|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() GOOOOOOOOOOOOOOLDENY ![]() ![]() ![]() No to od samego początku BĄDŹ KONSEKWENTNA ! Moja Ifi ale każdy mówi Fifka w lutym skończy 2 lata....Najlepszym określeniem dla niej jest DIABEŁ Z ADHD. Jest kochanym pieskiem.Przyjaciel każdego człowieka...najbardziej zaś dzieci. Ma tyle energii i chęci do zabawy, że mnie to przerastało na początku...i chyba do dziś też. Napiszę Wam w ogóle dlaczego wybrałam właśnie Fifi z całego miotu. Otóż po przyjeździe do hodowli cała gromadka małych goldenków ruszyła w moją stronę. Skakały, podgryzały były jak na jakimś speedzie. A moja Fifi siedziała spokojna z boku i przyglądała się braciszkom i siostrzyczkom ... spojrzałam na nią...i pomyślałam TY będziesz Nasza! Spokojna, bez wariacji zbędnych emocji...super! Tuliła się do mnie przez całą drogę (ponad 300km) a w domu po kilku tyg wyszło szydło z worka ... i zostało do dziś. Nie zliczę zgryzionych butów(nie tylko domowników) Teścia sznurówki wciągnęła jak spaghetti. Krzewy na podwórku, pranie z suszarki, skarpetki ....notatki z uczelni....KAŻDE LEGOWISKO JAKIE TYLKO MIAŁA ZOSTAŁO WYBEBESZONE !!! ![]() Straty były i są dalej...ale jedno jej spojrzenie, przytulasek to miód na moje serce. Nauczyłam Ją tylu sztuczek, że znajomi nie mogą wyjść z podziwu jak ona się tego nauczyła. (dla parówki Golden zrobi wszystko) ![]() W te wakacje postanowiliśmy z Tż wybrać się na aktywne wakacje z psem. Było to szkolenie "Pies w rodzinie" niesamowite przeżycie. Polecam każdemu. Zdobyłyśmy certyfikat ukończenia kursu z wynikiem 91/100 (jedno z dwóch najlepszych wyników na całym kursie) ![]() ![]() Pozdrawiam każdą właścicielkę Goldena. Napiszcie jakie miałyście z nimi przygody. Witam serdecznie nowe SIERPNIOWE MAMUSIE ![]()
![]() |
#452 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Angelika_2014 w sprawie zusu napisałam Ci na priv |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
A jak tam z objawami? Zachcianki macie jakieś?
![]()
#454 |
Raczkowanie
|
co do zachcianek... wczoraj ugotowałam taki mega kwasny bigos i zanim jeszcze był gotowy to probowałam probowałam i tak 1/3 zjadłam...ale niestety wieczorem dały o sobie znac wzdecia i bol w boku...juz sie zaczynałam martwic ale na szczescie przeszło no i chyba zaczyna mnie odrzucac od mojej ukochanej czekolady...
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
..
![]() |
#456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Angelika 2014 hehe skąd ja to znam z tym ze moja Goldenka butów nie ruszy ale legowisko poduszki to jej hobby a i kamienie . Podwórko mam przekopane co najmniej raz na tydzień . Ale jedno spojrzenie i szczeknięcie a człowiek zaraz o tym zapomina . Z tym ze ja mam 2 psy Goldenke i jak była mała przygarnęłam ze schroniska szczeniaczka bez rasy a jest kochana i pojęta .
Lindsay ja zanim zrobiłam test cały tydzień chodziły za mną śledzie . Myślałam że przez te reklamy wszędzie ale nie bo teraz bardziej się nasila śledzie ogórki kiszone i kapustę mogę jeść na okrągło . Na szczęście za słodkim mnie nie ciągnie . A jak to u was było z objawami przed testem przeczuwałyście coś ?? Ja zauważyłam najpierw po piersiach Zrobiły się takie jędrne i większe na początku myślałam że po ćwiczeniach . Później zaczęło mnie mulić na wieczór jeden drugi wieczór .
