|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
tak wzielam tego lososia i z gerbera wzielam pare bo wtedy dodaje marcwkii mam 190 gr. hehehe ale sobie wymyslilam muszesie pozbyc nadmiaru marchewki hii ma wlaslie zatoki zaatakowane polipami, i oe mu odrastaja mial w nosie wycinany pare mc temu i odrosl, a w zatokach nie chcieli ruszac bo sie bali szczepienie mam na 31.10 ale mam dzwonic czy miejsce si ewczesniej zwolni a ja choze do pmr reda na redzie na ledochowskiego
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
czytam Was sobie a nie mam weny pisać...dziecko spać nie chce, teraz kostkę miętoli i zaraz pewnie będzie ryk bo się zorientuje że nie da się jej zjeść
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
tam gdzie kupiłaś oni odeślą do producenta a może to jakaś podróbka ale troche watpliwe jak kupilas w smyku moze idz i niech ci sprawdza inna czy tez smierdzi
|
|
|
|
#455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ae nie zapinam tych guzików, właśnie małż wziął młodego na spacer![]() Cytat:
chetnie bym dała do czegoś innego, ale moje dziecko nie umie jeszcze jeść z łyżeczki, a moje mleko z jedną łyżeczką kaszy jest rzadkie więc podaję butląCytat:
super sąCytat:
![]() matko u nas mega sajgon, rozumiem Was wszystkie mamy kolkowych dzieci i gorąco współczuje ! pierwszy raz moje dziecko płakało prawie godzinę non stop, cały dzień zresztą popłakuje:/ zadzwonilam po TŻ i poszlismy więc do pediatry, ja kuśtykając w gipsie pediatra powiedziała, że przez ząbki cierpi, przepisała wapno w syropie i viburcol, powiedziała też, że bolesne ząbkowanie to choroba i mamy odłożyć szczepienie i basen...powiedziała też, że mały chce być na rękach bo jestw pionie, a jak leży to ciśnienie się zwiększa i mu buzia pulsuje, biedne maleństwo ![]() ![]() dałam czopka i tyle dobrze, że zjadł bez płaczu, ale poza tym sajgon mamy zęby, katar, gips, no mam dość:/najbardziej mi tego malucha szkoda, bo cierpi biedactwo, a ja niewiele mogę zrobić;( cieszę się, że u cynamonowej lepsze wieści
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-10-10 o 18:05 |
||||
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
moj mały już wyzdrowiał i chyba skok mu minął, bawi się ładnie, dziś ponad godzinę bawil się na macie, łapał stopami zabawki wiszące, co chwile piszczal i puszczal ślinowe balony
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakkolwiek rozumiem, że może brakować Ci też TŻ'ta.Ale jestem pewna, że jeszcze znajdzie się Książe dla Ciebie i Zu. Odnośnie żyrafy, póki co cały czas bez szału, jakoś ją chwyta, chwilę poogląda i zostawia, dużo bardziej mam wrażenie woli zabaki Lamaze. Za to super sprawą jest dla mnie Księga dźwięków ![]() No i jutro robię przemeblowanie kącika dla Daro tzn. zdejmuję kółdrę z podłogi i kładę puzzle i może na to kocyk, ale nie wiem. Powód mam taki, że widzę, że Daro straszie usiłuje pełzać i wysoko podnosi tyłek bardzo ale się ślizga na macie. Cytat:
Cytat:
A gluten rozumiem, że mogę zacząć wprowadzać od tego 12.10? Bo wtedy Daro kończy 4 mies. Dziewczyny czy któraś miała kryzys laktacyjny w okolicach 4 mies? U nas ewidentnie coś się dzieje, obecnie jemy co 2h i on naprawde jest głodny. Mam ogromną nadzieję, że uda nam się pokonać ten kryzys i będę mogła jeszcze choć do 6 mies. karmić cyckiem. Cytat:
Dzieci to mają tragiczne początki- kolki, ząbkowanie, przebodźcowanie...Dobrze, że tego nie pamiętają. Aż się boję kiedy u Daro zacznie się ząbkowanie....
|
|
#458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby Piotruś pospał w nocy i te leki mu pomogły
|
||
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Mysia mysz biedactwo tyle te dzieciaczki musza sie nacierpiec jak nie brzuszek to pozniej zeby. ja tez sie obawiam tego zabkowania
|
|
|
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
napisałam już do nich bo kupiłam na smyk.com a Ty masz nawą tą matę??
