|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?
Jestem bardzo zadowolona z pach - po 2 zabiegu i już niemal nic nie rośnie, powoli zapominam co to golenie maszynką co dwa dni.
|
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym ze włosy odrastają ze zróżnicowaną częstotliwością. W każdym razie paszki rewelacja!
|
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze mogłabys napisać w jakim odstępie czasu robiłaś zabiegi? Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2011-05-25 o 12:32 |
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie mam przewidziane 6 zabiegów. Póki co przeszłam 2. odstęp czasowy?? Hmm nie pamiętam dokładnie, chyba z 3 tygodnie.
Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2011-05-25 o 12:50 |
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
prześledziłam cały wątek ponieważ dzisiaj idę na pirwszy zabieg ipl+rf zobaczymy czy w moim przypadku działa.
Wiem, że ile was tu jest tyle jest opinii ale niektóre dziewczyny są zadowolone z ipl może i mi się uda zaspokoić moje potrzeby. zobaczymy. zdecydowałam się na ipl a nie na laser z powodu ceny (ale jeżeli okaże się, że ipl nie daje rady to pójdę na laser) - chociaż mam nadzieję, że to wystarczy
|
|
|
|
|
#457 |
|
Przyczajenie
|
widze, że większośc z was decyzduje się na IPL czy mogłaby odezwac się osoba która była na depilacji laserem diodowym i jakie są efekty czy ktoś mógłby polecić jakiś gabinet w Szczecinie ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na próbie IPLem i jutro jestem zapisana na pierwszy zabieg na pachy
jestem bardzo ciekawa będę zdawać relacje ![]() po jakim czasie od zabiegu goliłyscie się maszynką?bo mimo, że włoski będą wypadać to trzeba się golić, ale ile odczekać najlepiej po zabiegu? |
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczysz jak Ci zareaguje skóra. Po pierwszy zabiegu goliłam włoski maszynką zaraz na drugi dzień bo nie miałam zaczerwienień itp.
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mam zamiar wybrać się do Salonu Urody Ecri w Warszawie na Wyszogrodzkiej, był może ktoś tam? mają tam e-light czyli IPL + RF, mam też wygrane kupony do nomasvello, zaczynam pewnie od września, ciekawe co z tego wyniknie
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak wspominałam byłam dziś 1 raz na IPL szybki zabieg momentami zapiekło mocniej ale do przeżycia
następny zabieg za 4 tygodnie i czekam na efekty będę zdawać relacje
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
ja byłam pierwszy raz w czwartek na ipl+rf na pachę - to był ten zabieg bezpłatny żeby zobaczyć o co chodzi. Pani kosmetyczka ok. sam zabieg trwał jakieś 4 minuty. nałożyła mi żel, założyła okulary, jakieś 4 strzały i po wszsytkim. czy to normalne???
Docelowo chciałabym jeszcze zrobić bikini - pani powiedziała, że głębokie trwa jakieś 20 minut - czy ten zabieg tyle trwa???? mam jeszcze jedno ważniejsze pytanie. mianowicie pod jedną z pach mam taki pieprzyk (nie jest on płski tylko taki "wystający") mam go odkąd pamietam i przy depilacji mi nie przeszkadzał, pani kosmetyczka powiedziała, że podczas zabiegu będziemy go zaklejać - ale jednak mimo wszystko mam obawy czy jest to aby w 100 % bezpieczne???? Miała może któraś z was taki pieprzyk w miejscu depilowanym???? w zamysle mam zamiar go usunąć ale jak znajdę trochę czasu. może lepiej odpuścić sobie teraz pachy i zająć się nimi po usunięciu pieprzyka??? pomóżcie proszę ps popierwsym zabiegu nie widzę nic a nic żadnych zmian. |
|
|
|
|
#465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
czyli z czas depilacji jest ok. Kurcze kilka minut a tyle kasy.... ehhhh
Ja też chciałam zrobić głębokie bikini i nie ukrywam, że trochę mam mieszane uczucia, zobaczymy jak to będzie. mam nadzieję, że efekty będą. ale teraz bardzo mnie intryguje ten mój pieprzyk o którym wspominałam. sama nie wiem czy jest to bezpieczne - kosmetyczka może i ma rację, ale chciałabym mieć 100% pewności.
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałabyś iść do dermatologa żeby to zbadał. Na śląsku jest taka Pani dermatolog, która specjalizuje się właśnie w badaniu pieprzyków i wszelkich znamion, ma odpowiednią aparaturę itd. Nie wiem skąd jesteś.
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
mazowsze, okoloce w-wy.
