:
większość fotelików w zestawie z wózkami nie ma żadnych testów, więc ja bym się bała przewozić maleństwo w czymś takim. My kupiliśmy x-landera z pompowanymi kołami - gondola(z adapterami do fotelika maxi cosi) i spacerówka. Fajna sprawa, bo nawet do lasu można z dzieckiem się wybrać. A jak mała miała ponad rok kupiliśmy typową parasolkę na wypady do sklepu itp.Polecam Wam stronę http://fotelik.info/ na której są testy fotelików samochodowych. Cytat:
ale zachował się bardzo dziwnie. Jeśli rzeczywiście chciał ściemniać ordynatorowi to powinien to z Tobą ustalić, a robić z Ciebie kretynkę ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
co za prostak!Ależ bym zrobiła awanturę w szpitalu po takim czymś. Na pewno nie pozwoliłabym również żeby mnie jeszcze kiedykolwiek zbadał. Całe szczęście nie spotkałam się z takim chamstwem ale popamiętaliby mnie na długo
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||||
|
|
|
#470 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Oj tak - ciekawe ilu z nich z czasem okaze sie dziewczynkami ![]() Oby nie moj
|
|
|
|
|
#471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie coś moim zdaniem w ogóle nie powinno być dopuszczone do sprzedaży, skoro nie spełnia swojej podstawowej funkcji!![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#472 |
|
Moderator
|
A ja wczesniej nie mowilam?
![]() Strasznie sie boje zeby nie zapeszyc
|
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
mówiłaś, że lekarz określił płeć, ale boisz się że to za wcześnie i nie chcesz się później rozczarować więc na razie nie powiesz, domyśliłam się że to wymarzony synek
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję jajek
![]() ![]() Cytat:
nawet nie będę komentować.Cytat:
Zawalcz jeszcze o Was ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Ja na początku miałam lekkie halo na płeć, ale teraz biorę to na luzie. Zmieni się, to się zmieni ![]() Chociaż chłopaka lepiej podobno rozpoznać i mniej pomyłek jest...
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Ja powiem szczerze, że mimo, że lekarz na badaniu genetycznym (13tydzien) powiedział że chłopiec to i tak czekam na badanie połówkowe, a i po tym badaniu nie będę się ma 100% nastawiać na konkretną płeć bo wiele jest przy porodzie "niespodzianek".
|
#476 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Tak - synek bylby wymarzony. Dziekuje, rowniez mam nadzieje ze sie spelni ![]() Cytat:
Jak sie zmieni to tez na pewno nie bede plakac
|
||
|
|
|
#477 |
|
Raczkowanie
|
111kicia111 super zdjecie, dzidzia duza, zazdroszcze poznania płci.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie I
Cytat:
Tak sobie mysle ze moze poprosze przy tym szpitalnym badaniu zeby zobaczyli - chyba to nie jest jakies naduzycie? |
|
|
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
kicia gratuluję synka!!!
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za burak z tego lekarza, nawet moja siostra nie potrafi mnie tak oburzyć jak ta historia ![]() Gratulacje ![]() Ale dużo małych mężczyzn na naszym wątku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

a jak rano przyszedł, zapytał o co mi chodzi to jak zaczęłam płakać to myślę, że mnie cały blok słyszał. Zamknęłam się w sypialni i wyłam do 13!!! kurde, do dziś mi wstyd bo sama nie wiem o co chodziło i czemu się tak zachowowałam beznadziejnie
poprosiłam go po wszystkim żeby mi bardziej odpuszczał i nie wdawał się w kłótnie bo to się źle kończy
[COLOR="Silver"]
i pomaga, ale nie na całą noc. 
ja bym tak postąpiła.
MNie jeszcze nic nie złapało
ja już nawet nie mam w czym w domu chodzić. Jeszcze jakieś dresy mam, ale lada dzień może to być za mało 
Mój Tż też nic mi w domu nie pomaga, ale póki co to on pracuje, a ja siedzę w domu, więc nawet chętnie zajmuje się domem, bo co bym miała całe dnie robić
Może pomylił cię z inną pacjentką? 

chyba każda z Nas ma lub będzie miała takie załamanie. Musicie usiąść porozmawiać i spróbować powiedzieć co kogo gryzie. Wiem że tak łatwo powiedzieć, ale naprawdę warto. Pamiętaj że zawsze możesz się tu wygadać 

gadaj, gadaj ja nikomu nie powiem
takie coś moim zdaniem w ogóle nie powinno być dopuszczone do sprzedaży, skoro nie spełnia swojej podstawowej funkcji!
nawet nie będę komentować.