|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cytat:
Wiem ![]() No to skończyłam właśnie spinać agrafkami kocyk dla Marysi, jutro będzie wielkie pikowanie. Idę do TŻta na kanapę i popatrzę w te moje księgi szukając inspiracji na jakiś wzorek na obramowanie tego kocyka. |
|
|
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cytat:
Yss, cudownie jest mieć talent robótek ręcznych. Zazdroszczę. hej, udanej niedzieli
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-06-01 o 07:44 |
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja sie wyspałam - u Nas cudna pogoda Jeju ... dziewczyny u mnie dzisaj 21 dc Kuźwa, dalczego mam przeczucie , że znowu nic...Moja koleżnaka urodziła wczoraj brzdąca... 2300 w 35tc - ale silny jest skubany, będzie dobrze! Kluska, cieszę się, że bezpiecznie dotarliście do domku. A jak Hanula, pospała u siebie? Daj znać potem co u babci ![]() Agabi, udanej niedzieli Migotka, jaka pogoda u Ciebie? Mam nadzieję, że @ będzie łaskawa i pozwoli chociaż cspacer na poprawę humoru zaliczyć Izunia, Arletka?? Jak u Was humory?
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Może zrób test? Cytat:
W końcu położyłam Hanię spać do jej łóżeczka. Mam stresa jak nie wiem, zamiast spać to leżę z nosem w elektro niani i czekam aż się obudzi żebym ją wzięła tutaj... straszny to stres jest jak ona w innym pokoju ![]() Przepraszam że tak mało. ... Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Pierwszy raz Hania śpi sama? ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Właśnie dostałam pierwszą @ po porodzie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Właśnie dostałam pierwszą @ po porodzie.[/QUOTE] Witaj w @ klubie? Powódź, czy raczej spokojnie?
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kubulek jeszcze drzemie ze mną w łóżku. Trzyma mnie za rączkę, ja go całuje a on uśmiecha się przez sen Iza Agabi Kluska jak pierwsza noc Hani? Mysia siostrzeniec słodziak , podobny do Ciebie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć w niedzielę
![]() Izka no to Ci się trafiło jak jest? do wytrzymania czy masakrycznie?Klusiu Hana dorasta-wzruszyć się można Mysiu może masz takie myśli bo wolisz się pozytywnie zaskoczyć ? Przyzwyczaiłaś się że zawsze ta sucz przychodzi więc nie dopuszczasz myśli że mogło się udać U mnie też słonko ale mimo to chłodno.Aga ja bym po prostu chciała pójść do łóżka No to Laski wszystkiego dobrego dla Was i Brzdąców z okazji Dnia Dziecka Udanej niedzieli
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie spokojnie ale brzuch już boli mocno.Piękny mam prezent na dzień dziecka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#459 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewcia na Dzień dziecka Komandosa przytargałas. A co, należy mu się. Już widzę go szalejącego z ta wywrotą.
My wczoraj napadlismy na pepco, Kubulek ma nowe szorty, ręcznik ze stateczkiem i puzzle piankowe dla ochrony ![]() Musialam się powstrzymać bo tam tyle cudności, ale pewnie jeszcze coś dostanie. I byla u niego wczoraj chrzestna z calą torbą ciuszków Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-06-01 o 09:37 |
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysiu @ do ciebie nie przyjdzie bo twoja przyszła do mnie i Agi
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Iza to była pierwsza noc w osobnym pokoju. Współczuję @ ![]() Mysiu przeczucia są g**no warte, Wy mi tu 3 dni pisałyście żebym zrobiła testa a ja uparcie trwałam że niby po co ![]() Ewciu no to Kostek miał taki mały prezent - nocka z mamą od samego początku nocy ![]() Hania wylądowała u mnie po 2 jakoś. I tak chyba nieźle skoro całą podróż spała (od 18.10 do 21.15 to aż 3h drzemki na wieczór! ) Fajnego dnia dziecka dziewczyny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj przyszla do mnie siostra w odwiedziny podeszla do Natki sie przywitac a ona wpadla w taki ryk , zaniosla sie i zaczela straszliwie plakac i do dzis marudzi placze jest niespokojna no jakby sie zauroczyla mojej sis bylo tak glupio , zle sie poczula a Natka ja widzi co 2tyg i ostatnio bylo ok a od wczoraj jest kosmosWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
hej,kuźwa wczoraj po 21 wchodze do was i chciałam popiasc bo tz sie zajął Lenka,nagle czuje taki ból w żółądku ze sie wyprostowac nie mogłam,szybko do kibelka,jeju jak nie wymordowało,biegunka z bólem brzucha to okropnosc
wziełam krople,laremid a koło północy wypiłam napar z jagód,chyba pomogło bo w nocy nie bolało i na razie spokój.wczoraj mówie do Lenki ze tatus w pracy to wstajemy o 9,wstała mi przed5,potem o6,wziełam do siebie i po 7 zasneła,budze sie 9.15 , i juz mi przysypia.rok temu drugi raz poroniłam,niby o tym nie mysle a jednak okropne wspomnienia siedza w głowie. ale patrze na Lenke i kocham!!!! ja jakos bez humoru pogoda do d.u.p.y do 15 tz w pracy,nawet nie czuje ze to niedziela![]() aga,iza wspołczuje @ mysia kochana najepiej jakbys wyłaczyła rozum do dnia testu. ale wiem ze sie tak nie da. ja wierze bardzo mocno ze sie udało klusiu za pierwsza noc Hani w osobnym pokoju.---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- gianka widac siostra sie malej niespodobała.