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile miała po urodzeniu? Bartek 53cm a oni i tak zawyżają, więc obstawiam jakieś 48/49 a przybrał 1kg w 8tygodni, więć zwooolnił i to nieźle Cytat:
![]() jak dla mnie jedzenie co dwie godziny brzmi dobrze i sama bym chciała aby młody tak się domagał w dzień ![]() Mysia biedny Piotruś
|
||
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
nowa ale kupiona z drugiej reki ze tak powiem nie byla prana i uzywana i nie smierdziala ja przez smyk.com reklamowalam juz drugi raz karuzelew i mi na nowa wymienili nie robili problemu moze zadzwon na infolinie i sie zapytaj bo nie wiadomo kidy ci odpisza podam ci nr 225513399
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- dziewczyny w miesięczniku Dziecko jest miseczka z 2 przegrodami z zamknięciem i łyżeczka do karmienia na 6,99 lub 7,99 nie pamietam już, ale ogólnie fajne i polecam
|
|
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój skrzeczy bo urządził koncert. 27 minut wrzasku i umieram. ja nie wiem jak niektórzy radzili sobie z kolkami bo moja cierpliwość kończy się po 10 minutach darcia.. Cytat:
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)wiec dzisiejsza porcje podalam z lyzeczki, ale mlody srednio chetnie to jadl, no i zapil to cycem. i jak sie oderwal od cyca, to znow lyzeczka chlas do buziola... i znow cyc. na te pol lyzeczki kaszki daje bardzo malo wody, jakies 20-30 ml, i pewnie czesciowo jeszcze odparowuje, wiec niewiele tej kaszki potem wychodzi. mam taka niby zwykla manne, ale bardzo drobno zmielona. tylko minutke sie ja gotuje i wychodzi taki kleik. taki kryzys laktacyjny to pewnie niejednej sie marzy ale zgadzaloby sie, jakos teraz Daro zacznie szybciej rosnac, bedzie taki wzrostowy skok wlasnie a mlody marudnyyyyyyyyyyyyy... skrzeczy i kwiczy no i u nas pada snieg
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja zaczęła zawijać matę także to chyba znak, że czas na puzzle ![]() Po urodzeniu miała niby 56cm ![]() Chyba teraz już taki czas, że z wagą mogą zwolnić dzieciaczki? ![]() What????? ![]() Moja też już właśnie mocno marudzi i gryzie Wierszykowo także lecimy się kąpać
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Że co??? ![]() Spędziłyśmy dziś w sumie 6h na spacerach, na jednym mała przespała 3h bez przerwy, cud
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Dobra nadrobie chociaz ten wątek.