![]() |
#458 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie nowe Dziewczyny
![]() Cytat:
Mój pracodawca nie wie. Czytałam gdzieś, że najlepiej mówić po 1szym trymestrze. Teraz wszystko się przecież zdarzyć może.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Objawy zaczęły się później.
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
asix86
Hej hej...... Czytałam ulotkę zaraz na początku ciąży i z tego co zapamiętałam to jest napisane, że przenika przez łożysko i oddałam siostrze bo jej pomaga podczas @. No ale skoro lekarz pozwolił.....nie będę z nim i jego kompetencjami polemizować. DZIEWCZYNY MUSICIE TO KONIECZNIE ZOBACZYĆ http://demotywatory.pl/szukaj?q=ci%C...=max&sort=date miłego oglądania
![]()
#460 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie miałam żadnych przeczuć. Od OM minęło 7 tygodni i nadal nie mam żadnych objawów (większych).. Przed miałam większy apetyt a teraz to nie tamto nie.. ![]() Czekam cierpliwie do środy bo mam kolejna wizytę ![]() Jak tam miną dzień wszystkim ? ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Lindsay_;44182849]Ja zrobiłam test bo się spóźniał.. Nie staraliśmy o dziecko się ale też nie uważaliśmy zbytnio
![]() ![]() ![]() Nie miałam żadnych przeczuć. Od OM minęło 7 tygodni i nadal nie mam żadnych objawów (większych).. Przed miałam większy apetyt a teraz to nie tamto nie.. ![]() Czekam cierpliwie do środy bo mam kolejna wizytę ![]() A to pierwsze wasze dziecko ? Ja test też zrobiłam bo się spóźniał ale to nie pierwszy raz więc podchodziłam do tego tak ze i tak 1 krecha będzie bo brzuch boli jak na @ a tu 13 piątek ![]()
#462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#463 | |
Wtajemniczenie
|
To będzie też moje pierwsze dziecko
![]() W jakim wieku macie lub mieliście pierwszego malucha? Cytat:
![]() Są różne opinie co do Nospy, więc chyba lepiej unikać.
![]() |
#464 |
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj wstałam przeraźliwie głodna, ale zaraz mnie takie lekkie mdłości łapały i chodzę głodna ale jedzenie nie za bardzo idzie.
Co do objawów to ja się bardzo cieszę jak je mam. ciągle chodzę do łazienki i oglądam czy przypadkiem piersi mi nie maleją itd. ale po stracie to już się ma takiego hopla. Brzuch dzisiaj pobolewa ale już na szczęscie w środę usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
No i dupa. Byłam dzisiaj w przychodni, zwykle do gina szło się z marszu, usłyszałam, że zapisy można robić na przyszły rok. Czy któraś z Was jest ze Szczecina i poleci mi na gwałt lekarza? Nawet prywatnie. Byleby jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#467 |
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie - 140zł poszło sie je... je... bać - czy u Was też tak drogo?????
![]() za to są i plusy - potwierdzona ciąża, 6t3d ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Spoko u mnie nawet 180
![]() Bleee... niedobrze mi, wstaje z mdlosciami i kładę się spać tak samo. Nie wymiotuje ale 5 min nie mam żebym się czuła jak człowiek. Tak się chcialam pozalic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Można się po cichu przyłączyć
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja ostatnio nie wyrobiona jestem strasznie, staram się czytać na bieżąco, ale gorzej z odpisywaniem ![]() Cytat:
![]() Z tego co pamiętam: Witam serdecznie wszystkie nowe mamusie ![]() Zdrówka dla wszystkich chorujących ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt i już bijących serduszek ![]() To tak pokrótce bo Młoda jeszcze nie wstała ![]() Ja od soboty mam straszne mdłości i to trwające calutką dobę, w nocy nie jest wcale lepiej jak wstaje do Ani, na jedzenie patrzeć nie mogę ![]() Ja mam wizytę w czwartek to będzie 6tydz 2 dzień mam nadzieję, że będzie już coś widać ![]() Miłego dnia Dziewczyny ![]()
![]() |
#471 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]()
Cześć.
