|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Witam
![]() Sam-za wagę Synka ![]() Malaczarna-dla Filipka za tygodnie ![]() Resztę zaraz nadrobię. W temacie piwnym-bo widziałam,że wczoraj niektóre mamy się nim raczyły-też miałam takie plany na wieczór,bo korzystając z wyjazdu służbowego taty Lemurka jestem u rodziców i chciałam z nimi pogadać przy piwku.Efekt-tak skutecznie usypiałam Jaśka,że obudziłam się po pierwszej w nocy,bo dzieć się jedzonka domagał. Piwo bezpiecznie czeka sobie w lodówce na lepszą okazję ![]() PS Na obiad chyba biały barszczyk zrobię,bo dawno nie jadłam,a lubię bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Witajcie laseczki! U mnie dziś noc do dupy. Dziecko spało a ja nie. Tak się szamotał, stękał i pierdział jak stary chłop, że ja od 2 na czuwaniu. Wzięłam go do łóżka po 4 i poszłam zrobić butlę, mając nadzieję że się uspokoi. Wracam a on z Tż śpi smacznie i CICHO rozwalony na pół wyra a dla mnie miejsca brak
![]() Sam ale masz klocuszka ![]() U nas rozszerzanie diety stanęło w miejscu przez tą wysypkę. Lekarka mówiła że mamy nie szaleć, a poza tym to wcześniak więc ma jeszcze czas. Fiazo myślę że Wy też nie musicie się spieszyć, tym bardziej że Piotruś ma delikatny brzuszek jak Ptyś. Nie zaczynaj od marchewki bo kilka brzuszkow na watku juz przez nia cierpialo. Lachryma na początek podgrzej z wodą tą dynie. Mojemu smakuje i na początek zjadł 1 łyżeczkę, potem 2, potem 4. Następnie dodałam ziemniaka. Niestety mój nie traktuje tego jak posiłek. Nie wiem jak to będzie. Katarzynka sam ziemniak jest bez smaku. Podaj go z jakimś wypróbowanym warzywkiem najlepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#453 |
Zadomowienie
|
Fiazo-a co pediatra mówi na Wasze brzuszkowe problemy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aaa laski mam pytanie jak podgrzewacie mleko z lodówki dla dzieci? Niedoświadczona kompletnie jestem...ale w końcu trzeba będzie spróbować. Dostałam wczoraj zaproszenie na imprezę firmową na sam koniec listopada i muszę męża (siebie też) przeszkolić w podawaniu na wszelki wypadek gdyby Igi się wcześniej po kąpieli obudził. Kupię też chyba tego niekapka TT od 4 mieś. żeby spróbować zanim do butli usiądziemy.
![]() |
#455 |
Zadomowienie
|
dziewczyny współczuje tych powrotów do pracy
![]() kiedy macie zamiar posłac dziecko do przedszkola? tz chce w 3 roku a ja bym hciała rok pózniej. co do diety to ja chciałam rozszerzac n swieta mała bedzie miec wtedy 4,5 mies. ale przez te jej alergie to poczekam dłuzej. idzia ogolnie przy kp nie robi sie usg ale mnie bolały i sie zatykały i mala mi jeszcze grzybka zafundowała wiec moja p. dr stwierdziła ze mozna zrobic. za darmo to ide :d |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
mówiła, że to może być problem z nietolerancją laktozy w moim mleku, podała nazwę leku, ale nie kupiłam bo on i tak faszerowany jest
chcę kupić liść orzecha włoskiego bo tak kiedyś mama leczyła u braciszka alergię na pokarm |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Konto usunięte
|
Elaine, ale Twoje mleko, tak? We wrzątku, w kąpieli wodnej, ale tylko do temperatury ciała, bo powyżej 45 stopni mleko traci swoją wartość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
ja wkładam butle do podgzrewacza
![]() Ale jak nie miałam do do słoika lałam wode ale nie wrzatek tylko jakies 45-50 st i wstawiałam butle. Co jakis czas mmieszałam mleko albo wymieniałam wode. Jak juz było ciepłe a nie potrzebowałam go jeszcxe to stawiałam butle na kaloryfer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43623778]Elaine, ale Twoje mleko, tak? We wrzątku, w kąpieli wodnej, ale tylko do temperatury ciała, bo powyżej 45 stopni mleko traci swoją wartość.[/QUOTE]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piotruś za to kompocik jabłkowy bardzo dobrze toleruje więc mam dylemat i się zastanawiam czy nie zacząć od jabłka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Konto usunięte
|
Co do rozszerzania - gluten zacznę w przyszłym tygodniu wprowadzać. I na tym chwilowo się pewnie skończy.
Co do USG piersi, ja nigdy nie miałam takiego badania, czy to źle? ![]() U nas dziś ładna pogoda, więc za godzinkę wybywamy na spacer i idziemy kupić jakieś pieluchy. Jestem wściekła na te Dady (pokopali coś z tymi zapięciami i teraz są takie nieforemne, że nie umiem ich pozapinać dobrze), więc nie wiem, czy nie kupię Pampków. Pewnie w Lidlu już nie będzie nawet śladu po tych promocyjnych... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-11-08 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na słoiczkach masz instrukcje dokładne. Niektóre mogą stać w lodówce 2 dni,inne 3 dni. Każdy starcza na 2-3 małe porcje. Wykładasz np kilka łyżeczek do miseczki, zamykasz słoik i do lodówki. Ja dawałam na początek 2-3 łyżeczki.