wiem, że są tacy specjaliści ale wiesz niegdy mi on nie przeszkadzał, maszynką zawsze go ładnie omijałam, a pomysł fotoepilcaji pojwaił się w mojej głowie nie tak dawno. więc postanowiłam pośjść. Oczywiście chciałabym usunąć ten piprzyk ale nie mam czasu pojechać do specjalisy żeby go zbadał. muszę się tym zająć. Ale wydaje mi się że taki zabieg chyba jest lepiej zrobić jesienią, zimą gdy mniej się pocimy (mniejsze prawdopodobieństwo zabrudzenia ranki, a poza tym jak nie będę używała antyperspirantu jakiś czas to nie będzie to tak "widoczne" sama nie wiem - cyba zrezygnuję z tych pach - boję się żeby sobie krzywdy nie zrobić - ale na bikini to jestem napalona a co
|
|
|
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
To teraz ja
Jestem po dwóch zabiegach na bikini i pachy i jednym na łydki. Robiłam Light Sheer Duet (napisałam pełną nazwę bo gubię się w tych skrótach ). Pachy po dwóch zabiegach idealne, jakbym nie musiała to nawet na trzeci bym się nie decydowała ale podobno nie powinno się przerywać i ten trzeci zrobić. Bikini... myślę, że po trzecim będzie ok A do Asikka, ja mam mnóstwo pieprzyków na ciele i podczas depilacji dziewczyna mi je zaznaczała i omijała, tak to wyglądało
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#470 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja kosmetyczka też powiedziała, że będziemy je zaklejać czy jakoś tak, tak że napewno nic się z nimi nie stanie, szczerze mówiąc to trochę się przestraszyłam bo nie chce żadnych kłopotów. Galijka ja też mylę się w nazwach, ty miałąś robiny laser a nie ipl, zgadza się? Ile kosztuje bikini orientacyjne oczywiście takim cudem? boli? IPL na paszce wcale. Ale myślę, że się skuszę. ![]() byłam na ipl+rf 25 maja na paszki, ogoliłam po jakichś 4 dniach pachy. jeszcze przed goleniem porównując pierwsza i drugą pachę - wnie ukrywam widziałam a raczej nie widziałam cześci włosów na paszce depilowanej ipl, Zobaczymy jak podziała na bikini. Głównie to o mi chodzi. |
|
|
|
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
Aasikk, tak, miałam laser, robiłam w Estetice na Sławkowskiej. Za bikini płaciłam 400 zł :/ Ceny są od 200 do 500, zależy czy robisz pełne bikini czy nie. Ja zrobiłam prawie pełne, czyli bez warg... Warto zadzwonić, zapytać bo często mają jakieś promocje. Pierwszy zabieg miałam dużo taniej bo przy bikini pachy miałam gratis
Poza tym według mnie pełen profesjonalizm, polecam ten salon ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ------- |
|
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
hmmm, salon może i dobry, ale nie będę jechać z Warszawy do Krakowa....
![]() ja narazie stawiam na ipl zobaczymy czy będą efekty.
|
|
|
|
|
#474 |
|
CORELIPS
|
Przeczytalam tylko jedna strone
I nic nie piszecie o bólu.. jak to z tym jest?
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczułam jedynie delikatne ukucie i to wszsytko także ból porównywalny do ugryzienia komara depilowałam pachy. jeżeli chodzi o laser to nie mam zielonego pojęcia |
|
|
|
|
|
#476 |
|
CORELIPS
|
Ooo nie spodziewalam sie , ze to tak czuc ;D ja sie jeszcze nie bede wypowiadala czy sie na to zdecyduje, moze za kilka lat technologia sie polepszy - w ciszy na to licze
|
|
|
|
|
#477 |
|
Przyczajenie
|
Laser diodowy jest dla osób, które mają ciemniejszą karnację, jest inna długość fal światła. Fotodepilacja metodą IPL ma różną długość fal, więc różne są dla każdej karnacji. W Nomassvello robiłam 3 zabiegi na pachy i właściwie nie odrastają, skusiłabym się jeszcze na nogi ale jeszcze poczekam, aż się pojawią na Grouponie
|
|
|
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Mam kilka pytań odnośnie do epilacji laserowej/ fotoepilacji.
Do dziewczyn, które robiły głębokie bikini: jak wygląda zabieg? Czy siada sie na jakimś specjalnym fotelu? Czy zdarzyło się Wam, że kosmetyczka nie usuneła wszystkich włosów (np. z okolic odbytu lub warg sromowych, bo rozumiem, że taka depilacja obejmuje te miejsca)? Ja chciałabym prawdopodobnie zostawić sobie trójkącik, czy kosmetyczka sama mi go "narysuje" (czytaj: objedzie laserem wokół niego)? |
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
dostajesz stringi, najczesciej panie mówią, aby je wlozyc cienkim paskiem do przodu. Chociaz wiem, ze najlepiej jak nie ma bielizny, kosmetyczki sa do tego przyzwczajone i jest im wygodniej wykonac zabieg. Kładziesz sie na łozko i masz rozchylone nogi. Kosmetyczka sama powie gdzie noge przesunąć aby jej było lepiej. Usuwa tez z warg sromowych, ale tam jest wrazliwe miejsce i za bardzo nie chca tam depilowac, aby nie było poparzenia.
Zakłada Ci okulary. Przemywa miejsce chusteczka nawilzajacą, chłodzi żelkiem prosto z zamrazalki i strzela. |
|
|
|
|
#480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, że się nakłada te okulary... mniej wstydu. Ja to bym się chyba zarumieniła mocno, jak by mi obca kobita żelem tam smarowała i dotykała....Robię drugą sesję diodowym na twarzyczkę. Pierwsza miała 4 naświetlenia. Po półtora roku powinnam była pójść na przypomnienie, ale zabrakło kasy. Teraz po 4 latach zaczynam od nowa Kuszą mnie nogi ale chyba bez głębokiego bikini. Tylko tak "po bożemu" żeby coś tam zostało. Nie lubię tam czuć się łyso
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

z tym ze włosy odrastają ze zróżnicowaną częstotliwością. W każdym razie paszki rewelacja!

dobrze, że się nakłada te okulary... mniej wstydu. Ja to bym się chyba zarumieniła mocno, jak by mi obca kobita żelem tam smarowała i dotykała....