Aha miałam napisac co u nas. Mateuszek rośnie jak na drożdżach miał kilka dni katarek ale szybko przeszedł zaraził się chyba od męża. W środę szczepienie. We wtorek jedziemy na prywat do pediatry bo ta nasza jest beznadziejna, a jej zastępczyni...Boże.. wolała bym sama leczyć dziecko niż do niej drugi raz zaprowadzić później napisze Wam jakie cyrki mieliśmy z nią ![]() Później wkleje nowe zdjęcia Synka. Mateuszek cały czas sie przewraca na brzuch sekunda kłade go na plecu odwracam głowe a on siup i już na brzuchu , z brzucha na plecy też się często obraca, cały czas sie śmieje bardzo często na głos i jest przekochany. Zęby nam jeszcze nie wyszły , diety narazie nie rozszerzamy choć nasza Pani Pediatra kazała mu dać jabłko jak skończył 3 miesiące:P |
|
|
|
#471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dziś stwierdziłam, że tych 10 co mamy to za mało i muszę zamówić więcej i szukałam jakiś i tak mi średnio szło w końcu coś tam zamówiłam co ma 36 elementów też, ale te Twoje są git i w dobrej cenie...szkoda, że wcześniej ich nie widziałam Cytat:
![]() Mam nadzieję, że u nas też minie, choć ja pobudki w nocy mam póki co normalnie w miarę tzn. 2-3, ale w dzień się nam znacznie skróciło i już mi nawet nie chodzi o to by się znów wydłużyło do 3h, tylko po pierwsze niech już się nie zmniejsza, a po drugie po prostu trochę mi zajęło nim zajarzyłam, że Daro marudzi bo jest głodny...takie to dla mnie zaskakujące było. Cytat:
A co do skoku i szybkiego wzrostu to da się szybciej? Przecież on ma już jakieś 70 cm ( albo nieco ponad) a wagowo tak cały czas proporcjonalnie tj. dziś ( cotygodniowe ważenie) 7140 ( jednak przybrał w tym tygodniu, mimo kiepskich 3 dni, ma na +180 gram w tydzień). Tak więc jak teraz ma mieć jakiś skok wzrostowy to ja dziękuję ;pDaro należy do tych dzieci co są długie i szczupłe- przynajmniej tak wygląda
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
wow, hawwa, to ci pospala!
a z tym sniegiem no to tak juz jest. ja na granicy alp jestem i tu w pazdzierniku zawsze pierwszy snieg i tak do poznego kwietnia sypie najsmieszniejsze sa te skoki - upal, lato pelna para, i nagle mroz, pol metra sniegu i narty trza wyciagac. wiosny tez nie ma, od razu lato z grubej rury.spojrzmy na to pozytywnie: niedlugo bede mogla z mlodym lepic balwana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teściowej chyba goeszego krzesełka nie mogła wybrać...moja siostra takie miała
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole to chyba wszystkie dzieciaki maja skok albo zabkuja, bo tu cos maly ruch
ja juz w lozku, mlody spi, ale nie zostawie go tak samego bo mi sie dzisiaj budzil z placzem pare razy... musze byc i glaskac i tulic ta moja skrzeczaca zabe...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak jest śnieg, to już niedługo nasze pierwsze Święta z dzieciakami
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale meble tez jasne, wiec powinno być ok. zobaczymy.
|
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie, a propos obrotow! Flo jeszcze nie szaleje w tym temacie, ale w ramach reha polozylam go dzisiaj na chwile na brzuszku i juz mielismy zakonczyc cwiczenie, a ten siup na boczek i na plecy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój z obrotami to leniuch, obraca się ochoczo na boczki i dalej nie ma ochoty
|
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba tylko Ty od początku postawilas na gotowanie obiadków. tez planowałam gotowanie, ale na początek latwiej jednak kupic sloik. bo tez nie wiem ile ona tego będzie jadla...dzisiaj dostala 30ml soku marchewkowego z kleikiem ryzowym (ors 200 hipp) i najpierw nie było możliwości żeby go wypila dopiero jak zglodniala to zmienila zdanie. body mamy marchewkowe...trochę mi corka rozwalila koncepcje, no ale już niebawem zaczniemy od początku i tak jak należy ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/holle-kaszka-owsia...545029759.html http://allegro.pl/holle-kaszka-orkis...593934433.html od 6 mies. http://allegro.pl/kaszka-musli-bio-2...546111692.html |
||
|
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety, to ile razy dziennie podajecie inne produkty niż mleko? np. raz dziennie marchewkę, a potem kaszę? czy jednego dnia jakieś danie, a drugiego kaszę. Od lektury wszystkich poradników żywieniowych mam mętlik w głowie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

, a ja tez jestem na ziemniaki uczulona i to dosc mocno, jak 3 dni z rzedu zjem cos z ziemniaków to mi atopowe zapalenie skory na twarzy wychodzi 

Na co choruje?
Wiem, że już było ale nie pamiętam gdzie

07.07.2012 

no i u nas pada snieg