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna, podzielam zdanie Agabi - też myślę że to taki etap rozwoju. U nas też tak było. Jedno to rozpoznawanie twarzy a drugie to zaskoczenie bo dzieci nie wiedzą, że ktoś przyszedł i wyobraźcie sobie: widzą ciągle twarze rodziców, same przewidywalne rzeczy. Spodziewają się, że zobaczą znów twarz mamy a tu NAGLE obca twarz. Każdy by się przestraszył.
Ja do dziś robię tak, że staram się żeby tą nową twarz najpierw zobaczyła razem z moją- czyli gość nie nachyla się nad leżącym dzieckiem sam tylko ze mną jakby. Druga opcja to witać gości przy drzwiach z dzieckiem na rękach, u nas już mała przywykła do tego, że drzwi wejściowe zwiastują nowe twarze. Iza :brawo: no tak, Twoja pierwsza @, Agabi też pierwsza @ to dla równowagi do Mysi nie przyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdycham z bòlu brzucha
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Pewno macie racje, ale czemu wciaz placze od wczoraj od tego momentu jest po prostu innym dzieckiem, dzis od 5,40 placz teraz ja w koncu wykolysalam na placzaco bo juz nie wiedzialam co robic jak jej pomoc , staram sie ale nic nie dziala
ciagle siedze sama nie ma nawet kto na chwile mnie podmienic zebym poszla siku zrobic.wiecie co serdecznie mnie wszystko dobija, a najbardziej to ze nikt nie docenia tego co robie ze jeszcze tz mi po poludniu mowi ze chyba przesadzam bo mala taka spokojna, kuzwa spokojna bo jak sie dziecko wyplacze mamie do 16 to w koncu pada i sie uspokaja.co dzien z dzieckiem sprzatam , robie pranie, ogarniam dom, bawie sie z mala bo nie lubie jak lezy czy siedzi sama tylko w wiekszosci ja zabawiam staram sie uczyc czegos nowego, opowiadam, czytam czy zwyczajnie tule jak ma ciezki dzien np jak dzis.po poludniu jak tz wraca to on bierze mala a ja i tak mam co robic nie leze do gory dupa i pachne. Brakuje mi ze nikt nie moze do mnie przyjsc , mama, babcia kuzwa ktokolwiek nie pomagac ale najzwyczajniej w swiecie posiedziec ze mna bo ja sobie z mala poradze i nawet przez chwile nie mysle zle czy nie wsciekam sie na nia raczej mi jej szkoda i serce mi peka ze nie moge jej pomoc i wszystko bym zrobila zeby jej ulzyc ale milo jak ktos chociaz jest w tym domu jeszcze... wiekszosc z was lubi byc sama a ja oddalabym wiele zeby ktokoliwek mogl ze mna troche posiedziec. Wybaczcie musialam sie wygadac , dobrze ze do was moge sie odezwac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Kluska ciesze sie ze droga wam minela spokojnie i ze juz jestescie szczesliwi w domku brawo dla Hani za pierwsza noc w swoim pokoju![]() Yss no to rzeczywiscie mialas ciezki kilka dni, dobrze ze juz z tz porozmawialiscie a na poprawe humoru pomysl ze jak przylecisz do PL to zjesz z 5kg czeresni;D fajny tez pomysl z tym programem do szycia to na pewno duzo ci ulatwi na przywszlosc. Iza powiedz mindajesz Domisiowi mm na noc?bo szoku jestem ze przesypia cala noc ![]() Mysiu weznmi tutaj nie opowiadaj glupot i nie zobacz ze Aga i Iza