Od paru dni nie mam żadnych zachcianek. Znowu nie mam ochoty na nic do jedzenia. W weekend nawet ledwo zjadłam kawałek ulubionej pizzy. Cytat:
Dziecko zmieniło moje życie to prawda ale nie przestałam być kobietą, dbać o siebie czy marzyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super uczucie zobaczyć bijące serduszko, prawda? ![]() Cytat:
![]() ja mam mdłości rano a potem koło 21 dopada mnie senność i chwilę później mdłości. pewnie! witaj! Cytat:
![]() Też wczoraj myślałam, że jeszcze z 7 tygodni i poczuję się lepiej ![]() ja w 6t3d (wg usg) widziałam serduszko ![]()
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() ja tez nie mam zadnych objawow czy zachcianek. jedyne co to wieksze piersi i od razu 2,5 kilo na plusie (ale te kg to tez dlatego ze chwilowo nie trenuje a moje cialo jest przyzwyczajone do morderczych treningow silowych...). bylam na pobieraniu krwi wczoraj (taaa... "czesciowo refundowane" i 98 euro... komplet badan na pierwszy trymestr ciazy), wyniki dopiero w piatek a w czwartek mialam isc do gina i na pierwsze usg i chcial widziec wyniki... potem od poniedzialku juz wszyscy na urlopach... jak mi tego usg nie zrobi w czwartek to w piatek moge isc ale bez meza (ma costam superwaznego w pracy i nie moze sie zwolnic w piatek) a nie chce sama.. a jak nie to po swietach ![]() uee nie wiem co robic... jutro wchodze w 8 tydzien takze na usg czas najwyzszy, nie chce czekac na po swietach... wy bylyscie na pierwszym usg same czy z tz? ja chcialabym, zeby byl ze mna... Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-12-17 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Byłam z Tż, który nie wyobrażał sobie nie pójść na pierwsze usg.
#474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę też spróbować coś zjeść zaraz po wstaniu, może choć trochę pomoże ![]() Za wizytę 2 lata temu płaciłam 80 zł z usg więc bardzo znośnie, w czwartek zobaczę ile mi teraz zaśpiewa ![]() Wiem, że jestem straszna ale lepiej mi, że nie tylko ja mam te przeklęte mdłości, z kim nie rozmawiam to nikt nie miał a ni mdłości ani spotkań z kibelkiem ![]() Córki nie karmię, ale jest nauczona głównie ze mną siedzieć, poza tym mąż zanim się obudzi to ja już 10 razy wstanę- Mała niestety śpi z nami ![]() Jesteśmy w trakcie szykowania jej pokoju, kiedy Ty przenosiłaś synka do swojego pokoju?
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My synka przenieśliśmy do jego pokoju jak miał 6 miesięcy.
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
U nas brak konsekwencji ze spaniem niestety, Mała do 8 miesięcy pięknie spała w łóżeczku, później zaczęły się zęby i miała trzydniówkę i tak wylądowała u nas, a teraz mamy problemy z eksmisją tej Panny, która o dziwo zajmuje co najmniej połowę łóżka ehhh...
Ale zamierzamy w święta ją przenieść do swojego pokoju... pożyjemy zobaczymy
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za udane przenosiny córki do jej pokoju ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
izka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Chciałam się przywitać. Również jak Wy oczekuję dzidziusia. Termin 22 sierpnia. Wczoraj byłam potwierdzać u lekarza ale okazało się że jeszcze za wcześnie i nie było dokładnie widać fasoli (usg pochwowe) . Po świętach idę ponownie. Mam nadzieję że będzie ok. Test pokazał 2 kreski parę dni temu. Pozdrawiam Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2013-12-17 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
Hej!!!
Byłam wczoraj na badaniach krwi i na usg. Badania wyszły ok na szczęście, no to dalej karmię ![]() A na usg niestety nie widać zarodka... Jest pęcherzyk ciążowy, ale nic w środku. Lekarka powiedziała, że jest za wcześnie jeszcze pewnie, ale i tak się martwię. W pon. (23 grudnia...) powtórka. I albo będę mieć super Święta, albo fatalne. Poczytam Was zaraz, bo 2 dni nie nadrabiałam - po tym wieczorze na pogotowiu z Krzysiem nie miałam siły na forum...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.