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Kurcze taka sliczna pogoda sie zrobiła ze poszłabym z siersciami a nie moge bo mała jest na balkonie i nie mam jak ja stamtad zabrc bez budzenia
![]() kupuje dzisiaj plandeke |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- En - co tam u ciebie? Dawno cie nie było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wpadam tylko zameldować, że żyjemy, nie wiem kiedy uda mi się być na bieżąco lub coś ponadrabiać, bo w moje dziecko nie wiem co wstąpiło od paru dni
![]() Maruda, maruda, maruda.. na zmianę z krzykiem, wrzaskiem i rykiem ![]() Wszystko nie tak, wszystko źle, a dzisiaj w nocy podawałam mu ciągle smoczka od 00:40 do 03:00 ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#467 |
Wtajemniczenie
|
My tez zaraz na spacerek bo pogoda taka ze grzech siedziec w domu
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Na razie ze słoiczków.
Odpuszczam marchewkę na dobre. Smakuje mu, nie ma po niej żadnej wysypki, także będzie ją dostawał jak będzie starszy. Cytat:
![]() ![]() A najbardziej denerwuje mnie gdy mówi, że powinnam używać oliwki na pupę, po kąpieli, na ciemieniuchę. Jak ja nie lubię oliwki i nie mam zamiaru jej używać ![]() Dzień dobry Młody padł po 21. Mężowi pizza nie wyszła. Pierwsza pobudka po 4:30. Zjadł, wiercił się i padł. A potem wstaliśmy po 8. Ale cały czas pręży się. Czekam na kupsko... Jutro 4 dzień więc powinno być. A jak nie ![]() Nadrabiam dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
a u mnie pada od rana i nie ma mowy o spacerkach
za to można posiedzieć i zjeść lody z pestkami prażonymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
zazdrocha lodow , ptysi i wszelkiej masci innych słodyczy
![]() zbieram sie bo jeszcze musze sie wydoic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie podaje go razem z mlekiem. Mleko dostaje jakieś 2h wcześniej, a potem słoiczek i odrobinkę herbatki do popicia. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43624005]Co do rozszerzania - gluten zacznę w przyszłym tygodniu wprowadzać. I na tym chwilowo się pewnie skończy. Co do USG piersi, ja nigdy nie miałam takiego badania, czy to źle? ![]() U nas dziś ładna pogoda, więc za godzinkę wybywamy na spacer i idziemy kupić jakieś pieluchy. Jestem wściekła na te Dady (pokopali coś z tymi zapięciami i teraz są takie nieforemne, że nie umiem ich pozapinać dobrze), więc nie wiem, czy nie kupię Pampków. Pewnie w Lidlu już nie będzie nawet śladu po tych promocyjnych...[/QUOTE]Kupowalam wczoraj i byly jeszcze gory wszystkich rozmiarow ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#476 |
Wtajemniczenie
|
MAGDALENNE ja też nie szukam dziury. Tylko ja choruje na neurologiczna chorobę i się uparli z tym neurologiem
![]() I też uważam, że każdemu dziecku by coś "wykryli":banghead: Wystawiłam Michała na balkon ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#477 | |
Zakorzenienie
|
Bez marchewki na początku też tak mieliśmy
![]() ![]() Cytat:
![]() My siedzimy w domu przez to oczko, nawet na balkon go nie wystawie, że mu nie zwiało. Na szczęście dziś już znacznie lepiej. Także jeszcze jutro i znowu będziemy mogli śmigać po mieście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
En-
![]() ![]() Czytałam właśnie wątek w którym rodziłam i uśmiałam sie jak napisałam sms do Neni że właśnie urodziłam i podałam godzinę 14.30 o której rzekomo urodził się Szymek ![]() ![]() Już nie wspomnę że uśmiałam się z Enleve i jej snu w którym dusiła babcię i Domcia co miała dziurę w brzuchu i wszędzie szukała Sary i chciała przekupić lekarzy czekoladą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | ||
Konto usunięte
|
Aaaa zastrzelcie mnie!!!
Dzisiaj w nocy leosiek od 2 budzil sie znow co godzine i jadl!!! W dzien jak leos spi to robie cos ze starszakiem... Potem cos z leoskiem potem ze starszakiem... Ehhhh mam troche dosc!!! Dzis w nocy wraca tz wiec jutro spadam chocby na godzine gdzies sama... Zreszta na dluzej i tak nie moge bo maluch przeciez je co 2 godziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niestety kozie mleko i ser smierdzi mi strasznie ![]() ![]() Po 3 dniach poprawy nie widze, ale chyba musze poczekac troche dluzej ![]() Dobra ide na spacer z malym a starszakowi puszczam bajke ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
WITAM SIE Z PYTANIEM DNIA:
CZY KTORAS MA ELEKTRYCZNY ASPIRATOR DO NOSA??? jesli tak to jakiej firmy i czy jest zadowolona??? za odp z gory dziekuje bo sie wlasnie zastanawiam nad kupnem bo ten ktory nabylam tu w irl (12eur0 jest do ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.