przejely juz twoja @ ja kciukuje bardzo za ciebie! Migotko kochana nie martw sie glowa do gory , ja wiem ze pewno bardzo ci ciezko i te wszystkie wizyty i ciagle badania i leki ale to wszystko nie jest na darmo i na pewno niedlugo zaowocuje piekna dorodna fasolinka z tz musicie porozmawiac na spokojnie i na pewno wszystko sie ulozy po twojej mysli, dzielna babka jestes![]() Aga to widze ze Jasminka tez u dziadkow dala koncert:/wspolczuje @ jakos szybko bardzo przylazla:/ Arletko kurcze szkoda ze tz musi nawet w niedziele pracowac ale nic sie nie poradzi niestety, mamy podobna sytuacje z siedzeniem samej tylko twoja Lenka to bardzo spokojne dziecko i chociaz drzemki robi sobie w dzien chociaz tyle daje mamie odetchnac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ewciu kochana ja tez nie raz sprzatam w niedziele, nie przejmuje sie tym w ogole. A maluszka tez bym wziela pewno do siebie, ja bym mogla spac z Natka i brawo za pazury![]() A Yss gratuluje ze bedziesz chrzesna!!! Zophee ale szybko was do domku puscili ale to dobrze zorganizujecie sie sami juz u siebie to najlepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Ziajka ja tez w pepco oddaje sie zawsze szalenstwu;D ostatnio kupilam Natce 4 pary leginsow ,3 pary polspiochow po 2 pary bodow z dl i krotkim rekawem,3pary skarpet, rajstopki, czapeczke i wiatrak;D ktory najbardziej cieszy Natke. Ogolnie zatracam sie w tym sklepie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ale widzę że mój Komandos już ledwo się człapie po domu więc zaraz tuli-tuli dupkę do matuli i spać
Gianka uwierz mi że wiem co oznacza być tylko z dzieckiem,czasem jest mi tak smutno że po prostu gadam sama do siebie albo czytam Młodemu książki na głos. Co do płaczu wiem że to głupie ale przelej jej wosk-to na serio pomaga Ziajka nie byłam w Biedrze ale sis rowerek mu podrzuciła po Synku-ale była radość,ja kupiłam Młodemu cymbałki i graliśmy wczoraj razem ![]() Klusia dla Hany,jak na pierwszą samotną nockę to piękny wynik![]() Izka jak możesz to się połóż i zwiń w pozycję embrionalną-mnie to zawsze pomaga ![]() Basiu??? Kurde Komandos nie przejawia jednak chęci spania tylko biega po łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Komandos śpi a ja już zaliczyłam rosołek u mamy
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu a o co chodzi z tym woskiem ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roztop na łyżce trochę wosku,jak masz z gromnicy byłby najlepszy a jak nie to ze zwykłej świeczki (jak narkomanka
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu dziekuje
sprobuje moze pozniej, jakos mi umknelo jak to pisalas, dzieki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że Natka da choć troche odpoczać mamusiNie daje mm.Tylko cycuś.Dziś spał do 5:30.Chyba po prostu wszedł w taki czas że ma już mocniejszy sen.
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
gianka wiem ze ci ciężko,ja tez wiecznie sama a Lenka odkad ma te majty marudna.ale co?musimy dac rade.
dziś mojego ojca urodziny-chyba pojedziemy. wiecie nawet sie umalowałam,warkocza zrobiłam, kiece założyłam i pończochy,troche humor mi isę poprawił. pierduski spac połozyc nie mogłam,zasnac nie chciała,ale w hustawce zasneła. co za pogoda:-( nie jest bardzo zimno ale wiatr wieje i chyba zaraz bedzie padało:-(
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
My juz same tz pojechal na poprawiny Natka spi a ja nadrobilam ;-)
Co do przesypiania calych nocek to sprawa indywidualna moja Corcia na mm a budzi sie i tak samo jak byla na cycu wiec to od dzieciaczka zalezy. Co do pepco to tez uwielbiam ostatnio kupilam malej 4 pary spodenek krotkich 2 pary leginsow rampersy taki kombinezonik na ramiaczkach a i rampersy na ramiaczkach i wyszlo mi chyba 80 zl a siatka ciuszkow jest. U mnie barowa pogoda ;-) wiec postanowiłem na obiad zamowic kebaba. Wiecie co w warszawie sa takie boskie tureckie kebaby jak bylam na wakacjach to sie przy nich rozplywalam. My jutro jedziemy kupic cos Natalci na dzień dziecka. Pewnie jakas interaktywna zabawke grajaca. (Moj tz stwierdził ze kupi jej kokejke bo przecież będzie sie przygladala-jego niespelniona zachcianka z dzieciństwa) Co dp @ to tez czuje ze nadchodzi ale za staraczki moge przejąć
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko super ze mialas czas zeby troszke wokol siebie zrobic
Kami czy z tym mm widze nie ma cudow, a myslalam ze dzidzia bedzie dluzej spac. My we wtorek idziemy sie zwazyc i wtedy sie okaze czy mam wprowadzic butle czy nie, zobaczymy ile przybierze Natka na wadze, jak wiecej niz 100g to zostaje sam cyc jak mniej to dajemy butle mm na noc. Moja dzidzia nadal troche kweka kurcze biedna jest ja sie juz boje ze cos ja boli oby to byl zwykly marudny dzien.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Iza ale Domis juz jest duzy, matko sam przesypia na cycku cala noc,brawo!!! Ja chyba sie nie doczekam. Kami a powiedz mi bo pamietam ze ty bujalas mala w wozku w nicy do usypiania , czy udalo wam sie tego oduczyc?i jak? Wczoraj w sklepie mala zaczela beczec wyraznie nie mogla usnac i tz ja zaczal kolysac i podchodzi jakis stary dziadek z tekstem nie kolysz tak chlopcze tego dziecka i swoj wywod ku.rwa szkoda ze akurat mnie przy tym nie bylo bo bym szybko uciela jego madrosci ale ja jestem mistrzynia cietej riposty i nie znosze tych rad zlotych obcych ludzi i zagladania w wozek! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Gianna my w dzien Natalie usypiamy albo w wozku albo w bujaczku ale tu nie kolyszemy tylko suwamy przod tyl. Mamy od jutra zaczac oduczac kolysania w dzien bo mala z lezaczka wyrosla prawie. W nocy spi sama bez kolysania.
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam Was wszystkie, że dajcie radę mnie to się nie chce czasami nawet malować Kłaniam się nisko wszystkim mamusiom ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Ha nawet i ja dzisiaj pomalowana-chyba tylko dla Kostusia
![]() Kami już z leżaczka wyrosła to kawał klocuszka Ja mam pilocika,laptopa,kierowni cę,wywrotkę,kulę-hulę,komórkę,organki i nie daj Boże żeby wszystkim na raz się bawił jak to zacznie grać to szok,dla dziewczynki fajna jest Siostrzyczka Szczeniaczka Uczniaczka http://allegro.pl/listing/listing.ph...tch=s0-dz-0407 chrześniaczka moja mama i TŻta też i je uwielbiają Arletko sexy mama w natarciu udanej imprezkiIzka na serio masz szczęście że Domino tak ślicznie przesypia Ci noce-chociaż możesz się zregenerować Gianka mam nadzieję że Natka już lepiej ![]() Panna Magda ja to w horrorze bez charakteryzacji mogę grać Spadam-będę później
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy z moją mamą na spacerze.Weszliśmy do centrum handlowego mama kupiła Domisiowi czapeczke,bodziaki i pare słoiczków.Potem mama zaprosiła nas na piwo(ja oczywiście wode) i pizze.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-06-01 o 18:01 |
|
|
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Co do pogody to u mnie nadal fatalna, jest tylko 12st. ale na krótki spacer się wybraliśmy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Kami wysłałam zaproszenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Kuźwa, dalczego mam przeczucie , że znowu nic...

ma byc wiedxma
a mialo byc milo u moich na dzialce..

U mnie też słonko ale mimo to chłodno.

wziełam krople,laremid a koło północy wypiłam napar z jagód,chyba pomogło bo w nocy nie bolało i na razie spokój.

Mam nadzieje że Natka da choć troche odpoczać mamusi
klask i:
jak to zacznie grać to szok,dla dziewczynki fajna jest Siostrzyczka Szczeniaczka Uczniaczka